سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات جرائم منافی عفت در قانون

سال‌ها و قرن‌ها ارتباط مستمر، فرهنگ ایران و دین اسلام را درهم‌تنیده کرده است. با گذشت سال‌ها این فرهنگ دینی، هنجارها و عرف جامعه را نیز شکل داده است. یکی از مسائلی که در عرف کشور ما همواره ناپسند بوده رفتاری است که تحت عنوان اعمال منافی عفت شناخته می‌شود. اعمال منافی عفت در حقیقت رفتاری خلاف عرف و هنجارهای جامعه است که شیوع آن می‌تواند موجب ایجاد فساد در جامعه و از هم پاشیدن بنیان خانواده‌ها گردد. به همین دلیل در قانون برای جلوگیری از این رفتارها مجازات‌هایی مشخص شده است. در این مقاله می‌کوشیم درباره مجازات جرائم منافی عفت از نظر قانون با شما صحبت کنیم.

جرم منافی عفت چیست؟

جرم منافی عفت، در حقوق جرم به یکی از جرائمی گفته می‌شود که به منظور حمایت از ارزش‌های عفت و اخلاقی جامعه، مجرمانی که با رفتارهای نامناسب و بدعهدانه که منافی عفت و اخلاق هستند، مجازات می‌شوند.

این جرم در بسیاری از سیستم‌های حقوقی موجود است و شامل رفتارهایی مانند خیانت به همسر، رابطه جنسی خارج از ازدواج، فروش و خریداری جنسیتی و … می‌شود.

مجازات برای جرم منافی عفت ممکن است شامل حبس، جریمه، تبعیض اجتماعی و حتی اعدام باشد، اما بسته به قوانین و سیاست‌های هر کشور متفاوت است.

 مجازات جرائم منافی عفت در قانون

به جز قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری نیز به مجازات جرائم منافی عفت و روش تعقیب و تحقیق درباره آن پرداخته است. این جرائم شامل زنا، قوادی، مساحقه و لواط و جرم مادون زنا هستند.

مجازات جرائم منافی عفت با توجه به نوع جرم متفاوت است و ما قبلاً به‌طور مفصل در چند مقاله به این جرائم پرداخته‌ایم.

 بر اساس این قوانین، درصورتی‌که زن و مرد نامحرمی که هیچ رابطه و علقۀ زوجیتی بین آنها وجود ندارد با هم ارتباط جنسی برقرار کنند یا مضاجعه و تقبیل نمایند، مرتکب جرم مادون زنا شده‌اند. مجازات جرم مادون زنا از یک تا 99 ضربه شلاق می‌باشد. همچنین در جرم مادون زنا اگر یکی از طرفین رضایتی به ارتباط نداشته باشد و از سر اجبار به این رابطه تن داده باشد مجازات نخواهد شد. برای اطلاعات بیشتر مقاله‌های لینک شده در این صفحه را مطالعه بفرمایید

مفهوم و مجازات جرائم منافی عفت عمومی چیست؟

با توجه به ماده 638 قانون مجازات اسلامی، یکی از انواع منافی عفت، جرائم منافی عفت عمومی است. اگر شخصی در اماکن عمومی و در معرض دید مردم به تظاهر از انجام فعل حرام بپردازد، علاوه بر مجازات فعل، به دلیل وقوع در معرض عموم، مجازات شدیدتری نیز تعیین خواهد شد. مجازات جرائم منافی عفت عمومی، بر اساس قانون مجازات، حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا ۷۴ ضربه شلاق می‌باشد.

همچنین، اگر شخصی فعلی را انجام دهد که خود آن فعل مجازاتی ندارد، اما عفت عمومی را جریحه‌دار کند، نیز به مجازات جرائم منافی عفت عمومی محکوم خواهد شد که شامل حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و یا ۷۴ ضربه شلاق می‌شود.

همچنین، بوسیدن، نزدیکی و هم‌آغوشی بین زن و شوهر، اگر در اماکن و معابر عمومی صورت گیرد، مصداق جرم منافی عفت عمومی است و ممکن است مجازات جرائم منافی عفت عمومی را در پی داشته باشد. بی‌حجابی نیز به عنوان یکی دیگر از مصادیق جرائم منافی عفت عمومی شناخته می‌شود و زنانی که بدون حجاب در اماکن و معابر عمومی ظاهر می‌شوند، ممکن است به مجازات جرم منافی عفت عمومی که شامل حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و یا ۵۰، ۰۰۰ تا ۵۰۰، ۰۰۰ ریال جزای نقدی است، محکوم شوند.

به علاوه، دایر کردن مراکز فساد، تولید، توزیع و واردات فیلم و عکس‌های مبتذل و ایجاد مزاحمت تلفنی نیز از دیگر مصادیق جرم منافی عفت عمومی هستند.

جرائم منافی عفت
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

 جرم منافی عفت در قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 102 قانون آیین دادرسی کیفری در زمینه جرائم منافی عفت صحبت می‌کند. این ماده بیان می‌کند که هر نوع تحقیق و ترغیب در جرائم منافی عفت ممنوع بوده و پرسش از افراد در این زمینه مجاز نخواهد بود.

همچنین بر اساس این ماده درصورتی‌که جرم منافی عفت شاکی خصوصی نداشته باشد (جرم سازمان‌یافته نباشد یا به زور و اجبار به فردی تجاوز نشده باشد) یا اینکه جرم منافی عفت عمومی ‌باشد، تحقیق درباره آن تنها در حد شکایت و مسائل قابل‌مشاهده برای مقام قضایی انجام می‌شود و نه بیشتر از آن.

