سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

پرسش و پاسخ با وکیل انحصار وراثت در سامانه حقوقی عدلاک

در این مقاله قصد داریم به پرسش و پاسخ با وکیل انحصار وراثت و تقسیم ارث بپردازیم. سؤالات مکرری که توسط وکیل انحصار وراثت مطرح می‌شود که ما در مقاله‌های مرتبط با ارث، تقسیم ارث، انحصار وراثت و مواردی از این دست صحبت کرده‌ایم. در این مقاله قصد داریم پرسش‌های حقوقی مرتبط با ارث و میراث که توسط مراجعین سامانه حقوقی عدلاک مطرح شده‌اند را با شما به اشتراک بگذاریم.

سؤال: خانمی که طلاق گرفته با چه شرایطی و چطوری از شوهرش ارث میبرد؟

پاسخ: ماده ۹۴۳ قانون مدنی:

اگر شوهر، زن خود را به طلاق رِجعی مطلقه کند هر یک از آن‌ها که قبل از انقضای عده بمیرد دیگری از او ارث می‌برد لیکن اگر فوت یکی از آن‌ها بعد از انقضای عده بوده و یا طلاق بائن باشد از یکدیگر ارث نمی‌برند

ماده ۹۴۴ قانون فوق الذکر:

اگر شوهر در حال مرض، زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد زوجه از او ارث می‌برد اگرچه طلاق بائن باشد مشروط بر این‌که زن شوهر نکرده باشد

سؤال: بعد از فوت پدرخانمم طبقه دوم خانه که زمین آن به‌صورت قولنامه‌ای بنام مادر خانمم هست را خریدم.امروز برادرخانمم با ادعای اینکه خانه مال پدر بوده و به من و خواهرانم به ارث می‌رسد به زور وارد منزل شده و کارگرانی که مشغول بازسازی منزل بودند را از خانه بیرون کرده و با پتک به جان خانه افتاده و شروع به تخریب منزل نموده.

وقتی من و مادر خانمم به آنجا رفتیم شروع به فحاشی. ماهم پلیس خبرکردیم وقراره فردا برای شکایت ازاون به دادگاه مراجعه کنیم. از اساتید محترم میخام راهنمایی بگیرم که چه چیزهایی تهیه کنیم وچه مطالبی رودرخواست کنیم.

پاسخ: شما می‌توانید در وهله اول تأمین دلیل بگیرید برای میزان تخریبی که صورت گرفته. شکایت تحت عنوان توهین، تهدید، تخریب و در خصوص قولنامه هم باید دعوای حقوقی به طرفیت مادر خانومتون مطرح کنید که پیشنهاد می‌کنم با توجه به روند طولانی پرونده‌هایی که دارید حتماً وکیل بگیرید و تهدید کرد

 پرسش و پاسخ با وکیل انحصار وراثت

سؤال: اگر مادر فوت کرده باشد. پدر و مادر مرحومه زنده باشند. مرحومه ۲ فرزند پسر داشته باشه. همسر دائمی مرحومه در قید حیات باشه. میزان سهم‌الارث هر یک چقدره؟

پاسخ: مادر و پدر هر کدام یک ششم ارث می‌برند همسر یک چهارم و باقیمانده بین دو پسر نصف می‌شود

سؤال: مادر ما سی‌ساله ‌که فوت کرده ‌پدرم همسر دوم ‌هم ‌دارد ‌الان پدر چند ماه که فوت کرده ‌؛ و قراره اول پدر انحصار وراثت ‌شود ‌. آیا ما می‌توانیم پیگیر مهریه مادرمان شویم ‌. هیچ مدرکی از عقدنامه ‌و مهریه در دست ما نیست. کاری می‌شود انجام داد.

پاسخ: اگر عقدنامه داشته باشید می‌توانید مهریه مادرتان رو از اموال پدر مطالبه کنید. اگر ازدواجشان محضری و ثبتی بوده که با مراجعه به همان دفترخانه رونوشت سند رو می‌توانید بگیرید

سؤال: اگه کسی در سال ۱۴۰۲ اقدام به انحصار وراثت نماید و مراحل انحصار وراثت به سال ۱۴۰۳ کشیده شود و مثلاً در سال جدید سهم دختر و پسر برابر شود، در این حالت شامل قانون جدید می‌شود یا همان قانون سابق اعمال می‌گردد؟

پاسخ: انحصار وراثت تغییری نمی‌کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

 پرسش و پاسخ با وکیل

سؤال: برادر بنده  در سال 1388 فوت کرده و مادر بنده نیز در سال 1389 فوت کرده ورثه‌ی برادرم نام مادر بنده را به عنوان یکی از وراث برادر متوفی‌ام در گواهی انحصار وراثت قید نکرده‌اند، بنده اکنون می‌خواهم گواهی حصر وراثت مادرم رو از دادگاه بگیرم که مادرم با توجه به اینکه بعد از برادرم فوت شده ورثه‌ی برادر متوفی‌ام می‌باشد بنده چه طور باید اقدام کنم؟

حالا سؤال این هست که آیا همزمان میشه هم گواهی حصر وراثت برای مادر گرفت و هم به گواهی حصر وراثت برادر اعتراض کرد؟

پاسخ: باید اعتراض خود را تحت عنوان اصلاح گواهی حصر وراثت مطرح کنید و صدور گواهی جدید را از همان شورای حل اختلاف صادرکننده تقاضا کنید. بله مانعی ندارد.

چرا ارث زن نصف ارث مرد است؟

سؤال: آیا تقسیم ارث بدون حضور همه وراث امکان دارد؟

پاسخ: در شرایطی که وراث، گواهی حصر وراثت، اخذ نموده باشند و یکی از وراث، از سایر ورثه، وکالت اخذ نموده باشد و همه وراث، موافق تقسیم باشند، امکان تقسیم ارث، بدون حضور همه وراث، وجود خواهد داشت.

درصورتی‌که میان ورثه متوفی، ورثه محجور یا غایب مفقودالاثر وجود داشته باشد، یا احدی از وراث با تقسیم موافق نباشد باید به دادگاه، مراجعه کرد. در این صورت، دادگاه، با درخواست یکی از وراث، به مسئله تقسیم ارث رسیدگی خواهد کرد.

سؤال: طبق قانون پدر یا مادر می‌تواند فرزندی را از ارث محروم کند و یا کل اموالش را به یکی از فرزندان منتقل کند؟

آیا محروم کردن فرزند از ارث قانونی است؟

پاسخ: خیر نمی‌شود فرزند را از ارث محروم کرد. پدر یا مادر می‌تواند تمام دارایی خود را در زمان حیاتش به نام یکی از فرزندان منتقل کرد اما در وصیت‌نامه فقط تا یک سوم از اموالش را می‌تواند وصیت کند.

سؤال: اگر سال‌ها قبل برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کرده باشیم اما مدارک آن را گم کرده باشیم چه باید بکنیم؟

پاسخ: بهتره بدون اینکه اعلام کنید قبلاً گواهی انحصار وراثت رو گرفتید دوباره برای صدور گواهی اقدام کنید.

سؤال: آیا برای مطالبه کردن مهریه از ورثه نیاز به انحصار وراثت است؟

پاسخ: بله. فرقی نمی‌کند که شما از طریق دادگاه مهریه را مطالبه می‌کنید یا از طریق اجرای ثبت، در هر حال یکی از مدارک لازم برای اقدام کردن گواهی حصر وراثت است. درصورتی‌که متوفی اموالی داشته باشد اول باید بدهی‌های متوفی مانند مهریه پرداخته شود و سپس مابقی اموال میان ورثه تقسیم شود.

سؤال: آیا برای دریافت گواهی انحصار وراثت حضور همه ورثه لازم است؟

پاسخ: خیر. صرفاً اقدام کردن یکی از ورثه برای انحصار وراثت کافی است. همچنین برای استخدام وکیل نیز صرفاً مراجعه یکی از ورثه کفایت می‌کند؛ اما لازم است این فرد قبلاً در سامانه ثنا ثبت‌نام کرده و احراز هویت شده باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

محروم کردن فرزند از ارث

سؤال: دریافت المثنی گواهی انحصار وراثت چطور امکان‌پذیر است؟

پاسخ: هرکدام از ورثه یا ذی‌نفعان در اموال متوفی می‌توانند به مرجع صادرکننده گواهی مراجعه کنند و درخواست صدور کپی برابر اصل داشته باشند.

سؤال: برگه استشهادیه محضری حصر ورثه چیست؟

پاسخ: یکی از مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت داشتن برگه استشهادیه می‌باشد. باید سه نفر به یکی از دفاتر اسناد رسمی حاضر شوند و با پر کردن فرم مخصوص استشهادیه افراد فوت شده، شهادت می‌دهند که ورثه چه کسانی هستند. دفتر اسناد رسمی نیز باید امضای آنها را گواهی و تصدیق کنند.

سؤال: با فوت والدین اگر یکی از وراث در ملک سکونت داشته باشد می‌توان او را از خانه بیرون کرد؟

پاسخ: با فوت متوفی، اموال او میان ورثه تقسیم می‌شود و ورثه در این اموال شریک هم محسوب می‌شوند؛ بنابراین چنانچه فردی به تنهایی در اموال تصرف کند باید با کسب اجازه از سایر ورثه باشد. در غیر این صورت این تصرف غیرقانونی است و ورثه می‌توانند با مراجعه به دادگاه تقاضای خلع ید کنند. در این حالت دادگاه حکم به تخلیه ملک می‌دهد و ملک موردنظر فروخته شده و سهم ورثه به آنها داده می‌شود.

قوانین تقسیم ارث در ایران

اگر شما نیز از وکیل انحصار وراثت در سامانه حقوقی عدلاک سؤالی دارید می‌توانید در زیر همین صفحه سؤال خود را مطرح کنید یا از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در ارتباط باشید. راه‌حل دیگر پیوستن به گروه تلگرامی سامانه عدلاک است که به شما امکان ارتباط مستقیم با وکلای مجموعه را می‌دهد و می‌توانید در هر زمینه‌ای سؤالات حقوقی خود را مطرح کرده و از تیم حقوقی ما راهنمایی بخواهید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.