احتمالا درباره شرط تقسیم اموال و تنصیف دارایی مرد در زمان عقد شنیده اید. تنصیف دارایی مرد یکی از شروط حین عقد است که پیش از عقد میان زن و شوهر توافق میشود و در زمان عقد به صورت قانونی ثبت میشود. به این ترتیب که طرفین میپذیرند که در صورت طلاق اموال مرد بعد از طلاق میان زوجین نصف شود؛ اما باید بدانید این شرط دارایی شرایط خاصی است.
- در این مقاله میخوانید:
- شرط تنصیف اموال و دارایی مرد
- متن شرط تنصیف دارایی مرد
- تنصیف اموال در طلاق
- شرایط تنصیف اموال و دارایی مرد
- فرار از تنصیف اموال مرد
شرط تصنیف دارایی مرد دارای آثار قانونی خاصی است و دریافت نصف اموال مرد توسط همسرش دارای یک سری شرایط است؛ بنابراین در صورتی که زن و شوهر قصد طلاق داشته باشند و شرایط تنصیف اموال وجود داشته باشد، میزان اموال مرد مشخص میشود و نیمی از اموال مرد به زن تعلق میگیرد.
باید بدانید که بسیاری از مردان بدون اینکه از شرایط تصنیف اموال مرد با خبر باشند، این شرایط را میپذیرند. توصیه میکنیم قبل از پذیرش هر شرطی در سند ازدواج حتماً با یک وکیل مشورت کنید زیرا امضای این شرایط در حین عقد، اجرای آن را در شرایط قانونی الزامآور میکند.براساس این شرط مرد میپذیرد که در صورت طلاق زن، نیمی از اموال یا معادل مالی آن را به همسرش واگذار کند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
شرط تنصیف دارایی مرد تنها در قوانین ایران نیست و در کشورهای مختلف شرایط خاصی نیز دارند؛ مثلاً در برخی از کشورها این تنصیف دارایی برای دو طرف وجود دارد یعنی هم خانم و هم آقا باید اموالشان را به صورت مساوی با هم تقسیم کنند؛ اما در ایران این شرط صرفاً مرتبط با خانمها است. با این وجود شرایطی وجود دارد که تنها در صورت وجود آن شرایط اموال مرد نصف میشود. در ادامه این مقاله با ما باشید تا بیشتر از تنصیف اموال مرد، تنصیف اموال در طلاق و تقسیم اموال مرد با شما صحبت کنیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

شرط تنصیف اموال و دارایی مرد
در سال 1360 و بعد از آن، امکان ثبت شروط ضمن عقد در عقدنامه قرارداده شد؛ اما در موارد بسیاری آقایان بدون اینکه از آثار قانونی این شروط با خبر باشند تمام آنها را امضا میکنند. مسئلهای که بعداً میتواند به شدت مشکلساز شود.
قبل از اجرای عقد، سر دفتر با خواندن شروط ضمن عقد، نتایج هرکدام از آنها را برای طرفین شرح میدهد؛ بنابراین خانمها و آقایان این حق را دارند که فقط زیر آن شرط هایی را امضا کنند که آنها را قبول دارند.
چه شرط هایی باعث باطل شدن عقد میشود؟
متن شرط تنصیف دارایی مرد
ضمن عقد ازدواج، زوج شرط نمود هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده، زوج مکلف است تا نیمی از دارایی و اموال موجود خود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده، یا معادل ریالی آن را طبق نظر دادگاه، به صورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

