چه زمانی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟ شرایط عدم تعلق مهریه به زن چیست؟ ما پیش از این درباره انواع مهریه و شرایط دریافت مهریه و مسائلی از این دست در مقالههایی صحبت کردهایم. گفتیم که مهریه حق قانونی زن است که اجازه دارد در آن هر طور بخواهد دست ببرد، آن را بفروشد یا به صلاحدید خود استفاده کند. اما شرایطی نیز وجود دارد که به مهریه به زن تعلق نمیگیرد.
بر طبق قوانین، مرد موظف است که در هر شرایطی مهریه همسر خود را بپردازد، حتی مواردی مانند خیانت نیز حق زن را در این مال از بین نمیبرد. اما مواردی نیز وجود دارد که مهریه به زن تعلق نمیگیرد. از جمله این موارد میتوانیم بگوییم اگر در رابطه میان زن و مرد دخولی رخ نداده باشد، زن مستحق مهریه نخواهد بود.
مواردی در قانون پیشبینیشده که براساس آن زمانهایی نیز وجود دارد که مهریه به زن تعلق نمیگیرد یا اینکه زن مستحق دریافت تمام مهریه شناخته نمیشود.اگر میخواهید بدانید که چه زمانی مهریه به زن تعلق نمیگیرد در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

شرایط عدم تعلق مهریه به زن چیست؟
مهریه مالی است که در زمان عقد میان طرفین بر سر آن توافق ایجاد میکند. این مال در سند ازدواج نیز ذکر میشود. از نظر حقوقی مهریه حق زن است و مرد بعد از تائید کردن مقدار مهریه و توافق کردن در میزان مهریه زن، وظیفه دارد مهریه را به او پرداخت کند. فرقی نمیکند که مهریه زن عندالمطالبه باشد یا عندالاستطاعه، زن مالک مهریه است و میتواند هر زمان که بخواهد برای دریافت آن اقدام کند.
باید بدانید در قوانین شرایطی وجود دارد که موجب عدم تعلق مهریه به زن میشود. یکی از این موارد زمانی است که هنوز ارتباط زناشویی میان زن و مرد شکل نگرفته و دخولی رخ نداده است. اگر پیش از دخول، یکی از طرفین برای طلاق اقدام کنند، مهریهای به زن تعلق نخواهد گرفت.
براساس ماده 1082 قانون مدنی مهریه به محض وقوع عقد به زن تعلق میگیرد و میتواند آنطور که میخواهد در آن تصرف کند. اما مواردی نیز وجود دارد که در آن شرایط مهریه به زن تعلق نمیگیرد. در ادامه درباره شرایط عدم تعلق مهریه به زن با شما گفتگو میکنیم.
به اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم
تعلق و عدم تعلق مهریه به زن
با توجه به چیزی که بیان شد، مهریه یکی از مسائلی است که جزء حقوق قانونی زن است. در این حالت زن مالک مهریه است و مرد بدهکار زن محسوب میشود و وظیفه دارد آن را به زن بپردازد.
براساس بند ب ماده 226 قانون امور حسبی، مهریه زن یکی از دیونی است که در صورت فوت مرد باید از اموال او پرداخت شود. چنانچه زن از انجام دادن وظایف خود سرپیچی کند، یعنی از مرد تمکین نکند، ناشزه محسوب میشود و یا برقراری رابطه نامشروع توسط زن موجب نمیشود که مهریه به زن تعلق نگیرد و مرد باید مهریه را بپردازد.
تنها در یک سری شرایط مهریه به زن تعلق نمیگیرد. در ادامه درباره این موارد بیشتر صحبت میکنیم.
مهریه زن نازا چطور مشخص میشود؟

بازداشت شوهر بابت مهریه
همچنین باید بدانید میزان مهریه هر چقدر که باشد برای زن قابل وصول است اما در قانون جدید اجرای محکومیتهای مالی بازداشت مرد فقط تا 110 سکه بهار آزادی یا معادل مالی آن امکان دارد.
درصورتیکه مال یا اموال مرد بابت مهریه توقیف شود یا او توانایی مالی پرداخت بیشتر از 110 سکه را داشته باشد، مهریه زن قابل وصول است. هرگاه زن بخواهد مهریه خود را وصول کند، باید همراه عقدنامه، دادخواست را به دادگاه خانواده یا اداره اجرای ثبت ارائه کند.
در چه شرایطی مهریه خانم نصف میشود؟
شرایط عدم تعلق مهریه به زن
در مورد زن و مهریه و تعلق داشتن مهریه به زن بعد از ازدواج صحبت کردیم حالا لازم است ببینیم چه زمانی مهریه به زن تعلق نمیگیرد.با توجه به قوانین مدنی در شرایط خاصی مهریه به زن تعلق نمیگیرد.
ماده 1089 قانون مدنی :
هرگاه عقد ازدواج دائم یا موقت بین زوجین به دلیلی باطل بوده باشد و بین آنها نزدیکی واقع نشده باشد، زن حق مهر ندارد.
ماده 1101 قانون مدنی:
هرگاه به دلیلی نکاح بین زوجین، فسخ گردد و بین آنها نزدیکی واقع نشده باشد زن مستحق مهر نخواهد بود تنها استثناء آن فسخ به دلیل عنن بودن مرد است. یعنی مرد توانایی رابطه زناشویی نداشته باشد. در این حالت درصورتیکه زن اقدام به فسخ نکاح کند، او مستحق نصف مهریه میباشد.
همچنین درصورتیکه زن و مرد مهریهای مشخص نکرده باشند و پیش از تعیین مهریه زن فوت کند، و در این میان بین طرفین رابطهای رخ نداده باشد، مرد برای جدایی الزامی به پرداخت مهریه ندارد. اما درصورتیکه زن و شوهر با هم رابطه داشته باشند، زن مستحق دریافت مهرالمثل است و حتی در صورت فوت زن، ورثه او میتوانند برای دریافت مهرالمثل اقدام کنند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

آیا اگر زن درخواست مهریه کند، مهریه به او تعلق میگیرد؟
در بسیاری از موارد شنیده شده که میگویند درصورتیکه زن درخواست طلاق کند مهریه به او تعلق نمیگیرد. باید بگوییم این حرف اشتباه است. تنها در صورتی به زن مهریه تعلق نمیگیرد که باکره باشد و میان زن و مرد دخولی رخ نداده باشد.
به عبارت دیگر ماده 1092 قانون مدنی بیان میدارد:
هرگاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد، زن مستحق دریافت نصف مهریه خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلاً داده باشد، حق دارد مازاد از نصف را عیناً یا مثلاً یا قیمت استرداد کند.
درصورتیکه پیش از نزدیکی میان زوجین، مرد همسرش را طلاق دهد، نیمی از مهریه به زن تعلق میگیرد. اما اگر زن مهریه را کامل گرفته باشد در این شرایط باید نصف آن را برگرداند.
پیشنهاد ما این است که در صورت درگیر شدن با پروندههای طلاق و مهریه با یک وکیل طلاق یا وکیل مهریه در شهر خود ارتباط برقرار کنید. برای این کار کافی است از طریق لینکها و شماره تلفنهای درج شده در این صفحه با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. شما میتوانید به صورت تلگرامی نیز از مشورت وکلای مجموعه استفاده کنید یا سؤالات حقوقی خود را در پایین همین صفحه مطرح کنید و از تیم حقوقی ما راهنمایی بگیرید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011