سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی

نمونه لایحه اعتراض به نظریه هیئت کارشناسی : چگونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی بزنیم؟

مهلت اعتراض به نظر کارشناسی چند روز است؟

نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی

بسمه تعالی

ریاست محترم شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی …

سلام علیکم

موضوع: اعتراض به نظریه هیأت سه نفره کارشناسی در پرونده کلاسه 14002 به شماره بایگانی 0000221

سلام علیکم

احتراماً عطف به اخطاریه پرونده کلاسه فوق که جهت ملاحظه نظریه کارشناسی در مورخه…/12/1402ابلاغ گردیده بدینوسیله اعتراض شدید خود را به نظریه کارشناسی هیأت محترم سه نفره کارشناسی به جهت عدم انطباق با اوضاع و احوال مسلم و معلوم مورد کارشناسی اعلام داشته و ضمن ارائه دلایل اعتراضیه مستند و مستدل، در پایان نظر خود را در باب تصمیم گیری دادگاه محترم نسبت به نظریه کارشناسی صادره ارائه می نمایم:

بدواً از جنابعالی به عنوان ریاست محترم دادگاه شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان… که به عنوان رئیس شعبه اول، ریاست کل دادگستری آن شهرستان را نیز بر عهده دارید اجازه می خواهم گلایه های خود را از کارشناسان محترم هیأت کارشناسی به عرض عالی برسانم:

قبل از گلایه اجازه دهید دستور و قرار صادره توسط دادگاه را که هیأت محترم کارشناسی در مقدمه نظریه خویش عیناً قید کرده اند اما جز مراجعه به محل باقی آنها را اجرا نکرده اند مجدد اینجا بیاورم:

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
هیئت وکلا

در صورت نیاز به مطالعه مقاله نمونه قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت کلیک کنید

دستور دادگاه و قرار کارشناسی :

« ضمن مطالعه پرونده و با مراجعه به اداره ثبت و بررسی اسناد و مدارک طرفین و سپس حضور در محل در معیت طرفین ضمن ترسیم کروکی بررسی شود آیا خواندگان در پلاک های ۴۷ و ۴۹ فرعی از ۸۰ اصلی بخش 17 شهرستان … تصرف دارند یا خیر؟ مقدار تصرف مشخص، توسط چه شخصی در تصرف است؟ آیا خواندگان برای تصرف خویش دلیل و مدارکی نیز دارند یا خیر؟»

خب این دستور دادگاه محترم، اما حالا گلایه های این پیرمرد سالخورده که در دوره قبل از انقلاب اسلامی و دوره طاغوت و سرتاسرظلم و ستم را نیز تجربه کرده است و دوره انقلاب اسلامی نیز زندگی کرده است را در باب نظریه کارشناسی بشنوید:

اولاً: دستور اول دادگاه«مطالعه پرونده»: عذرخواهم کارشناسان محترم پرونده را مطالعه نکرده اند! نه اینکه واقعاً مطالعه نکرده باشند بلکه با هدف اظهارنظر دقیق و تشخیص حق از باطل مطالعه نکرده اند! اگر ادامه لایحه اعتراض به نظر کارشناسی بنده را بخوانید متوجه خواهید شد!

ثانیاً : دستور دوم دادگاه « مراجعه به اداره ثبت»: کارشناسان محترم اصلاً به اداره ثبت مراجعه نکرده اند! با قاطعیت عرض می کنم به اداره ثبت مراجعه نکرده اند!

ثالثاً : دستور سوم دادگاه «بررسی اسناد و مدارک طرفین»: کارشناسان محترم اصلاً مدارک و اسناد ابرازی بنده را بررسی و مطالعه نکرده اند یا نخواسته اند که مطالعه کنند و الا چنین نظریه کارشناسی نمی دادند.

رابعاً : دستور چهارم «حضور در محل»: خب خداروشکر کارشناسان در محل حاضر شدند و بازدید مختصری انجام دادند. می گویم مختصر چون هیأت کارشناسی اصلاً به منطقه اشراف پیدا نکردند. محل پلاک های مجاور را نپرسیدند و مشخص نکردند و در نظریه کارشناسی صادره نیز در این خصوص سخنی نگفته اند.

خامساً : دستور پنجم «ترسیم کروکی»: آیا دادگاه محترم به ضمیمه نظریه هیأت کارشناسی کروکی مشاهده می کنند؟ خیر چون اصلاً کروکی ترسیم نشده است ! چون گویا اصلاً نیامده بودند که چیزی را مشخص کنند و روی نقشه یا کاغذ بیاورند! نظریه کارشناسی ملکی و ثبتی بدون کروکی مگر می شود؟!

سادساً : دستور ششم آیا خواندگان در پلاک های ۴۷ و ۴۹فرعی از ۸۰ اصلی شهرستان … تصرف دارند یا خیر؟ خب پر واضح است که این دستور نیز اجرا نشده است و به بهانه ای واهی و خلاف واقع که در ادامه به آن خواهم پرداخت هیأت کارشناسی از اجرای این دستور نیز در نظریه کارشناسی طفره رفته و آن را اجرا نکرده اند.

سابعاً : دستور هفتم «مقدار تصرف مشخص، توسط چه شخصی در تصرف است؟»: این دستور نیز به همان دلایل قبل توسط هیأت کارشناسی انجام نشده است و جای آن در نظریه کارشناسی خالی است.

ثامناً : دستور هشتم «آیا خواندگان برای تصرف خویش دلیل و مدرکی نیز دارند یا خیر؟»: برای این یکی دیگر بهانه ای نداشته اند چون اصولاً وقتی هیأت کارشناسی بدوی پس از مراجعه به محل هر سه نفری به منزل معترض به نظریه کارشناس بدوی بروند و ناهار پذیرایی شوند و من پیرمرد از سر زمین مستقیم به شهر خودم بازگردم نمی توان این دستور دادگاه را اجرا نکرد! پس نظریه کارشناسی این موضوع را در نظریه خود آورده اند اما چگونه؟ نظریه کارشناسی را دقیق ملاحظه فرمایید.

این ها گلایه های من نسبت به هیأت کارشناسی و حالا دلایلم بر اعتراض شدید به نظریه هیأت سه نفره کارشناسی را به شرح ذیل بیان می دارم. چنانچه دلایل به دقت بررسی شود تازه آنچه تحت عنوان نظریه کارشناسی ارائه شده است که می خواهد ملاک دادگاه جهت تشخیص حق از باطل باشد مشخص خواهد شد.

قبل از ارائه دلایل خویش بر مخدوش و خلاف واقع بودن نظریه هیأت محترم کارشناسی یک سؤال از محضر دادگاه محترم دارم و آن اینکه « آیا اداره ثبت بدون تعیین حدود و بدون ترسیم کروکی پلاک ثبتی اقدام به صدور سند می کند؟» پاسخ به این سوال را نزد خود نگهدارید تا به آن برسیم و متوجه شاهکار هیأت محترم کارشناسی بشوید و بدانید که من پیرمرد که از زور نداری در منطقه پایین شهر مشهد زندگی می کنم به تشخیص چه کسانی حق شرعی و قانونی ام را واگذار کرده ام.

اولاً: پلاک ۴۷ فرعی از ۸۰ اصلی صرفاً به این دلیل که اداره ثبت دو پلاک هم نام صادر کرده بود شماره پلاک از ۴۷ به ۵۸ تغییر کرده است. توجه کنید فقط شماره و عدد پلاک از ۴۷ به ۵۸ تغییر یافته است نه اینکه حدود آن تغییر کرده باشد یا در طبیعت مکان و موقعیت آن تغییر یابد! هیأت محترم کارشناسی علی رغم کلیه اسناد و مدارک ابرازی و صراحت گواهی ثبتی متوجه این موضوع نشده اند! پر واضح است که اگر کمی دقت می کردند چنین خطای بزرگی مرتکب نمی شدند یا حتی اگر به اداره ثبت مراجعه می کردند! اکنون چند سؤال:

1-وقتی عدد پلاک بدون تغییر وضعیت ملک در روی نقشه و طبیعت تغییر می کند و به آن تصریح می شود آیا باید مجدد تعیین حدود شود؟

2- مگر تغییر عدد پلاک به معنای تغییر موقعیت مکانی و فیزیکی آن است؟

3- وقتی خود اداره ثبت گواهی می کند که فقط عدد تغییر کرده است چرا باید هیأت کارشناسی از انجام موضوع کارشناسی امتناع نمایند و بگویند پلاک ۵۸ فرعی تحدید حدود نشده است؟

ثانیاً : همانطور که فوقاً عنوان شد پلاک ۴۷ فرعی دقیقاً همان پلاک ۵۸ فرعی از ۸۰ اصلی است و دستور دادگاه محترم هم پلاک ۴۷ فرعی بوده است خب بیایید فرض را بر این بگیریم که هیأت کارشناسی سهواً دچار اشتباه شده اند (که غیر قابل پذیرش است) چرا پلاک ۴۷ فرعی را که تعیین حدود شده است و آگهی های نوبتی آن منتشر شده است و سند آن نیز ذیل ثبت … صفحه … دفتر … صادر شده است را در طبیعت مشخص ننموده اند؟ حدود اربعه پلاک ۴۷ فرعی (۵۸ فرعی) که مشخص بود!

ثالثاً : پلاک ۴۹ فرعی که چنین تغییر عددی نداشت و ندارد و حتی جزو دستور و قرار کارشناسی بود چرا هیأت محترم کارشناسی محل پلاک ۴۹ فرعی را مشخص نکرده اند؟ چرا حدود اربعه پلاک ۴۹ در طبیعت پیاده سازی نشده است؟ اتفاقاً پلاک ۴۹ فرعی نیز ذیل ثبت … صفحه … دفتر … سند صادر شده است!

رابعاً : اصلاً بیایید از این واضحات بگذریم چرا حدود اربعه پلاک ۵۰ را که خواندگان مدعی آن هستند و سند ارائه نموده اند هیأت کارشناسی در طبیعت پیاده سازی و کروکی ترسیم نکرده اند؟ خب پلاک مورد ادعای ایشان که دارای سند است و حدود اربعه مشخص دارد و تعیین حدود شده است را چرا مشخص نکرده اند؟ حداقل مشخص میکردند روی پلاک مورد ادعای خویش یعنی ۵۰ فرعی تصرف دارند یا خیر؟

به زعم اینجانب به عنوان یک پیرمرد بی سواد اولین کاری که یک کارشناس باید انجام دهد این است که یک نقشه هوایی از گوگل که با یک سرچ ساده به دست می آید بگیرد. عکس رنگی و واضح ! حتی عکس ها از قبل 1380 شمسی نیز موجود است اما من می گویم فقط یک عکس در سال 1402 و نه عکس های قبل!

دومین کار مراجعه به اداره ثبت و ملاحظه کروکی پلاک فرعی و مشاهده نقشه و کروکی پلاک اصلی است جایی که مکان و موقعیت کلیه پلاک های فرعی و حدود اربعه آن و اینکه در جوار چه پلاک هایی است مشخص است! شاید ادعا شود وجود ندارد! اما حالا به سوال چند پاراگراف قبل باز می گردیم که پرسیدم مگر اداره ثبت بدون تحدید حدود و ترسیم کروکی سند مالکیت صادر می کند؟!

