ابرا مهریه چیست و چه شرایطی دارد؟

ابرا مهریه

ابرا مهریه


ابرا مهریه چیست و چه شرایطی دارد؟ یکی از روش‌های بخشیدن مهریه، ابرا مهریه است. ما پیش از این به صورت مفصل درباره مهریه، نفقه، بخشیدن مهریه، شرایط دریافت مهره و … ارائه کرده‌ایم. حال بیایید درباره ابرا مهریه با هم گفتگو کنیم.

مدارکی که خانم برای به اجرا گذاشتن مهریه باید ارائه کند شامل این موارد هستند:

1-   کارت ملی و شناسنامه

2-   اصل سند ازدواج یا رونوشت آن

3-   نامه دفترخانه‌ای که عقد در آن جاری شده است و امکان دریافت آن توسط وکیل وجود دارد.

4-   عضویت در سامانه حقوقی ثنا

5-   برای دریافت نامه دفترخانه می‌توانید با همراه داشتن مدارک یا همراه با وکیل به دفترخانه محل عقد مراجعه کنید و نامه اجرای ثبت را دریافت نمایید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

وکیل خانواده

 براساس قوانین اسلام، مهریه حقی است که بعد از ازدواج به زن تعلق می‌گیرد. مهریه از لحظه عقد در مالکیت زن است و زن در مورد مهریه خود اختیار تام دارد. زن بعد از ازدواج می‌تواند حق دریافت همه مهریه را از همسر خود بگیرد. مهریه زن می‌تواند انواع ملک، طلا، ماشین، سکه یا … باشد .

گاهی این امکان وجود دارد که بعد از ازدواج، به هر دلیلی زن تصمیم بگیرد تمام یا بخشی از مهریه خودش را به شوهرش ببخشد؛ مثلاً بخواهد به این ترتیب به شوهرش محبت و علاقه خود را ثابت کند. گاهی نیز زنان مهریه خود را می‌بخشند تا حقوقی مانند حق طلاق یا حضانت فرزندان خود را کسب کنند. بخشش مهریه مراحلی دارد که ما در این مقاله درباره آنها با شما صحبت خواهیم کرد.

وکیل مهریه در مشهد مشاور حقوقی شما در پرونده های مهریه و بخشیدن مهریه و …

باید بدانید که بخشیدن مهریه کار سختی است؛ اما این‌طور نیست. برای بخشیدن مهریه، نیازی به حضور در دادگاه نیست؛ اما زن از چه روش‌هایی می‌تواند مهریه خود را ببخشد؟ برای بخشیدن مهریه چند روش وجود دارد. ما در اینجا به چند حالت آن اشاره می‌کنیم.

  1. اگر زن مهر خود را ابرا نماید: چنانچه زن مرد را از پرداخت مهریه بری کند، پرداخت این دین از گردن مرد ساقط می‌شود. در این صورت زن نمی‌تواند از بخشیدن مهریه خود پشیمان شود و حق رجوع ندارد. منظور از ابرا این است که زن به شوهر بگوید که مهریه‌ام را به تو بخشیدم و تو دیگر برای پرداخت آن هیچ حقی نداری. در این صورت دین از گردن مرد برداشته می‌شود.
  2. اگر زن مهریه را بذل کند: بذل مهریه زمانی رخ می‌دهد که زن قصد طلاق دارد و برای گرفتن طلاق مهریه خود را بذل می‌کند؛ یعنی مهریه را در ازای طلاق بذل می‌کند. به این ترتیب زن حق پشیمان شدن ندارد. در این حالت زن می‌تواند در ایام عده رجوع کند؛ اما درصورتی‌که زن از بذل مهریه رجوع کند، مرد نیز می‌تواند رجوع کند و در این صورت طلاق باطل می‌شود.
  3. اگر زن مهریه را هبه کند: اگر زن به شوهرش به صورت کتبی یا زباناً بیان کند که مهریه را به تو می‌بخشم و هبه می‌کنم، مهر به مرد بخشیده می‌شود اما در این حالت در صورت یک سری شرایط، زن حق رجوع دارد مگر اینکه با تنظیم یک عقد بین زوجین، حق رجوع را از خود سلب کرده باشد. این نکته مهمی است که خانم‌ها و آقایان باید آن را در نظر داشته باشند و به آن دقت کنند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

بخشیدن مهریه

قبل از این تا حدودی در زمینه مهریه توضیحاتی را به شما عزیزان ارائه کردیم. گفتیم که ابرا یکی از روش‌های بخشیدن مهریه است ابرا در لغت به معنی رها کردن، بری کردن و صرف‌نظر کردن است. زن با ابراء کردن مهریه خود، حق دریافت مهریه را از خود سلب می‌کند و دیگر قادر به رجوع آن نیست.

