بذل مدت در عقد موقت چیست؟ همانطور که میدانید ازدواج به دو صورت دائم و موقت انجام میگیرد، اما احکام مربوط به هر کدام از انواع ازدواج با هم تفاوتهایی دارند. یکی از تفاوتهای عقد موقت و عقد دائم در انحلال عقد است.
یکی از تفاوتهای عقد موقت و عقد دائم در پایان مدت آن است. در عقد موقت در صورت پایان مدت مشخصشده، عقد باطل میشود . راه دیگر بذل مدت است . بذل مدت در عقد بصورت موقت با تصمیم مرد رخ میدهد اما خانم هم میتواند در زمان عقد حق بذل مدت را شرط قرار بدهد تا بتواند عقد را باطل کند.
در این مقاله قصد داریم در زمینه وکالت زن برای بذل مدت در عقد یا صیغه صحبت کنیم و شرایط و احکام مرتبط با آن را بررسی کنیم.

شرایط انحلال ازدواج موقت
بذل مدت
بذل مدت به معنی گذشتن از زمان باقیمانده از صیغه توسط مرد است؛ بنابراین در این نوع از ازدواج نیازی به ثبت طلاق و مسائل حقوقی طلاق وجود ندارد؛ اما بخشیدن زمان عقد موقت یا اتمام زمان باقیمانده در عقد فقط در صورتی امکان دارد که تشریفات قانونی در آن رعایت شود.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

بذل مدت در عقد
براساس ماده 1139 قانون مدنی، روشهای انحلال عقد موقت تعیین شده است و براساس این ماده، پایان عقد موقت یا در صورت پایان مدت است یا بذل مدت
اما بذل مدت عقد موقت چیست؟ مشاور حقوقی در سامانه عدلاک به این سؤال پاسخ میدهد: به این دلیل که عقد موقت زمانی محدود و مشخص دارد، شوهر میتواند باقیمانده مدت را به زن ببخشد، به این ترتیب عقد به پایان میرسد . به این عمل بذل مدت میگویند.
بذل در عقد موقت یک حق است، مانند حق طلاق در عقد دائم، حق بذل مدت در صیغه با مرد است. یعنی مرد هر زمان بخواهد میتواند به رابطه زوجیت پایان دهد و نظر زن یا رضایت او در این زمینه تاثیر نخواهد داشت و زن نمیتواند مانع بذل مدت توسط شوهر شود.

وکالت زن برای بذل مدت عقد موقت
همانطور که گفتیم بذل مدت صیغه در اختیار مرد است و زن در آن نقشی ندارد. اما شرایطی نیز وجود دارد که زن باید بتواند برای بخشیدن بقیه مدت اقدام کند و حتی بدون رضایت مرد به رابطه پایان دهد.
وکالت زن در بذل مدت عقد موقت از نظر قانونی شبیه به وکالت در طلاق در عقد دائم است و با داشتن این وکالت خانم میتواند هر زمان بخواهد بدون رضایت شوهر از او جدا شود.
برای این کار لازم است که در زمان عقد موقت، خانم برای آقا شرط بگذارد که در صورت وقوع شرایط خاص مانند پرداخت نکردن نفقه یا بدرفتاری، بتواند به وکالت از شوهر بذل مدت انجام دهد . در این صورت بذل مدت در صیغه صحیح میباشد.
همچنین اگر خانم شرط بگذارد که میتواند هر زمان بخواهد مدت صیغه را از سوی شوهر بذل کند، این شرط صحیح خواهد بود. بنابراین در هر کدام از این موارد خانم میتواند برای بذل یا بخشش مدت در عقد موقت اقدام کند و به شوهر پایان دوره عقد را اعلام کند. در این صورت ازدواج به پایان میرسد.
البته باید بدانید درصورتیکه خانم وکالتی در زمینه بذل مدت صیغه نداشته باشد، اما در زندگی مشترک با مرد دچار مشکل و عسر و حرج شده باشد، مثلا مرد با او رفتار مناسبی نداشته باشد یا خانم را بلاتکلیف نگه دارد، زن میتواند به دادگاه مراجعه کند و از دادگاه تقاضای الزام شوهر به بذل مدت را بنماید. دادگاه حرفهای خانم را خواهد شنید و درصورتیکه شواهد و دلایل خانم توجه قاضی را جلب کند، حکم به الزام مرد برای بذل مدت صیغه داده میشود و رابطه ازدواج پایان پیدا میکند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

عده بذل یا بخشیدن مدت صیغه یا عقد موقت
مطابق قانون، بعد از طلاق زن از شوهر، یا مرگ شوهر لازم است که زنان عده نگهدارند. مدت عده معمولاً به اندازه دو بار طهارت ماهیانه در زنان است. همچنین زنان باکره یا یائسه نیازی به نگهداری عده ندارند.
اما در زمینه عقد موقت، درصورتیکه مرد، مدتزمان عقد را به زن ببخشد، زن وظیفه دارد که به مدت ۴۵ روز یا دو بار طهارت عده نگه دارد؛ یعنی از ازدواج دائم یا موقت با هر مرد دیگری یا رابطه جنسی با آنها خودداری کند. همچنین درصورتیکه زن باردار است، مدت عده تا زمان پایان وضع حمل و تولد نوزاد میباشد.
مهریه در عقد موقت چه شرایطی دارد؟
وکیل خانواده در مشهد
درصورتیکه به هر صورتی در ازدواج خود دچار مشکل شدید یا در پرونده ازدواج و طلاق خود دچار مسئله شدید، با ما تماس بگیرید. شما میتوانید در پایین همین صفحه سؤالات خود را مطرح کنید یا از مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری استفاده کنید. همکاران ما در تلگرام نیز پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011