سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وصیت‌نامه قانونی باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟

وصیت‌نامه سند یا نامه‌ای است که فرد در آن مشخص می‌کند که بعد از مرگ یا در صورت وقوع حوادث خاص برای او چه تصمیماتی گرفته شود یا چه کارهایی انجام شود یا اموالش پس از مرگ چطور تقسیم شود. به طور معمول در وصیت‌نامه نام ورثه و تقسیم دارایی‌ها و بدهی‌ها و … در آن درج می‌شود.

وصیت‌ را معمولاً یک سند حقوقی شخصی می‌دانند و چنانچه فرد فوت کند یا توانایی‌های فیزیکی و ذهنی خود را از دست دهد. از آن استفاده میشود. البته باید بدانید که وصیت‌ باید به صورت قانونی و با رعایت قوانین خاصی تنظیم و اجرا می‌شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

وصیت‌نامه

شرایط ارث بردن نوه از والدین مادر

مفاد قانونی وصیت‌نامه

براساس ماده 843 قانون مدنی، هر فردی می‌تواند یک سوم اموال خود را در وصیت تقسیم کند. چنانچه فرد بیشتر از یک سوم اموالش را وصیت کند، وصیت او تنها با تائید وارث قابل‌قبول است. چنانچه وصیت‌نامه توسط وارثین رد شود، مازاد ثلث وصیت باطل حساب می‌شود و قبول نمی‌شود.

باید بدانید که هر فرد تا زمان زنده‌بودن اختیار تمام روی اموال خودش دارد تا آن را ببخشد، بفروشد یا از آن به هر نحو استفاده کند؛ اما چنانچه فردی بخواهد اموالش را در وصیت ببخشد و بعد از مرگش برای آنها تصمیم بگیرد فقط می‌تواند برای یک سوم اموال خود تصمیم بگیرد… البته وصیت‌نامه‌هایی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شوند نیاز به حکم دادگاه ندارند و بدون نیاز به حکم دادگاه نیز لازم‌الاجرا هستند.

براساس مواد 276 تا 299 و ماده‌های 825 تا 860 قانون امور حسبی در دعوای تنفیذ و ابطال وصیت‌نامه در دادگاه لازم است. ابتدا باید در دعوای تنفیذ وصیت‌، صحت وصیت‌ یک فرد ثابت شود و همچنین ثابت شود که عدم رجوع وصیت‌کننده از وصیت از دلایل دیگر اعتبار وصیت است.

مثلاً اگر فرد بعد از تاریخ وصیت خود، وصیت دیگری تنظیم کند، وصیت‌نامه قدیمی‌تر باطل می‌شود و وصیت جدید اعتبار می‌یابد.البته صحت این وصیت‌نامه باید توسط دادگاه تائید شود. همچنین تقدیم دادخواست حقوقی و تنفیذ آن از نیازهای ضروری و اولیه دعوای تنفیذ وصیت‌نامه است.

بعد از طرح دعوا و قطعیت حکم به اجراییه نیاز نیست. در حقیقت ورثه‌ای که به نفع آنها وصیت شده می‌تواند از طریق مرجع صالح برای اجرای مفاد آن اقدام کند.

برای پیوستن به گروه تلگرامی سامانه عدلاک و انجام مشاوره تلگرامی و آنلاین اینجا کلیک کنید.

باطل کردن وصیت‌نامه

تقسیم ارث دختر مجرد

 شرایط ابطال وصیت‌نامه

در چه شرایطی وصیت‌ نامه متوفی باطل اعلام می‌شود؟ چطور می‌توان وصیت‌نامه را باطل کرد. باید بگوییم که باطل شدن وصیت‌ یک فرد تنها در شرایط خاصی انجام می‌شود. به عنوان مثال افرادی که در اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند ، وصیتشان باطل می‌شود. همچنین اگر متوفی نیت انجام یک کار نامشروع را داشته باشد و با این نیت وصیت کرده باشد، آن وصیت را می‌توان باطل کرد.

  • اگر نویسنده وصیت فاقد اهلیت باشد نیز می‌توان وصیت را باطل کرد. براین اساس وصیت یک عمل حقوقی است و لازم است که متوفی در زمان نوشتن آن از نظر عقلی سالم باشد و محجور حساب نشود.
  • درصورتی‌که فردی با هدف فرار از بدهی یا دین اقدام به وصیت کند آن وصیت باطل می‌شود.
  • درصورتی‌که جعلی بودن وصیت با مدارک مختلف ثابت شود، این وصیت باطل می‌شود. علاوه بر این براساس قانون هیچ فردی نمی‌تواند ورثه خودش را از دریافت ارث محروم کند، بنابراین چنانچه کسی در وصیت خود چنین عملی انجام داده باشد، وصیت‌ او باطل می‌شود.
  • درصورتی‌که از متوفی دو وصیت باقی‌مانده باشد و متن این دو وصیت یکسان نباشد و با هم مغایر باشد، وصیت‌ نامه ابطال می‌شود.
  • وجود مدارک معتبر که نشان دهنده رجوع متوفی از وصیت باشد نیز باطل کننده وصیت‌ نامه است.
  • اگر فرد در سفارش و وصیت خود به اموال دولتی یا اموال فرد دیگری وصیت کرده باشد وصیت او باطل می‌شود.
  • اگر وصیت‌ یک نفر به صورت رمز نوشته شود اما بعداً مشخص شود که وصیت‌کننده سواد ندارد، وصیت باطل می‌شود.
  • عدم تطابق امضا یا مهر متوفی با اصل آن نیز موجب باطل شدن آن می‌گردد.

قوانین تقسیم ترکه میان ورثه

سامانه حقوقی عدلاک

سامانه حقوقی عدلاک با داشتن تیمی از وکلای حرفه‌ای ، با تکیه بر تخصص و مهارت خود، از حقوق شما در هر دادگاه دفاع میکند. شما می‌توانید برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری نیز با همکاران ما ارتباط برقرار نکنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

دریافت مهریه از سهم الارث شوهر

وکیل تنظیم وصیت‌نامه

تنظیم وصیت نامه یک موضوع مهم قانونی است که اگر به درستی انجام نشود میتواند باطل گردد. بنابراین چنانچه مایلید یک وصیت قانونی و کامل داشته باشید یا در شرایط خاصی ارثیه خود را به افراد خاصی اهدا کنید، با یک وکیل تنظیم وصیت‌نامه ارتباط برقرار کنید. وکیل تنظیم وصیت‌نامه در حقیقت یک وکیل حقوقی است که با در نظر گرفتن قوانین و شرایط شما را در زمینه وصیت درست راهنمایی میکند و شما را در جریان موارد قانونی تنظیم وصیت‌نامه قرار میدهد. برای اطمینان از سهت رعایت خواسته های خود و اجرای دقیق توسط ورثه، حتما ازک مک یک وکیل تنظیم وصیت‌نامه در مشهد استفاده کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.