کلاهبرداری در اجاره و رهن خانه چه شرایطی دارد؟ کلاهبرداری یکی از جرائمی است که امروزه بسیار شایع میباشد. معنای کلاهبرداری انجام اعمالی به قصد فریب قربانی برای دسترسی به اموال و دارایی او است. به عبارتی کلاهبردار قربانی را قانع میکند که اموالش را در اختیار او قرار دهد. ب
رای تحقق این جرم لازم است که قربانی فریب داده شود و با رضایت و میل شخصی اموالش را به کلاهبردار ارائه کند. ما پیش از این در مقالههای مختلفی در زمینه انواع کلاهبرداری با شما عزیزان گفتگو کردیم، در این مقاله قصد داریم در زمینه کلاهبرداری در اجاره و رهن با شما صحبت کنیم. مجازات این جرم را ببینیم و شیوه مقابله با فریب کلاهبرداران حوزه مسکن را بیاموزیم. با ما همراه باشید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
جرم کلاهبرداری
کلاهبرداری یکی از جرمهای شایع در جامعه امروز ماست و تعریف آن در قانون انجام اقدامات فریبکارانه از سوی کلاهبردار است به صورتی که قربانی فریب داده شود و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار میدهد. نکته مهم در تحقق این جرم این است که قربانی تحت هیچ اجبار و زوری نخواهد بود یعنی اگر فرد تحت زور و خشونت قرار دهد جرم سرقت رخ داده نه کلاهبرداری
جرم کلاهبرداری با توجه به روشهای مختلفی اجرا میشود و معمولاً زمانی انجام میشود که مجرم، افراد ساده و در دسترسی را ببیند. به عبارت دیگر سوءاستفاده از موقعیت و انجام مانور متقلبانه فرد را قانع میکند و فریب میدهد.
قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء
یکی از قربانیان بالقوه جرائم، قربانیان بنگاههای املاک هستند. افرادی که معمولاً ملک یا مال ارزشمندی دارند و از ارزش واقعی آن خبر ندارند یا افرادی که به دنبال یافتن بهترین خانه یا محل کار برای اجاره و رهن هستند. اما آنقدر ساده هستند که قربانی زبان بازی افراد میشوند. جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن به این ترتیب رخ میدهد. به همین دلیل است که در تنظیم قراردادهای مسکن باید آگاهانه عمل کرد و تا حد امکان از کمک افراد آگاه و با سابقه کمک گرفت.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مجازات جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن
کلاهبرداری یک جرم تعزیری است یعنی براساس نیاز اجتماع این عمل جرم تعریف شده است و برای آن قانون تدوین شده است. به این ترتیب احتمال تغییر در ارکان و مصادیق جرم وجود دارد و همچنین میتوان مجازات آن را نیز تغییر داد.
در سال 1367 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ، اختلاس و کلاهبرداری تصویب شد تا مجازات این جرم را نسبت به جرائم دیگر شدیدتر قرار دهد
به همین سبب و با توجه به نیازی که نسبت به تشدید مجازات کلاهبرداری احساس میشد، قانونگذار در سال ۱۳۶۷ با تصویب قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری، علاوه بر آنکه تعریف دقیقتری از جرم فوق ارائه داد، مجازات مرتکب را نیز نسبت به قانون قبلی تشدید نمود.
بر اساس ماده اول از این قانون جرم کلاهبرداری وقتی رخ میدهد که عمل مجرمانه شامل بخشهای زیر باشد:
- انجام اقدام متقلبانه به قصد فریب قربانی توسط متهم، مثلاً او را بترسانند که با توجه به وضعیت بازار اگر تعلل کند، ضرر زیادی خواهد کرد.
- فریب خوردن قربانی : اگر قربانی فردی ساده و ناآگاه باشد که از وضعیت اطلاع درستی ندارد و فریب زبانبازی کلاهبردار را بخورد و با میل خود مال یا وجه نقد یا منافع مال خود را به مجرم بسپارد
- پرداخت وجه نقد، تحویل مال یا منافع مالی توسط قربانی به مرتکب با میل و رضایت شخصی: مفهوم این بحث این است که اولاً کلاهبردار باید از رفتار مجرمانه خود به سود و منفعت رسیده باشد و در ثانی لازم است که مالک مال با میل و رضایت شخصی مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار داده باشد.

