سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

سریع ترین راه طلاق چیست؟

یکی از سوالاتی که مکرر از ما پرسیده می‌شود این است که سریع ترین راه طلاق چیست؟ در فقه اسلام در شرایطی خاص خانم می‌تواند تقاضای طلاق داشته باشد؛ اما هرکدام از روشهای طلاق بسته به اینکه از طرف زن یا شوهر درخواست شده باشد، تشریفات و مراحل خاص خود را دارند که تنها بعد از طی شدن این مراحل، طلاق جاری می‌گردد. در این مقاله به بررسی سریع ترین راه طلاق میپردازیم.

طلاق به چه معناست؟ طلاق به معنای پایان دادن زندگی مشترک میان زن و شوهر است. این تصمیمی است که از طرف هریک از زوجین یا هر دوی آنها گرفته می‌شود و در بعضی مواقع هر دوی آنها برای جدایی به توافق میرسند.علت اصلی طلاق ناسازگار بودن میان زن و شوهر است. اختلافات اخلاقی و فرهنگی از اصلی ترین مواردی است که باعث جدایی افراد می‌شود. 

طلاق و جدایی میان زن و شوهر تا همین بیست سی سال پیش عیب محسوب میشد. به عبارتی اعتقاد «با لباس سفید به خانه شوهر رفتن و با کفن سفید بیرون آمدن» فرهنگ غلطی بود که تا سالها زنها را وادار به تحمل برخی از مشکلات زندگی در زندگی مشترک میکرد. شاید به همین دلیل نسل جدید درست در برابر این مسئله قرار گرفته اند و حالا با کمترین مشکل اقدام به طلاق و جدایی میکنند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

در قوانین اسلام ، طلاق حق مرد می‌باشد؛ یعنی مرد می‌تواند با پرداخت مهریه زن را طلاق دهد؛ اما براساس یک سری شرایط، خانم هم می‌تواند تقاضای جدایی داشته باشد.

از طرفی خانم نیز می‌تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات عسر و هرج و چند ماه دوندگی با کمک وکیل خود برای طلاق اقدام کند. ما پیش از این در مقاله ای جداگانه درباره طلاق به درخواست زن و طلاق از سوی مرد با شما صحبت کرده ایم اما همانطور که گفتیم هر مدل از طلاق ، مراحل خاص خود را دارد و در این مقاله ما به دنبال سریع ترین راه طلاق میگردیم.

گفتیم که اسلام حق طلاق دادن زن را به شوهر داده است اما با این حال شوهر موظف است یک سری مراحل قانونی را سپری کند.

 

ماده 1133 قانون مدنی بیان می‌دارد:

مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

 برای اینکه شوهر درخواست طلاق کند باید به دادگاه مراجعه نماید. در این حالت باید درخواست عدم امکان سازش ارائه کند و به دادگاه ثابت کند که امکان ادامه زندگی مشترک برای آنها وجود ندارد. درصورتی‌که دلایل او قابل باور نباشند این حق به او داده نمی‌شود اما اگر بتواند این مسئله را ثابت کند و دلایل منطقی ارائه کند لازم است کلیه حقوق مالی زن مانند مهریه، نحله، نفقه ، اجرت المثل و … را پرداخت کند.

روش دیگر طلاق ، طلاق از سوی زن می‌باشد. گفتیم که در اسلام حق طلاق با مرد است و بنابراین زن تنها در صورتی می‌تواند درخواست طلاق کند که بتواند در دادگاه ثابت کند زندگی با شوهر موجب عذاب او شده است. در این موارد دوازده شرط در قانون وجود دارد که در صورت اثبات آن ، خانم می‌تواند از دادگاه اجازه طلاق بگیرد، از جمله اعتیاد شدید شوهر، اثبات سوء رفتار مکرر مرد، ترک منزل توسط مرد بیشتر از چند ماه و …البته طلاق گرفتن ن یک راه سریع تر هم دارد و آن دریافت وکالت طلاق یا حق طلاق از شوهر در زمان عقد است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

طلاق از طرف زن

 

وکالت طلاق یا حق طلاق یکی از حقوقی است که خانمها میتوانند با داشتن آن اختیار طلاق را به دست بیاورند. یکی از حقوقی که امروزه خانمها در زمان عقد تاکید بر دریافت آن دارند ارائه دریافت حق طلاق موجب می‌شود که در یک سری شرایط خاص خانم از چندین ماه سردرگمی در دادگاهها رهایی پیدا می‌کند.

آیا طلاق در دوره عادت ماهیانه ممکن است؟

عسر و حرج به معنی شرایطی است که در صورت رخ دادن آنها ادامه زندگی برای خانم دشوار باشد. چنانچه این شرایط ایجاد شود و زندگی خانم مشقت بار شود، خانم می‌تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق کند.

  1. اگر مرد خانه را ترک کند و از شش ماه تا نه ماه در یک سال بدون داشتن دلیل موجه خانه را ترک کند خانم می‌تواند درخواست طلاق کند.
  2. درصورتی‌که شوهر اعتیاد شدید به الکل و مشروبات الکلی داشته باشد این مسئله می‌تواند موجب صدمه به کودکان و آسیب به زندگی مشترک شود. چنانچه مرد برای طلاق اقدام نکند یا بر ادامه اعتیاد خود پافشاری کند خانم می‌تواند طلاق بگیرد.
  3. محکومیت مرد به بیشتر از 5 سال حبس
  4. اثبات سوء رفتار مرد ، ارتکاب ضرب و شتم یا مصادیق آن که موجب شود زندگی برای خانم غیرقابل تحمل شود.
  5. مبتلا شدن مرد به بیماری های صعب العلاجی که ادامه زندگی را مشکل میکنند.

در صورت وقوع هر کدام از این شرایط، خانم می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و درخواست طلاق کند.

اقسام طلاق براساس امکان رجوع آن

باید بدانید پس از طلاق رجعی ، خانم باید عده نگهدارد. اگر در مدت عده شوهر به همسرش رجوع کند و زن آن را بپذیرد زندگی مشترک آنها می‌تواند ادامه پیدا کند.

انواع طلاق براساس امکان رجوع

1-    طلاق رجعی

2-    طلاق بائن

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

طلاق رجعی طلاقی است که در آن برای مرد حق رجوع وجود دارد و بنابراین پس از طلاق در صورت رجوع شوهر و موافقت خانم، زندگی مشترک ادامه پیدا می‌کند؛ اما اگر مدت عده به اتمام برسد، حق رجوع شوهر از بین میرود. 

ملاقات با فرزند پس از طلاق چه شرایطی دارد؟

طلاق بائن یکی از انواع طلاق است که در آن مرد دیگر حق رجوع به همسرش را ندارد. براساس ماده 1145 قانون مدنی طلاق بائن اینطور تعیین شده است:

در موارد ذیل طلاق بائن است:
1) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.
2) طلاق یائسه.
3) طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
4) سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این‌که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.

 

سریع ترین راه طلاق ، طلاق تاوفقی است. در این نوع طلاق زن و شوهر با هم توافق میکنند که باید از هم جدا شوند. در این حالت با یک سری شرایط و توافق بر سر مسائلی مانند مهریه و حضانت فرزندان از هم جدا می‌شوند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.