سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

جرم مزاحمت ملکی

جرم مزاحمت ملکی یکی از جرائم حوزه املاک است که به معنای تصرف و استفاده غیرقانونی از اموال غیرمنقول دیگران است. درصورتی‌که شخصی مرتکب اعمالی شود که موجب ایجاد مزاحمت در ملک دیگری گردد، میگوییم در ملک دیگری تصرف کرده و مرتکب جرم مزاحمت ملکی شده است.

جرم مزاحمت ملکی یکی از مواردی است که وکیل ملکی به کرات با آن روبرو است. درصورتی‌که فردی مرتکب جرم شود، این امکان وجود دارد که مالک ملک، با ارائه دعوای تصرف عدوانی یا ممانعت از حق، برای رفع مزاحمت ملکی اقدام کند. درصورتی‌که شما نیز درگیر این جرم شده‌اید، توصیه می‌کنیم که قبل از هر کار با یک وکیل ملکی در شهر خود تماس بگیرید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در تمام ساعات شبانه‌روز راهنمای شما در مسائل کیفری و حقوقی باشند.

در ادامه این مقاله بیشتر به جنبه‌های قانونی جرم مزاحمت ملکی خواهیم پرداخت.

وکیل ملکی در مشهد

جرم مزاحمت ملکی در قانون

در قانون آیین دادرسی مدنی، مزاحمت ملکی این‌طور تعریف شده است:

دعوای مزاحمت ملکی عبارت است از دعوایی که به موجب آن ، متصرف مال غیرمنقول درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را نماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است بدون اینکه مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد.

 زمانی که فردی با اعمال خود موجب ایجاد مزاحمت برای مالک یا متصرف قانونی یک ملک می‌شود و مانع تصرف فرد نسبت به مال خود می‌گردد، مرتکب جرم مزاحمت ملکی شده است.

 در برخی شرایط این عمل می‌تواند بسته به شرایط تصرف عدوانی یا ممانعت از حق محسوب شود. اینکه برای کدام یک از این موارد باید اقامۀ دعوا کنید نیاز به مشاوره و مشورت با یک وکیل ملکی دارد. شما می‌توانید در هر شهری که هستید از مشاوره حقوقی تلفنی ، تلگرامی و حضوری سامانه حقوقی عدلاک استفاده کنید و راهنمایی‌های لازم را در زمینه پرونده خود از همکاران ما دریافت کنید.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

مزاحمت ملکی

دعوی مزاحمت ملکی (حقوقی)

دعوای مزاحمت ملکی شرایطی است که در آن یک فرد علیه فردی که موجب ایجاد مزاحمت برای مالک یا فرد ذی‌حق در ملک دیگری شده است. این دعوا می‌تواند به عنوان دعوای حقوقی یا شکایت کیفری مطرح شود

 دعوای حقوقی مزاحمت از حق به صورت دعوی رفع تصرف عدوانی یا دعوای ممانعت از حق بیان می‌شود. ما هر دو این دعاوی را به طور مفصل در مقاله‌هایی توضیح داده‌ایم. اما در ادامه این مقاله این مسئله را به طور مختصر توضیح خواهیم داد.

دعوای خلع ید چیست؟

دعوی رفع تصرف عدوانی

 دعوای رفع تصرف عدوانی در حقیقت یک دعوای حقوقی است. این دعوی زمانی مطرح می‌گردد که فردی قصد دارد تصرف مزاحمت ملکی را رفع کند یا تصرف یک فرد بدون اذن و اجازه در ملک خود را برطرف کند.

پیش از مطرح کردن هر دعوای ملکی، بهتر است با یک وکیل ملکی مشورت کنید. شما می‌توانید با استفاده از شماره تلفن‌های موجود در این پست به صورت تلفنی، تلگرامی، آنلاین یا حضوری با یکی از وکلای حرفه‌ای سامانه حقوقی عدلاک در زمینه مشکل خود صحبت کنید و برای ارائه دعوای مناسب از ایشان راهنمایی بخواهید.

دعوای ملکی
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با وکیل ملکی کلیک کنید.

شرایط طرح دعوای رفع تصرف عدوانی

برای مطرح کردن دعوای رفع تصرف عدوانی باید این شرایط وجود داشته باشد:

  1. خواهان پرونده سابقه تصرف در مال مورد دعوی را داشته باشد. یعنی در ملک حق تصرف قبلی داشته باشد.
  2. مال غیرمنقول مورد بحث در زمان مطرح کردن دعوا تحت تصرف خوانده باشد. (تصرف لاحق خوانده)
  3. تصرف ملک توسط خوانده بدون رضایت یا اجازه خواهان یا حاکم ذی‌صلاح باشد.

ثمن معامله چیست؟

دعوای ممانعت از حق

دعوای ممانعت از حق در قانون آیین دادرسی مدنی به معنای تقاضای کسی است که رفع ممانعت از حق ارتفاق یا انتفاع خود را در ملک دیگری بخواهد.

اما حق ارتفاق یا انتفاع چیست؟ حق ارتفاق حقی است که برای یک فرد در ملک دیگری ایجاد می‌گردد.

براساس قانون، مالک یک ملک به دلیل مالکیت خود، در ملک دیگری دارای حق می‌شود. مثلاً حق عبور از زمین یک فرد دیگر برای استفاده از ملک خود.

حق انتفاع: حق انتفاع به معنای این است که فرد می‌تواند از مالی که عین آن تحت مالکیت دیگری است و منافع مالی برای دیگری دارد استفاده نماید.

درصورتی‌که یک فرد مانع از استفاده از ملک شخصی دیگری یا بهره‌برداری او از ملکش شود، می‌توان علیه این فرد دعوای ممانعت را مطرح کرد.

با توجه به شرایط این امکان وجود دارد دعوای رفع ممانعت از حق به صورت یک شکایت کیفری مطرح شود.

مزاحمت ملکی

جرم مزاحمت ملکی (کیفری)

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم جرم مزاحمت ملکی هم به صورت حقوقی و هم کیفری مطرح می‌شود.

قانون مجازات اسلامی درباره جنبۀ کیفری مزاحمت ملکی بیان می‌دارد:

 هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حدفاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و ‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها، ‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تأسیسات کشاورزی و دامداری

و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص‌یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات محکوم می‌شود.

دادگاه موظف است براساس مورد پرونده درباره رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق اقدام کند.

بنابراین درصورتی‌که فردی هر نوع مزاحمت برای دیگران ایجاد کند که از مصادیق این ماده باشد، پرونده حالت کیفری پیدا می‌کند و می‌توان علیه متصرف شکایت کیفری مطرح کرد.

همچنین بعد از دادرسی این امکان وجود دارد که قاضی حکم به رفع مزاحمت یا رفع تصرف عدوانی یا ممانعت از حق صادر کند.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

مجازات جرم مزاحمت ملکی

چنانچه یک پرونده کیفری درباره مزاحمت ملکی تشکیل شود ، مجازات مرتکب این جرم براساس جرم ارتکابی از یک ماه تا یک سال حبس خواهد بود.همچنین درصورتی‌که تعداد متهمان از سه نفر بیشتر باشد و شواهد قدرتمندی از ارتکاب جرم وجود داشته باشد، قرار بازداشت صادر می‌گردد.

دعوای الزام به رفع مزاحمت ملکی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با سلام ، اینجانب درسال1400 از شخصی بابت آتش سوزی ماشینم شکایت کردم که در دادگاه بدوی به یک سال حبس محکوم شد و با اعتراض ایشان در دادگاه تجدیدنظر،قرار تعلیقی ساده به مدت چهار سال برای او صادر کرد ، بدین صورت که چنانچه مشارالیه از تاریخ صدور تا پایان قرار تعلیق مرتکب هریک از جرایم حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت نگردد قرار تعلیقی لغو در غیر اینصورت علاوه بر مجازات جدید قرار تعلیقی لغو و اجرا خواهد شد،،،،،درحال حاضر درسال 1402از ایشان بابت توهین شکایت کردم به جهت اقرار به جزای نقدی پانصد هزار تومان محکوم شد ، آیا با این حکم محکومیت توهین میتوانم حکم تعلیقی بالا را به راه بیندازم ؟

سلام نه امکان پذیر نیست
مراتب دادگاه حکم قطعی تعلیقی صادر میکند

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.