درباره فسخ و ابطال صلح عمری چه میدانید؟ شرایط فسخ و ابطال صلح عمری چیست؟ چه مواردی را باید درباره صلح عمری بدانیم؟ بهترین شرایط فسخ و ابطال صلح عمری چیست؟ نقش وکیل پایه یک دادگستری در فسخ صلح و ابطال صلح عمری چیست؟ در این مقاله با ما باشید تا بیشتر در این زمینه با هم صحبت کنیم.

شرایط فسخ و ابطال صلح عمری
با توجه به اینکه فسخ و ابطال صلح عمری از جمله شرایط قراردادی است که نیاز به آگاهی طرفین دارد، میتوان گفت که این نوع قرارداد در قانون حقوقی ایران ضروری است. برای انحلال چنین قراردادی، پیش شرایط خاصی لازم است که نیاز به داشتن وکیل حقوقی دارد.
قبل از بررسی فسخ و ابطال صلح عمری، باید به این نکته توجه داشت که مفاهیم فسخ، ابطال و انحلال با یکدیگر متفاوت هستند و انحلال مفهوم کلی این مفاهیم است. به طور ساده، ابطال و فسخ از راههای انحلال قرارداد هستند؛ بنابراین، این نکته مهمی است که باید در نظر گرفته شود.
حال با توجه به این نکته، باید صلح عمری را بشناسیم و بدانیم که چگونه میتوان این قرارداد را باطل کرد و یا از شرط فسخ آن استفاده کرد.
تماس فوری با بهترین تیم وکلای سامانه حقوقی عدلاک
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

فسخ و ابطال صلح عمری و تعریف آن
برای درک صحیح فسخ و ابطال صلح عمری، ابتدا باید با مفهوم این قرارداد در قانون آشنا شویم. صلح عمری از قوانین قراردادها پیروی میکند و به طور ساده، قراردادی است که بین دو طرف بسته میشود و یکی از طرفین به عنوان صلح کننده مال خود را به نام صلح شونده منتقل میکند. با این تفاوت که صلح شونده تعهد میکند تا زمان مرگ صلح کننده، مانع از بهرهمندی وی از مال مذکور نشود.
به طور سادهتر، با وجود اینکه مال مذکور به نام صلح شونده منتقل میشود، اما صلح کننده همچنان حق استفاده از منافع این مال را دارد. به عنوان مثال، اگر مال مورد صلح یک خانه باشد، صلح کننده حق دارد در آن زندگی کند و یا آن را به اجاره واگذار کند؛ اما صلح شونده تنها به عنوان مالک عین شناخته میشود و تا زمان مرگ صلح کننده هیچ اختیاری ندارد.
با این توضیحات، میتوان به درستی فسخ و ابطال صلح عمری را درک کرد و در صورت لزوم، با کمک وکیل حقوقی مربوطه، اقدامات لازم را برای این کار انجام داد.
بیشتر بدانیم:
باید به یک نکته بسیار مهم در خصوص فسخ و ابطال صلح عمری توجه داشته باشید که این قرارداد در قانون ایران به عنوان یکی از قوانین لازم شناخته میشود. در قانون مدنی و حقوقی ایران، قراردادها به دو دسته لازم و جایز تقسیم میشوند. قراردادهای جایز، قراردادهایی هستند که طرفین بدون در نظر گرفتن شرایط مکانی و زمانی و بدون نیاز به اجازه طرف مقابل و بدون هیچ پیش شرط قانونی، امکان انحلال قرارداد را دارند.
اما با توجه به نیاز جامعه به قراردادهایی با پایداری بیشتر، عمده قراردادهای مهم در جامعه به عنوان قراردادهای لازم تعریف میشوند. این دسته از قراردادها غیرقابل انحلال هستند مگر اینکه حالتهای خاصی ایجاد شده باشد. در نتیجه، اگر یکی از طرفین قرارداد لازم تصمیم به انحلال قرارداد بگیرد، حق برای فرد مقابل ایجاد میشود تا نسبت به این موضوع پیگیریهای قانونی لازم را انجام دهد. فسخ و ابطال صلح عمری نیز از این دست قراردادها محسوب میشوند.

فسخ و ابطال صلح عمری و شرایط آن
فسخ و باطل کردن صلح عمری دو حالت از چهارحالتی است که امکان منحل کردن قرارداد لازم عمری را ایجاد میکند.
یک قرارداد فقط در چهار حالت امکان انحلال دارد:
- ابطال قرارداد: درصورتیکه صحت شرعی و قانونی قرارداد ثابت شود، یعنی اثبات شود مسئلهای وجود دارد که موجب میشود قرارداد صحت نداشته باشد.
- انفساخ قرارداد: یعنی شرایطی خارج از اختیار طرفین ایجاد شود و اجبار ایجادشده دو طرف را مجبور به لغو و انحلال قرارداد کند؛ مثلاً جنون یکی از طرفین معامله
- فسخ قرارداد: فسخ قرارداد حالتی است که بر اساس آن یکی از طرفین این اختیار را پیدا میکند که برای منحل کردن قرارداد اقدام کند. بعضی از این موارد در قانون مشخص شده است.
- اقاله: اقاله به این معنی است که طرفین قرارداد لازم جدیدی تنظیم نمایند که براساس آن توافق کنند که تمام قرارداد یا بخشی از آن را منحل کنند. بر این اساس اقاله به معنای توافق طرفین برای لغو قوانین است و قانون نیز این توافق را میپذیرد.
امیدواریم که این مقاله اطلاعات لازم را در زمینه فسخ و ابطال صلح عمری به شما ارائه کرده باشد. درصورتیکه در شرایط مشابهی درگیر شدید، همکاران ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین، همراه و مشاور شما خواهند بود.
بیشتر بدانید: