سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

اعاده حیثیت چیست؟ وکیل اعاده حیثیت در مشهد- مشاوره حقوقی 05138676422

اعاده حیثیت چیست؟ وکیل اعاده حیثیت در مشهد-اگر فردی به دروغ یا به اشتباه دیگری را متهم به جرم خیانت در امانت کرده باشد، فرد متهم شده می‌تواند با اثبات بی‌گناهی خود در دادگاه تقاضای اعاده حیثیت کند. در این صورت شاکی پرونده که به اشتباه یا دروغ دیگری را متهم کرده در جایگاه متهم قرار می‌گیرد و باید مطابق قانون ثابت کند که طرف مقابل خیانت در امانت را مرتکب شده است و اگر نتواند ادعای خود را ثابت کند مطابق قانون مجازات خواهد شد.

وکیل اعاده حیثیت از نظر قانونی

اگر بخواهیم اعاده حیثیت را از نظر لغوی بررسی کنیم باید بگوییم که این کلمه از دو بخش اعاده و حیثیت تشکیل شده است. معنای کلمه اعاده به معنای جبران و برگرداندن است و حیثیت به معنای آبرو است. چنانچه فردی در اثر یک اتهام دروغین دچار صدمه به اعتبار و آبروی خود شود، میتواند تقاضای اعاده حیثیت کند. اعاده حیثیت از نظر قانونی به سه دسته تقسیم می‌شود:

  1. اعاده حیثیت به دلیل ارتکاب جرم
  2. اعاده حیثیت به دلیل بزه دیده بودن
  3. اعاده حیثیت به دلیل ناتوانی از اثبات جرم

بیشتر بخوانیم:

اعتراض به حکم طلاق غیابی
گروه تلگرامی پرسش و پاسخ حقوقی موسسه مهر آرتا نوین

معنای افترا در قانون چیست؟

ماده 697 قانون مجازات اسلامی

درصورتی که یک فرد به هر روشی از جمله سخنرانی، روزنامه ، دست نویس یا چاپ شده یا به هر روش دیگری ، کاری را به یک نفر نسبت بدهد و آن را منتشر کند، مرتکب جرم شده است. چنین فردی موظف است ادعای خود را اثبات کند براساس قانون مرتکب جرم شده و اگر نتواند صحت گفته‌های خود را با سند و مدرک اثبات کند، مشمول حد می‌گردد. مجازات چنین فردی بین یک ماه تا یک سال زندان و 74 ضربه شلاق است.


توضیح دو واژه

 افترا: انتساب جرم به فرد دیگر که فرد نتواند آن را اثبات کند افترا گویند.

مفتری: به کسی که ارتکاب جرمی را به فرد دیگری نسبت می‌دهد مفتری میگویند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
اعاده حیثیت چیست؟ وکیل اعاده حیثیت در مشهد -در صورت نیاز به مشاوره رایگان توسط همکارن مجموعه کلیک کنید

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

انواع اعاده حیثیت

از نظر قانونی چند نوع اعاده حیثیت وجود دارد.
اعاده حیثیت در اجتماع

اعاده حیثیت در محل کار : چنانچه توهین ، افترا یا تهمت در محل کار و جلوی دیگران رخ داده باشد که موجب آسیب به آبروی فرد گردد.

اعاده حیثیت  قانونی: پاک شدن سابقه قانونی فرد

اعاده حیثیت قضایی

اعاده حیثیت خاص

اعاده حیثیت عام

شرایط اعاده حیثیت

اعاده حیثیت دارای شرایطی است. چنانچه این شرایط تحقق پیدا کند، فرد میتواند طلب خسارت کند. چنانچه به دلیل شکایت دروغین یک فرد ، دیگری دچار خسارت مدی یا معنوی شود، شخص میتواند با اثبات زیان در دادگاه مطالبه خسارت کند. همچنین اگر به دلیل اشتباه قاضی در تفسیر قانون به فردی ضرر رسیده باشد، میتواند اعاده حیثیت کند.

وکیل اعاده حیثیت
برای پیوستن به گروه تلگرامی مشاوره حقوقی و پرسیدن سوالات حقوقی خود کلیک کنید.

عدم اثبات خیانت در امانت یعنی چه؟

از دیدگاه حقوقی عدم اثبات ادعای مطرح شده در دادگاه به معنای ناتوانی شاکی از اثبات جرم توسط متهم می‌باشد. از آنجا که شکایت مطرح شده در زمینه خیانت در امانت، به اعتبار و آبروی یک فرد آسیب وارد می‌کند، آن فرد می‌تواند تقاضای اعاده حیثیت کند. در این صورت یک پرونده کیفری با همین موضوع تشکیل می‌گردد و به این شکایت جدید رسیدگی می‌شود. تا به این ترتیب آبروی از دست رفته‌ی فرد بازگردانده شود.

برای این پرونده شما به همکاری و راهنمایی یک وکیل پایه یک دادگستری در مشهد نیاز خواهید داشت. وکیل خیانت دادخواستی تنظیم کرده و به اجرا می‌گذارد که به کمک آن خسارت مادی و معنوی وارد شده به فرد متهم شده جبران شود و اعتبار و آبروی او برگردد؛ بنابراین همیشه به شاکیان توصیه می‌شود که تنها در صورتی علیه دیگری به جرم خیانت در امانت یا هر جرم دیگری اعاده شکایت کیفری کنند که از درستی شکایت خود اطمینان داشته باشند و با آبرو و اعتبار سایر افراد بازی نکنند.چرا که قانون با جدیت با قاطعانه با چنین مواردی برخورد میکند.

بهترین راه برای جلوگیری از مجازات عدم اثبات ادعای خیانت در امانت این است که قبل از هر کار با یک وکیل با تجربه مشورت کنید و از اعتبار شواهد و ادلۀ خود اطمینان حاصل کنید.

مجازات عدم اثبات خیانت در امانت

چنانچه شاکی طرح دعوای اعاده حیثیت نمود و بی‌گناهی خود را اثبات کرد، مجازات خیانت در امانت به شاکی قبلی (یعنی فردی که ایشان را متهم به خیانت در امانت کرده بود) تحمیل می‌شود؛ یعنی شاکی ثابت کرده که در دعوی کیفری پیشین ادعای خیانت در امانت واردشده به او واهی بوده و هیچ ادله قانونی‌ای برای آن وجود ندارد. لذا به او افترا زده شده است و با اثبات این مسئله که متهم با سوءنیت قصد آسیب رساندن به آبروی او را دارد می‌تواند تقاضای مجازات کند.

بنابراین طبق ماده 697 قانون تعزیرات مصوب 1375: « هر کس به‌وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به‌وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید، جز در مواردی که موجب حد است، به یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.»

این قانون در قانون کاهش مجازات حبس تعزیزی مصوب سال 1399 تغییراتی نمود که مجازات جرم به جزای نقدی تغییر کرد؛ به عبارت دیگر مطابق این قانون فرد افترا زننده به زندان یا شلاق محکوم نمی‌شود اما جزای نقدی از دو میلیون تا هشت میلیون تومان شامل حال او می‌گردد.

وکیل خیانت در امانت

 اگر شما نیز به هر نحو درگیر یک پرونده اعاده حیثیت شده‌اید، به همکاری و مشورت همکاران ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین نیاز خواهید داشت. تا به بهترین نحو شما را در حل مشکل پیش آماده یاری کنند. به یاد داشته باشید داشتن یک وکیل کیفری در مشهد به شما کمک می‌کند تا در دعاوی خود بهترین نتیجه را کسب نمایید. شما می توانید با کمی تحقیق در فضای مجازی بهترین وکیل خیانت در امانت را در شهر خود پیدا کنید.

جهت مشاوره آنلاین و تلفنی به صورت رایگان کلیک کنید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.