سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

انحلال ازدواج موقت چه شرایطی دارد؟

شرایط انحلال ازدواج موقت چیست؟ پیش از این چندین مقاله درباره ازدواج موقت و قوانین و شرایط آن را به شما عزیزان ارائه کردیم. حال بیایید درباره انحلال ازدواج موقت صحبت کنیم. همان‌طور که میدانید در ازدواج موقت، طلاق وجود ندارد، صرفاً بحث انحلال و باطل کردن صیغه یا بخشیدن مدت و پایان مدت ازدواج موقت وجود دارد.

در این مقاله قصد داریم درباره انحلال ازدواج موقت و شرایط انحلال عقد نکاح موقت با شما گفتگو کنیم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

انحلال ازدواج موقت

اگر بخواهیم درباره موارد انحلال ازدواج موقت صحبت کنیم می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  1. بذل مدت توسط مرد
  2. پایان یافتن مدت عقد
  3. فوت یکی از طرفین

براساس ماده 1120 قانون مدنی، دلایل انحلال ازدواج شامل این موارد است:

  1. فسخ نکاح
  2. بذل مدت
  3. طلاق

در عقد موقت، طلاق امکان‌پذیر نیست و طلاق صرفاً مرتبط با عقد دائم است. در عقد موقت بذل مدت وجود دارد و هر زمان که مرد بخواهد ازدواج را پایان دهد، می‌تواند مدت باقیمانده را به زن بذل کند و نکاح را پایان دهد.

صیغه 99 ساله، بزرگترین اشتباه یک خانم

فسخ نکاح نیز صرفاً در عقد موقت قرار دارد و در صورت وجود شرایط فسخ هر کدام از طرفین می‌توانند عقد موقت را فسخ کنند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

فسخ ازدواج موقت

بیایید درباره موارد انحلال عقد موقت و فسخ عقد موقت بیشتر صحبت کنیم.

·          بذل مدت در عقد موقت: یکی از مهمترین شرایط درستی ازدواج موقت، مشخص کردن زمان عقد است؛ اما چیزی که باعث انحلال ازدواج موقت می‌شود این است که مرد باقیمانده زمان عقد را به زن می‌بخشد یا به عبارتی بذل مدت می‌کند؛ یعنی مرد به زن بگوید من بقیه مدت عقد را به تو می‌بخشم.

 بذل عقد موقت تنها در اختیار مرد است اما درصورتی‌که زن دچار عسر و حرج شود، می‌تواند از دادگاه تقاضای الزام به بذل مدت کند. با این وجود در قانون مدنی حکمی برای الزام مرد به بذل مدت وجود ندارد. براساس ماده 1130 قانون مدنی، همسر موقت نیز مانند همسر دائم می‌تواند در صورت ایجاد عسر و حرج تقاضای الزام به بذل مدت از دادگاه داشته باشد؛ زیرا عسر و حرج می‌تواند به نکاح منقطع نیز تسری پیدا کند.

کلاهبرداری در ازدواج موقت، بررسی سایتهای صیغه یابی

·          انحلال عقد موقت به دلیل فوت

چنانچه مرد و زنی با هم در عقد موقت باشند تا قبل از پایان مدت عقد یا بذل مدت توسط شوهر، این عقد موقت همچنان صحیح است؛ اما چنانچه یکی از طرفین فوت کند، عقد باطل می‌گردد.

·          انحلال ازدواج موقت به دلیل پایان مدت

چنانچه مدت عقد به پایان برسد، عقد موقت باطل می‌گردد. تعیین زمان در عقد موقت یکی از شرایط درستی عقد است و در صورت مشخص نکردن مدت در عقد موقت، این عقد باطل است.

پس از باطل شدن مدت عقد موقت، زن و مرد به صورت عادی از هم جدا می‌شوند؛ یعنی این دیگر در اختیار زن و مرد نیست بلکه با پایان مدت، اتوماتیک عقد باطل می‌شود. اگر زن و مردی برای شش ماه در عقد هم بودند و این مدت به پایان رسید، ازدواج آنها منحل می‌شود.

چنانچه زن و شوهر قبل از پایان این مدت تصمیم بگیرند مدت را افزایش دهند یا اینکه عقد موقت خود را به عقد دائم تبدیل کنند، مرد باید مدت باقیمانده را بذل کند و سپس عقد جدیدی برقرار کنند. همچنین پس از باطل شدن نکاح موقت، نگه داشتن عده بر زن واجب است، عده زن در عقد موقت 45 روز است.

شرایط باطل شدن عقد موقت

چنانچه شما نیز درگیر مسائل حول طلاق و خانواده هستید، پیشنهاد می‌کنیم با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماسی بگیرید و از مشورت یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق کمک بگیرید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.