در تبصره ماده 102 بیان شده است:

اگر در جرائم منافی عفت شاکی خصوصی وجود نداشته باشد و متهم بخواهد به جرم ارتکابی اعتراف کند، قاضی او را به پوشاندن جرم و عدم اقرار توصیه می‌کند..

همچنین درصورتی‌که شاهدانی بخواهند در زمینه جرم منافی عفت شهادت دهند، بر اساس قانون قاضی وظیفه دارد که عواقب و پیامدهای این نوع شهادت را برای آنها توضیح دهد . به این ترتیب احتمال دارد که شاهدین از شهادت دادن منصرف گردند.

اما با وجود این شرایط چطور جرم منافی عفت در دادگاه ثابت می‌شود؟ برای اثبات جرم منافی عفت در دادگاه به چه دلایلی نیاز است. در بخش بعدی درباره این مسئله با شما صحبت خواهیم کرد.

وکیل جرائم منافی عفت موسسه حقوقی مهر آرتا نوین با داشتن بیست سال سابقه در پرونده‌های جرائم کیفری و حقوقی، آماده ارائه مشاوره در خصوص پرونده‌های مرتبط با جرائم می‌باشد.

بیشتر بدانیم:

جرائم جسمانی و روحی برعلیه افراد کدامند؟

جرائم منافی عفت
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

شرایط اثبات جرائم منافی عفت

همان‌طور که گفتیم صدور حکم مجازات جرائم منافی عفت زمانی رخ می‌دهد که جرم در دادگاه ثابت شده باشد. اثبات این دسته جرائم در دادگاه به سه شیوه اتفاق می‌افتد:

  • اقرار متهم
  • شهادت شهود
  • علم قاضی

مهم‌ترین دلیل برای اثبات این جرم، اعتراف و اقرار خود فرد است. اعترافی که خودخواسته باشد. یعنی تحت زور و فشار و شکنجه نبوده باشد.

ماده 172 قانون بیان می‌کند که جرم منافی عفت نیاز به چهار بار اقرار متهم ندارد و تنها با یک‌بار اقرار متهم، این جرم اثبات می‌گردد.

اثبات جرم از طریق شهادت : برای شهادت درباره جرائم منافی عفت، نیاز به شهادت دو مرد است یعنی دو مرد شهادت دهند که این عمل را به چشم دیده‌اند.

اثبات جرم از طریق علم قاضی : در این حالت قاضی باید با توجه به نشانه‌ها و مدارک مانند گزارش مأمورین، اسکرین شات و پرینت تماس طرفین و … اطمینان حاصل کند که جرم فوق اتفاق افتاده است.

همچنین امروزه این دسته از جرائم در فضای مجازی نیز به شدت دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

مجازات جرم زنا

مجازات جرائم منافی عفت در فضای مجازی

ماده 14 و 15 قانون جرائم رایانه‌ای، به موضوع مسائل منافی عفت در فضای مجازی پرداخته است. بر اساس این قانون:

اگر کسی از طریق شبکه‌های اجتماعی، ایمیل یا پیامک محتوای مستهجن و مبتذل تولید، منتشر، نگهداری و یا معامله کند مشمول مجازات جرائم منافی عفت در فضای مجازی خواهد بود.

مجازات این دسته از جرائم در فضای مجازی بین 91 روز تا 2 سال حبس یا پرداخت جریمه مالی است. اگر محتوای موردنظر برای کمتر از 10 نفر فرستاده شده باشد، مجازات نقدی برای فرد در نظر گرفته می‌شود. اما چنانچه فرد موردنظر با انتشار و تولید این قبیل محتوا، به کسب درآمد بپردازد و به صورت سازمان‌یافته از این مسائل کسب در آمد کند، به بیشترین میزان مجازات برای این جرم که شامل حبس و جزای نقدی می‌باشد محکوم می‌گردد. همچنین تحریک و ترغیب و تشویق افراد به ارتکاب این دسته از جرائم نیز مشمول مجازات می‌گردد.

باید بدانید که جرائم مرتبط با عفت عمومی جرائم کیفری هستند بنابراین پیشنهاد ما این است که درصورتی‌که درگیر این دسته از جرائم شدید، با یکی از همکاران ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین تماس بگیرید. گروه حقوقی سامانه عدلاک با داشتن بیشتر از 20 سال سابقه در مسائل حقوقی، آماده کمک‌رسانی به شما عزیزان در مورد جرائم مرتبط می‌باشد.برای تماس با وکلای مجموعه با شماره تلفن‌های 09155046909 و 09393106011 تماس حاصل فرمایید.

مجازات لواط در قانون

جرائم منافی عفت در کشور

نحوه رسیدگی به جرائم منافی عفت

رسیدگی و پیگیری این دسته از جرائم این مراحل را دارد:

  • ارائه شکوائیه در دادگاه با تنظیم دادخواست و شکوائیه: شما می‌توانید با مراجعه به یک وکیل یا به صورت شخصی این کار را انجام دهید. زیرا وکیل به قوانین و شرایط پرونده آگاه است و پرونده را تنظیم می‌کند.
  • ارائه شکوائیه به دادگاه و آغاز بررسی بر اساس شواهد و مدارک
  • ابلاغ نتایج بررسی

تفاوت رابطه نامشروع و زنا

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.