یکی از مواردی که قانون ایران به زنان اجازه طلاق داده است، درخواست طلاق به دلیل بیماری شوهر است. باید بدانید که در قانون ایران، خانمها نمیتوانند بهسادگی درخواست طلاق کند و برای اینکه طلاق بگیرد باید حتماً دلایلی داشته باشد و بدون اینکه دلیل مورد تائید قانون داشته باشد، طلاق از سوی زن امکان ندارد؛ اما در شرایط خاص (دوازده شرط قانونی) مانند اعتیاد شوهر، عسر و حرج زن برای زن این امکان وجود دارد که طلاق بگیرد. یکی از دلایل موجه در دعاوی طلاق از سوی بانوان، طلاق به دلیل بیماری شوهر میباشد.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
طلاق به دلیل بیماری شوهر در قانون ایران
از نظر قوانین ایران، زن میتواند به دلیل بیماری شوهر درخواست طلاق کند؛ اما باید بدانید که با هر بیماریای نمیتوان درخواست طلاق کرد و برای درخواست طلاق کردن باید شرایط خاصی برقرار شود.
در بعضی موارد، بیماری شوهر آنقدر شدید است که امکان زندگی کردن را برای زن مختل میکند و او را دچار عسر و حرج میکند. برای اینکه زن بتواند به خاطر بیمار بودن شوهر از او طلاق بگیرد، باید بتواند در دادگاه ثابت کند که دچار عسر و حرج شده است و برای این مسئله باید بیماری مرد براساس شرایط عسر و حرجی باشد که در قانون بیان شده است.
باید بدانید که صدور حکم طلاق برای زن در ایران بسیار سخت انجام میشود و زن بهسادگی نمیتواند از شوهر خود طلاق بگیرد. برای صدور حکم طلاق، دلایل بسیاری لازم است؛ بنابراین طلاق صرفاً زمانی مطرح میشود که دادگاه قانع شود امکان ادامه زندگی میان زوجین وجود ندارد و حکم گواهی عدم امکان سازش را صادر میکند.
طلاق به دلیل بیماری شوهر مربوط به وقتی است که مرد دچار بیماری صعبالعلاجی شده که ممکن است قابلدرمان باشد یا نباشد، در این حالت گاهی شرایطی ایجاد میشود که زن توانایی و تحمل ادامه این زندگی را ندارد. در این حالت او میتواند از دادگاه بخواهد که با استناد به عسر و حرج، مجوز طلاق قانونی را صادر کند.
قوانین و شرایط طلاق به درخواست خانم
البته باید بدانید صرف بیمار بودن همسر موجب صدور حکم طلاق نمیشود. بلکه اگر زن با این دلیل که همسرش دچار بیماری است بخواهد از او طلاق بگیرد باید عسر و حرج را ثابت کند.
در این مقاله بیشتر به طلاق به دلیل بیماری شوهر و مواردی از این دست میپردازیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

آیا بیماری شوهر دلیل مناسبی برای طلاق گرفتن است؟
باید بدانید میان درخواست طلاق از سوی زن با شوهر تفاوتهایی وجود دارد. براساس قانون ایران، مرد مجاز است با پرداختن حقوق مالی زن، همسرش را طلاق دهد. برای این کار مرد باید تمام حقوق مالی همسرش را بپردازد.
اما اگر درخواست طلاق از سوی زن باشد، شرایط متفاوت است و مراحل طولانی و پیچیدهای برای این نوع از طلاق باید طی شود. زن باید برای گرفتن طلاق، گواهی عدم امکان سازش دریافت کند و برای این کار به دلایل موجه قانونی نیاز دارد.
به همین دلیل، دادخواستهایی که از سوی زن برای طلاق به دادگاه داده میشود، باید دادخواستی کامل با ارائه دلایل و شواهد کامل قانونی باشد. به همین دلیل توصیه میشود که خانمها برای درخواست طلاق حتماً با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق مشورت کنند و از کمک قانونی یک وکیل استفاده کنند.
آیا میتوان به خاطر اعتیاد شوهر طلاق گرفت؟
یکی از دلایل موجه برای درخواست طلاق زن، بیمار بودن شوهر است. اما صرف بیمار بودن شوهر دلیل موجه و کافی برای طلاق گرفتن خانم نیست. یعنی خانم نمیتواند بگوید چون شوهرم بیمار شده درخواست طلاق دارم بلکه باید بتواند این دلیل را با دلایل دیگری کامل کند. مثلاً به دادگاه ثابت کند که بیماری شوهر، موجب فشار بر زندگی و عسر و حرج شده است . برای این نوع از جدایی قوانین خاصی وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
شرایط قانونی طلاق به دلیل بیماری همسر
پیش از آنکه شرایط مرتبط با طلاق به خاطر بیماری شوهر را بیان کنیم باید شرایط قانونی میان زوجین را بررسی نماییم.زمانی که خانمی درخواست طلاق دارد، باید دلیل و علتی برای طلاق مطرح کند. بیمار بودن شوهر یکی از دلایلی است که برای این مسئله مطرح میشود. زمانی که یکی از زوجین دچار بیماری میشوند، دو طرف به دنبال درمان بیماری میروند . اگر امکان درمان بیماری وجود داشته باشد آن را درمان میکنند. اما گاهی مرد مبتلا به بیماری صعبالعلاج میشود و درمان آن یا امکان ندارد یا در کوتاهمدت شدنی نیست.
وجود بیماری بلندمدت در زن یا شوهر، ممکن است موجب شود که طرف مقابل در طی زمان خسته شده، تحت تأثیر فشار زندگی، دیگر نخواهد یا نتواند به این ازدواج ادامه دهد، در این حال قانون چه میگوید؟
اگر زن دچار بیماری شده باشد، مرد میتواند بهسادگی تقاضای صدور حکم گواهی عدم امکان سازش داشته باشد. اما اگر طلاق به درخواست زن باشد قانون این حق را به زن نمیدهد و درخواست طلاق زن باید صرفاً با استناد به دلایل عسر و حرج باشد. یعنی زن باید بتواند ثابت کند که دچار عسر و حرج شده است. در حقیقت برای دادگاه، بیماری شوهر برای درخواست جدایی زن کفایت نمیکند و زن باید بتواند ثابت کند که این بیماری آرامش و رفاه و نظم زندگی او را برهم زده است.
منظور از طلاق به دلیل کراهت از شوهر چیست؟
به بیان دیگر، اثبات عسر و حرج در طلاقی که در آن به دلیل بیماری شوهر تقاضا شده است، ضروری است. در واقع برای مرجع قضایی، ارائه دلیل بیمار بودن شوهر برای آن که حکم طلاق را صادر کند، کفایت نمیکند و زوجه باید ثابت کند که بیماری شوهر منجر به بر هم خوردن نظم و آرامش زندگی شده است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

