سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

آیا امکان اصلاح سند ازدواج وجود دارد؟

آیا پس از ازدواج، امکان اصلاح سند ازدواج وجود دارد؟ قبل از اینکه درباره دلایل اصلاح سند ازدواج صحبت کنیم، باید سند ازدواج را تعریف کنیم. سند ازدواج یک سند رسمی است که در عقد دائم صادر می‌شود. صادر شدن سند ازدواج در عقد موقت لزومی ندارد اما در عقد دائم لازم و ضروری است. در این سند مسائل مختلفی درج شده است مانند کلیه مشخصات زوجین، شرایط ضمن عقد، شرایط دوازده‌گانه ازدواج که در سند ازدواج نوشته می‌شود. البته این امکان وجود دارد که اشتباهاتی در اطلاعات درج شده در عقدنامه رخ می‌دهد.

باید بدانید که برخلاف تصور عموم، سند ازدواج به عنوان یک سند رسمی بسیار مهم است و در زمان تنظیم آن باید دقت بالایی انجام شود. به طور کلی سند ازدواجی که توسط محضر تنظیم می‌گردد، اعتبار قانونی بالایی دارد اما در بعضی موارد این احتمال وجود دارد که به هر دلیلی اطلاعات درج شده در سند ازدواج به اشتباه درج شود و در این حالت باید اصلاحاتی در این زمینه انجام شود. تغییر دادن محتویات و اطلاعات یک سند قانونی کار راحتی نیست . بنابراین اگر زن و شوهر بخواهند سند فوق را اصلاح کنند باید یک روال قانونی را دنبال کنند.

ابراء مهریه

تغییر دادن اطلاعات درج شده در سند ازدواج مانند تقاضای تغییر دادن مشخصات هویت زوجین است. این تغییر ممکن است در اثر درج اشتباه اطلاعات شخصی افراد یا شروط ازدواج رخ دهد.. انجام تغییرات در عقدنامه راحت‌تر از اصلاح شروط ذکر شده در سند عقد است. درصورتی‌که شما نیز به هر نحو به دنبال تغییر دادن شروط درج شده در سند ازدواج می‌باشید، باید بدانید که این کار یک روال پیچیده قانونی دارد که انجام آن برای افراد ساده نخواهد بود. برای این تغییر باید از کمک یک وکیل متخصص استفاده کنید . یک وکیل خانواده یا وکیل حقوقی در سامانه حقوقی عدلاک، بهترین انتخاب برای حل این مشکل است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

اصلاح سند ازدواج

در حال حاضر صدور سند ازدواج به صورت الکترونیک انجام می‌شود و زوجین می‌توانند آن را به صورت اینترنتی بگیرند. برای اصلاح مشکلات درج شده در عقدنامه و انجام اصلاحیه نیز افراد می‌توانند با مراجعه به دفتر ازدواج و طلاقی که عقد در آن واقع شده است  و اقامه دعوا در مراجع قضایی مشکل را پیگیری کنند.

سند ازدواج چیست؟ براساس تعریف قانونی  سند ازدواج در ازدواج دائم، عقدنامه است و در ازدواج موقت صیغه نامه‌ای که تنظیم آن توسط دفترخانه انجام می‌شود. در ازدواج دائم، قانون‌گذار به مرد این وظیفه را داده است که ازدواج را ثبت قانونی کند. در حقیقت ثبت رسمی ازدواج در محضر وظیفه قانونی مرد است و باید آن را انجام دهد.

با توجه به این مسئله که ثبت محضری ازدواج دائم، یک کار لازم و قانونی است، ثبت نکردن آن توسط مرد برای او مجازات کیفری دارد. بنابراین لازم است که عقد و ازدواج در دفترخانه رسمی ثبت شود. برای این کار زوجین باید به محضر مراجعه کنند و در آنجا بعد از انجام مراسم شرعی و خواندن خطبه، عقد رسمی شده و ثبت می‌گردد.

همچنین لازم است که زن و مرد سند عقد خود را داشته باشند . گم شدن و نبود عقدنامه و سند ازدواج به معنای انجام نشدن ازدواج است.

شرایط عدم تحقق مهریه بر فرد

در ازدواج موقت، روال قانونی این است که اجباری برای ثبت عقد در محضر وجود ندارد. بنابراین تنظیم صیغه نامه و سند ازدواج در عقد موقت اجباری نیست اما در بعضی شرایط الزام‌آور است و به خصوص به خانم‌ها توصیه می‌شود که برای تنظیم سند نکاحیه قانونی اقدام کنند.

سند نکاح

اگرچه سند ازدواج یک سند رسمی و قانونی است، این امکان وجود دارد که در تنظیم سند ازدواج نیز مشکلات و اشتباهاتی ایجاد شود که زوجین باید برای رفع آنها اقدام کنند.

چنانچه سند ازدواج به هر دلیلی مشکل داشته باشد یا اطلاعات درج شده در عقدنامه غیرواقعی باشد یا اینکه برخلاف توافق میان طرفین باشد، لازم است اصلاح سند ازدواج رخ دهد.

اصلاح کردن سند ازدواج درصورتی‌که این سند هر نوع مشکلی داشته باشد یا اطلاعاتی که در آن درج شده است دچار مشکل شود، برای اصلاح نیاز به احراز شرایط خاصی دارد. لازمه احراز این شرایط ارائه کردن دلایل قانونی موجه است تا مرجع ذی‌صلاح برای رفع مشکلات قانونی سند ازدواج اقدامات قانونی را انجام بدهد.

