سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مراحل قانونی شکایت از بیمارستان چیست؟

مراحل قانونی شکایت از بیمارستان چیست؟ چطور می‌توانیم از بیمارستان شکایت کنیم؟ تا به حال درباره خطاهای پزشکی و شکایت از پزشک و مسائلی از این دست صحبت کرده‌ایم.

حالا بیایید ببینیم چطور می‌توان از بیمارستان شکایت کرد؟ بیمارستان مکانی است که مراحل درمان بیماران در آن دنبال می‌شود. با توجه به حساسیت بیمارستان به عنوان مکانی بهداشتی و درمانی، هرگونه خطا در انجام وظایف افراد می‌تواند موجب صدمات جبران‌ناپذیری شود.

شکایت از بیمارستان

برای شکایت افراد از بیمارستان‌ها دلایل مختلفی وجود دارد. از جمله این موارد می‌توانیم به سهل‌انگاری در درمان، بی‌مبالاتی کادر بیمارستان، برخورد ناشایست کارکنان بیمارستان با مردم، عدم وجود امکانات ضروری و … را می‌توانیم نام ببریم. در این قبیل پرونده‌ها لازم است وقوع تقصیر یا عدم وقوع آن اثبات شود و در این صورت فرد می‌تواند خسارت دریافت کند. توصیه ما این است که در این قبیل پرونده‌ها با وکیل جرائم پزشکی ارتباط برقرار کنید و از یک وکیل متخصص راهنمایی بخواهید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

برای شکایت کردن از تخلفات بیمارستان ابتدا باید ببینیم کدام مرجع قانونی به شکایت از بیمارستان رسیدگی میکند؟ باید بگوییم مرجع رسیدگی به جرائم پزشکی براساس نوع صدمه وارد شده، نوع شکایت، نوع خطا و تقصیر بیمارستان و کادر درمان در مراجع قانونی مختلفی رسیدگی می‌شود. برای شکایت از بیمارستان باید شکایت خود را در مرجع رسیدگی مناسب مطرح کنید.

روش درست شکایت از خطای پزشکی

برای رسیدگی به همۀ مسائلی که انجام دادن یا عدم انجام آنها در قانون مدنی کشور جرم محسوب می‌شود و برای آنها مجازات مشخص شده، در صلاحیت دادگاه عمومی قرار می‌گیرد.

شکایت‌های مطرح شده علیه بخش‌های اداری، کادر درمان و بیمارستان ، چه جزایی باشند و چه حقوقی، در دادگاه عمومی مطرح می‌شوند. 

 باید بدانید که دعاوی پزشکی، معمولا تخصصی هستند و بنابراین لازم است که توسط افراد متخصص و کارشناس در زمینه مسائل حقوقی بررسی شوند. بنابراین رسیدگی به این جرائم به طور اختصاصی انجام می‌شود که معمولا متخصصین پزشکی و پزشکی قانونی در این زمینه نظردهی خواهند کرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

وکیل جرائم پزشکی

رسیدگی به جرائم پزشکی در پرونده‌های شکایت از بیمارستان، به دادسرای جرائم پزشکی مرتبط می‌شود. این دادسرا صلاحیت رسیدگی به تخلفات بیمارستان‌ها را دارد.

 برای رسیدگی به شکایت بیمار علیه بیمارستان در دادسرای جرایم پزشکی لازم است بیمار شواهد و مدارک قانونی خود را جمع‌آوری کند و با یک دادخواست اصولی شتایت خود را ثبت کند.

پس از ارائه دادخواست، موضوع برای بررسی به کمیسیون های تخصصی پزشکی دادسرا ارجاع داده می‌شود. مدارک بررسی می‌شود و چنانچه قصور کادر درمانی و پزشکی به اثبات برسد ، تیم پزشکی برای ادای توضیحات به دادسرا احضار می‌شوند.

وکیل برای شکایت از پزشک

حکم نهایی و تصمیم دادسرا درباره پرونده به صورت انجام می‌شود:

  1.  تخلف پزشکی و درمانی احراز شود ، حکم کیفرخواست صادر می‌شود. در این حالت پرونده به دادگاه فرستاده می‌شود. بنابراین دادگاه عمومی جزایی بر اساس محتویات پرونده ، نظریات کارشناسی و دفاعیات طرفین، برای صدور رای اقدام میکند.
  2. چنانچه به قاضی قابت شود که بیمارستان قصوری انجام نداده است قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب را صادر میکند.

یکی دیگر از مکانهایی که می‌توانیم از بیمارستان شکایت کنیم شورای حل اختلاف است. شورای حل اختلاف مرجع رسیدگی به امور پزشکی و شکایت برعلیه بیمارستان است. اعضای این شورا تشکیل‌شده از متخصصان و کارشناسان فعال در رشته های پزشکی است که توسط سازمان نظام پزشکی تایید صلاحیت شده اند.

پرونده‌هایی که به شورای حل اختلاف ارجاع داده می‌شوند باید مبلغ خواسته آن از 5 میلیون تومان کمتر باشد و یا اینکه طرفین پرونده با هم توافق کرده باشند که موضوع شکایت در شورای حل اختلاف رسیدگی می‌شود.

بیشتر پرونده‌هایی که در شورای حل اختلاف بررسی می‌شوند شکایت‌هایی هستند که میزان دیه یا جریمه مشخص شده برای آن حداکثر 5 میلیون تومان باشد.

 صلاحیت شورای حل اختلاف شامل چه مواردی است؟

صلاحیت شورای حل اختلاف امور پزشکی در دو قسمت است:

  1. اختلاف میان جامعه پزشکی با اشخاص حقیقی و حقوقی
  2. رسیدگی به اختلافات اعضای جامعه پزشکی با هم
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

یکی از راه‌هایی که برای شکایت کردن افراد از بیمارستان‌ها تعیین شده ، گزارش کردن تخلفات بیمارستان از طریق شماره تلفن‌های 1690 و 1590 و ارتباط با واحد رسیدگی به شکایت وزارت علوم پزشکی می‌باشد.

حال بیایید ببینیم واحد رسیدگی به شکایات مردمی از بیمارستان‌ها چه وظایفی دارد؟

1-       راهنمایی افراد و مشاوره به آنها و پاسخ دادن به پرسش چطور می‌توانیم از بیمارستان شکایت کنیم؟

2-       دریافت شکایت‌های ثبت شده در سامانه 1590 و بررسی آنها و درخواست بازدید و پیگیری تا رسیدن به نتیجه

3-       پاسخ دادن به شکایت‌های ثبت شده در سامانه 1690 و پیگیری آنها تا زمان رسیدن به نتیجه

4-       تذکر دادن به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی متخلف برای جلوگیری از تکرار تخلف

5-       بررسی کردن نامه‌ها و مکاتبات ارسال شده برای وزارت بهداشت، سازمان تعزیرات، دادسرای جرائم پزشکی و سازمان نظام پزشکی مرتبط با شاکینا این سازمانها

6-       ارائه کردن گزارش عملکرد واحد رسیدگی به شکایات به ارگانهای مربوطه

7-       انجام امور مرتبط با پرونده‌های کمیسیون ماده 11

8-       بازدید کردن و ارزیابی عملکرد بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها در زمینه رعایت تعرفه‌های مالی پزشکی

9-       نامه‌نگاری و انجام مکاتبات برای دریافت مستندات و پرونده شاکیان

10-  اعلام تذکر و هشدار به مراکز مرتکب تخلف

11-  اجرا کردن احکام قضایی

12-  بررسی شکایت‌ها از طریق بازدید از بیمارستان ، انجام مکاتبات و پیگیری و پاسخگویی به شاکی

13-  پاسخگویی به استعلامات در سامانه صدور پروانه 

در صورتی که به هر نحو درگیر پرونده جرائم پزشکی شدید، لازم است از کمک یک وکیل متخصص یا مشاور حقوقی استفاده کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از حقوق شما عزیزان هستند. شما میتوانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در پایین این صفحه با ما ارتباط برقرار کنید و از مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری همکاران ما استفاده کنید. همچنین میتوانید در پایین این صفحه سوالات خود را مطرح کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

با سلام عرض ادب احترام خدمت تمامی زحمت کشان و خانواده بزرگ کانون وکلای میهن جانم ایران در مورد برخورد ناشایست و بدور از انسانیت سیستم حراست بیمارستان امام خمینی شهرستان اسلام ابادغرب که از ساعت ۱۲ شب به بعد داخل فضای سبز و ناچیز بیمارستان که درحد ۱۰ نفر جای نشستن داره گاهی همراهان بیمار که واقعا خسته شدن ۵ دقیقه برن با حال اعصاب روان داغون بشینه همه نه ولی یه نفر از پرسنل حراست با الفاظ رکیک و حول دادن شخص رو از اونجا دور میکنه چند تا انگ بهش میچسبونه که شخص دنبال پیگیری غذیه نباشه من چند بار دیدم دنبال ادم ضعیف هستش وباکسی که تنومند باشه کاری نداره معمولا پیر مردا معلولین واقعا تو کتم نرفت ناراحت شدم اون اقارو اینجوری بیرون کرد باهاش صحبت کردم منم بیرون کرد زنگ زدم ۱۱۰ گفتن نماینده تو بیمارستان داریم رفتم پیش ایشون گفتن داوری از ما سلب هستش یه نفر یه مجموعه بزرگو خراب میکنه بنده پیگیری میکنم دنبال مشاوره هستم شما هم برای جامعه سهم خودتون بزارین هزینش مهم نیست جنبه فشار روانیش خیلی زیاد حتی تا بیت رهبری پیش میرم تا حقوق ارباب رجوع به بیمارستان با اخراج کردن ایشون بگیرم

میتوانید موضوع را بصورت حضوری یا کتبی به اطلاع رییس بیمارستان برسانید
در صورت تحقق جرم از جمله ایراد ضرب و شتم موضوع قابل پیگیری از طریق مراجع قضایی خواهد بود
از طریق شماره تماس 190 نیز میتوان شکایت را پیگیری نمود

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.