باید بدانید که فروش مال غیر با قولنامه یا هر روش دیگری جرم حساب میشود. براساس قوانین ایران، فروش مال دیگران با قولنامه و مبایعهنامه در قوانین کیفری ایران جرم محسوب میشود و یک نوع کلاهبرداری حساب میشود. برای پیشگیری از ارتکاب این جرائم و حفظ امنیت افراد قوانینی در این زمینه وجود دارد که با متخلفان برخورد میکند.
- در این مقاله میخوانید:
- تفاوت قولنامه و مبایعهنامه چیست؟
- مبایعهنامه
- تفاوت قولنامه و مبایعهنامه در چیست؟
- فروش مال غیر با قولنامه
- فروش مال غیر با قولنامه
- فروش اتومبیل دیگران با قولنامه
- چه کسانی میتوانند بابت فروش مال غیر با قولنامه شکایت قانونی مطرح کنند؟
- مجازات فروش مال غیر با قولنامه چیست؟
در این زمینه روش ارتکاب و نوع جرم تفاوتی در پرونده ایجاد نمیکند و بحث قانونی را تغییر نمیدهد. به هرکدام از این جرائم مجازاتهایی مشخص شده است. برای رسیدگی به این مسئله به روابط خریداران و فروشندگان در مسائل منقول و غیرمنقول رسیدگی میگردد. برای رسیدگی به این مسائل به روابط خریداران و فروشنده در اموال منقول و غیرمنقول رسیدگی میشود.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011

تفاوت قولنامه و مبایعهنامه چیست؟
تفاوت قولنامه و مبایعهنامه چیست؟ برای پاسخ به این سؤال باید تعریفی از قولنامه و مبایعهنامه ارائه کنیم.
قولنامه : قولنامه سندی است که در آن یک تعهد براساس انجام یک معامله در آینده نگارش میشود. چنانچه قولنامه مخالفتی با قانون نداشته باشد، در مورد افرادی که آن را منعقد کردهاند اعتبار دارد.
مبایعهنامه
مبایعهنامه یک سند معتبر و رسمی است که میان خریدار و فروشنده بسته میشود. این سند طرفین معامله را در مورد مسائلی مانند پرداخت قیمت معامله، مکان و زمان تحویل ملک و … توافق میکنند و هرکدام از آنها مسئولیتی را در مورد این تعهدات قبول میکنند. باید بدانید قولنامه یک توافق میان دو آیا چند نفر است اما براساس تعریف بین قولنامه و مبایعهنامه تفاوت زیادی وجود ندارد و میتوان هردوی آنها را با یک هدف استفاده کرد.قولنامه در حقیقت یک قرار و قول کتبی میان طرفین است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

تفاوت قولنامه و مبایعهنامه در چیست؟
در حقیقت باید بدانید که قولنامه و مبایعهنامه تفاوت زیادی با هم ندارند و هرکدام میتوانند جایگزین دیگری شوند. در حقیقت قولنامه یک قول و قرار میان فروشنده و خریدار است و مبایعهنامه نیز یک قرار میان بایع و بیع
باید بدانید که نه قولنامه و نه مبایعهنامه در دفتر اسناد رسمی تنظیم نمیشوند و بنابراین جزء اسناد عادی محسوب میشوند. در این نوع از اسناد، امکان جعل کردن سند یا رد شرایط از سوی طرفین بسیار زیاد است. از نظر قانونی تفاوتی میان این دو نوع معامله نیست و هردو در صورت تنظیم اصولی قابلیت پیگیری و اعتبار قانونی دارند و میتوان از طریق قانون طرف مقابل را وادار به رعایت آن تعهدات کرد.
فروش مال غیر با قولنامه
در فروردین ماه سال 1308قانونی به تصویب رسید. این قانون مجازاتهایی را برای برخی شرایط خاص تصویب کرد. براساس این قوانین چنانچه فرد بداند مالی که مورد قولنامه یا مبایعهنامه است به فرد دیگری تعلق دارد و با آگاهی از این موضوع مالی را به دیگران منتقل کند، مشمول ماده 238 قانون عمومی میشود که مجازاتهای این جرم را تعیین میکند. در چنین شرایطی لازم است که مالک حداکثر تا یک ماه بعد از اطلاع از انتقال مال غیر به خود ، این مسئله را به مراجع قانونی اطلاع دهد. هرکدام از مراجع قانونی که وظیفه پیگیری این اظهاریه ها را دارند باید در کمترین زمان به این پرونده رسیدگی نمایند.
فروش مال غیر با قولنامه
فروش مال غیر با قولنامه یکی از مصادیق فروش با اسناد عادی است.باید بدانید که تنظیم قولنامه به مفهوم بیع است و با وجود قولنامه قرارداد بسته شده است؛ بنابراین چنانچه فردی با استفاده از قولنامه برای فروش مال غیر اقدام کند، مرتکب جرم شده است. به همین دلیل است که توصیه میشود در معاملات خود از معامله با اسناد قانونی استفاده کنید تا درگیر خطرات ناشی از قولنامه و مبایعهنامه نشوید.
باید یادآوری کنیم چنانچه فردی از قولنامه استفاده کند تا اقدام به فروختن مال غیر نماید، باز هم مرتکب جرم شده است. لازم است تأکید کنیم که هر سندی را نمیتوان سند رسمی دانست و برای تعداد زیادی از اسناد منقول و غیرمنقول، هیچ سند رسمیای تنظیم نشده است و معاملات صرفاً توسط قولنامه یا مبایعهنامه انجام شده است. البته بهتر این است.
چنانچه فردی با استفاده از سند رسمی برای فروش مال غیر اقدام کند، مرتکب جرم شده است. البته در قانون مربوطه اشارهای به رسمی یا غیررسمی بودن سند جعل شده نشده است و صاحب حق میتواند از طریق قولنامه خود این معامله غیرقانونی را به صورت قانونی پیگیری کند.
توصیه حقوقی ما این است که در معاملات خود تا حد امکان از طریق سند قانونی اقدام کنید اما چنانچه به هر نحو مجبور به بستن قولنامه یا بیع نامه شدید،از اعتبار آن اطمینان حاصل کنید. همچنین توصیه اکید میشود که دو شاهد معتبر در زیر قولنامه شما امضا داشته باشند تا در صورت بروز مشکلات قانونی بتوانید ادعای خود را اثبات کنید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

فروش اتومبیل دیگران با قولنامه
یکی از اموال منقولی که موجب اختلافات زیادی میشود. یکی از مواردی که فروش مال غیر با قولنامه بسیار رخ میدهد، فروش اتومبیلهای دیگران با قولنامه جرمی است که موارد بسیاری از شکایت آن در دادگاهها وجود دارد. باید بدانید فروش مال غیر جرم محسوب میشود و چنانچه خریدار آگاهی داشته باشد که فروشنده مالک اتومبیل نیست، او نیز در جرم مقصر شناخته میشود و به عنوان معاونت در جرم میتواند محکوم شود.
همینکه مالک خودرو از این مسئله آگاه شد که اتومبیل او توسط شخص دیگری فروخته شده باید بلافاصله اقدام به تنظیم اظهارنامه کند و به صورت قانونی مالکیت خود را به خریدار اعلام کند.اما اگر مالک اتومبیل از تنظیم کردن اظهارنامه خودداری کند، میتواند به عنوان معاونت در جرم مقصر شناخته شود.بنابراین چنانچه از فروش اتومبیل خود توسط دیگران آگاه شدید در اولین فرصت به صورت قانونی اقدام کنید.
چه کسانی میتوانند بابت فروش مال غیر با قولنامه شکایت قانونی مطرح کنند؟
به صورت کلی شاکیان پرونده فروش مال غیر با قولنامه دو دسته افراد هستند. یا مالک اصلی آن مال و یا خریدار. در این قسمت درباره این موارد توضیح میدهیم:
- مالک کالا: مالک مال فروخته شده اولین کسی است که قربانی جرم فروش مال غیر قرار میگیرد؛ بنابراین باید به محض آگاهی از این مسئله شکایت خود را با این عنوان تنظیم کند تا از حقوق قانونی خود دفاع کند.
- خریدار : خریدار فردی است که از سر ناآگاهی و بیخبری قربانی کلاهبرداری قرار گرفته است و میتواند برای دفاع از حقوق خود اقامه دعوا کند. برای این کار باید یک شکایتنامه تنظیم کند اما چنانچه خریدار آگاه باشد که دارد مال شخص سومی را از فروشنده میخرد، مرتکب جرم تبانی شده و مالک میتواند از او نیز شکایت کند.
مجازات فروش مال غیر با قولنامه چیست؟
همانطور که گفتیم فروش مال دیگران با قولنامه یک جرم حساب میشود و برای این جرم مجازاتی مشخص شده است. برای اینکه به این نوع از پرونده رسیدگی شود ابتدا باید مالباخته یک شکایت رسمی در دادگاه کیفری مطرح کند.
سپس پرونده به دادسرای محل وقوع جرم فرستاده میشود بعضی از جرائمی که در قانون برای این جرم مشخص شده از این قرارند:
1- از یک تا هفت سال حبس
2- پرداخت جزای مالی به اندازه مالی که از طریق جرم کسب کرده است.
3- رد مال به مالک
4- در صورتی که مجرم از کارمندان دولت باشد انفصال از خدمات دولتی
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011