بنابراین لازم است خانم‌ها این مسئله را مدنظر داشته باشند و درصورتی‌که قصد بخشیدن مهریه را دارند، راه رجوع آن را به خود نبندند؛ زیرا هیچ‌کس از آینده خبر ندارد. بسیار دیده شده که پس از ابراء مهریه، مشکلاتی مانند اخلاق بد طرفین، خیانت یا … رخ داده و در نهایت زن بدون دریافت هیچ حقوقی به سختی از شوهر خود جدا شده است.

بخشیدن مهریه چه شرایطی دارد؟

قبل از این درباره ابرا مهریه، بذل مهریه و بخشیدن آن با شما صحبت کردیم. لازم است بدانید که برای ابرا مهریه نیازی به تنظیم سند رسمی نیست و با یک نوشته و سند عادی نیز این عمل قابل اجراست. به عبارتی کافی است خانم روی یک کاغذ معمولی بنویسد مهریه خودم را ابرا کردم و آن را امضا کند و اثر انگشت بزند. همچنین ابرا مهریه می‌تواند در دفترخانه به صورت رسمی نیز انجام شود و البته در این حال حضور شاهد نیز ضروری است.

البته اسنادی که در دفاتر رسمی تنظیم می‌شوند از نظر قانونی معتبرترند؛ بنابراین توصیه می‌شود که برای جلوگیری از مشکلات آتی به صورت قانونی و در دفتر اسناد رسمی تنظیم شود؛ اما بهتر است که قبل از این کار خانم حتماً با یک وکیل مشاوره کند و تمام جوانب را بسنجد زیرا این کار قابل‌برگشت نیست و همه میدانیم که مهریه در ایران پشتیبان مالی و آینده زن در برابر حوادث است.توصیه ما به خانم ها این است که احساساتی تصمیم نگیرند.

اعتراض به حکم طلاق غیابی چه شرایطی دارد؟

یکی از مواردی که بسیار پرسیده می‌شود این است که آیا زن برای بخشیدن مهریه خود به اجازه پدر نیاز دارد؟ باید بگوییم که از لحظه ازدواج، زن مالک و تصمیم‌گیرنده در مورد مهریه خود است و می‌تواند طبق نظر خود درباره آن تصمیم بگیرد؛ بنابراین برای استفاده از مهریه یا بخشیدن آن به اجازه هیچ‌کس نیازی ندارد؛

اما از نظر اخلاقی و عقلانی توصیه می‌شود که خانم‌ها در این موارد با بزرگتر خود مشورت کنند و نظرات افراد با تجربه را بشنود تا از روی احساسات زودگذر تصمیم نگیرد؛ بنابراین در بیشتر دفترخانه‌ها اجازه پدر را برای بخشیدن مهریه لازم می‌دانند و بدون اجازه پدر این کار را نمی‌کنند؛ اما از نظر قانونی این حق زن است که از مهریه مطابق نظر خود استفاده کند.

همچنین توصیه میشود با یک مشاور حقوقی یا وکیل مهریه گفتگو کنند تا متن مورد نظر را طوری تنظیم کنند که در صورت وقوع اتفاقات آتی خانم بتواند از آن رجوع کند. ما در مقاله ای به صورت مفصل درباره رجوع از بخشیدن مهریه صحبت کرده ایم که توصیه میکنیم حتما آن را بخوانید.

ابرا مهریه

درصورتی‌که زن بخواهد مهریه را به صورت رسمی به شوهر خود ببخشد باید قبل از مراجعه به دفترخانه مدارکی را با خود داشته باشد. این مدارک شامل این موارد هستند:

  1. مدارک شناسایی زن و شوهر
  2. عقدنامه یا سند ازدواج
  3. حضور زن در سلامت عقلی و روانی
  4. اجازه پدر

این مدارک با حضور زن و شوهر به دفترخانه ارائه می‌شود تا مدارک بخشیدن مهریه تنظیم شود.

یک نکته: خانم‌ها دقت داشته باشند در زمان بخشیدن مهریه، در مدارک لفظ ابرا ذکر نشده باشد و صرفاً بذل مهریه باشد تا در صورت نیاز بتواند رجوع کند؛ بنابراین رسماً از دفترخانه درخواست بذل مهریه کنید و دقت کنید که این کلمه در متن درج شده باشد.

پیشنهاد ما این است که در اولین فرصت با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق به صورت تلفنی، تلگرامی و حضوری گفتگو کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده حمایت و پشتیبانی از شما عزیزان هستند. توصیه می‌کنیم قبل از این کار با همکاران ما مشورت کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *