جرم ضرب و شتم پلیس چه مجازاتی دارد؟

 جرم ضرب و شتم پلیس

 جرم ضرب و شتم پلیس


درباره جرم ضرب و شتم پلیس چه میدانید؟ ما پیشتر درباره جرم ضرب و شتم صحبت کرده‌ایم، اما باید بدانید همان‌طور که ضرب و شتم افراد عادی در قانون جرم محسوب می‌شود، ضرب و شتم نیروهای دولتی و نظامی نیز جرم است؛ بنابراین چنانچه فردی اقدام به ضرب و شتم پلیس یا نیروی انتظامی کند، مرتکب جرم شده و به این جرم در دادگاه کیفری رسیدگی خواهد شد.

چنانچه فردی عامدانه به پلیس آسیب وارد کند و موجب نقص و آسیب شود، مرتکب جرم شده و مجازات خواهد شد. به همین دلیل باید تأکید کنیم که افراد نباید با نیروی امنیتی و پلیس وارد درگیری شوند و اقدام به ضرب و شتم پلیس در صورت اثبات آن جرم بوده و منجر به قصاص می‌گردد.

 چنانچه مأمور پلیس به افراد فرمانی دهد و این دستور قانونی باشد، فرد موظف به پیروی از دستور قانونی پلیس است و تمرد از دستور پلیس در حین خدمت جرم بوده و با مرتکبین آن برخورد قانونی می‌شود.

در بعضی موارد فرامین پلیس برای جلوگیری از بروز خطر برای افراد است و تخلف از آن می‌تواند موجب آسیب شود؛ بنابراین شهروندان موظف به پیروی و تبعیت از دستورات پلیس هستند.

اگر فردی به هر دلیل از دستور قانونی پلیس سرپیچی کند و با پلیس درگیر شود و مرتکب جرم ضرب و شتم پلیس شود براساس قانون کیفری با او برخورد خواهد شد.به عنوان مثال چنانچه فردی مرتکب جرم کتک‌کاری با پلیس شود و عامدانه بودن جرم او به اثبات برسد، این فرد مشمول قصاص خواهد شد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

 جرم ضرب و شتم پلیس

همان‌طور که گفتیم درگیری و زد و خورد با پلیس جرم است و مرتکبین این جرم مجازات خواهند شد. پلیس نماینده و حافظ قوانین کشور است بنابراین شهروندان نباید به هیچ وجه مرتکب جرم ضرب و شتم پلیس شوند. در این صورت افسر پلیس می‌تواند در دادسرا اقامه شکایت کند و از ضارب شکایت کند.

رسیدگی به این قبیل پرونده‌ها در مراجع قضایی مشابه سایر پرونده‌های کیفری می‌باشد و پس از بررسی شواهد و مدارک و انجام تحقیقات لازم، دادگاه برای جرم موردنظر کیفرخواست صادر می‌کند.

 در این مقاله می‌خواهیم مجازات جرم ضرب و شتم پلیس را براساس قوانین کیفری بررسی کنیم. درصورتی‌که شما به هر دلیل مرتکب این جرم شدید، در اولین فرصت با یکی از همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید تا در دادگاه کیفری بتوانید از خود به درستی دفاع کنید.

پلیس ضامن امنیت و آسایش افراد جامعه است و مأموران پلیس وظیفه دارند از حقوق قانونی شهروندان دفاع کنند.اما این رفتار باید در چهارچوب اخلاق و قوانین باشد. به عنوان مثال مأمور پلیس در برخورد خود با افراد غیرمجرم و شهروند اجازه ندارد که متوسل به خشونت و اسلحه شود. همچنین همه افراد وظیفه دارند قوانین وضع شده در جامعه را به دقت رعایت کنند و در چهارچوب قوانین تابع فرمان پلیس باشند و به منافع جامعه یا افراد جامعه صدمه‌ای وارد نکند یا دیگران را دچار خطر نکند.

در سال‌های اخیر با رشد مشکلات اقتصادی و فشارهای روحی و اجتماعی، میزان حساسیت‌ها در جامعه افزایش پیدا کرده است و آمار درگیری‌ها بیشتر و بیشتر می‌شود. از درگیری میان یک زن و شوهر گرفته تا دعاوی مرتبط با ضرب و شتم در خیابان، در بیشتر مواقع افراد درگیر ، افراد عادی جامعه هستند که در یک بحث ساده با هم درگیر می‌شوند و این درگیری به ضرب و شتم ختم می‌شود.

در برخی از این موارد پلیس مداخله می‌کند و این مداخله منجر به کتک زدن پلیس و وقوع جرم ضرب و شتم پلیس می‌شود.در این حالت ضارب مجرم بوده و براساس قانون مجازات خواهد شد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

ضرب و شتم

اگر فردی عامدانه و از روی عصبانیت به هر دلیلی یک مأمور پلیس یا سرباز وظیفه را در حین خدمت مورد آسیب قرار دهد این جرم براساس ابعاد کیفری بررسی می‌شود.

