درباره دستور موقت تحویل فرزند چه میدانید؟ براساس قانون مدنی حضانت و نگهداری فرزند، تکلیف و وظیفهای است که از سوی قانونگذار بر عهده والدین قرارداده شده است؛ بنابراین والدین نمیتوانند از این وظیفه سرپیچی کنند و حضانت فرزند خود را رها کنند. قانون حضانت در زمینه نگهداری از فرزندان به صورت مشخص به مواردی اشاره میکند که ما پیش از این مکرراً در مقالههایمان درباره آنها صحبت کردهایم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
اما باید بدانید براساس این قانون نگهداری از فرزند درصورتیکه یکی از والدین از نظر قانونی صلاحیت لازم را نداشته باشد،در این صورت قانون به دنبال سرپرست مناسبتر برای کودک خواهد بود؛ اما اگر والدین صالح باشند تا سن هفتسالگی کودک تحت سرپرستی مادر میباشد و بعد از آن تا سن بلوغ پدر، حضانت را بر عهده خواهد داشت.پس از رسیدن به سن بلوغ، حق انتخاب با خود کودک است که در کنار پدر بماند یا با مادرش زندگی کند.
هزینههای زندگی کودک با چه کسی است؟
فرقی نمیکند که فرزند تحت سرپرستی چه کسی باشد، پدر ولی او است و موظف است که نیازهای مالی فرزند شامل خوراک، پوشاک، تحصیلات، محل زندگی و … را پرداخت نماید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

دستور موقت تحویل فرزند چیست؟
یکی از اختلافاتی که پس از جدایی والدین و تعیین حضانت میان والدین ایجاد میشود این است که حق ملاقات فرزند با چه کسی است؟ دادگاه خانواده پس از مشخص کردن اینکه حق حضانت فرزند بر عهده کدامیک از والدین است، مهلتی مشخص میکند و حق ملاقات را برای طرف دیگر معین میکند تا آن والد بتواند در زمانهای مشخص شده با فرزند خود ملاقات کند.
در این حالت دادگاه برای جلوگیری از شیطنتهایی که بعضی از والدین برای جلوگیری از ملاقات فرزند با طرف مقابل انجام میدهند برای جلوگیری از اختلافات ناشی از این مسئله، قانونگذار برای والدی که مانع از ملاقات طرف مقابل با فرزندش شود مجازاتهایی را مشخص کرده است. از جمله حکم بازداشت
هدف از دستور موقت تحویل فرزند چیست؟
دستور موقت که به نام دادرسی فوری نیز شناخته میشود در حقیقت یک نوع دستور است که دادگاه برای توقیف کردن یک مال یا انجام دادن یک کار یا ممانعت از آن صادر میکند. بنابراین میتوان دستور موقت را یک اقدام تأمینی دانست و زمانی توسط مرجع قانونی صادر میشود که رسیدگی به این دعوا ضروری و فوری باشد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

