کلاهبرداری بنگاه املاک چطور انجام میشود؟

کلاهبرداری بنگاه املاک

کلاهبرداری بنگاه املاک


کلاهبرداری بنگاه املاک چیست؟ کلاهبرداری بنگاه املاک به معنی کلاهبرداری توسط مشاور املاک است؛ یعنی بنگاه‌دار از یکی از طرفین معامله یا دو طرف آن کلاهبرداری کرده باشد. در معاملات املاک، کلاهبرداری می‌تواند به سادگی انجام شود، به عنوان مثال با دست‌کاری در قولنامه و شروط معامله در زمان خرید و فروش یک خانه یا زمین یا آپارتمان.

توصیه ما این است که همواره در معاملات حقوقی، قرارداد را به دقت مطالعه کنید و اگر بند خاصی را به درستی درک نمی‌کنید با یک وکیل ملکی مشورت کنید. یک وکیل ملکی در مشهد به شما خواهد گفت که کلاهبرداری بنگاه املاک چطور اتفاق می‌افتد، با بررسی بندهای قرارداد، شما را از اعتبار و معنای هر بند با خبر می‌کند تا اشتباهی در امضای قرارداد انجام ندهید، همچنین یک وکیل ملکی در مشهد در صورت وقوع کلاهبرداری، حامی قانونی شما خواهد بود.

برای پیگیری جرائم کلاهبرداری بنگاه املاک می‌توانید به دو صورت عمل کنید یا از طریق وکیل ملکی شکایت خود را مطرح کرده و دنبال کنید یا اینکه از یک وکیل متخصص جرم کلاهبرداری در شهر محل زندگی خود کمک بگیرید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در چالش‌های قانونی پشتیبان شما باشند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

کلاهبرداری بنگاه املاک

کلاهبرداری بنگاه معاملات ملکی زمانی رخ می‌دهد که بنگاه یا همان مشاور املاک، در زمان نقل و انتقال ملک جرمی را انجام دهد. این جرم می‌تواند توسط مدیر بنگاه یا هرکدام از کارکنان آن رخ دهد؛ اما در صورتی می‌توانیم بگوییم جرم کلاهبرداری بنگاه املاک رخ داده که یکی از اعضای بنگاه دخالت مستقیم در ارکان جرم داشته باشند.

به عنوان مثال خانم پیری قصد فروش زمین خود را دارد اما ار ارزش واقعی زمین مزبور خبر ندارد. در این حالت یک خریدار سوءاستفاده گر با استفاده از بی‌اطلاعی خانم و با همکاری بنگاه، زمین را با قیمتی بسیار کمتر از مالک اصلی خریداری میکند. در این حالت جرم کلاهبرداری املاک واقع شده و بنگاهدار یکی از ارکان وقوع جرم بوده. در ادامه بیشتر در این زمینه با شما صحبت می‌کنیم.

همان‌طور که گفتیم، کلاهبرداری بنگاه معاملات ملکی زمانی واقع می‌شود که افراد شاغل در بنگاه، برای کسب سود بیشتر ، مرتکب جرم شوند. این عمل هم می‌تواند توسط صاحب بنگاه انجام شود یا هرکدام از کارمندان فعال در آن بنگاه انجام شود؛ اما لازمه تحقق جرم کلاهبرداری بنگاه املاک این است که اعضای بنگاه در یکی از ارکان جرم مستقیماً دخالت داشته باشد؛ اما چطور می‌توانیم از بنگاه معاملات ملکی شکایت کنیم؟

برای شکایت از کلاهبرداری بنگاه املاک باید ارکان تشکیل‌دهنده این جرم اثبات شود. چنانچه یک اتهام باعث تشکیل پرونده کیفری برای افراد شود و افرادی که مرتکب این جرم شده‌اند و بنگاه‌دارانی که قولنامه را نوشته‌اند یا مبایعه‌نامه را تنظیم کرده‌اند تحت تعقیب قضایی قرار بگیرد.

