درباره جرم سرقت گوشی موبایل چه میدانید؟ سرقت گوشی یکی از جرائمی است که در چند سال اخیر بسیار افزایشیافته است. در حقیقت افزایش قیمت گوشی تلفن و فشار اقتصادی موجب افزایش میزان سرقت شده است. همچنین سرقت و فروش اموال سرقت شده نیز بسیار افزایشیافته است. این مسئله باعث شده است که تا حد زیادی امنیت جامعه مختل شود و همینطور سالانه تعداد زیادی از مردم به خاطر درگیری با سارقان دچار آسیب میشوند. با توجه به اینکه قانون وظیفه دفاع از حقوق مردم را دارد، برای جلوگیری از جرم سرقت گوشی، قوانین و مجازاتهایی نیز تعیین شده است.
با ما در سامانه حقوقی عدلاک همراه باشید تا درباره جرم سرقت گوشی موبایل و مسائل مرتبط با آن بیشتر با هم صحبت کنیم.
جرم سرقت در قانون
ماده 267 قانون مجازات اسلامی درباره جرم سرقت بیان میدارد:
سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است.
مجازات سرقت در قانون ایران براساس حدی بودن یا تعزیری بودن جرم مشخص میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

سرقت حدی
سرقت حدی سرقتهای خاصی هستند که برای انجام آنها مجازات حد مشخص شده است. مجازات سرقت حدی در بار اول قطع 4 انگشت دست، در بار دوم قطع پا و در دفعه سوم حبس ابد است و در دفعه چهارم مجازات این جرم اعدام است.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
مرور زمان در مجازات جرم سرقت چه تاثیری دارد؟
شرایط سرقت حدی
برای اینکه یک سرقت، حدی حساب شود باید این ویژگیها را داشته باشد:
1-شیء سرقت شده ارزش مالی داشته باشد.
2- مالی که سرقت شده در حرز باشد یعنی در جایی مانند گاوصندوق یا …قرار گرفته باشد که فقط مالک اجازه و امکان دسترسی به آن را دارد.
3- سارق برای دسترسی به آن حرز را بشکند (هتک حرز کند)
4-مال موردنظر از حرز خارج شود.
5- سرقت و هتک حرز پنهانی و مخفیانه انجام شود.
6- سرقت توسط پدر یا جد پدری صاحبمال انجام نشده باشد.
7- ارزش مال سرقت شده معادل 4.5 نخود طلاق مسکوک باشد.
8-مال سرقت شده از اموال دولتی یا عمومی نباشد همچنین مال وقفی نباشد.
9- سرقت در زمان قحطی رخ نداده باشد.
10- مالک مال از سارق شکایت کرده باشد.
11- فرد آسیبدیده پیش از ثابت کردن سرقت، مجرم را نبخشیده باشد.
12- مال سرقت شده پیش از اثبات سرقت به مالک برنگردد.
13-مال سرقت شده پیش از اثبات جرم به مالکیت سارق در نیاید.
14- مالی که سرقت شده از اموال سرقت شده یا مغضوب نباشد.
در زمان سرقت تلفن همراه، این مسائل رخ دهد، سرقت حدی حساب میشود و مجازات این جرم براساس قانون اعمال میشود.
البته باید بدانید که سرقت حدی زمانی است که این 14 شرط با هم رخ داده باشد و در بیشتر مواقع سرقت گوشی تلفن، سرقت تعزیری است و مجازات آن بین 5 تا 20 سال حبس و 74 ضربه شلاق است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

جرم سرقت گوشی چه مجازاتی دارد؟
سرقت گوشی موبایل یکی از جرائم پرتکرار در جامعه ما است. از آنجا که هر سرقت به شکل خاصی رخ میدهد، مجازات سرقتهای مختلف نیز با هم متفاوت است.
ماده 651 قانون مجازات اسلامی مجازات جرم سرقت گوشی را اینطور مشخص میکند:
مجازات جرم سرقت گوشی از 5 تا 20 سال حبس و تحمل 74 ضربه شلاق است. برای اینکه این مجازات برای این جرم مشخص شود باید شرایطی وجود داشته باشد
- سرقت حتماً در شب واقع شده باشد.
- سارقین 2 نفر یا بیشتر باشند.
- سارقین مسلح به سلاح گرم یا سد باشند.
- سارقین هتک حرز کرده باشند مثلاً با کلید یا هر ترفندی گاوصندوق را باز کنند یا از دیوار خانه بالا رفته باشند.
- چنانچه سارقین خود را مأمور دولتی معرفی کنند یا در محل سکونت خود برای سرقت اقدام کنند.
- درصورتیکه سرقت همراه با آزار و اذیت افراد باشد.
مجازات سرقت از فروشگاه در قانون چیست؟
مجازات سرقت گوشی در ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی
براساس ماده 652 قانون مجازات اسلامی، اگر سارق از محدوده جرم فراتر برود و صاحب مال را آزار و اذیت کند یا اقدام به ضرب و جرح او کند، مجازات او نیز تشدید میشود. براساس این ماده، چنانچه سارق در زمان سرقت با سلاح اقدام به آزار و اذیت فرد کند و او را مورد ضرب و جرح قرار دهد، مجازات او بین 3 ماه تا 10 سال حبس و 74 ضربه شلاق است. همچنین براساس این ماده درصورتیکه سارق برای سرقت اقدام به ضرب و جرح فرد مالباخته کند، مجازات او تشدید میشود.
مجازات سرقت گوشی در ماده ۶۵۳ قانون مجازات اسلامی
جرم سرقت گوشی معمولاً در خیابان و مکانهای عمومی اتفاق میافتد. ماده 653 قانون مجازات اسلامی مجازات سرقت در اماکن عمومی و راهها را از 3 سال تا 15 سال حبس و 74 ضربه شلاق میباشد.
مجازات سرقت خودرو در قانون چیست؟
مجازات سرقت گوشی در ماده ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی
چنانچه جرم سرقت گوشی گروهی رخ دهد و برای انجام جرم از خشونت و اسلحه استفاده شود، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تورم و افزایش قیمت گوشی در سالهای اخیر، مجازات نیز شدت پیدا میکند.
براساس این ماده قانونی، درصورتیکه سارقین بیشتر از دو نفر باشند و اقدام به سرقت مسلحانه کنند، مشمول مجازات حبس 5 تا 15 سال و 74 ضربه شلاق میباشد.

