حکم زورگیری و خفت گیری چیست؟ زورگیری و خفت گیری در سالهای اخیر رشد زیادی پیدا کرده است. در حقیقت تهدید کردن افراد و توسل به زور برای دستیابی به اموال دیگران یکی از جرائم کیفری است.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
زورگیری و خفت گیری
خفت گیری و زورگیری در حقیقت انجام رفتار خشونتآمیز علیه دیگران است. در حقیقت در این حالت افراد به قصد دستیابی به اموال دیگران مال یا پول او را میدزدد. مرتکبین این جرم از سلاح گرم و سرد استفاده میکنند و اموال دیگران را تصاحب میکنند. در حقیقت قربانی مجبور است برای حفاظت از خود، اموالش را به دزد تحویل دهد.
حکم خفت گیری و زورگیری چطور تعیین میشود؟
مجازات زورگیری و خفت گیری براساس روش وقوع جرم است. در حقیقت شگردهای زورگیری انواع مختلفی دارد؛ مثلاً در بعضی از موارد ممکن است فرد زورگیر یک دعوای دروغین راه بیندازند تا به اموال قربانی دست پیدا کنند؛ بنابراین ارکان اصلی زورگیری توسل به تهدید و زور است.
درصورتیکه درگیر خفت گیری و زورگیری شدید، برای پیگیری جرم باید از یک وکیل متخصص و حرفهای کمک کنید. شما میتوانید با ارتباط به سامانه حقوقی عدلاک از حمایت حقوقی یک متخصص قانونی برای پیگیری حقوق قانونی خود استفاده کنید.
اگر به مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری نیاز دارید کلیک کنید.

راهزنی
یکی از انواع زورگیری و خفت گیری ، راهزنی میباشد.اما راهزنی یعنی چه؟
ماده 281 قانون مجازات اسلامی بیان میدارد:
راهزنان، سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راهها شوند محاربند.
مجازات جرم راهزنی چیست؟ براساس این ماده چنانچه سارقان به اسلحه دست ببرند و باعث از بین رفتن امنیت خیابانها و راهها میشود مجازات محاربه برای آنها مشخص شده میباشد.
ماده 282 قانون مجازات اسلامی مجازات محاربه را اینطور بیان میکند:
حد محاربه یکی از چهار مجازات زیر است:
الف- اعدام
ب- صلب
پ- قطع دست راست و پای چپ
ت- نفی بلد
در حقیقت از بین بردن امنیت مردم ، جامعه و راهها شرط وقوع این جرم است. از طرف دیگر دست بردن به اسلحه نیز شرط دیگر تحقق جرم راهزنی است؛ اما مشروط بر اینکه سلاح حقیقی باشد نه اسباببازی و فرد قصد استفاده از اسلحه را داشته باشد و شلیک کند.
از طرفی با توجه به اینکه از بین بردن امنیت جامعه باید مشخص و معلوم باشد که فرد قصد ترساندن دیگران را داشته است.
ماده 653 قانون تعزیرات بیان میکند:
هر کس در راهها و شوارع به نحوی از انحاء مرتکب راهزنی شود درصورتیکه عنوان محارب بر او صادق نباشد به سه تا پانزده سال حبس و شلاق تا (74) ضربه محکوم میشود.
البته این مسئله شامل حال افرادی که جیببری میکنند یا افرادی که پول افراد را از دستگاه خودپرداز میگیرند نمیشود.
ماده 281 قانون تعزیرات بیان میکند:
راهزنان، سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راهها شوند محاربند.
در این حالت مرتکب جرم راهزنی باید با نقشه و هدف و توسل به خشونت کارش را انجام دهد. جرم راهزنی معمولاً به صورت گروهی انجام میشود
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