امیدواریم دادگاه محترم متوجه عمق فاجعه شده باشند که هیأت محترم کارشناسی چه کرده است! لابد می گویید عیبی ندارد چاره اش اعتراض است بله می دانم اما من پیرمرد در این اوضاع بد مالی و تورم افسارگسیخته باید هزینه هیأت 5 نفره کارشناسی بپردازم و ماه ها و یا حتی سال ها برای نظریه کارشناسی جدید صبر کنم! پرونده را ورق بزنید دو سال گذشت و بعید می دانم عمرم کفاف نظریه هیأت پنح نفره کارشناسی را دهد!

امیدوارم دادگاه محترم حرف این پیرمرد را توهین به صحن دادگاه یا کارشناسان محترم تلقی ننمایند اما خودم می توانم حدود اربعه پلاک های خودم و پلاک مورد ادعای خوانده را از روی اسناد صادره که حدود اربعه را به پلاک های فرعی دیگر محدود نموده است، مشخص کنم.

با وجودی که اصلاً نقاشی بلد نیستم برای دادگاه مشخص کنم که سند مورد ادعای خوانده یعنی پلاک ۵۰ فرعی کجاست و پلاک های ما یعنی ۴۷ و ۴۹ کجاست! یکی نیست به این کارشناسان بگوید آخر خدا پدر بیامرزها برای پلاک ۴۷ من سند صادر شده است و روی طبیعت است روی هوا که نیست مگر می شود 47 هزار متر زمین گم شده باشد!

بنده فقط به یک قسمت از سند مالکیت پلاک … فرعی اشاره می کنم که در سند آن جنوب پلاک … را به زمین پلاک … فرعی خواندگان محدود نموده است آن هم تحت عنوان مرز اشتراکی! چطور می شود که پلاک … مورد ادعای خواندگان که شمالش با 418 هم مرز است یکهو بپرد و پلاک … فرعی (… فرعی) را رد کند و شمالش با پلاک … ورثه حیدری هم مرز شود!؟ توضیح اینکه در سند پلاک … (…) فرعی شمال پلاک … به پلاک … ورثه … محدود و هم مرز شده است!

خب  دلایل من تمامی ندارد و نمی خواهم آن دادگاه محترم گیج شوند پس تا همین جا بسنده می کنم اما از محضر دادگاه محترم ضمن حفظ حق اعتراض به نظریه هیأت سه نفره کارشناسی بدواً دو تقاضا و سپس در صورت عدم موافقت تقاضای سوم خود را که همان ارجاع امر به هیأت پنج نفره کارشناسی است اعلام می دارم و بر انجام آن پافشاری دارم و حاضرم به هر نحو ممکن هزینه آن را نیز بپردازم!

پیشنهاد اول ضمن حفظ حق اعتراض به نظریه کارشناسی: یک جلسه رسیدگی سریع برگزار شود که هیأت محترم سه نفره کارشناسی هم در آن حضور داشته باشند تا من در محضر دادگاه توضیحات لازم و مدارکم را ارائه نمایم.سپس هیأت محترم کارشناسی خواستند نظریه کارشناسی جدید بدهند، نخواستند نظریه ندهند حداقل برای دادگاه ادعای بنده اثبات شده است.

پیشنهاد دوم ضمن حفظ حق اعتراض به نظریه کارشناسی: با توجه به دلایل فوق و نواقص نظریه کارشناسی صادره به نظر می رسد اخذ توضیح از هیأت محترم کارشناسی لازم و ضروری باشد چرا که غالب دستورات قرار کارشناسی بلا اقدام رها شده است!  این امر از باب اطاله دادرسی و هزینه های بیشتر تحمیلی نیز مطلوب تر به نظر می رسد.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

در پایان چنانچه دو پیشنهاد فوق مورد پذیرش واقع نشد ضمن تکرار اعتراض به نظریه کارشناسی که در بدو لایحه نیز اعلام داشتم تقاضای ارجاع امر به هیأت محترم پنج نفره کارشناسی مورد استدعاست تا هیأت محترم پنج نفره کارشناسی نسبت به رفع نواقص و کوتاهی های صورت گرفته توسط هیأت قبلی کارشناسی به صورت جامع و مانع اظهارنظر نمایند بدیهی است آمادگی خود را نیز جهت پرداخت  هزینه کارشناسی هیأت 5 نفره طی همین لایحه اعلام می دارم.

