درباره شرایط ملاقات فرزند بعد از طلاق چه میدانید؟ یکی از چالشهایی که میان خانواده ها ایجاد میشود شرایط ملاقات فرزند بعد از طلاق است. در این مقااله قصد داریم درباره مفهوم ملاقات فرزند بعد از طلاق صحبت کنیم؛ اما پیش از آن باید درباره معنای حضانت صحبت کنیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
حضانت
حضانت یعنی چه؟ حضانت به معنی پذیرش مسئولیت نگهداری و پرورش کودک است. حق حضانت یکی از مسائلی است که در زمان طلاق موجب اختلاف میشود و زن و شوهر برای نگهداری از فرزند باید بر سر حق حضانت با هم به توافق برسند. اما شرایط دریافت حضانت فرزند چیست؟
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

شرایط گرفتن حضانت فرزند چیست؟
براساس قانون سرپرستی فرزندان فارغ از جنسیت آنها تا سن هفتسالگی با مادر است . بعد از هفتسالگی اگر فرزند پسر باشد تا 15 سالگی و اگر دختر باشد تا 9 سالگی سرپرستی او با پدر است. بااینحال در شرایط خاص و براساس توافق والدین براساس قانون قاضی میتواند با توجه به مصلحت کودک ، حضانت را مشخص کند.
به این ترتیب که دادگاه مصلحت فرزند را در تعیین سرپرست اولویت قرار میدهد. اگرچه قانون سرپرست کودک را براساس مصلحت او تعیین میکند اما آن طرفی که به هر دلیل حضانت کودک را بر عهده ندارد این حق را دارد که فرزند خودش را ملاقات کند.
البته باید بدانید زمانی که تفاوتی نمیکند که والدین طلاق گرفته باشند یا در حال طی کردن مراحل طلاق باشند. شرایط ملاقات فرزند فقط مربوط به پس از طلاق نمیباشد. در ادامه با ما باشید تا درباره شرایط ملاقات فرزند بعد از طلاق بیشتر صحبت کنیم.
حق ملاقات والدین با فرزند
چنانچه والدین کودک به هر دلیلی در یکخانه سکونت نکنند، حضانت کودک با یکی از والدین قرار میگیرد اما طرفی که سرپرستی طفل را بر عهده ندارد، میتواند با طفل خود ملاقات کند؛ یعنی میتواند در زمانهای مشخص شده با فرزندش ملاقات کند.
زمان و مکان این ملاقات براساس توافق میان والدین مشخص میشود . درصورتیکه پدر و مادر نتوانند در این زمینه با هم توافق کنند، دادگاه در این زمینه تعیین تکلیف خواهد کرد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

ملاقات فرزند قبل از طلاق
باید بدانید که قبول حضانت فرزند توسط پدر یا مادر موجب محرومیت طرف دیگر از حق ملاقات با فرزندش نخواهد شد و والدی که سرپرست کودک است نمیتواند مانع از ملاقات او با طرف مقابل شود مگر اینکه یک دلیل موجه قانونی در این زمینه وجود داشته باشد.ماده 1174 قانون مدنی در زمینه حق ملاقات فرزند قبل از طلاق بیان میکند:
درصورتیکه به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نمیباشد حق ملاقات طفل خود را دارد تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوطه به آنها در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه است.
بر این اساس اگر والدین به دلیل طلاق یا هر دلیل دیگری در یک خانه ساکن نباشند، هرکدام از والدین که حضانت طفل را بر عهده ندارد، این حق را دارد که با فرزند خود ملاقات کند؛ بنابراین ملاقات با فرزند حق طبیعی پدر و مادر است و هیچکس حق ندارد کودک را از ملاقات والدینش محروم کند مگر اینکه شرایطی ایجاد شود که مصلحت کودک اقتضا کند که با آن فرد در ارتباط نباشد . در صورتی که والدین قبل از طلاق درباره زمان و مکان ملاقات با کودک توافق کنند، باید این مسئله را در دادگاه مطرح کنند.
در زمینه دیدار فرزند با والدین، قبل و بعد از طلاق، چنانچه میان والدین توافقی انجام شود، این توافق باید به دادگاه اعلام شود و هیچ کدام از طرفین نمیتواند مانع از ملاقات طرف مقابل با فرزند در زمان معین شده در توافق یا توسط دادگاه شود.
ملاقات فرزند پس از طلاق
حق ملاقات والدین با فرزندان پس از طلاق نیز وجود دارد. چنانچه والدین درباره زمان و مدت ملاقاتها با هم توافق کنند، موظف هستند به این توافق عمل کنند. در صورت عدم رعایت این توافق، دادگاه زمان و مدت ملاقات را برای فردی که حضانت کودک را بر عهده ندارد معین میکند که به طور معمول شامل روزهای آخر هفته میشود.
چنانچه ملاقات با فردی که حضانت کودک را برعهده ندارد به صلاح فرزند نباشد، دادگاه میتواند مانع از این ملاقات شود؛ اما اگر این ملاقات به ضرر کودک نباشد، دادگاه میتواند مدت ملاقات را افزایش دهد. در شرایط خاص که والد موردنظر از نظر دادگاه صلاحیت نداشته باشد میتواند مدت ملاقات را به ماهی یکبار یا دو ماه یکبار افزایش دهد یا حتی مشخص کند که ملاقاتها در حضور شخص ثالث انجام شود.

تعیین زمان و مکان ملاقات فرزند بعد از طلاق
در زمینه تعیین حضانت و زمان ملاقات کودک با والدین، مهمترین مسئله مصلحت کودک و جلوگیری از آسیب روحی و جسمی کودک است.
چنانچه والدین توافقی درباره زمان و مکان ملاقات بین والدین انجام شود، طبق آن اقدام میشود و چنانچه میان والدین اختلافی باشد، دادگاه در تعیین زمان و مکان ملاقات ، صلاح کودک را در نظر میگیرد و معمولاً یک یا دو بار در هفته میباشد.
ازآنجاییکه طلاق معمولاً ناشی از اختلافات میان زن و شوهر است ملاقات فرزندان با والدین پس از طلاق میتواند تا حدودی مشکلساز باشد برای حل اختلافات ناشی از این مسئله لازم است این موارد را بدانید:
- والدی که حضانت کودک با او نیست میتواند از دادگاه تقاضای کاهش یا افزایش زمان ملاقات را داشته باشد و دادگاه با توجه به شرایط موجود و مصلحت کودک در این زمینه تصمیم میگیرد.
- چنانچه میان والدین توافقی درباره مکان ملاقات با فرزند پس از طلاق صورت نگرفته باشد، این ملاقات در کلانتری صورت میگیرد.
- مواردی وجود دارد که مادر با بخشیدن بخشی از مهریه یا تمام آن حضانت کودک را بر عهده میگیرد . در این حالت پدر میتواند براساس تعیین دادگاه چند ساعت در هفته را با کودک ملاقات کند.
شرایط منع ملاقات
چنانچه هرکدام از والدین که حضانت فرزند را بر عهده دارد، از ملاقات طرف دیگر به هر نحو خودداری کند، طرف مقابل میتواند با ارائه دادخواست ، تقاضای ملاقات با فرزندش را داشته باشد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011