سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وکیل انحصار وراثت در زابل چطور از موکل پشتیبانی میکند؟

چرا به بهترین وکیل انحصار وراثت در زابل احتیاج داریم؟ با مرگ هر فرد، اموال او بین ورثه تقسیم میشود اما تقسیم این تقسیم اموال چطور انجام میشود؟ براساس قانون اموال هر فرد تحت اختیار او است و هیچ کس نمیتواند بدون اجازه مالک اصلی در اموال فرد دخل و تصرف کند؛ بنابراین چنانچه فردی بمیرد، ورثه او تنها زمانی میتوانند در اموال او دخل و تصرف کنند که تقسیم اموال را بر اساس قانون یا وصیت به صورت قانونی انجام داده باشند. اولین قدم برای مشخص کردن تکلیف اموال متوفی، انحصار وراثت میباشد.

مالیات بر ارث چیست؟

 گواهی انحصار وراثت یک سند رسمی و قانونی است. این سند تعداد ورثه متوفی را مشخص می‌کند. همچنین میزان بدهی و اموال فرد نیز در آن تعیین می‌شود. ورثه برای دست رسی به اموال متوفی باید سند فوق را دریافت کنند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

وکیل انحصار وراثت در زابل

برای اینکه ورثه بتوانند برای تعیین سهم الارث و روند دریافت ارث اقدام کنند باید مراحل انحصار وراثت را طی کنند. در این بخش مراحل انحصار وراثت را به صورت مختصر بیان میکنیم:

1. تهیه مدارک لازم برای صدور استشهاد: یک استشهاد محضری که در آن اسامی ورثه و به همراه مدارکی مانند کپی و اصل شناسنامه، کارت ملی، گواهی فوت و … به شورای حل اختلاف ارائه داده میشود.

2.رفع نقص مدارک و پیگیری استعلامات قانونی: برای جلوگیری از هر مشکل و جلوگیری از به تاخیر افتادن درخواست، باید قبل از ارسال مدارک یکبار دیگر آنها را چک کنید و استعلام لازم را انجام دهید.

3.ثبت دادخواست در دفتر خدمات قضایی: بعد از مشخص شدن تعداد افراد ذی نفع در اموال متوفی، لازم است ورثه دادخواست خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند.

4. انتشار آگهی در روزنامه: در صورت لزوم برای صدور گواهی انحصار وراثت نامحدود، انتشار آگهی لازم و ضروری است.

5.مراجعه به شعبه ارجاع شده شورای حل اختلاف: بعد از انتشار آگهی و تعیین کردن مواردی مانند مالیات بر ارث، برای گرفتن گواهی انحصار وراثت، ورثه باید به یکی از شعبه های شورای حل اختلاف ارجاع داده شوند.

پیشنهاد ما این است که پیش از شروع مراحل انحصار وراثت، از یک وکیل انحصار وراثت در زابل ارتباط برقرار کنید تا مراحل انحصار وراثت با سرعت بیشتری و به راحتی انجام میشود؛ اما اگر نخواهید از وکیل کمک بگیرید باید برای دریافت استشهادیه محضوری اقدام نمایید و سپس به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید.

تحویل مال وصیت شده به وارث چه شرایطی دارد؟

درخواست گواهی انحصار وراثت توسط هر فرد ذی‌نفع قابل‌اجرا است؛ بنابراین این گواهی می‌تواند توسط ورثه متوفی یا طلبکاری که از او طلب سنگینی داشته باشد درخواست شود.

طلبکاران متوفی لازم است که با مراجعه به دادگاه درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را داشته باشند تا بتوانند از اموال فرد طلب خود را دریافت کند.

برای انحصار وراثت لازم است اسناد و مدارکی ارائه شود. قبل از اینکه برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کنید باید این مدارک را داشته باشید:

1-  ارائه اصل گواهی فوت

2-  تکمیل استشهادیه رسمی که در دفتر اسناد رسمی توسط ورثه تنظیم شده است.

3-  دریافت رسید گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث

4-  کپی برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی متقاضی و ورثه

5-  ارائه وکالت نامه وکیل در صورتی که برای انحصار وراثت از وکیل کمک میگیرید.

وکیل انحصار وراثت

تا وقتی‌که گواهی انحصار وراثت صادر نشده باشد، ورثه و فرزندان متوفی نمی‌توانند در اموال او دخل و تصرفی انجام بدهند؛ بنابراین چنانچه ورثه بخواهند در اموال متوفی دخل و تصرف کنند باید ابتدا درخواست صدور گواهی حصر وراثت نمایند. به این ترتیب اموال متوفی و لیست ورثه قانونی او مشخص می‌شود.

 در بعضی موارد اقوام مختلف نیز مطالبه ارث می‌کنند؛ بنابراین لازم است ورثه با دریافت گواهی انحصار وراثت برای طی سریع‌تر مراحل قانونی اقدام کنند. با حضور یک وکیل متخصص روند انجام اقدامات قانونی سرعت پیدا می‌کند اما اگر یک فرد عادی برای انحصار وراثت اقدام کند ممکن است مدت بیشتری زمان ببرد.