طلاق به دلیل بیماری شوهر
اصولا خانمها در دو حالت میتوانند برای طلاق اقدام نمایند:
- اگر زن از شوهر حق طلاق داشته باشد میتواند بهسادگی خود را مطلقه کند.
- استفاده از دلایل قانونی مانند درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج
مفهوم عسر و حرج این است که زندگی زن آنقدر سخت و غیرقابلتحمل شود که درخواست صدور طلاق کند.
بند پنجم ماده 1130 قانون مدنی به صراحت بیان میکند که ابتلاء شوهر به بیماری سخت و صعبالعلاج، یکی از مصادیق عسر و حرج برای زن است و یکی از دلایل طلاق به دلیل بیماری شوهر باشد.
در این ماده ابتلاء شوهر به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا هر بیماری دیگری که منجر به مختل شدن زندگی مشترک شود میتواند به زن حق تقاضای طلاق بدهد.
ماده پنجم ماده 1130 قانون مدنی بیان میدارد:
درصورتیکه دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی میتواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و درصورتیکه اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود.
تبصره: عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامهی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب میگردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابلتحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا ساری یا هر عارضهی صعبالعلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

بیماری صعبالعلاج
بیماری صعبالعلاج بیماریای است که امکان درمان و بهبود همسر در کوتاهمدت وجود نداشته باشد .
اما زن برای طلاق عسر و حرج باید بتواند این مسئله را در دادگاه ثابت کند و اگر نتواند به دادگاه ثابت کند که دچار عسر و حرج شده، قاضی میتواند اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش کند.
طلاق از طرف مرد به دلیل بیماری زن
در موارد بسیاری، زمانی که زن مبتلا به بیماری میشود و به دلیل این بیماری، شوهر قصد جدایی دارد. مرد میتواند بهسادگی درخواست صدور گواهی عدم سازش کند. مشروط بر اینکه حقوق مالی زن را کاملاً پرداخت کند.
در حقیقت در طلاقی که از سوی مرد درخواست میشود، نیازی به دلیل موجه وجود ندارد و بیمار بودن یا نبودن زن در این مسئله هیچ نقشی ندارد. صرفاً پرداخت مهریه و حقوق مالی زن به مرد حق طلاق میدهد.
برخی از بیماریهای صعبالعلاج که برای زن حق درخواست طلاق صادر میکند:
- سرطان
- بیماریهای روانی
- جنون
- عدن
- جذام
- قرن
- برص
برخی از مواردی هستند که به زن حق طلاق میدهد.
مراحل طلاق گرفتن به دلیل بیماری شوهر
برای طلاق به دلیل بیماری شوهر، متقاضی باید در جلسههای مشاوره حاضر شود . سپس از کمک یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق برای تنظیم دادخواست طلاق استفاده کند. این دادخواست باید در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شود و بعد از آن رسیدگی به پرونده طلاق شروع میشود. پس از طی شدن مراحل قانونی، حکم طلاق صادر میشود.
پس از اینکه گواهی عدم سازش توسط دادگاه صادر شد، یک مهلت سه ماهه برای ثبت دادخواست طلاق در دادگاه وجود دارد. پس از جاری شدن صیغه طلاق که باید با حضور شاهدان باشد، طلاق جاری میشود.
در جلسه مشاوره طلاق چه بگوییم؟
مهریه زن در طلاق به دلیل بیماری شوهر
مهریه یکی از اصلیترین حقوق زن است که همواره در دعاوی طلاق موجب اختلاف است. در این نوع از طلاق، مرد باید مهریه را بپردازد. البته درصورتیکه زن برای دریافت مهریه اقدام کند.
برخلاف تصور عموم، درخواست طلاق از سوی زن، حق دریافت مهریه او را دریافت نمیکند و درخواست طلاق از طرف زن مانع گرفتن مهریه نیست و خانم میتواند مهریه خود را دریافت کند.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
وکیل روی هوا کار میکنه اصلا مسئولیت پذیر نیست باید باهاشون همش تماس بگیری تا کارتو راه بندازن
سلام
تو هر شغلی بالاخره افراد بی مسئولیت هم هستند. اگر وکیلی گرفتید که از کارش راضی نیستید میتونید به کانون وکلا مرارجعه و شکایت کنید از عملکرد وکیل،یا میتونید عزل کنید و وکیل دیگه ای برای کارتون انتخاب کنید.
با تشکر
سامانه حقوقی عدلاک