ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول چه شرایطی دارد؟ براساس قوانین ایران، ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول امکانپذیر نیست و مرد برای این کار باید از همسر اول خود یا از دادگاه اجازه بگیرد. درصورتیکه مرد بدون اجازه رسمی ازدواج مجدد انجام دهد، برای همسر اول حق طلاق ایجاد میگردد .اگر چنانچه مرد ازدواج خود را ثبت ننماید بر اساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده مجازات خواهد شد و مجازات این عمل جریمه نقدی درجه 5 و حبس تعزیری درجه 7 است.
درصورتیکه درگیر چنین پروندهای شدید، برای مشورت با بهترین وکیل خانواده، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. همکاران ما آماده کمک به شما عزیزان و حل مشکلات حقوقی و کیفری شما هستند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول چه شرایطی دارد؟
در بیشتر کشورهای دنیا، ازدواج دوم مرد تا زمانی که همسری دارد ممنوع است. در کشورهای مسلمان و برخی دیگر از کشورها این مسئله براساس سنت و مذهب رواج دارد. اما ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول براساس قانون جرم محسوب میشود و مجازاتی برای فرد مرتکب وجود خواهد داشت. به عنوان مثال ازدواج دوم تا زمان اجازه رسمی همسر اول یا اجازه ی دادگاه نمیتواند به صورت قانونی ثبت شود.
در بعضی موارد همسر اول بری ازدواج شوهر اعلام رضایت میکند، در این حالت درصورتیکه زن به صورت رسمی و با مدارک و اسناد فرم رضایت را پر کند، ازدواج دوم ثبت قانونی خواهد شد. به طور معمول این مسائل در شرایط ضمن عقد درج میشود که در آن تأکید میشود که شوهر نمیتواند بدون اجازه و تائید همسرش ازدواج کند.
در ازدواج مجدد مرد، تفاوتی نمیکند که این ازدواج موقت باشد یا دائم، لازم است موارد قانونی رعایت شود. چنانچه مرد شرایط مشخص شده در قانون را رعایت نکند، زن میتواند براساس شرایط ضمن عقد، به صورت قانونی از شوهر خود شکایت کند و از وی جدا شود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

ثبت ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول
گفتیم که ثبت ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول امکانپذیر نیست. اما بعضی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ، به صورت غیرقانونی برای این کار اقدام میکنند. البته برای این افراد مجازاتی نیز در نظر گرفته شده است که شامل پلمپ کردن دفتر ثبت و مجازات نقدی میشود.باید بدانید که ثبت ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول یا اجازه ی دادگاه امکانپذیر نیست و فقط با اجازه ی رسمی و قانونی این عمل انجام خواهد شد.
درصورتیکه درگیر مسائل حقوقی و کیفری مرتبط با ثبت ازدواج شدید، باید رضایت همسر اول خود را تأمین کنید. پیشنهاد ما این است که در این زمینه از مشورت و تخصص حقوقدانان سامانه حقوقی عدلاک استفاده کنید.
ثبت ازدواج دوم مرد متأهل بدون رضایت همسر اول
با توجه به آنچه بالاتر گفتیم، هیچ دفتر ازدواج و طلاقی اجازه ندارد بدون رضایت همسر اول و یا اجازه ی دادگاه ، ازدواج را ثبت کند. چنانچه این کار را انجام دهد، همسر اول میتواند با شکایت از آن دفتر، باعث مجازات قانونی برای متخلفین گردد. همچنین زن میتواند برای طلاق اقدام کند و مهریه خود را از همسر خود در دادگاه خانواده طلب کند.
مجازات قانونی ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر
ازدواج مرد با چهار زن
یکی از مسائلی که در گذشته در میان اعراب مرسوم بوده و در اسلام نیز مجاز است، امکان داشتن چهار زن برای مرد است. اگرچه امکان ازدواج مجدد مطابق رسم اعراب در اسلام برای مردان قرار داده شده است اما در کشور ایران این مسئله قانونی نیست. در قانون ایران درصورتیکه یک مرد همسر اول خود را طلاق نداده باشد، برای ازدواج به اجازه قانونی او نیاز دارد. البته ازدواج دوم مرد بدون اجازه زن اول از نظر شرعی درست است اما امکان ثبت قانونی ندارد و برای مرد نیز عواقب قانونی خواهد داشت.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