سرقت همراه با آزار چه حکمی دارد؟
یکی از شدیدترین جرائم زورگیری در قوانین کشور ما زمانی است که مجرم متوسل به خشونت میشود .
براساس ماده 652 قانون تعزیرات در این مورد میگوید:
هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (74) ضربه محکوم میشود و اگر جرحی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم میگردد.
براساس این ماده چنانچه سرقت همراه با آزار قربانی باشد یا اینکه سارق مسلح باشد، مرتکب این جرم براساس جرم ارتکابی به مجازاتی از 3 تا 10 سال حبس تعزیری و تا 74 ضربه شلاق محکوم میشود.
نقش انگشت نگاری در اثبات جرم سرقت چیست؟
جیببری یا کیفقاپی
تا اینجا درباره حکم زورگیری و خفت گیری صحبت کردیم حال بیایید ببینیم نوع امروزی تر راهزنی ، یعنی جیب بری و کیف قاپی چه مجازاتی دارد؟
ماده 657 قانون تعزیرات بیان میدارد:
هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیفزنی – جیببری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
زمانی که فردی مرتکب جیببری یا کیف بری میشود، برای او مجازاتی بین یک تا پنج سال حبس و 74 ضربه شلاق مشخص میشود.
جیببری میتواند دزدیدن عینک، کیف ، تلفن همراه، عینک و کلاه و ساعت و مواردی از این دست میباشد. برای وقوع جیببری این جرم باید موارد موردنظر همراه فرد باشد و از دست او گرفته شود مثلاً عینک از چشم او برداشته شود؛ بنابراین جیببری و کیفقاپی با سرقت یک کالا از سر جای آن متفاوت است.
در مواردی کیفقاپی دو یا چند نفره انجام میشود و مثلاً سرقت موتوری انجام میشود مثلاً یک نفر راننده موتور است و دیگری ترک او مینشیند و با همکاری هم اقدام به زورگیری میکنند.
چنانچه مرتکب جرم ترک موتور بنشیند، هر دو آنها شریک جرم میباشند زیرا این کار را با هم انجام دادهاند.
در این شرایط ربودن از دو بخش تشکیل میشود، قاپیدن کالا و دور شدن از صحنه جرم.
اگر راننده کیف را بگیرد و فرد همراه او فقط برای مراقبت و هشدار راننده اقدام کنند، در این حالت راننده سارق محسوب میشود اما همراه او را نمیتوان مرتکب زورگیری دانست.

مجازات سرقت از محل تصادف یا حادثه چیست؟
ماده 658 قانون تعزیرات بیان میکند:
هرگاه سرقت در مناطق سیل یا زلزلهزده یا جنگی یا آتشسوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت پذیرد و حائز شرایط حد نباشد مرتکب به مجازات حبس از یک تا پنج سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
پس افرادی که در بلایای طبیعی ، تصادفات و … مرتکب جرم سرقت میشوند ، جرمی ناپسندتر انجام دادهاند.برای این افراد مجازات یک تا پنج سال حبس مشخص شده است همچنین تا 74 ضربه شلاق برای این افراد معین میشود.
دزدیدن مواد غذایی چه مجازاتی دارد؟
در نظر برخی از فقها ، سرقت مواد غذایی فاسدشدنی براساس یک حدیث از پیامبر ، مجازات حد ندارد؛ اما در قانون ایران این مسئله پذیرفته نیست . همچنین سرقت مواد غذایی فاسدشدنی اگر مقدار آن به حدنصاب برسد براساس ارزش مواد سرقت شده میتواند موجب حد شود؛ بنابراین در زمینه مواد غذایی ارزش مال سرقت شده اهمیت دارد و چون مواد غذایی فاسدشدنی مانند سبزیجات، شیر و … به سرعت خراب شده و ارزش خود را از دست میدهند، معیار محاسبه در این زمینه ارزش اموال در زمان سرقت آن میباشد.
بهترین وکیل سرقت در مشهد
شرایط بد اقتصادی در کشور ما ، در کنار بیکاری و فقر موجب شده که جرم زورگیری و خفت گیری افزایش چشمگیری داشته باشد. همانطور که گفتیم هرکدام از این جرائم مجازات ویژه خود را دارند . جرم سرقت میتواند از سرقت ساده تا سرقت با تهدید و خشونت، سرقت از بانک، منازل و … متفاوت باشد؛ بنابراین قوانین متفاوتی در زمینه هر جرم وضع شده است.
چنانچه شما قربانی جرم سرقت شدید یا به هر نحو درگیر این جرم شدهاید، باید در اولین فرصت با یک وکیل متخصص ارتباط برقرار کنید تا شما را در زمینه مشکلات حقوقی و قانونی راهنمایی کند و بهترین راهحل را پیش پای شما قرار دهد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011