سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات سرقت اطلاعات، جرم سرقت رایانه ای چیست؟

حتما درباره مجازات سرقت اطلاعات و جرم سرقت رایانه ای شنیده اید. سرقت رایانه ای یکی از جرائم متداول در فضای اینترنت است؛ با رشد تکنولوژی و استفاده از اینترنت و کامپیوتر میزان جرائم این حوزه افزایش پیدا کرد. از هک حساب تا انتشار تصاویر دیگران در فضای مجازی، سرقت اطلاعات و …. به همین دلیل نیز قانون جرائم رایانه ای تنظیم و تصویب شد تا خلا قانونی موجود در این فضا را جبران کند.

اما کاربرد قانون جرائم رایانه ای چیست؟ جرم سرقت اینترنتی به چه معناست؟ کلاهبرداری اینترنتی در چه شرایطی به وقوع میپیوندد.ما در این موارد مقاله های مختلفی را ارائه کرده ایم. اما بیایید اول درباره جرم سرقت صحبت کنیم

جرم سرقت چیست؟

سرقت را میتوان یکی از قدیمیترین جرائم انسانی دانست. جرم سرقت به دو شیوه تحقق پیدا میکند. یا سرقت سنتی است و در فضای جامعه رخ میدهد، یا سرقت رایانه ای است که در فضای مجازی رخ میدهد.

در سرقت سنتی، جرم بر علیه اموال افراد رخ میدهد اما جرم سرقت اینترنتی یا رایانه ای در بستر فضای اطلاعات و فضای مجازی رخ میدهد و یکی از جرائم جدی و مهم این حوزه است.

در این مقاله قصد داریم درباره مجازات سرقت اطلاعات با شما صحبت کنیم. در صورتی که درگیر جرم سرقت اطلاعات شدید با ید با یک وکیل جرائم رایانه ای صحبت کنید تا بتوانید دعاوی لازم را مطرح کنید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

مجازات سرقت اطلاعات

 تاریخچه قانون جرائم رایانه ای

قانون جرائم رایانه ای در سال 1388 تصویب شد و در آن مصادیق این جرم مشخص شده است.

کلیات این قانون در 27 آبان سال 1387 تصویب شد. بعد از آن اصلاحاتی در آن انجام شد و در 7 تیر 1388 قانون جرائم رایانه ای توسط شورای نگهبان تایید شد و به اجرا گذاشته شد. این قانون در 5 بخش و 55 ماده تنظیم گردیده است. از مجازاتهای مخص شده برای این جرم میتوان به حبس و مجازات نقدی اشاره کرد.

سرقت اطلاعات در فضای مجازی (سرقت رایانه ای)

سرقت رایانه ای در حقیقت به معنای دزدیدن اطلاعات کامپیوتری است.ماده 12 قانون جرایم رایانه ای مجازات کلاهبرداری رایانه ای را اینطور بیان میکند:ماده 12 قانون جرایم رایانه ای بیان میکند:

 هرکس که به طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

در صورتی که اصل داده ها در اختیار مالک اطلاعاتب اشد، مجرم به مجازات نقدی از یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم میگردد.

اما چنانچه اصل داده ها در اختیار مالک آن نباشد، مجرم به از 91 روز تا 1 سال حبس محکوم میشود و یا مجازات نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دوی این مجازاتها محکوم میشود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با تیم حقوق سامانه عدلاک کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

 

جرم سرقت رایانه‌ای

دقت کنید که سرقت سنتی با سرقت اطلاعات مشخص شده در قانون جرائم رایانه ای یکسان نیست. در جرم سرقت یک مال یا کالا دزدیده میشود اما در سرقت اطلاعات، ممکن است یک دستگاه دیجیتال مثل کامپیوتر، فلش یا تلفن همراه، تبلت یا امثالهم را نمیدزدد، بلکه هدف اطلاعات درون این دستگاهها است.

دومین مسئله درباره سرقت اطلاعات داده ای این مسئله است که درسرقت هر جنسی میتواند دزدیده شود اما در سرقت رایانه ای، اطلاعاتی که دزدیده میشود میتواند اطلاعات متنی، صوتی یا ویدئویی باشد.

مسئله مهم دیگر این است که در جرم سرقت اینترنتی اقداماتی برعلیه محرمانگی افراد محسوب میشود و حتما لازم نیست که اطلاعات سرقت شده ارزش مالی بالایی داشته باشد اما در سرقت سنتی ارزش مالی کالای دزدیده شده اهمیت بالایی دارد. 

وکیل سرقت اطلاعات رایانه ای

وکیل جرائم اینترنتی یک وکیل متخصص است که در زمینه جرائم مرتبط با اطلاعات و کامپیوتر فعالیت دارد. این وکیل آشنا به قوانین حوزه رایانه و اطلاعات است و میتواند بهترین راه حل را در پرونده های مرتبط با جرائم مجازی پیش پای شما قرار دهد.همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا به سوالات قانونی شما در زمینه پرونده های جرائم رایانه ای پاسخ دهند. شما میتوانید سوالات حقوقی و قانونی خود را در این مقاله با ما در میان بگذارید.

تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما

تماس با تلفن‌های 09150998001 و 09393106011

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.