حقوق زن در ازدواج
پیمان ازدواج میان زن و مرد باعث ایجاد حقوق و وظایفی برای دو طرف میشود. ازدواج در حقیقت راهی برای تکمیل شدن زن و مرد است. یعنی زن و مرد در جنبههای مختلف زندگی با هم پیوند داده میشوند تا به آرامش برسند. اما موضوعی که در زمینه 4 زنه بودن مردان در اسلام وجود دارد چیزی نیست که خانمها به سادگی با آن کنار بیایند یا در اجتماع ما پذیرفته باشد.
در دین اسلام برای ازدواج یک مرد با 4 زن ، قوانین و شرایطی وجود دارد.مهمترین این شرایط عدالت در همه چیز است. از برخورد میان زن و شوهر تا امکانات مالی و … بنابراین مردی که بیشتر از یک همسر دارد موظف است در همه چیز میان آنها برابری را حفظ کند.
اما همانطور که گفتیم در عرف ایران این مسئله کمتر پذیرفته میشود بنابراین مردی که بدون اجازه همسر خود ازدواج میکند ، بایستی منتظر عواقب آن نیز باشد.
شرایط گرفتن زن دوم در اسلام
حال بیایید بررسی کنیم که شرایط گرفتن زن دوم در اسلام چیست؟ درصورتیکه یک مرد بدون اجازه همسرش ازدواج کند، زن این حق را دارد که به دلیل عسر و حرج درخواست جدایی کند و برای این کار نیازی به رضایت مرد ندارد. اگرچه مرد موظف به پرداخت کامل حقوق مالی زن میباشد.
چنانچه مردی برای ازدواج دوم اقدام کند، باید پیش از هر کار اجازه رسمی همسر اول خود یا دادگاه را در دفتر اسناد و ثبت ازدواج ثبت کند. زیرا ازدواج او بدون اجازه قانونا ثبت نمیشود.
ماده 56 قانون حمایت از خانواده در این زمینه میگوید:
هر سردفتر رسمی که بدون اخذ حکم صادرشده در مورد تجویز ازدواج مجدد به ثبت ازدواج اقدام کند به محرومیت درجه چهار موضوع قانون مجازات اسلامی از اشتغال به سر دفتری، محکوم میگردد.
شرایط ازدواج دوم در اسلام
در برخی از موارد، مرد این اجازه را دارد که برای بار دوم ازدواج کند. شرایطی که دادگاه به مرد اجازه ازدواج دوم میدهد از این قرارند:
- رضایت کتبی و قانونی همسر اول
- عدم توانایی همسر اول برای انجام وظایف زناشویی
- تمکین نکردن زن از شوهر
- درصورتیکه زن دچار جنون یا امراض صعبالعلاج شود.
- محکومیت زن به حبس بالاتر از 5 سال
- ابتلای زن به اعتیاد
- در صورت ترک کردن زندگی خانواده از سوی زن
- در صورت عقیم بودن زن
- در صورت مفقودالاثر شدن زن
ابتلای زن به حبس بالای 5 سال
یکی از مواردی که میتواند موجب شود که مرد اجازه ازدواج مجدد داشته باشد ، این است که زن به حبس محکوم شود و مدت این حبس بیشتر از 5 سال باشد. در این حالت مرد میتواند برای ازدواج مجدد اقدام کند.

عدم توانایی زن در ایفای وظایف زناشویی
اگر زنی نتواند وظایف زناشویی خود را انجام دهد، مرد در قانون اجازه ازدواج دوم خواهد داشت. اما باید بدانید زمانی امکان دارد که در دادگاه ثابت شود که زن قادر به انجام وظایف قانونی خود نیست.
اعتیاد زن
درصورتیکه زن درگیر اعتیاد شود، مرد میتواند با ارائه دادن مدارک و شواهد به دادگاه، برای ازدواج مجدد اقدام کند. ماده 9 و 10 قانون حمایت از خانواده در این حال بیان میکند که هر نوع اعتیادی که دادگاه تشخیص دهد برای اساس زندگی خانواده آسیبزا است و ادامه زندگی زناشویی را غیرممکن کند. هرزمان مرد همسر دیگری بگیرد یا به تشخیص دادگاه همسر دیگری بگیرد، یا اینکه دادگاه تشخیص دهد که او در زمینه همسر خود عدالت را رعایت نمیکند، به زن مجوز طلاقبا کله ی حق و حقوقات میدهد.
شرایط ازدواج دوم زن
درباره شرایط ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول صحبت کردیم، اما حالا باید درباره شرایط ازدواج دوم برای زن گفتگو کنیم. همانطور که میدانیم ازدواج دوم زن تنها زمانی امکانپذیر است که شوهرش فوت کرده باشد یا از مرد طلاق گرفته باشد.
شرایط ازدواج دوم زن شامل این موارد است:
- برای ازدواج مجدد زن نباید در عده طلاق رجعی یا طلاق بائن باشد.
- زن نباید در عده بذل و انقضای مدت عقد موقت باشد.
- زن نباید هیچ یک از موانع نکاح را داشته باشد.
- زن باید از نظر قانونی اهلیت ازدواج داشته باشد.
- در صورت باکره بودن زن، باید اجازه پدر و جد پدری خود را برای ازدواج داشته باشد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
یه سوال صیغه چی.. صیغه هم باید با اجازه همسر اول باشه؟یعنی اگه با اجازه همسر اول نباشه باز هم، همسر اول میتونه حکم طلاق بگیره؟
سلام
تو قانون نوشته شده که ازدواج دائم باید حتما ثبت شود و اگر ثبت نشود جرم محسوب میشود.