در این مقاله قصد داریم درباره قرارهای منتهی به بازداشت با شما گفتگو کنیم. براساس قانون هرکسی از گناه و جرم بری است مگر اینکه جرم او به اثبات برسد؛ به عبارت دیگر هرکسی مجرم است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
براساس قانون درصورتیکه فردی موجب آسیب به دیگران شود یا قوانین را با ارتکاب جرم بشکند و این جرم به اثبات برسد، ممکن است که با قرار بازداشت به صورت موقت ، آزادی او سلب شود تا زمانی که به جرائم فرد رسیدگی شود.
در قانون انواع مختلفی از قرارهای منتهی به بازداشت وجود دارد. قرارهای منتهی به بازداشت معمولاً به صورت موقت اجرا میگردند تا مجرم را محدود کرده و از گسترش جرم جلوگیری کنند.
در قانون ایران قرارهای منتهی به بازداشت دو نوع هستند:
- قرار کفالت
- قرار وثیقه
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

قرارهای منتهی به بازداشت
قرار منتهی به بازداشت در حقیقت قراری است که میتواند موجب بازداشت فرد شود. با صدور این قرارها درصورتیکه متهم بتواند وثیقه لازم را فراهم کند، قرار قبولی کفالت صادر میشود در این حالت فرد بازداشت نخواهد شد اما چنانچه متهم نتواند وثیقهای معرفی کند یا کفیلی تعیین کند، به بازداشتگاه منتقل خواهد شد تا به پرونده او رسیدگی شود.
قرار کفالت چه زمانی صادر میشود؟
اولین قراری که به بازداشت منتهی میشود قرار کفالت است. این قرار زمانی صادر میشود که بخواهیم از بازداشت متهم جلوگیری کنیم و درصورتیکه متهم نتواند برای خود یک کفیل معرفی کند ، بازداشت میشود.
متن قرار کفالت
متن قرار کفالت متنی است که توسط بازپرس تنظیم میشود و در آن بازپرس مبلغی را تحت عنوان وجه الکفاله مشخص میکند و در این حالت آزادی متهم بستگی به این دارد که فرد یک شخص دیگر را به عنوان کفیل معرفی کند که توانایی پرداخت کردن وجه الکفاله را داشته باشد.
باید بدانید که در زمان قبول کفالت، کفیل پولی نمیپردازد ولی زمانی که متهم در زمان مقرر در مراجع قضایی حاضر نشود، وجه کفالت پرداخته میشود؛ بنابراین این مسئله خیلی اهمیت دارد که افراد کفالت هرکسی را نپذیرند و تنها کفیل فردی شوند که آشنایی کاملی با او و خانواده و محل زندگیش داشته باشند؛ زیرا چه در مورد وثیقه و چه در زمینه قرار کفالت، عدم پایبندی متهم میتواند به کفیل یا گذارندِ وثیقه آسیب مالی سنگینی وارد کند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

قرار وثیقه یعنی چه؟
یکی دیگر از قرارهای منتهی به بازداشت که میتواند موجب بازداشت متهم و حبس او شود، قرار وثیقه است؛ اما تفاوت قرار وثیقه با قرار کفالت در شدت آن است. در حقیقت قرار وثیقه از قرار کفالت جدیتر است .
براساس بند خ از ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری، دریافت وثیقه میتواند شامل وجه نقد، ضمانتنامه بانکی، مال منقول یا غیرمنقول باشد.
در متن قرار وثیقه براساس تشخیص بازپرس، با توجه به نوع پرونده یک مبلغ به عنوان وثیقه مشخص میشود و در این حالت متهم با تأمین این وجه یا ارائه مالی باارزش برابر با آن آزاد میشود؛ اما اگر متهم نتواند مالی را به عنوان وثیقه ارائه کند، بازداشت میگردد.
قرارهای کیفری
در قانون ایران انواع مختلفی از قرار های قانونی وجود دارد که با توجه به تشخیص قانونی برای مجرمین صادر میشود. مانند قرار بازداشت، قرار منع تعقیب، قرار تعقیب و مواردی از این دست که ما در مقاله های جداگانه ای درباره هر کدام از این قرارهای کیفری و شرایط صدور آنها با شما عزیزان صحبت کرده ایم.
صدور قرار نهایی در دادسرا چه مفهومی دارد؟
صدور قرار نهایی در دادسرا به چه معناست؟
زمانی که برای فردی ابلاغیه قرار نهایی صادر میشود، معنای آن چیست؟ قرار نهایی به معنی این است که تصمیم مرجع قضایی به پایان تحقیقات و اتمام رسیدگی به پرونده است و پرونده مختومه میباشد. صدور این قرار توسط دادسرا یا دادگاه انجام میشود. زمانی که گفته میشود قرار نهایی پروندهای صادر شد، یعنی دادگاه تصمیم گرفته است که ادامه تحقیقات و رسیدگی به پرونده بیفایده است و تصمیم خود را با صدور یک قرار به اطلاع طرفین میرساند.
قرار ترک تعقیب چیست؟
زمانی که جرمی اتفاق میافتد، فردی که جرم برعلیه منافع او انجام شده (شاکی) شکوائیهای را ثبت میکند و درخواست رسیدگی به جرم را از دادگاه مینماید. پرونده به دادسرا فرستاده میشود و تحقیق و بررسی آغاز میشود. زمانی که دادیار یا بازپرس پرونده درباره جرم تحقیقات کاملی انجام میدهد و به نتیجه کاملی دست مییابد، بر اساس آن نتیجه یکی از قرارهای رایج در دادگستری را صادر میکند که میتوانید یکی از قرارهای ترک تعقیب، منع تعقیب، قرار جلب به دادرسی باشد.
امیدواریم این توضیحات توانسته باشد به شما درباره قرارهای منتهی به بازداشت کمک کند. درصورتیکه برای شما یا یکی از نزدیکانتان قرار وثیقه یا قرار کفالت صادر شده است، بهتر است در مورد آن اطلاعات حقوقی لازم را کسب کنید تا بتوانید در بهترین لحظه، تصمیم مناسبتری بگیرید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری در هر مسئله حقوقی و کیفری راهنمای شما باشند.فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011