با تشکر و احترام

…………………

نمونه- لایحه اعتراض-به-رای-نظر-کارشناسی

پایان

این یک نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی است که در آن ضمن حفظ حق اعتراض از کارشناسان مطابق قانون تقاضای توضیح شده است.

اخذ توضیح از کارشناس:

همانطور که در نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی ملاحظه کردید از هیات کارشناسی تقاضای توضیح شده است. وفق ماده ۲۶۳ قانون آیین دادرسی مدنی طرفین می توانند از دادگاه درخواست کنند تا کارشناس جهت ادای توضیح به دادگاه احضار شود.

در صورت عدم حضور وفق قسمت آخر ماده قانونی فوق حتی جلب خواهد شد.

مهلت اعتراض به نظریه کارشناسی:

در نمونه لایحه اعتراض به نظر کارشناسی به اینکه لایحه اعتراض در مهلت تقدیم می شود تصریح شده است. مطابق ماده ۲۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی مهلت اعتراض به نظریه کارشناسی یک هفته از تاریخ ابلاغ است. پس از ابلاغ نظریه کارشناسی طرفین هر مطلبی نفیاً یا اثباتاً داشته باشند می توانند ظرف مهلت مقرر یعنی یک هفته تعیین شده به دادگاه اعلام نمایند.

پرداخت هزینه کارشناسی:

وظیفه پرداخت هزینه کارشناسی بر عهده متقاضی است. چنانچه دادگاه راساً مبادرت به صدور قرار کارشناسی نماید این وظیفه خواهان است که هزینه کارشناسی را بپردازد.

سامانه حقوقی عدلاک در خدمت شماست.

برای تفسیر نظریه کارشناسی و تنظیم لایحه اعتراض به نظریه کارشناس حتماً از خدمات سامانه حقوقی عدلاک و وکلای مجرب و متبحر سامانه بهره ببرید.

این یک نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی ملکی است. نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی غیر ملکی مثل تصادفات، صنعتی، کار و مکانیک و … وجود دارد که سامانه حقوقی عدلاک در اختیار شما قرار خواهد داد.

شماره تماس سامانه حقوقی عدلاک:

۰۵۱۳۸۶۷۶۴۲۲

نویسنده : دکتر سالمون

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخه *****! در زمان پهلوی سراسر ظلم و جور و ..بوده؟؟*******؟؟!! چرا شما ********* ۵۷ تو هر چیزی ربط و بی ربط فقط *********** *****؟؟کار دیگه ای ندارید؟! کور خود و بینای دیگران هستید شما که خودتون آخرین ورژن ظلم و جور در این جهان هستید!! حالا از پهلوی ایراد می‌گیرید؟؟!
محمدرضا پهلوی اسیر و قربانی ظلم شما شد نه شما. ********* نسل شماها رو که نسل مارو با حاکمیت ******** و جاه طلب و تن پرور یا فراری دادید***************

سلام
کلمات توهین آموز منشتر نخواهد شدو دوما این لایحه اعنراض چه ارتباطی به این موضوع داره و اگر دقیق مطالب رو میخوندید متوجه میشدید که این لایحه در جهت احقاق حق یک پیرمرد که کارشناسان با نظر کارشناسی خود ممکن بود حق ایشون رو ضایع کنند نوشته شده. همین طور که در دوره پهلوی ممکن بوده حق کسی تضعیف شود در این دوره این امکان وجود دارد.

خیلی خوب، راحت و شیرین توضیح داده بودین. ممنونم خسته نباشید.

سلام
ممنون از شما

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.