ویژگیهای دستور موقت تحویل فرزند چیست؟
دستور موقت تحویل فرزند باید این ویژگیها را داشته باشد:
- لازم است دعوا و اختلاف موجود قابل طرح در دادگاه باشد.
- لازم است که خواسته دستور موقت در امتداد خواسته دعوا باشد.
- فراموش نکنید که دستور موقت یک حکم و خواسته موقت است و نمیتوان آن را دائمی در نظر گرفت.
- برای صادر شدن دستور موقت لازم است که فوریت مسئله احراز شود.
- صدور دستور موقت تحویل فرزند مستلزم دریافت تأمین است.
- باید بدانید دستور موقت تحویل فرزند، با صدور رأی مرحله اول رفع نمیشود بلکه تا صدور رأی نهایی پابرجا خواهد بود حتی اگر دستور صادرشده علیه خواهان باشد.
- برای اجرای دستور موقت تحویل فرزند لازم است تائید اجرای دستور از حوزه قضایی دریافت شود
مرجع صالح برای صدور دستور موقت
براساس قانون،صلاحیت رسیدگی به صدور دستور موقت به سه بخش تقسیم میشود.
- چنانچه دعوای اصلی در دادگاهی مطرح شود، صدور دستور موقت تحویل فرزند در حوزه صلاحیت همین دادگاه است.
- درصورتیکه در مسیر اجرای حکم مشکلی ایجاد شود، مرجع درخواست برای صادر کردن دستور موقت تحویل فرزند دادگاه به اجرا گزارنده حکم است.
در چه مواردی از دستور موقت تحویل فرزند رفع اثر میشود؟
چنانچه متقاضی دستور موقت برای تحویل فرزند، درخواستش را پیش از اقامه دعوای اصلی ارائه کرده باشد، دادگاه در زمان دادرسی فوری، این درخواست را نیز مورد بررسی قرار میدهد؛ بنابراین خواهان پرونده باید در یک مدت ده روزه دلایل و مستندات لازم را به دادگاه ارائه دهد. چنانچه طرف دعوا به دادگاه تأمینی ارائه دهد که با دستور موقت تناسب داشته باشد، در این حالت دادگاه میتواند دستور فوق را رفع اثر کند.
آیا میتوان به دستور موقت تحویل فرزند اعتراض کرد؟
ماده 325 قانون آیین دادرسی مدنی بیان میدارد:
قبول یا رد درخواست دستور موقت مستقلاً قابلاعتراض و تجدیدنظر و فرجام نیست. لکن متقاضی میتواند ضمن تقاضای تجدیدنظر به اصل رأی نسبت به آن نیز اعتراض و درخواست رسیدگی نماید. ولی درهرحال رد یا قبول درخواست دستور موقت قابل رسیدگی فرجامی نیست.
تبصره 1 – اجرای دستور موقت مستلزم تائید رئیس حوزه قضایی میباشد.
تبصره 2 – درخواست صدور دستور موقت مستلزم پرداخت هزینه دادرسی معادل دعاوی غیرمالی است.

براساس این مادهقانونی، قبول کردن یا رد کردن دستور موقت تحویل فرزند به صورت مستقل قابلاعتراض و تجدیدنظر نیست اما فرد میتواند با تقاضای تجدیدنظر به رأی اصلی درباره آن نیز اعتراض کرده و درخواست رسیدگی مجدد داشته باشد؛ اما با این حال تائید یا رد این درخواست قابل فرجامخواهی نیست.
هزینههای نگهداری طفل توسط چه کسی مشخص میشود؟
باید بدانید که هزینههای نگهداری و حضانت فرزندان مانند خرج زندگی، تحصیل، خوراک، محل اقامت که به عنوان نفقه و اجرتالمثل نیز شناخته میشود توسط دادگاه و با توجه به شرایط پدر یا فرزندی که حضانت او را بر عهده دارد مشخص میشود.
در صورت امتناع طفل از ملاقات از پدر یا مادر چه شرایطی ایجاد میشود؟
در بعضی از موارد، والدین براساس حکم دادگاه سرپرست طفل مشخص میشود اما فرزند به هر دلیلی آن را رد میکند و نمیپذیرد. در چنین مواقعی دادگاه از کمک مشاور خانواده، روانشناس یا مددکار اجتماعی استفاده میکند تا از طریق مشاوره کودک را به ملاقات با والد تشویق کند اما در برخی موارد کودکانی که در حین طلاق آسیبدیدهاند یا شاهد درگیری و خشونت یکی از والدین با طرف مقابل بودند از این مسئله سرباز میزنند .
چنانچه دادگاه به این نتیجه برسد که اجبار فرزند برای ملاقات میتواند به او صدمه روحی یا روانی بزند بنابراین این امکان وجود دارد که اجرای احکام تا زمان آماده شدن کودک، اجرای حکم را عقب بیندازد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011