روش درست نوشتن چک چیست؟ چک چیست؟ اجزای چک کدامند؟ پیش از این درباره قوانین مرتبط با چک و چک برگشتی، چک الکترونیک و قوانین مرتبط با چک مقالههایی را با شما به اشتراک گذاشتیم. در این مقاله قصد داریم درباره روش درست نوشتن چک با شما صحبت کنیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
چک چیست؟
چک یک وسیله و ابزار نوشتاری است که تاریخ مشخصی دارد و توسط صادرکننده امضا شده است. این کاغذ به بانک دستور میدهد که یک مبلغ مشخص را به حامل ان پرداخت کند.
صادرکننده چک: فرد یا نهادی که چک را مینویسد .
گیرنده وجه: فردی که چک در وجه او (به نام او) صادر نمیشود.
برات: گیرنده یا بانکی که مبلغ چک را میپردازد.

اجزای چک
اجزای چک شامل مواردی مثل تاریخ، اسم گیرنده، مبلغ چک، امضا یا مهر پرداختکننده و توضیحات است. چکها انواع مختلفی دارند که شامل دو دسته کلی چکهای شخصی و چکهای بانکی میشود؛ اما روش درست نوشتن چک چیست؟
روش درست نوشتن چک
چک یکی از سندهای تجاری است. برای تنظیم این سند تجاری لازم است یک سری اصول رعایت شود تا احتمال سوء استفاده از آن به حداقل کاهش پیدا کند. برای اینکه با روش درست نوشتن چک
روش درست برگشت زدن چک صیادی چیست؟
درج تاریخ
یکی از موارد مهم در تنظیم چک، درج تاریخ در چک است. اگر جای تاریخ چک خالی باشد معنای آن این است که دارنده چک میتواند هر وقت بخواهد به بانک مراجعه کند و مبلغ درج شده در آن را بگیرد. باید دقت کنید که تاریخ چک را هم به عدد هم به حروف بنویسید تا احتمال هرگونه جعل و تغییر در این زمینه کمتر شود.
مبلغ چک
بهتر است که مبلغ چک را هم به عدد هم به حروف بنویسید و حتماً مشخص کنید که مدرک موردنظر به ریال یا به تومان است. همچنین برای جلوگیری از جعل در چک، روی مبلغ عددی و حروفی چک را با چسب نواری میپوشانند تا چنانچه فردی به قصد جعل بخواهد چسب را بکند، چک مخدوش شود.
بعضی از افراد در زمان پرکردن اطلاعات در چک برای نوشتن اطلاعات در پشت چک از کاربن استفاده میکنند . به این ترتیب امکان تغییر دادن و جعل چک را برای افراد سوء استفاده گر مشکلتر میکند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

چک سفید امضا
به هیچ وجه چکی را بدون درج مبلغ یا به اصطلاح سفید امضا به دیگران ندهید. این کار به طرف مقابل این حق را میدهد که هر مبلغی را به خواست خود در آن درج کنند.
چک مشروط
درصورتیکه برای پرداخت چک شرطی وجود دارد باید از لفظ «بابت» استفاده کنید یا شرطی درج کنید؛ مثلاً بابت خرید خانه ، وصول چک افراد منوط به اجرای آن شرط و اثبات آن است که چک به آن دلیل کشیده شده است؛ بنابراین باید دقت کنید که چکهای مشروط را نپذیرید.
مهمترین قوانین چک و سفته چیست؟
گیرنده چک
یکی از مواردی که باید در چک بیان شود ، نام گیرنده چک است. بعضی از افراد چک را در وجه حامل صادر میکنند. این کار یک اشتباه است چون به هرکسی این امکان را میدهد که چک را به راحتی نقد کند. بدون اینکه آن را چک را پشتنویسی کند. این مسئله مخصوصاً زمانی که چک گم شود بسیار خطرناک است.
امضاء
بخش مهم این است که چکی که امضا نداشته باشد، هیچ اعتباری ندارد؛ بنابراین دقت کنید که چکی که میگیرید حتماً امضا داشته باشد. همچنین بهتر است برای خودتان امضایی را مشخص کنید که ساده نباشد و هرکسی نتواند به راحتی آن را تقلید کند. همچنین دقت کنید چک را تا زمانی که تکمیل نشده به هیچ وجه امضا نکنید. چک سفید امضا ایجاد نکنید.
هرگز چک را قبل از زمان صدور امضا نکنید. از امضا کردن چکهایتان پیش از زمان لازم خودداری کنید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

خودکار
خودکاری که با آن چک را مینویسید باید مخصوص خودتان باشد. به هیچ وجه ، به هیچ وجه از خودکار دیگران برای این کار استفاده نکنید. با همان خودکاری که چک را نوشتهاید آن را کامل کنید. نوشتن چک با دو خودکار مجزا ، فرصت را برای جاعلان فراهم میکند.به هیچ وجه پر کردن یک بخش یا تمام چک خود را به فرد دیگری واگذار نکنید.
درصورتیکه چک را بابت یک قرارداد به دیگری میدهید، مشخصات چک ، تاریخ و شماره چک را در قرارداد بنویسید و تصویر چک را به آن پیوست کنید. درصورتیکه مبالغ سنگینی برای پرداخت معین میکنید حتماً باید از چک کپی تهیه کنید و در این کپی امضا و اثرانگشت گیرنده را بگیرید.
چکهای چند امضایی
در بعضی از چکها دو ا مضایی یا چند امضایی هستند. چکهای چند امضایی یا چکهایی که با مهر صادر میشوند فرصتی برای کلاهبرداران است. بهتر است در زمان دریافت چک از طرف مقابل بخواهید که این مسئله را بنویسد که چک نیاز به امضای دیگری ندارد.
نکته آخر اینکه به هیچ وجه چک خود را برای اصلاح کردن یا تعویض در اختیار فردی که آن را صادر کرده قرار ندهید زیرا صادرکننده چک میتواند مدعی شود کهمبلغ چک را نقدا به شما پرداخت کرده است و چک را در عوض آن گرفته اس و اثبات عدم این مسئله میتواند برای شما مشکل ساز شود.
درصورتیکه درگیر دعاوی چک شدید، با یک وکیل حقوقی در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند که از شما عزیزان حمایت کنند و راهنمای شما در پروندههای حقوقی مرتبط با چک باشند. شما میتوانید از طریق شماره تلفنهای درج شده در این صفحه با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید و از مشورت یک متخصص در پرونده خود استفاده کنید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011