آیا جرم سرقت تلفن همراه قابلگذشت است؟
در برخی از شرایط امکان گذشت از مجرم برای شاکی وجود دارد. درصورتیکه گوشی سرقت شده از 20 میلیون تومان کمتر باشد، سارق نیز سابقه نداشته باشد، در صورت کسب رضایت شاکی، باعث توقف دادرسی و سلب مجازات میشود. اما اگر عمل سرقت شامل یکی از موارد بیان شده در قانون باشد و متهم سابقه داشته باشد، جرم قابل گذشت نخواهد بود و متهم باید مجازات گردد.
سرقت مسلحانه از منازل افراد چه مجازاتی دارد؟
جرم سرقت گوشی توسط همسر
در زندگی زناشویی گاهی درگیریهای میان زوجین رخ میدهد و یکی از آنها به هر دلیلی مرتکب کار ناشایست شده باشد، برای اثبات خیانت طرف مقابل، گوشی او را برمیدارند. اما آیا برداشتن گوشی همسر مشمول مجازات جرم سرقت میشود؟
زمانی که مالکیت تلفن همراه با مرد باشد و زن فقط استفاده کننده تلفن همراه باشد، درصورتیکه مرد تلفن را سرقت کند شامل مجازات نمیشود اما لازم است که فرد حتما فاکتور تلفن همراه را به اسم خودش داشته باشد و آن را به دادگاه ارائه کند.
اما درصورتیکه مرد تلفن همراه را به عنوان هدیه یا نفقه به زنش داده باشد و بعد آن را سرقت نماید، درصورتیکه فاکتور به نام مرد باشد، اما کد ملی زن در آن ثبت کرده باشند، فرد مشمول قانون سرقت میگردد و همسر او میتواند به جرم دزدی از او شکایت کند.
ثبت شکایت از جرم سرقت گوشی
ازآنجاییکه سرقت گوشی تلفن همراه جرم است، فرد آسیبدیده باید اقدام به شکایت کند و درخواست خود را پیگیری کند.
بعد از سرقت گوشی فرد باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی مراجعه کند و شکایت خودشان را ثبت کنند. توجه کنید که نوع سرقت را ذکر کنید. جرم کیفقاپی، جیب بری، همراه با اسلحه و آزار و اذیت بوده است.
مدارک لازم برای ثبت شکایت
- اصل و کپی فاکتور خرید تلفن همراه
- اصل و کپی شماره سریال تلفن همراه
- اصل و کپی کارت ملی
- زمانی که ابلاغیه دادسرا برای پیگیری شکایت اعلام شد، باید در دادسرا حاضر شوید و اسناد و مدارک مربوط را در اختیار دادسرا قرار دهید. همچنین درصورتیکه سارق را شناسایی کردید، میتوانید با ارائه کردن شواهد او را به
وکیل سرقت در مشهد چه وظایفی دارد؟
چگونگی اثبات جرم سرقت تلفن همراه
جرم سرقت تلفن همراه یکی از جرائم کیفری است که در قانون برای آن مجازاتهای مختلفی مشخص شده است. زمانی که از شما سرقت میشود و سارق را شناسایی میکنید باید بتوانید شواهد و دلایل را به دادگاه ارائه کنید. اسنادی مانند فیلم دوربینهای خیابان محل سرقت یا شناسایی توسط شاهدین میتواند کمک کننده باشد. هرچقدر مدارک مستدلتر باشد، امکان فرار مجرم از جرم کمتر میشود.
انواع سرقت در قانون مجازات کدامند؟
مجازات خرید و فروش گوشی سرقتی
یکی از نتایج افزایش بیرویه قیمتها، رونق گرفتن بازار خرید و فروش گوشی دستدوم و بدون کارتن است. اما گاهی این اتفاق رخ میدهد که سارقین گوشیهای سرقتی را در همین بازار به فروش میرسانند. درصورتیکه پلیس رد گوشی سرقت شده را پیش یک خریدار پیدا کند، آیا خریدار گوشی سرقتی مجرم حساب میشود؟
براساس قانون استفاده از گوشی سرقت شده در هر شرایطی جرم است و مرتکب این جرم مجازات میشود. درصورتیکه کسی از سرقتی بودن مال آگاه باشد یا احساس کند که گوشی مورد نظر سرقتی است اما آن را بخرد، پنهان کند یا بفروشد این فرد مجرم است و مجازات او از 6 ماه حبس تا 3 سال و 74 ضربه شلاق است. همچنین فردی که شغل او خرید و فروش اموال سرقتی است به بیشترین میزان مجازات ذکر شده در ماده 662 قانون مجازات اسلامی محکوم میگردد.
اما در بعضی موارد خریدار از سرقتی بودن گوشی اطلاعی ندارد و در سرقت نیز دخالتی ندارد. در این حالت اگر فرد بتواند شواهد کافی به دادگاه ارائه کند که نقشی در سرقت گوشی نداشته و از سرقتی بودن آن بیاطلاع بوده، مجازات نخواهد شد اما باید گوشی را به مالک آن برگرداند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011