باید ارکان تشکیل‌دهنده جرم را مرتکب شده باشد و شاکی بتواند وقوع نتیجه و جرم را به خاطر اعمال مشاور ملکی ثابت کند؛ یعنی بنگاه‌دار مرتکب مانور متقلبانه شود. طرف معامله را فریب دهد و در نتیجه این فریب معامله‌ای انجام شود و اموال قربانی در اختیار بنگاه قرار بگیرد. بعد در شکایت از کلاهبرداری بنگاه املاک، همه ارکان وقوع جرم وجود داشته باشد و توسط شاکی در دادگاه ثابت شود.

 چنانچه یکی از حلقه‌های تشکیل‌دهنده جرم مفقود باشد، امکان محکوم کردن بنگاه و کارکنان آن به جرم کلاهبرداری وجود نخواهد داشت.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

کلاهبرداری بنگاه املاک

کلاهبرداری بنگاه املاک می‌تواند به عنوان معاونت در جرم کلاهبرداری باشد که فرد دیگری به صورت مستقیم مرتکب جرم کلاهبرداری شود. اعضای مشاورین املاک مرتکب عناصر مادی جرم معاونت شده باشند مثلاً زمینه‌های تسهیل وقوع جرم را فراهم کند یا ارائه روش‌ها و اسباب وقوع جرم باشد. به همین دلیل دفاع از اتهام معاونت در جرم کلاهبرداری توسط بنگاه املاک یک مسئله کاملاً تخصصی است و باید برای حل آن از مهارت و تخصص و دانش یک وکیل متخصص کمک بگیرید.

چنانچه بنگاه املاک مرتکب کلاهبرداری شود و این جرم اثبات شود مجازات این جرم یک تا 7 سال حبس در کنار مجازات نقدی و برگرداندن مال است. همچنین این احتمال وجود دارد که بنگاه خطاکار تعطیل شود. در صورتی که جرم کلاهبرداری درجه 4 حساب می‌شود، براساس ماده 25 قانون مجازات اسلامی، حبس درجه 4 موجب محرومیت محکوم از حقوق اجتماعی به مدت 3 سال میگردد؛ بنابراین حداقل به مدت 3 سال این بنگاه تعطیل می‌شود.

وکیل کلاهبرداری

در بسیاری از پرونده‌های معاملات ملکی، کارکنان بنگاه با ارتکاب جرم کلاهبرداری برای خرید و فروش ملک مانند خرید و فروش خانه یا زمین اقدام به ارتکاب جرم میکند یا برای اجاره دادن یک ملک یا زمین یا ویلا اقدام به کلاهبرداری کند ولی این جرم چطور رخ می‌دهد؟

اگر برای اجاره یک ملت یا خرید یک آپارتمان یا مغازه به بنگاه مراجعه می‌کنید یا در صورتی که بنگاه املاک سندی را به شما ارائه میکند که ملک درج شده در آن سند وجود خارجی ندارد، یا چنانچه ملکی را به شما معرفی می‌کنند و آن را بازدید می‌کنید اما بعدا می‌فهمید که مالک ملک فرد دیگری است و چنانچه بنگاه با این فریب و اغفال شما را برای خرید یا اجاره ملک قانع کند، جرم کلاهبرداری رخ داده است.

به همین دلیل قبل از خرید ملک یا اجاره کردن مغازه حتما از واقعی بودن اسناد اطمینان پیدا کند. برای این کار میتوانید از سامانه اسناد استفاده کنید یا با مراجعه به شهرداری از صحت و سقم مدارک آگاه شوید.

کلاهبرداری بنگاه املاک یک جرم کیفری است. برای اینکار به کمک یک وکیل نیاز خواهید داشت؛ اما نقش وکیل شکایت از کلاهبرداری املاک چیست؟ در صورتی که شما شاکی پرونده هستید، یک وکیل خوب از شواهد و مدارک برای اثبات جرم واقع شده استفاده میکند و تلاش میکند با اثبات دعوا، انتساب جرم را تایید کند؛ بنابراین زمانی که وقوع جرم ثابت شود و مشخص شود شما از وقوع جرم آسیب‌دیده‌اید، شکایت از بنگاه انجام می‌شود تا بتوانید خسارت خود را دریافت کرده و بنگاه مجرم را مجازات کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *