سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

ورود به منزل دیگران بدون اجازه چه حکمی دارد؟

چرا ورود به منزل دیگران بدون اجازه جرم است؟ خانه مکانی امن برای آرامش و راحتی خانواده است. مکانی که جان و مال و حقوق افراد ایمن بمانند مگر در شرایطی که قانون این اجازه را بدهد یعنی حکم رسمی قانون وجود داشته باشید.

خانه هرکس در حقیقت حریم امن و خصوصی او محسوب می‌شود. محلی که باید خانواده در آن احساس آرامش و امنیت داشته باشند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

ورود به منزل دیگران بدون اجازه چه حکمی دارد؟

اصل 22 قانون اساسی در این زمینه بیان می‌کند:

حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.

بر این اساس خانه باید از هر تعرض و تجاوزی حفظ شود و هیچ‌کس به جز اعضای خانواده نتوانند بدون اجازه وارد آن شود؛ زیرا این کار امنیت خانواده را از بین می‌برد.

به همین دلیل قانون‌گذار برای حفاظت از امنیت و آرامش افراد و حفظ حریم خصوصی آنها، ورود به منزل دیگران بدون اجازه را جرم می‌داند و برای این کار جرم تعیین شده است.

دفاع از مجرم در پرونده سرقت

برای حفظ آرامش و امنیت اعضای خانواده، ورود افراد به ملک دیگران جرم است و برای این جرم مجازات مشخص شده است.

ماده 16 لایحه حمایت از حریم خصوصی بیان می‌کند:

منازل و اماکن خصوصی مصون از تعرض‌اند. هیچ‌کس نمی‌تواند وارد منزل یا مکان خصوصی دیگری شود یا هر نوع وسیله پایش در آنجا قرار دهد، مگر با رضایت متصرف قانونی یا مجوز قضایی.

البته لایحه فوق هنوز توسط مجلس تصویب نشده است و در حد لایحه حساب می‌شود.

براساس قانون: هرکس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است، اعم از آنکه محصور باشد یا نباشد، یا در ابتدای ورود، به قهر و غلبه نبوده، ولی بعد از اخطار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد، علاوه بر رفع تجاوز، حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شود.هرگاه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد، به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد.

سرقت از منزل

1-  ورود به ملک دیگران یا توقف در آن به زور و غلبه باشد؛ یعنی مجرم با زور و فشار بدون رضایت مالک یا متصرف در آن محل باشد. چنانچه کسی از ابتدا با زور و اجبار وارد خانه‌ای نشود اما بعد از اخطار ساکن خانه به زور در ملک باشد، مرتکب جرم شده است. در این حالت متصرف ملک کسی است که دارد از آن ملک استفاده می‌کند مثلاً مستأجر ملک

2-  اگر ملک موضوع جرم در تصرف و استفاده فرد دیگری باشد. گاهی این امکان وجود دارد که فرد مالک ملک باشد اما ملکش را به فردی اجاره داده است. در این حالت صاحب‌خانه نمی‌تواند بدون اجازه مستأجر وارد ملک شود. در این شرایط مستأجر متصرف ملک حساب می‌شود و هر فرد دیگری حتی مالک، چنانچه با قهر و زور و غلبه وارد خانه شود مرتکب جرم شود.

سؤالی که در اینجا ایجاد می‌شود این است که چنانچه مالک بخواهد ملکش را بفروشد اما مستأجر مانع ورود خریدار و بازدید ملک توسط آنها شود در این حالت شرایط چیست؟

در این شرایط مالک می‌تواند با مراجعه به دادسرا شکایت خود را مطرح کند.در این حالت دادگاه تحقیقات و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و در این حالت با دستور دادستان و حضور مأمور، مالک و خریدار می‌تواند وارد ملک شود. 

مجازات سرقت از منازل افراد چیست؟

درصورتی‌که دو شرط گفته شده وجود داشته باشد و شاکی شکایت خود را مطرح کند، مرتکب جرم علاوه بر آنکه وظیفه دارد رفع تصرف نماید، به مجازات یک تا 6 ماه حبس محکوم می‌شود و چنانچه مرتکبین این جرم بیشتر از یک نفر باشند و یکی از آنها یا همه آنها سلاح گرم یا سرد همراه خود داشته باشد، مجازات آنها می‌تواند تا سه سال افزایش پیدا کند.

اگر فردی ملک دیگری را به زور تصرف کند، علاوه بر اینکه به مجازات سه ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود موظف به رفع تجاوز به ملک نیز هست.

ماده 691 قانون مجازات اسلامی مجازات این جرم را این‌طور مشخص می‌کند:

هرکس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است اعم از آنکه محصور باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به قهر و غلبه نبوده ولی بعد از اخطار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد، علاوه بر رفع تجاوز، حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شود . هرگاه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

سرقت

 ماده 693 قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات درباره ورود به منزل دیگران به زور می‌گوید:

اگر کسی به موجب حکم قطعی محکوم به خلع ید از مال غیرمنقولی یا محکوم به رفع مزاحمت یا رفع ممانعت از حق شده باشد، بعد از اجرای حکم مجدداً مورد حکم را عدوانا تصرف یا مزاحمت یا ممانعت از حق نماید، علاوه بر رفع تجاوز به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

براساس این ماده اگر فردی پس از رفع تصرف دوباره برای خلع ید اقدام کند، مرتکب براساس ماده 693 قانون مجازات به رفع تجاوز به ملک و حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود. 

ماده 694 قانون مجازات درباره مجازات جرم ورود به عنف به منزل افراد این‌طور تعیین مجازات کرده است:

 هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از سه ماه تا یک سال و شش ماه حبس محکوم خواهد شد و درصورتی‌که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می‌شوند.

درصورتی‌که جرائم مذکور در شب واقع شود مجازات چه تغییری می‌کند.ماده 695 قانون مجازات اسلامی بیان کرده است درصورتی‌که جرائم ذکر شده در شب رخ داده باشند، مجرم به حداکثر مجازات محکوم می‌گردد.

در چنین پرونده‌هایی کمک گرفتن از یک وکیل متخصص که در زمینه جرم ورود به عنف و مجازات آن آگاهی کاملی داشته باشد به شما کمک می‌کند تا مشکلات خود را بهتر و درست‌تر حل کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.