همچنین به این دلیل که سند ازدواج یک سند رسمی است، محتویات آن باید طوری با دقت تنظیم شود که برای زن و شوهر مشکل قانونی ایجاد نکند.

پس از اینکه زوجین برای ثبت محضری عقد در دفترخانه حضور پیدا کردند، لازم است سردفتر قوانین شرعی مربوط با عقد را جاری کند و پس از ثبت مشخصات زن و شوهر در شناسنامه، بعد از چند روز، سند ازدواج برای تحویل به زن و شوهر آماده می‌شود.

سند ازدواج معمولاً در یک نسخه تنظیم می‌شود و هزینه ثبتی آن در زمان  ثبت عقد گرفته می‌شود اما اگر زن و شوهر تقاضای تنظیم کردن دو نسخه از عقدنامه را بنمایند باید برای نسخه دوم هزینه جداگانه‌ای بپردازند.

درهرحال چنانچه در تنظیم صیغه نامه یا عقدنامه اشتباهی به وجود آمده باشد، زوجین برای اصلاح آن بخش‌ها اقدام خواهند کرد. در برخی مواقع اشتباه در تنظیم عقدنامه رخ نمی‌دهد اما زن و شوهر پس از عقد برای انجام تغییرات در شروط ضمن عقد اقدام می‌کنند.

در ادامه به برخی از دلایلی که برای اصلاح کردن سند ازدواج وجود دارد اشاره می‌کنیم:

  1. اشتباه در ثبت مشخصات هویت زن و شوهر
  2. تغییر در شروط ضمن عقد

اگر مشخصات هویتی زن و شوهر در سند ازدواج اشتباه درج شود یا تاریخ عقد یا مثلاً شماره شناسنامه و کد ملی افراد به اشتباه ذکر شود، زن و شوهر باید در اولین فرصت برای انجام تغییرات در عقدنامه اقدام کنند.

 دقت داشته باشید اگر اطلاعات اشتباه در عقدنامه درج شده باشد و اطلاعات هویتی اشتباه درج شده باشد مانند این است که ازدواج میان دو نفر دیگر انجام شده است بنابراین در زمان دریافت مدارک به دقت آنها را بررسی کنید تا از صحت تک‌تک اطلاعات اطمینان پیدا کنید. مطمئن شوید که اطلاعات عقدنامه با اطلاعات سجلی زن و شوهر تطابق داده باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

اصلاح سند ازدواج

شرایط ضمن عقد که در سند ازدواج ذکر می‌شوند و به عنوان شروط دوازده‌گانه شهرت دارند. در حقیقت شرایط مهمی هستند که در صورت وقوع اختلاف و مسیر طلاق، زن با استناد به آن شرایط می‌تواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه کند.

در کنار شروط دوازده‌گانه یک سری شرایط دیگر نیز در عقدنامه ذکر می‌شود که موجب ارائه درخواست اصلاح عقدنامه می‌گردد . این شروط مربوط به اعمال تغییر در بخش شرایط درج شده در سند ازدواج است.

 شرایط درج شده در این سند توسط مرد و زن امضا می‌شود و این موضوع به معنای تائید شروط ضمن عقد توسط زن و مرد است. گاهی زن و مرد می‌خواهند تغییراتی را در شرایط ایجاد کنند یا اینکه شرط دیگری را به عقدنامه امضا کنند بنابراین برای اصلاح سند اقدام می‌کنند.

برداشتن مهر و موم ترکه چطور انجام میشود؟

چنانچه بنا باشد سند ازدواج دچار تغییر شود لازم است شرایطی وجود داشته باشد. بعضی از این شرایط از  این قرارند:

·        حضور زن و شوهر در محضر محل تنظیم سند ازدواج

·        ارائه کردن دلایل موجه  با هدف اصلاح بخش‌هایی از سند ازدواج   مانند عدم درج صحیح اطلاعات زن و شوهر،  نام پدر، کد ملی و شماره شناسنامه

·        ارائه حکم دادگاه

·        ارائه مدارک شناسایی زوجین (کارت ملی و شناسنامه)

·        ارائه درخواست کتبی 

در حالت کلی اصلاح شروط ضمن عقد انجام نمی‌شود و شروط ضمن عقد تحت هیچ شرایطی تغییر نمی‌کند اما برای انجام تغییرات در شروط ضمن عقد زن و شوهر باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند و اقرارنامه‌ای در این زمینه تنظیم کنند.همچنین اصلاح اشتباهات مربوط با اطلاعات فردی افراد از طریق وکیل انجام می‌گردد.

اعمال تغییرات در سند ازدواج تنها زمانی امکان‌پذیر است که زن و شوهر با مراجعه به دفترخانه می‌توانند تغییراتی را در سند ازدواج اعمال کنند  اما بر طبق قانون زن و شوهر حق تغییر و اصلاح سند ازدواج را ندارند چه عقد موقت باشد چه دائم. سند ازدواج بدون تغییر می‌ماند. اما اگر اشتباهاتی در سند رخ داده باشد، می‌توانید از یک مشاور حقوقی خانواده یا وکیل در سامانه حقوقی عدلاک برای حل آن کمک بخواهید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی حقوقی و راهنمایی شما عزیزان در این زمینه می‌باشند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.