درباره مجازات پنهان کردن نوزاد چه میدانید؟ پنهان کردن نوزاد یک جرم کیفری است. اگرچه این جرم امروزه کمتر رخ میدهد، اما باید بگوییم که هنوز هم مواردی از این جرم در اطراف دیده میشود.
کودکان را میتوان مهمترین سرمایه هر جامعه دانست. در حقیقت تأمین حقوق اجتماعی و تربیت کودکان در خانواده اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل هم در تمام دنیا سازمانها و پیمانهای مختلفی برای حمایت از حقوق کودکان تأسیس شده است.
در جامعه جرائم مختلفی علیه کودکان انجام میگیرد، از کودکآزاری تا کودک ربایی و امتناع از استرداد کودک و یا در پروندههای طلاق جلوگیری از ملاقات یکی از والدین با کودک تا بحث کودکان کار و کودکانی که به اجبار خانواده و فشارهای اجتماع وارد دنیای خشن بزرگسالی شده و حتی در مواردی برای مسائل خلاف قانون از آنها سو استفاده میشود.
یکی از جرائمی که حول کودکان رخ میدهد پنهان کردن کودک متولدشده است. به عبارتی یکی از والدین یا فرد ثالث، در زمان تولد نوزاد را میرباید و از تحویل او به والدین خودداری میکند. آیا این عمل جرم است؟
قطعاً بله، و مجازات پنهان کردن نوزاد در قانون مشخص شده است.
مثال این ماجرا در خانم بارداری بود که در بیمارستان زایمان میکند اما در زمان مرخص شدن، بیمارستان تا زمان تسویهحساب از تحویل کودک به مادر خودداری میکند یا اینکه در موردی دیگر ، پرستار بیمارستان از تحویل نوزاد به والدین خودداری مینماید.
در این حالت باید بگوییم هم بیمارستان و هم پرستار مرتکب جرم شدهاند و والدین میتوانند بابت مجازات پنهان کردن نوزاد خود از آنها به مراجعه قضایی شکایت کنند. زیرا در قانون مجازات اسلامی ، جابه جا کردن، دزدیدن و یا مخفی کردن طفل متولدشده جرم است و برای این جرم مجازات مشخص گردیده است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی عواقب پنهان کردن نوزاد و مجازات پنهان کردن نوزاد خواهیم پرداخت. درصورتیکه درگیر چنین مشکلی شدید، باید در اولین فرصت با یک وکیل کیفری ارتباط برقرار کنید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

جرم پنهان کردن نوزاد
مجازات جرم پنهان کردن نوزاد در قانون مجازات اسلامی مشخص شده است. در حقیقت پنهان کردن نوزاد از پدر و مادر جرم محسوب میشود و قانونگذار در قانون مجازات اسلامی درباره آن اینطور بیان کرده است:
هرکس طفلی را که تازه متولدشده است بدزدد یا مخفی کند یا او را به جای طفل دیگری یا متعلق به زن دیگری غیر از مادر طفل قلمداد نماید، مرتکب جرم شده است و مجرم میباشد و جرم مخفی کردن طفل محقق شده است.
در چنین شرایطی شاکی یا پدر و مادر کودک میتوانند با مراجعه به وکیل کیفری، برعلیه فردی که طفل را پنهان کرده اعلام شکایت کنند و با ارائه شکایت به دادسرای محل وقوع جرم برای پیگیری قانونی اقدام نمایند.
دادگاه با مقام قضایی به تعقیب متهم پرداخته و درباره جرم موردنظر تحقیق میکند. چنانچه جرم ثابت شود، قرار مجرمیت صادر میشود و پرونده برای صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری فرستاده میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با تیم حقوقی ما کلیک کنید.

مجازات پنهان کردن نوزاد
قوانین کیفری قوانینی هستند که در قانون برای آنها مجازات مشخص شده است و انجام آن عمل در قانون مجازات دارد. حالا بیایید ببینیم مجازات پنهان کردن نوزاد در قانون چیست؟
هر عملی که در قانون جرم دانسته میشود باید مجازات شود. براساس ماده 631 قانون مجازات اسلامی مجازات پنهان کردن نوزاد چنین مشخص شده است:
هر کس طفلی را که تازه متولدشده است بدزدد یا مخفی کند یا او را به جای طفل دیگری یا متعلق به زن دیگری غیر از مادر طفل قلمداد نماید به شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و چنانچه احراز شود که طفل مزبور مرده بوده، مرتکب به یکصد هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
چنانچه فردی نوزاد تازه به دنیا آمدهای را از مادر برباید ، یا یکی از کارکنان بیمارستان یا هر فرد دیگری کودک تازه به دنیا آوردهای را برباید و آن کودک را به عنوان مادر نوزاد دیگری معرفی کند، آن فرد مجرم است. قاضی نیز باید با توجه به شرایط پرونده فرد مجرم، مجازات فرد را مشخص کند. میزان مجازات این جرم از شش ماه کمتر و از سه سال بیشتر است. در صورت وجود بقیه دلایل ، باعث افزایش مجازات فرد میگردد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011