سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات تهدید لفظی افراد چیست؟

آیا تهدید کردن افراد جرم است؟ مجازات تهدید لفظی افراد چیست؟ باید بدانید که هدف اصلی از قانون‌گذاری در کشورها، حفظ امنیت و آرامش افراد جامعه است. حال اگر فرد یا افرادی به خودش اجازه دهد که افراد جامعه را تهدید کند، بدون شک این مسئله موجب از بین رفتن آرامش و امنیت افراد جامعه می‌شود بنابراین تعجبی ندارد که در قانون کیفری برای تهدید کردن دیگران مجازات مشخص شده باشد.

تهدید کردن در لفظ به معنای ایجاد ترس و ترساندن افراد است؛ اما باید بدانید که ترساندن افراد در شرایطی جرم محسوب می‌شود که تهدید نسبت به رفتاری بد، خطرناک یا نامشروع در آینده باشد؛ مثلاً فردی طرف دیگر را تهدید می‌کند که اگر فلان کار را انجام ندهی، می‌دهم تو را بزنند یا اینکه اگر موتورت را به من ندهی تو را طوری کتک می‌زنم که خون بالا بیاوری. این عمل در قانون تهدید محسوب می‌شود و جرم است.

فردی که مرتکب تهدید لفظی دیگران می‌شود ممکن است با شلاق، حبس یا مجازات نقدی جریمه شود.

باید بدانید براساس قانون کیفری تهدید کردن دیگران و ترساندن او در آینده جرمی است که مجازات‌های سنگینی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

مجازات تهدید لفظی

تهدید کردن همیشه به یک روش انجام نمی‌شود بلکه می‌تواند به شیوه‌های مختلفی انجام شود. شناخته‌شده‌ترین انواع تهدید از این قرارند:

  1. تهدید پیامکی
  2. تهدید تلفنی
  3. تهدید لفظی

باید بگوییم که هر نوع تهدید برای فردی که مرتکب تهدید می‌شود مجازات سنگینی دارد که می‌تواند از شلاق تا حبس یک ساله به تشخیص قاضی باشد؛ اما انواع تهدیدها متفاوت است بنابراین ما به توضیح چند مورد از این مجازات‌ها می‌پردازیم.

آیا ترساندن دیگران جرم محسوب میشود؟ مجازات آن چیست؟

تهدید لفظی از بیشترین تهدیدهایی است که در جامعه انجام می‌شود و بیشتر تهدیدها شامل مجازات می‌شوند.

مجازات مشخص شده برای این جرم شلاق و حبس تا دو سال می‌باشد که براساس شرایط تعیین می‌شود اما اگر فردی دیگری را تهدید کند که مثلاً اگر ماشینت را به من نفروشی آن را آتش می‌زنم می‌تواند تا 74 ضربه شلاق داشته باشد؛ زیرا در این حال شخص از تهدید لفظی استفاده کرده است و فرقی نمی‌کند که این تهدید عملی شود یا نشود. صرف تهدید کردن و ترساندن افراد مجازات خواهد داشت.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

مجازات تهدید لفظی افراد چیست؟

تهدید لفظی صرفاً یک نوع نیست و براساس نوع تهدید و نحوه تهدید دسته‌بندی می‌شود و فرقی نمی‌کند که این تهدید برای انجام دادن یک کار باشد یا ترک کردن یک عمل. در هر حال تهدید، تهدید محسوب می‌شود. در این بخش به انواع تهدید لفظی اشاره می‌کنیم:

  1. تهدید به آبروریزی
  2. تهدید به اخاذی
  3. تهدید به قتل
  4. تهدید به آسیب رساندن به خود فرد یا دیگری
  5. تهدید به برهم زدن آرامش فرد یا خانواده او
  6. سایر موارد

براساس قانون چنانچه کسی فرد دیگری را تهدید کند و با اجبار و اکراه و قهر و تهدید فردی مجبور شود چیزی را بنویسد یا امضا کند، مجازات تهدیدکننده بین 2 تا 3 سال حبس و 74 ضربه شلاق می‌باشد.

 در ادامه بیشتر با مجازات جرم تهدید لفظی و غیرلفظی آشنا می‌شویم.

ماده 669 قانون مجازات اسلامی می‌گوید:

هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این‌که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (74) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

ماده 688 قانون مجازات ا سلامی بیان می‌دارد:

هرکس با جبر و قهر یا با اِکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضاء و یا مهر نماید و یا سند و ‌نوشته‌ای که متعلق به او یا سپرده به او می‌باشد را از و‌ی بگیرد به حبس از چهل و پنج روز تا یک سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

در تهدید لفظی حتی درصورتی‌که تهدید به صورت مستقیم یا در فضای مجازی اتفاق بیفتد و هدف از آن از بین بردن آبروی فرد باشد براساس ماده 669 درباره آن عمل می‌شود یعنی هر دو مجازات حبس و شلاق را برای فرد خواهد داشت اما چنانچه شاکی رضایت دهد و شکایتش را پس بگیرد دادگاه اقدام به ادامه پیگیری مجازات نمی‌کند چون در تهدید بردن آبرو مربوط به شاکی می‌باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جرم تهدید دیگران

انتشار و پخش کردن عکس خصوصی افراد بدون اجازه افراد جرم محسوب می‌شود. یکی از مواردی که بسیار دیده می‌شود تهدید کردن با استفاده از تصاویر شخصی و تصاویر اینترنتی افراد است که یکی از جرائم اینترنتی حساب می‌شود. برای این دسته از جرائم مجازات‌هایی مشخص می‌شود. 

چنانچه فردی دیگری را تهدید به پخش عکس و فیلم مستهجن کند، حتی درصورتی‌که تهدیدی نشده باشد و برای پخش تصاویر رضایت فرد جلب شود، این عمل جرم می‌باشد و مرتکب آن با از 2 ماه تا 2 سال حبس و جریمه نقدی از 5 میلیون تا 40 میلیون ریال محکوم می‌شود؛ اما درصورتی‌که این انتشار تصاویر یا فیلم با رضایت خود فرد باشد یا اینکه فیلمی که پخش شده حاوی تصاویر مستهجن باشد، جریمه نقدی برای فرد مشخص می‌شود.

وکیل برای مقابله با تهدید در فضای مجازی

اگر فردی از طریق پیامک به مرگ تهدید شود، این تهدید دارای مدرک و سند می‌باشد؛ زیرا اصل پیام وجود دارد. بر این اساس با این جرم طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی برخورد می‌شود

مجازات این جرم 74 ضربه شلاق و از 1 ماه تا 1 سال حبس می‌باشد؛ یعنی هردوی این مجازات‌ها برای مجرم اعمال می‌گردد.

 برای شکایت از جرم تهدید لفظی چه مدارکی لازم است؟

اگر مورد تهدید قرار گرفتید و قصد شکایت دارید چه باید کرد؟

  1. اگر تهدید پیامکی است از تهدید اسکرین شات بگیرید.
  2. اگر تهدید تلفنی بود حتماً با یک وکیل کیفری مشورت کنید تا بهترین راه‌حل را به شما نشان دهد.
  3. اگر تهدید لفظی بود برای پیگیری قانونی به مدارکی مانند شهادت دو شاهد مرد یا صدای ضبط شده نیاز خواهید داشت

 درصورتی‌که به هر نحو درگیر جرم کیفری شدید یا مورد تهدید قرار گرفتید می‌توانید از مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک استفاده کنید. ما آماده هستیم تا در هر ساعت شبانه روز پشتیبان قانونی شما عزیزان باشیم. می‌توانید در پایین همین صفحه نیز سؤالات خود را مطرح کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.