سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

دعوی تقابل چیست

تابه‌حال درباری دعوی تقابل شنیده‌اید؟ دعوای تقابل چیست و چه زمانی استفاده می‌شود؟ مهمترین مسائلی که باید درباره این نوع از دعوا بدانیم چه مواردی هستند؟ در چه شرایطی می‌توانیم از دعوای تقابل استفاده کنیم؟ در کدام دادگاه می‌توانیم این دعوا را پیگیری کنیم؟ چرا در یک دعوی تقابل به کمک یک وکیل دادگستری نیاز داریم؟ در این مقاله با ما باشید تا شرایط استفاده از دعوای تقابل و مقابله به مثل در دادگاه را با هم بررسی کنیم.

مقابله به مثل
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

دعوی تقابل

ادعای دعوای تقابل یکی از روش‌های مهم دفاع در دادگاه است. به‌عبارت‌دیگر زمانی که در یک پرونده خواهان علیه خوانده اقامه دعوا می‌کند، خوانده نیز می‌تواند علیه او اقامۀ دعوا کند.در حقیقت هدف از اقامۀ این دعوا دفاع خوانده از خودش می‌باشد نه احقاق حق

اما این دعوای تقابل شرایط خاصی را نیز دارد. در حقیقت خوانده نمی‌تواند از هر ادعایی به عنوان دعوای تقابل استفاده کند.دعوای مطرح شده باید از منشاء دعوای اصلی باشد و حول محور مسائل آن دعوا ایجاد شده باشد.در غیر این صورت در دادگاه جداگانه‌ای به آن رسیدگی می‌شود و به آن به عنوان تقابل رسیدگی نمی‌شود.

 همچنین زمانی خوانده می‌تواند نسبت به اقامۀ دعوای تقابل اقدام کند که دعوای تقابل از نظر شرایط حقوقی و کیفری قابل‌اتکا و قابل‌بررسی باشد.یعنی افراد نمی‌توانند به هر دلیلی اقامۀ دعوای تقابل کنند. حال بیایید درباره شرایط اقامه این دعوا در دادگاه گفتگو کنیم.

دعوای تقابل
برای انجام مشاوره تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

دعوی تقابل چیست؟

چرا در دادگاه از دعوای تقابل استفاده می‌شود؟ درواقع زمانی که خواهان پرونده در دادگاه اقدام به اقامۀ دعوای تقابل می‌کند، خوانده می‌تواند در جواب به او ، با مدارک و مستندات برای پاسخ‌دهی به اتهامات در دادگاه حاضر شود و از خود دفاع کند. ازآنجایی‌که خوانده در زمان دادرسی، مجرم محسوب نمی‌شود، بنابراین این فرد در دادگاه تمامی حقوق خواهان را خواهد داشت و می‌تواند نسبت به خواهان پرونده ، اقامۀ دعوا نماید. این در حقیقت تقابل حق دو نفر در دادگاه است که دو طرف در یک پرونده خواستار حقوق خود می‌باشند. به‌این‌ترتیب روند دادگاه سریع‌تر طی می‌شود و پرونده زودتر به نتیجه می‌رسد.

به‌عبارت‌دیگر خوانده تلاش می‌کند با اقامۀ یک دعوای جدید، علیه خواهان اقامه دعوا کند و نتیجه این دعوا در دعوای اولیه نیز مؤثر خواهد بود.

وکلای حرفه‌ای و متخصص سامانه حقوقی عدلاک می‌دانند که چطور و در چه زمان می‌توان از این روش برای کسب حقوق موکل خود استفاده نمود. اما باید بدانید که دعوای تقابل شرایط خاصی دارد و در هر شرایطی نمی‌توان از آن استفاده کرد.

دعوی تقابل

شرایط دعوی تقابل

اقامه دعوا علیه مدعی در دعوای تقابل شرایط خاصی دارد. اولین شرط این است که دعوی حتماً باید توسط خوانده در دادگاه بیان شود. یعنی این دعوا توسط خوانده علیه خواهان در دادگاه بیان می‌شود.

همچنین این دعوی باید در همان دادگاهی اقامه شود که دارد به دعوای قبلی رسیدگی می‌کند. یعنی این‌که دادگاه باید برای بحث موردنظر صالح باشد. اگر دعوایی در دادگاه حقوقی بررسی شود خوانده نمی‌تواند برای تقابل یک دعوای کیفری مطرح کند. در این زمینه مشاوره با وکیل لازم و ضروری است.

سومین شرط دعوای تقابل این است که دعوای مطرح شده توسط خوانده باید وابسته به دعوای مطرح شده توسط خواهان باشد. یعنی دو موضوع به هم وابسته باشند تا بتوان آنها را در یک دادگاه بررسی کرد.

لازم است بدانید که دعوای تقابل براساس ارائه دادخواست اقامه می‌گردد. به همین دلیل آن دسته از دعوای که به ارائه دادخواست نیاز ندارند را نمی‌توان به عنوان دعوی تقابل مطرح نمود.

تماس فوری با بهترین تیم وکلای سامانه حقوقی عدلاک

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

مهمترین مسئله این‌که خوانده فقط تا پایان اولین جلسه دادرسی می‌تواند دادخواست دعوای تقابل خود را مطرح کند. در صورت پایان این زمان، پرونده دعوای او در دادگاه دیگری بررسی می‌شود.

به همین دلیل است که توصیه می‌شود قبل از هر مسئله حقوقی یا کیفری و قبل از هر دادگاهی حتماً با یک وکیل متخصص مشورت کنید. گاهی استفاده از همین دعوای تقابل می‌تواند نجات‌بخش پرونده افراد باشد اگر و فقط اگر با مشورت با یک وکیل کارکشته، به موقع و درست اقدام نمایند.

بیشتر بدانیم:

مفهوم تصرف عدوانی چیست؟ چطور می توان دعوای رفع تصرف رااعاده کرد؟

تفاوت دعوای ممانعت از حق و مزاحمت

20 دعوای مهم خانوادگی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.