در این حالت اگر فردی با هدف آسیب زدن اقدام به ضرب و شتم پلیس کند و این مسئله به اثبات برسد که فرد عامدانه اقدام به جرم کرده است، براساس قانون مجازات خواهد شد.

 باید بدانید براساس قانون هیچ یک از افراد عادی جامعه اجازه برخورد فیزیکی با پلیس را ندارند و درگیری با پلیس می‌تواند موجب تعقیب کیفری افراد شود.درصورتی‌که فردی که کتک‌خورده پلیس باشد، شدت مجازات افزایش پیدا می‌کند. همچنین فرد برای تمرد از دستور مأمور نیز به صورت جداگانه مجازات خواهد شد.

براساس اصل قانونی بودن مجازات جرم، یک عمل زمانی جرم است که در قانون برای آن مجازات مشخص شده باشد؛ بنابراین تا زمانی که برای عملی مجازات مشخص نشده باشد، آن عمل جرم نخواهد بود.اما بیایید ببینیم در قانون چه مجازاتی برای جرم ضرب و شتم پلیس مشخص می‌کند؟

اول اینکه ضرب و شتم یک جرم است و درصورتی‌که فردی دیگری را کتک بزند، مجرم حساب می‌شود. فرقی نمی‌کند که آن فرد پلیس باشد یا یک شهروند ساده.از دید قانون تحقق جرم ضرب و شتم جرم رخ داده است . مشخص است که مجازات کتک زدن پلیس بیشتر از افراد عادی جامعه است و برای چنین مجرمی بیشترین میزان مجازات تعیین می‌شود.

ماده 614 قانون مجازات اسلامی دراین‌باره می‌گوید:

هرکس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به حبس درجه شش محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم می‌شود.

تبصره: درصورتی‌که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.

 باید بدانید در قانون جرم جداگانه‌ای تحت عنوان جرم ضرب و شتم پلیس ذکر نشده است و این جرم در زیرشاخه ضرب و شتم قرار دارد.

جرم کتک زدن پلیس

ضرب و شتم با ضرب و جرح تفاوت‌هایی دارد. برای تعریف جرم باید بدانید که جرح به معنای ایجاد ضربه و جراحت است که موجب زخمی شدن بدن و خونریزی ، کبودی و تورم می‌شود.

ضرب به معنای زدن است و به معنای ضربه‌ای است که به بدن یک شخص وارد می‌شود و موجب آسیب و درد و کوفتگی می‌شود اما به خونریزی منجر نمی‌شود.

 اما لفظ شتم در واقع به معنای توهین و ناسزا گفتن است؛ بنابراین زمانی که میگوییم جرم ضرب و شتم پلیس واقع شده یعنی فردی هم مأمور پلیس حمله فیزیکی کرده هم به او توهین کرده و ناسزا گفته است؛ مثلاً ابتدا بحث و مشاجره رخ داده ، سپس به توهین و ناسزا رسیده و بعد درگیری رخ می‌دهد.

زمانی که فردی اقدام به کتک زدن پلیس می‌کند با ید ببینیم که جرم رخ داده منجر به جراحت شده یا صرفاً ضرب و شتم بوده است؛ زیرا مجازات این دو جرم با هم متفاوت است؛ مثلاً اگر درگیری با پلیس فقط موجب خراش شده باشد و جراحتی نباشد با حالتی که مثلاً مهاجم برای پلیس چاقو کشیده و او را مجروح ساخته متفاوت می‌باشد.

همچنین توهین و فحاشی به مأمور قانون نیز مجازات جداگانه‌ای دارد و مأمور آسیب‌دیده می‌تواند در هر دو یا سه مورد اقدام به شکایت نماید تا مراجع قضایی به پرونده رسیدگی کنند.

 براساس ماده 614 قانون مجازات اسلامی که پیشتر در مقاله بیان کردیم مجازات این جرم این‌طور مشخص شده است:

هرکس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به حبس درجه شش محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم می‌شود.

تبصره: درصورتی‌که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.

براین اساس مجازات ضرب و جرح یا ضرب و شتم پلیس با توجه به عمدی بودن آن قصاص است و در صورت نبود شرایط قصاص، مجازات حبس یا دیه برای مرتکب تعیین می‌گردد.

درصورتی‌که به هر نحو درگیر جرم ضرب و جرح پلیس شدید باید بدانید که این یک جرم کیفری و بسیار جدی است؛ بنابراین توصیه ما این است که در اولین فرصت با یکی از همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید و از یکی از وکلای کیفری تیم ما به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره دریافت کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *