سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

شرایط قانونی ملاقات با نوزاد توسط والدین چیست؟

در این مقاله قصد داریم درباره شرایط ملاقات با نوزاد پس از طلاق والدین صحبت کنیم. ما پیش از این درباره حضانت فرزندان پس از طلاق بسیار صحبت کرده‌ایم. حال می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که اگر فرزند موردنظر یک نوزاد بود، شرایط قانونی ملاقات نوزاد توسط والدین چطور خواهد بود؟ در ادامه این مقاله با ما باشید.

در بعضی از موارد اختلافات میان پدر و مادر حتی پس از طلاق نیز ادامه دارد. به عنوان مثال پدر و مادر درباره حضانت فرزند به مشکل می‌خورند یا اینکه در زمینه ملاقات با نوزاد با هم توافق نمی‌کنند. در این حالت از آنجایی که فرزند موردنظر نوزاد است، حضانت او به صورت طبیعی تا هفت‌سالگی با مادر خواهد بود. در این زمینه جنسیت فرزند هیچ تأثیری ندارد؛ بنابراین درصورتی‌که مادر به هر دلیلی مانع از ملاقات پدر با فرزندش شود، پدر می‌تواند به صورت قانونی این مسئله را دنبال کند.

 در ادامه این مقاله قصد داریم درباره حضانت و ملاقات با نوزاد صحبت کنیم. همچنین درباره نحوه ملاقات فرزند با پدر به صورت قانونی صحبت می‌کنیم.

باید این مسئله را در نظر بگیریم که فرقی نمی‌کند که حضانت نوزاد بر عهده پدر باشد یا مادر، هیچ‌کدام از آنها حق ندارند دیگری را از ملاقات با فرزند محروم کنند.

ماده 1174 قانون مدنی درباره ملاقات با فرزند می‌گوید:

درصورتی‌که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند هر یک از ابوین که طفل تحت‌ حضانت او نمی‌باشد حق ملاقات طفل خود را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوطه به آن در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه ‌‌است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

ملاقات با نوزاد

بر این اساس چنانچه به دلیل طلاق والدین به هر دلیل پدر و مادر در یک خانه ساکن نباشند، آن والدی که طفل تحت حضانت او نیست حق ملاقات با نوزاد را دارد و حق ملاقات با فرزند حقی نیست که کسی بتواند والدین را از آن محروم کند.

همانطور که در ماده 1174 قانون مدنی مشخص شد:

·                درصورتی‌که والدین برای ملاقات نوزاد با هم اختلاف داشته باشند دادگاه تعیین‌کننده زمان و مکان ملاقات خواهد بود.

·                براساس این ماده قانونی چنانچه والدین در مورد ملاقات با نوزاد قبل از طلاق توافقی کرده باشند (در طلاق توافقی) براساس همان توافق رفتار خواهد شد؛ اما در زمان اختلاف باید به دادگاه مراجعه کنند تا دادگاه خانواده به اختلاف میان آنها رسیدگی کند.

·                درصورتی‌که والدین با هم در زمینه ملاقات با نوزاد توافق کرده باشند دیگر به نظر دادگاه نیازی نخواهد بود اما در صورت ادامه روند اختلاف، براساس نظر دادگاه تصمیم‌گیری خواهد شد.

همانطور که در قانون مشخص شده است، ملاقات‌ها بر طبق توافق والدین یا حکم دادگاه انجام می‌شود و زمان و مکان ملاقات به حکم دادگاه یا توافق طرفین وابسته است و اگر دادگاه تصمیم‌گیرنده باشد، اولویت این تصمیم‌گیری مصلحت نوزاد خواهد بود. 

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

حضانت

در تعیین زمان و مکان ملاقات با نوزاد این موارد حائز اهمیت هستند:

1-          زمان ملاقات به صورت ثابت نیست و می‌تواند تغییر کند، کم و زیاد شود؛ مثلاً ممکن است پدر به جای روز پنج‌شنبه، در یک هفته جمعه برای ملاقات کودک اقدام کند.

2-          هرکدام از والدین می‌توانند خواستار کاهش یا افزایش مدت ملاقات باشند.

3-          در گذشته، در مواردی که اختلافات میان والدین شدت می‌گرفت، کلانتری محل برای ملاقات یا تحویل دادن کودک مشخص می‌شد اما با توجه به تأثیر منفی این مسئله در کودکان، مقرر شد که برای این موارد خاص، مکان‌های مشخصی تعیین شود که از سوی قوه قضائیه مشخص می‌گردد.

پیشتر اشاره کردیم که ملاقات با نوزاد حق هرکدام از والدین است و هیچ‌کس نمی‌تواند مانع از این ملاقات شود. در بعضی موارد والدی که سرپرستی طفل را بر عهده دارد به هر دلیلی از ملاقات او با طرف مقابل ممانعت می‌کند، در این حالت این فرد مرتکب جرم شده است و براساس قانون با او برخورد می‌شود.

باید بدانید که فرقی نمی‌کند که نوزاد پیش کدامیک از والدین باشد، در هر حال تأمین هزینه‌های زندگی و نفقه نوزاد با پدر یا در صورت نبود پدر با جد پدری است؛ بنابراین در هفت سالی که نوزاد در کنار مادر زندگی می‌کند نیز پدر موظف به تهیه خوراک، پوشاک، هزینه مسکن، تحصیل، شیر خشک، درمان، پوشک و … می‌باشد

و باید آن را براساس مبلغ توافق شده یا مبلغی که در دادگاه مشخص شده به مادر پرداخت کند؛ اما چنانچه پدر و جد پدری طفل هر دو از دنیا بروند، تعیین نفقه فرزند مشترک بر عهده مادر می‌باشد و این روند تا زمانی که کودک بالغ و مستقل شود ادامه دارد.

سرپرستی کودکان

دستور موقت چه زمانی صادر می‌شود؟ دستور موقت در زمانی صادر می‌شود که فرد به صورت قانونی برای دریافت حقوق خود اقدام می‌کند. در این مورد قانون حمایت خانواده دستور موقتی برای ملاقات با فرزند مشترک صادر می‌کند.

درصورتی‌که شما به هر نحو درگیر دعوای حضانت فرزندان شده‌اید، توصیه ما به شما این است که با یکی از وکلای متخصص ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی سؤالات قانونی شما باشند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.