مصادیق جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن
با توجه به تعریف جرم کلاهبرداری بیایید حالات و مصادیق این جرم را در اجاره و رهن منزل بررسی کنیم:
حالت اول: اگر فرد کلاهبردار یک ملک را به صورت همزمان به چند نفر اجاره میدهد ، در این حالت یکی از نتایج قرارداد قرارداد اجاره، انتقال دادن مالکیت منافع مورد اجاره برای مدتزمان مشخص شده در قرارداد از مالک به مستأجر است. وقتیکه قرارداد اجاره با یک نفر بسته میشود، دیگر میتوان گفت مالک ملک در مدت مشخص شده مستأجر آن است و مالک اجازه ندارد با فرد دیگری قرارداد ثانویه امضا کند.
اما در برخی از موارد دیده شده است که مالک بعد از اینکه ملکی را به یک نفر اجاره میدهد، آن را به نفرات دوم و سومی هم اجاره میدهد و از هرکدام مبلغ کلانی پول پیش و اجاره دریافت میکند.
در این حالت در صورت معتبر بودن قرارداد اولیه، قراردادهای بعدی از نظر قانونی قابلپذیرش نیست و صحیح نخواهد بود. یعنی مالک مالی را که حقی در آن نداشته اجاره داده است و این مصداق کلاهبرداری و اغفال است. زیرا افراد را اغفال کرده و فریب داده و مال آنها را به دست آورده است. به همین دلیل توصیه میشود در قراردادهای اینچنینی از افراد متخصص و با تجربه مشورت بگیرید و قرارداد خود را با یک مشاور حقوقی مطرح کنید.
حالت دوم: در این حالت مالک ملک دخالتی ندارد بلکه یک فرد با جعل سند مالکیت فرد دیگر و یا با معرفی کردن شاهدین دروغین، ملک دیگری را به افراد متعددی میفروشد یا اجاره میدهد. برای این کار یک اجارهنامه موقت تنظیم میشود و مبالغی ودیعه از فرد گرفته میشود. بنابراین وقتیکه مستأجران برای قرارداد نهایی یا گرفتن کلید خانه مراجعه میکنند متوجه میشوند که مالک خانه فرد دیگری است و افراد دیگری نیز قربانی کلاهبرداری شدهاند.
برای اینکه قربانی چنین جرائمی نشوید توصیه میشود در زمان عقد قرارداد اصل سند را مراجعه کنید و در صورت امکان سند مالکیت را استعلام کنید.
حالت سوم: حالت سوم زمانی است که فرد کلاهبردار سندی را جعل میکند تا یک کپی از سند مالکیت حقوقی و یک وکالتنامه جعلی به قربانیان ارائه میکند. در این حال فرد قربانی با مشاهده کردن یک وکالتنامه جعلی و صحیح دانستن آن به فرد اعتماد نموده و برای پرداختن وجوه طلب شده راضی شود. در این شرایط با استعلام مدارک ارائه شهد مانند وکالتنامه ، میتوان مانع از فریب شد و پرداخت ودیعه و پول پیش را منوط به تنظیم اجاره نزد یک بنگاه یا موسسه معتبر کرد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مجازات جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن
براساس ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ، اختلاس و کلاهبرداری، درصورتیکه فردی به حکم قانون به عنوان کلاهبردار محکومیت قطعی پیدا کند یعنی جرم او ثابت شود، علاوه بر پرداخت پولی که در اثر جرم کسب کرده است را به مالک آن پرداخت کند. همچنین باید مجازات نقدی به همان میزان نیز بپردازد. همچنین یک فرد باید به مجازات یک تا هفت سال حبس محکوم میشود.
علاوه بر مجازاتهای یاد شده، مرتکب جرم براساس ماده 23 قانون مجازات اسلامی به محرومیت از حقوق اجتماعی برای حداکثر 2 سال محکوم میگردد. این فرد در این مدت اجازه خروج از کشور را ندارد و نمیتواند به برخی از مشاغل بپردازد.
کلاهبرداری بنگاه املاک در چه شرایطی رخ میدهد؟
مشاوره کلاهبرداری در اجاره و رهن
لازم است بدانید جرم کلاهبرداری باید در دادگاه ثابت شود و اثبات این جرم نیاز به یک وکیل متخصص و حرفهای دارد. درصورتیکه به هر نحو درگیر پرونده کلاهبرداری شدید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید و با یک وکیل کلاهبرداری مشورت نمایید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده ارائه مشاوره با شما عزیزان هستند.
شما میتوانید سؤالات حقوقی خود را در پایین این پست مطرح کنید. یا از طریق لینک درج شده در این صفحه به گروه تلگرامی یا اینستاگرام ما ملحق شوید و سؤالات خود را به صورت آنلاین مطرح کنید. همچنین از طریق تلفنهای درج شده در این صفحه، به صورت تلفنی و حضوری با همکاران ما مشورت کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011