سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

نمایندگی حقوقی در قانون به چه معناست؟ یکی از مسائل مهمی که در آیین دادرسی مدنی درباره روش تنظیم دادخواست اهمیت دارد، معنای نمایندگی حقوقی و شناخت انواع آن است.

مشخص است که در بعضی مواقع، این امکان وجود دارد که افراد نخواهند یا نتوانند شخصاً در دادگاه حاضر شوند و در مراحل دادرسی حاضر شوند، به همین عدلت قواعد مرتبط با نمایندگی به افراد کمک می‌کند که فردی را به عنوان نماینده حقوقی خود منصوب کنند تا از سوی او امور حقوقی را دنبال کند.

همان‌طور که واضح است، بعضی اوقات ممکن است که شخص نتواند یا نخواهد به شخصه در دادگاه حضور یابد و در جریان فرایند رسیدگی به دعوا قرار بگیرد؛ به همین دلیل، قواعد مربوط به نمایندگی به شخص این کمک را می‌کند که دیگری از طرف او این کار را انجام بدهد.

مواردی وجود دارد که یک فرد صغیر است یا مجنون است و نمی‌تواند در دادگاه اقامه دعوا کند. در این شرایط قیم فرد، پدر یا جد پدری او باید به عنوان نماینده حقوقی از سوی او وارد عمل شوند یا اینکه فرد می‌تواند شخص دیگری را به عنوان وکیل تعیین کند و به یک فرد متخصص برای پیگیری امور خود وکالت دهد.

 در این مقاله قصد داریم درباره واژه نمایندگی حقوقی و انواع آن با شما بیشتر گفتگو کنیم. چنانچه به کمک و پشتیبانی یک حقوقدان نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

نمایندگی حقوقی

نمایندگی حقوقی یک مفهوم حقوقی است. براساس این مبنا، فرد، شخص دیگری را به عنوان نماینده حقوقی خود برای انجام وظایف حقوقی مشخص می‌کند. این فرد می‌تواند وکیل فرد باشد یا ولی او.

براساس این تعریف بین نمایندگی حقوقی و قائم‌مقامی فرد از نظر قانونی تفاوت وجود دارد؛ زیرا قائم مقام فردی است که به عنوان جانشین فرد دیگر حقوق و تکالیف او را بر عهده خواهد داشت.

البته باید بدانید که زمانی که فردی به عنوان نماینده از طرف شخصی دیگر در دادگاه اقامه دعوا می‌کند، لازم است دادگاه از نمایندگی رسمی یا سمت او اطمینان پیدا کند و سمت او را احراز کند.مثلاً چنانچه نماینده فرد، وکیل او است لازم است که وکالت‌نامه‌ای را ارائه دهد که منصوب شدن او را به این سمت از سوی موکل اثبات کند در غیر این صورت دادگاه به دلیل عدم احراز سمت وکیل، دعوای اقامه شده را مردود اعلام می‌کند.

 

نمایندگی حقوقی در قانون سه نوع است:

1-    نمایندگی قانونی

2-    نمایندگی قضایی

3-    نمایندگی قراردادی

 در ادامه این موارد را تعریف خواهیم کرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

نمایندگی حقوقی

نمایندگی قانونی یک نوع از نمایندگی است که در قانون به صورت مشخص پیش بینی شده است. بر این اساس اراده هیچ کدام از طرفین در نمایندگی قانونی اثری ندارد؛ مثلاً نمایندگی پدر و جد پدری از سوی فرزند در قانون مدنی به عنوان ولایت قهری شناخته می‌شود بنابراین درصورتی‌که فردی به دلیل نمایندگی قانونی از سوی یک فرد دعوایی اقامه کند، لازم است با ارائه دلایل لازم، نمایندگی قانونی خود را ثابت کند.

اما چنانچه نماینده فرد ولی قهری او باشد، صرف ارائه شناسنامه کافی است. از طرفی نمایندگی وزرا و روسای سازمان‌ها و مؤسسات انقلابی نیز نمایندگی قانونی محسوب می‌شوند.

نمایندگی قضایی زمانی است که نمایندگی نماینده براساس رأی دادگاه مشخص شده باشد، مثل نماینده قیم از صغیر و مجنون و یا امین غایب مفقودالاثر که در قانون امور حسبی پیش بینی شده است.

نمایندگی قراردادی در حقیقت نمایندگی است که براساس قرارداد بین طرفین ایجاد می‌شود و دارای انواعی است. از جمله می‌توان به نمایندگی وکیل دادگستری، نمایندگی حقوقی وزارتخانه‌ها، مشاوران پروانه دار و … دانست.

درصورتی‌که در هر یک از این موارد با مشکلات حقوقی روبرو شدید، می‌توانید با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.