نحوه تقسیم خانه میان ورثه چگونه است؟

یکی از شاخه‌های کلاهبرداری زمانی است که ورثه به هر دلیلی در زمان انحصار وراثت، عمداً یا سهواً اسم یکی از ورثه را ذکر نمی‌کنند؛ مثلاً زمانی که مردی دو زن دارد و فوت می‌کند، ورثه در زمان اعلام انحصار وراثت نام همسر یا فرزند او از زن دوم را در انحصار وراثت ذکر نمی‌کنند. در این حالت آن فرد می‌تواند از کلاهبرداران شکایت کند.

درصورتی‌که متوفی وصیت‌نامه‌ای نداشته باشد و تکلیف اموال او مشخص نباشد، ورثه برای انحصار وراثت باید از وکیل ارث کمک بگیرند. در این حالت اموال متوفی براساس قانون و وصیت متوفی میان ورثه تقسیم می‌گردد. چنانچه یکی از ورثه از سهم‌الارث خود راضی نباشد یا میزان اموال او معین نباشد، مراحل انحصار وراثت بیشتر زمان خواهد برد. البته باید بدانید مدت انحصار وراثت برای افراد مختلف متفاوت است و انحصار وراثت افرادی که اموال بیشتری دارند، بیشتر است اما انحصار وراثت افرادی که اموال کمتری دارند ممکن است صرفاً یک ماه زمان می‌برد.

سؤالی که بسیار پرسیده می‌شود این است که حق‌الزحمه وکیل انحصار وراثت در زابل بر چه اساسی مشخص می‌شود؟ باید بگوییم که حق‌الزحمه وکلا در پرونده‌های مختلف براساس تعرفه‌های قانونی و شرایط پرونده تعیین می‌شود؛ به عبارت دیگر هر چقدر پرونده شما درگیری و پیچیدگی بیشتری داشته باشد، حق‌الوکاله وکیل نیز بیشتر می‌شود.

اگر شما نیز به وکیل به هر دلیل درگیر پرونده حقوقی و کیفری یا پرونده انحصار وراثت و اختلافات ناشی از تقسیم ارث شدید، توصیه ما این است که از طریق شماره تلفن‌های درج شده در پایین همین صفحه با یکی از همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

انحصار وراثت

دادخواست انحصار ورثه توسط یکی از ذی نفعان ارائه میشود. این دادخواست به صورت آماده وجود دارد و در اختیار افراد متقاضی قرار میگیرد. در قسمت خواهان، مشخصات متقاضی نوشته میشود و اطلاعات مطابق متن زیر پرمیشود:

نمونه متن دادخواست انحصار وراثت به این صورت است:

 به استحضار میرساند که شادروان …………………. مورث اینجانب ………………… فرزند ……………………. به شماره شناسنامه ………………….. تاریخ تولد ………………….. صادر شده از ………………… که نسبت………………… با من دارند در تاریخ …………………. بع دلیل ………………. در منزل/ بیمارستان مرحوم گردیده اند.

متوفی پیرو دین ……………… و مذهب ………………. بوده اند و ورثه در زمان فوت متوفی عبارتند از:

  1.  …………………….. فرزند …………………. به شماره شناسنامه ……………. تاریخ تولد ……….
  2. ……………………… فرزند ………………… به شماره شناسنامه …………….. تاریخ تولد …………
  3. ……………………… فرزند ………………… به شماره شناسنامه …………….. تاریخ تولد …………

یکی از مدارک اصلی که برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید ارائه شود، استشهادیه است. استشهادیه چیست؟ استشهادیه فرم قانونی است که در دفتر اسناد رسمی ارائه و تکمیل می‌شود.

متن استشهادیه به این صورت است:

اینجانب …….. فرزند فلان….. با شماره شناسنامه …… و کد ملی …… در تاریخ ….. در شهر ….؛ که آخرین محل اقامت دائمی متوفی است، خانم‌ها و آقایان آگاه را به گواهی می‌طلبم که متوفی در هنگام فوت:

  الف:…. پسر داشته / نداشته به نام‌های …………… و …………….

ب:….. دختر داشته / نداشته به نام‌های …………… و……………..

ت: ……. (تعداد) همسر دائمی داشته / نداشته به نام ………………………..

ث: ………………. مادر داشته/ نداشته به نام……………….

ج:……………….. پدر داشته / نداشته به نام …………………

و به جز افراد نام برده ورثه دیگری ندارد. در زمان فوت مذهب متوفی …………… بوده و دارایی او کمتر / بیشتر از مبلغ پانصد هزار ریال بوده است. این گواهی باید توسط شاهدان و درخواست‌کنندگان امضا شود.

درصورتی‌که به کمک و پشتیبانی یک وکیل در زمینه تنظیم وصیت‌نامه، نظارت بر اجرای مفاد وصیت‌نامه، انحصار وراثت و مواردی از این دست نیاز داشتید، همکاران ما آماده هستند تا در هر ساعت شبانه روز در تلگرام و اینستاگرام به سؤالات شما پاسخ دهند یا از طریق تلفنی و حضوری شما را راهنمایی کنند. شما می‌توانید سؤالات خود را در پایین همین صفحه نیز درج کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.