مجازات حمل مواد مخدر در سال 1403 چیست؟ در سالهای اخیر قاچاق مواد مخدر آنقدر رشد داشته که تبدیل به یک مشکل جدی و چالش در کشور شده است.
- فهرست مقاله:
- هدف از تعیین مجازات برای حمل و نگهداری مواد مخدر چیست؟
- قانون حمل مواد مخدر در ایران چیست؟
- انواع مجازات حمل مواد مخدر
- مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر
- مجازات مشارکت در حملونقل مواد مخدر چیست؟
- وکیل مواد مخدر
همجواری ایران با افغانستان و پاکستان دو کشور تولیدکننده بزرگ مواد مخدر و همچنین وجود مرزهای وسیع با این دو کشور موجب میشود که کنترل مرزها برای مرزداران مشکل شود؛ بنابراین عجیب نیست که قاچاق کالا، مواد مخدر و حتی مهاجرت غیرقانونی از این مرزها بسیار بالا باشد.مواد مخدر برای صدها سال به عنوان تهدیدی جدی در جوامع انسانی محسوب میشود که موجب آسیب به امنیت افراد و جامعه میگردد. به خصوص انواع آزمایشگاهی مواد مخدر مانند شیشه و کراک آسیبهای جبرانناپذیری به جوانان وارد میکند.
برای مقابله با این جرائم دولت با تصویب مجازاتهای سنگین برای حمل مواد مخدر و جرائم مرتبط با قاچاق مواد مخدر، برای حفظ امنیت جامعه تلاش میکند تا از ترویج مواد مخدر جلوگیری کند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011

هدف از تعیین مجازات برای حمل و نگهداری مواد مخدر چیست؟
تعیین مجازات برای حمل و نگهداری مواد مخدر یک ابزار قانونی برای جلوگیری کردن از نادیده گرفتن قوانین مرتبط با مواد مخدر است. اصلیترین هدف از تعیین مجازات برای حمل و نگهداری مواد مخدر دو چیز است
- پیشگیری از وقوع جرم با تعیین مجازاتهای سنگین بازدارنده
- ابزار تنبیه عمومی و تلاش برای آگاهسازی عمومی و کاهش عرضه و تقاضا در بازار مواد مخدر
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

قانون حمل مواد مخدر در ایران چیست؟
جرائم مواد مخدر یکی از انواع جرائم کیفری است که مجازاتهای سنگینی برای آن مشخصشده است؛ بنابراین لازم است هر فردی این قوانین را بشناسد تا در صورت درگیر شدن در جرائم مواد مخدر، بتوانید به بهترین نحو از حقوق قانونی خودآگاه باشید.یکی از اصلیترین دعاوی مرتبط با مواد مخدر، حمل و نگهداری مواد مخدر در مکانهای عمومی و خصوصی میباشد.
مرتکبین جرم حمل و نگهداری مواد مخدر، با توجه به نوع مواد مخدر کشف شده و مقدار آن از سوی قاضی مجازات میشوند.
انواع مجازات حمل مواد مخدر
ماده 4 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر میگوید:
هر کس بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته، تفاله تریاک و یا دیگر مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیرداروئی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد را به هر نحوی به کشور وارد و یا به هر طریقی صادر یا ارسال نماید یا مبادرت به تولید، ساخت، توزیع یا فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازاتهای زیر محکوم میشود.
1 – تا پنجاه گرم، تا 200,000,000 ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق.
2 – بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از 200,000,000 تا 500,000,000 ریال جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و درصورتیکه دادگاه لازم بداند تا سه سال حبس.
3 – بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از 500,000,000 تا 2,000,000,000 ریال جریمه نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس.
4 – بیش از پنج کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.
تبصره (اصلاحی 1389/05/09)- هرگاه محرز شود مرتکبین جرائم موضوع بند 4 این ماده برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آنها هم نشده و مواد، بیست کیلو یا کمتر باشد دادگاه با جمع شروط مذکور آنها را به حبس ابد و هفتاد و چهار ضربه شلاق و مصادره اموال ناشی از همان جرم محکوم مینماید. در اوزان بالای بیست کیلوگرم مرتکبین تحت هر شرایطی اعدام میشوند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر
مرتکبین جرائم مرتبط با نگهداری و حملونقل مواد مخدر، براساس نوع جرمی که مرتکب شده اند و مقدار مواد مخدر اینطور مجازات میشوند:
· حمل مواد مخدر تا 50 گرم
مجازات حمل و جا به جایی مواد مخدر براساس میزان مواد مخدر کشف شده تعیین میشود. بر این اساس چنانچه فردی 50 گرم مواد مخدر را حمل یا نگهداری کند به مجازات نقدی 3 میلیون ریال وجه نقد و تا 50 ضربه شلاق محکوم میشود.
· از 50 تا 500 گرم مواد مخدر
مجازات حمل و نگهداری این مقدار از مواد مخدر از 500 تا هزار تومان مجازات نقدی میباشد. همچنین بین 10 تا 74 ضربه شلاق برای چنین فردی تعیین میگردد.
· از 500 گرم تا 5000 گرم
مجازات این جرم از 15 میلیون تا 60 میلیون ریال جریمه نقدی و بین 40 تا 74 ضربه شلاق است . همچنین مجازات 2تا5 سال حبس نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
· از 5 کیلوگرم تا 20 کیلوگرم
چنانچه فردی از 5 تا 20 کیلوگرم مواد مخدر را جا به جا کند به مدت 5 تا 10 سال حبس در انتظار او خواهد بود. همچنین مجازات نقدی از شصت تا دویست میلیون ریال و بین 50 تا 74 ضربه شلاق برای این فرد مشخص میشود.
· بیشتر از 20 کیلوگرم
چنانچه مواد مخدر از 20 کیلوگرم بیشتر باشد مجرم از 5 تا 10 سال حبس، بین 50 تا 74 ضربه شلاق و مجازات نقدی از شصت تا دویست میلیون ریال محکوم میشود. همچنین در صورت تکرار این جرم، اموال فرد مصادره شده و فرد اعدام میگردد.
مجازات مشارکت در حملونقل مواد مخدر چیست؟
چنانچه فردی به هر نحو در وقوع جرائم مرتکب با حمل و نگهداری مواد مخدر مشارکت داشته باشد، معاون جرم محسوب میشود و مجازات این فرد جداگانه خواهد بود؛ بنابراین تمام افرادی که در این جرم مشارکت داشتهاند براساس جرمی که انجام دادهاند مجرم شناخته شده و مشمول مجازات میگردند. این مجازات براساس میزان مواد مخدر و نوع آن توسط قاضی تعیین میشود.
وکیل مواد مخدر
اگر درگیر جرائم مواد مخدر شدید،اگرچه جرمی انجام دادهاید اما باز هم حق دفاع از خود را خواهید داشت. چنانچه به درست یا غلط درگیر جرائم کیفری شدید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. ما آماده هستیم تا در هر زمان که بخواهید پاسخگوی سؤالات شما عزیزان باشیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011