سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مطالبه طلب از متوفی

افرادی که از فرد فوت‌شده طلبی دارند برای مطالبه طلب از متوفی باید چه کنند؟ باید بدانید که با فوت متوفی، علاوه بر اینکه تمام اموال او را به ارث می‌برند، وارث بدهی‌ها و مطالبات او نیز هستند؛ بنابراین چنانچه اموالی از فرد فوت‌شده باقی بماند، بدهی‌های فرد از محل آن اموال پرداخت می‌شود.

 درصورتی‌که یکی از وارثین در مهلت قانونی نسبت به رد ارث متوفی اقدام کند، آن فرد در قبال اموال متوفی مسئولیتی ندارد و نمی‌تواند در تقسیم ارث دخالت کند. ولی اگر بعد از پرداختن بدهی‌های متوفی، از اموال او چیزی باقی ماند، فرد می‌تواند ارث خود را مطالبه کند.

وکیل ارث در مشهد

 براساس قانون مدنی، مالکیت ورثه نسبت به اموال متوفی زمانی رخ می‌دهد که وراث ابتدا برای پرداختن بدهی‌های متوفی اقدام کرده باشند و معامله‌هایی که وراث در زمان درست انجام دادند و تأثیر قانونی دارد که بدهی‌های متوفی تسویه شود. درصورتی‌که ورثه قبل از تصفیه برای انتقال اموال فرد مرده اقدام کند، این معامله درست نمی‌باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مطالبه طلب از متوفی

با مرگ یک فرد قبل از تقسیم اموال میان ورثه اول باید بدهی‌های فرد از محل مالمیک او پرداخته شود ؛ بنابراین درصورتی‌که بدهی خاصی بر عهده فرد مرده باشد، بدهکار می‌تواند مطالبات خود را از ورثه طلب کند.

همچنین در صورتی متوفی طلبی را از فردی داشته باشد، بدهکار باید بدهی خود را به وارثین بپردازد.

فردی که از متوفی طلبی داشته باشد باید میزان طلبی که دارد را به مأمور تصفیه اعلام کندو اسناد خود را بابت اثبات این طلب به او نشان دهد.

تقسیم ارث دختر مجرد چه شرایطی دارد؟

برای اینکه فردی طلب خود را از متوفی مطالبه کند، باید قبل از این‌که تقسیم اموال به صورت کامل انجام شود، برای مطالبه طلب از متوفی اقدام کند. در این حالت مأمور تصفیه با بررسی مدارک طلب فرد را می‌پذیرد و اسم او را در فهرست طلبکاران متوفی قرار می‌دهد.

چنانچه بنا به هر دلیل مأمور تصفیه از پذیرش مدارک بعضی از طلبکاران خودداری کرد، طلبکار می‌تواند با مراجعه به دادگاه عمومی و حقوقی مراجعه کند و دعوای مطالبه طلب نماید.

 برای طرح دعوا و مطالبه کردن طلب از فرد فوت‌شده، باید افراد به دادگاه عمومی و حقوقی آخرین محل زندگی فرد فوت‌شده مراجعه کنند و با تقدیم دادخواست به دادگاه، طرح دعوای حقوقی کنند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

تقسیم ارث

دادخواست در حقیقت یک کاغذ چاپ شده است که مشخصات دو طرف دعوا و موضوع درخواست در آن بیان شده است. فردی که مدعی داشتن طلب از متوفی است باید به عنوان خواهان ثبت دادخواست کند.

طرف مقابل این دعوا وارث متوفی یا مأمور تصفیه است که اختیار اموال متوفی را تا قبل از تقسیم میان ورثه دارد و باید با حضور در دادگاه، دفاعیات خود را بیان کند. برای این طرح دعوا و مطالبه طلب از متوفی، باید هزینه دادرسی پرداخت شود.

قوانین تقسیم ترکه میان ورثه

اولین قدم برای تقسیم کردن ارث و اموال فرد فوت‌شده این است که ورثه یا مأمور تصفیه تحریر ترکه نمایند؛ یعنی لیستی از تمام اموال و دارایی‌های فرد در زمان فوت تنظیم کنند. همچنین باید برای صدور گواهی انحصار وراثت اقدام کنند.

گواهی انحصار وراثت سندی است که شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی براساس شواهد فوت فرد صادر می‌کند. در این گواهی اسامی تمام ورثه فرد فوت‌شده دریک روزنامه کثیرالانتشار محلی منتشر می‌شود تا اگر فرد دیگری نیز مدعی ارث بود، برای پیگیری اقدام کند. بعد از صادر شدن گواهی انحصار وراثت، تقسیم ترکه براساس وصیت فرد و قوانین جاری انجام می‌شود.

وکیل تقسیم ارث

 براساس قانون امور حسبی برای تقسیم ترکه این مراحل باید طی شود:

  1. مهر و موم و تحریر ترکه: قبل از تقسیم اموال، باید تمام اموال فرد فوت‌شده از دسترس وارثین و سایر افراد خارج شود. به عنوان مثال مهر و موم شود یا پلمپ انجام گیرد. این کار توسط مأمور مخصوص انجام می‌شود و به آن توقیف ترکه میگویند.
  2. کسر کلیه هزینه‌های کفن و دفن میت از اموال او
  3. پرداختن مهریه همسر دائم فرد و نفقه معوقه او
  4. پرداخت طلب طلبکاران
  5. صدور گواهی انحصار وراثت
  6. تقسیم ترکه میان ورثه براساس وصیت متوفی یا سهم‌الارث قانونی

شرایط ارث بردن نوه از والدین مادری چیست؟

به‌طورکلی طلبکاران فرد فوت‌شده باید قبل از تقسیم ترکه برای مطالبه طلب اقدام کنند. چنانچه بعد از تقسیم اموال، سندی پیدا شود که اثبات کند فرد فوت‌شده بدهی‌ای داشته است، طلبکار نمی‌تواند طلبش را طلب کند ولی درصورتی‌که ثابت کند به دلیلی نتوانسته برای مطالبه اقدام کند می‌تواند با طرح دعوای مطالبه از وراث متوفی برای طلب خود ادعا کند.

در صورت تقسیم شدن اموال متوفی، ورثه نسبت به سهمی که از اموال فرد دارند باید از بدهی او بپردازند و درصورتی‌که یکی از وراث تمام طلب را پرداخت کرد، می‌تواند بقیه این میزان را از ورثه طلب کند و آنها باید به نسبت سهمی که از ارث متوفی برده‌اند، سهم خود را به او بپردازند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.