تنصیف اموال در طلاق
همانطور که گفتیم تنصیف اموال مرد یکی از شروطی است که در زمان عقد در عقدنامه ذکر میشود و امضای این شرط تکالیف مالی سنگینی را برای طرفین ایجاد میکند. در حقیقت با امضا کردن این شرط مرد تعهد میدهد که در صورت طلاق نیمی از اموال خود یا معادل ریالی آن را به همسر خود به صورت بلاعوض انتقال دهد.
این یک تعهد قانونی است و تنها در زمانی که مرد بخواهد همسرش را طلاق دهد و درخواست طلاق از سوی شوهر مطرح شده باشد وجهه قانونی پیدا میکند؛ بنابراین در صورتی که خانم متقاضی طلاق باشد این شرط برای او کاربردی ندارد.
شرط تقسیم اموال مرد در هشتمین صفحه سند عقد ذکر شده است و معمولاً آقایان بدون هیچ اطلاعی از موارد آن میتوانند براساس عرف و رسم جامعه آن را امضا کرده یا نکنند؛ اما دریافت نصف اموال مرد توسط همسرش بستگی به یک سری شرایط دارد و کار سادهای نیست؛ مثلاً اگر زن درخواست طلاق دهد یا در زندگی خیانت کند و یا سوء رفتار داشته باشد این حق به او تعلق نمیگیرد. در ادامه به بررسی شرایط تنصیف اموال مرد میپردازیم.

شرایط تنصیف اموال و دارایی مرد
همانطور که گفتیم شرایط تنصیف اموال مرد مختلف است و در حقیقت لازم است.در صورتی که هرکدام از شرایط تنصیف اموال واقع نشده باشد، خانم نمیتواند برای گرفتن نیمی از اموال شوهر اقدام کند. در این قسمت درباره شرایط دریافت نیمی از اموال مرد توسط همسرش صحبت میکنیم.
· امضای شرط در زمان عقد توسط شوهر: اولین شرط برای دریافت نیمی از دارایی این است که شوهر در عقدنامه این مسئله را امضا کرده باشد؛ بنابراین اگر شوهر این شرط را در عقدنامه امضا نکرده باشد دیگر اجرا نمیگردد.
· درخواست طلاق از سوی شوهر : شرط تنصیف اموال مرد در صورتی امکانپذیر است که دادخواست طلاق توسط شوهر ثبت شده باشد و بنابراین اگر طلاق توافقی باشد یا اینکه طلاق از سوی زن رخ داده باشد امکان دریافت آن وجود ندارد. مگر اینکه خانم بتواند اثبات کند که در زندگی با شوهر دچار عسر و حرج شده است. برای این کار به کمک یک وکیل طلاق یا وکیل خانواده در سامانه عدلاک نیاز خواهید داشت.
· عدم سوء رفتار شوهر در معاشرت با زن: چنانچه شوهر به دلیل تخلف زن از انجام وظایف همسری یا سوء رفتار او برای طلاق اقدام کند درصورتیکه قبلاً از دادگاه حکم عدم تمکین یا نشوز زن را گرفته باشد دیگر اموال زن تقسیم نخواهد شد.
· عدم دریافت اجرتالمثل توسط زوجه: درصورتیکه خانم قبلاً اجرتالمثل یا نحله را دریافت کرده باشد دیگر امکان مطالبه نیمی از دارایی را نخواهد داشت.
وضعیت شروط ضمن عقد با تک برگی شدن سند ازدواج چیست؟
فرار از تنصیف اموال مرد
در بسیاری از موارد مردان در زمان طلاق تازه متوجه میشوند که امضای زمان عقدنامه چه عواقبی داشته است؛ و در این زمان تازه برای جلوگیری از تقسیم اموالشان وارد عمل میشوند.
اولین اقدامی که در این زمینه انجام میشود فروختن خانه و ماشین یا انتقال آن به یکی از نزدیکان مانند خواهر و برادر یا پدر و مادر است. این کاری است که اغلب مواقع آقایان برای فرار از مهریه هم انجام میدهند اما باید بدانید که این انتقال دو مشکل دارد اول اینکه ممکن است دیگر نتوانید اموال خود را از طرف مقابل پس بگیرید، دوم یک بررسی قانونی توسط وکیل خانواده میتواند معامله صوری یا تلاش برای فرار از دین را نشان دهد و در این حالت خانم میتواند به صورت قانونی برای این کلاهبرداری از شوهر شکایت کند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011