نمونه قرارداد داوری
ماده یک: طرفین قرارداد:
1-1-آقا/خانم/ شرکت…………فرزند…………….کدملی/ شناسه ملی………….آدرس…………شماره تلفن……………..
2-1- آقا /خانم/ شرکت……………… فرزند………… کدملی/ شناسه ملی…………….آدرس…………شماره تلفن……………..به عنوان طرفین قرارداد با موضوعیت …………به شماره…………….تاریخ…………..
ماده2: داور یا داوران
1-جناب آقا……………..فرزند……………کد ملی………آدرس………………..شماره تلفن………….یا شرکت …………شناسه ملی……………… آدرس ……………شماره تلفن………… به عنوان داور برای طرفین تعیین شده و طرفین حق عزل داور را دارند / ندارند .
2-سایر داوران :
آقای/ شرکت …………….. فرزند …….. کدملی/ شناسه ملی ………..آدرس……..شماره تماس …………………..داور انتخابی طرف اول/ آقا/ شرکت………فرزند………..کدملی/ شناسه ملی……….آدرس………….شماره تلفن………..داور انتخابی طرف دوم انتخاب گردید.
ماده3- موضوع داوری:
داوری در اختلافات ناشی از موضوع………..فی ما بین طرفین و تعهدات طرفین و خسارات وارده و ارزیابی و موارد ناشی از موضوع قرارداد شماره………
ماده4: مدت داوری:
مدت انشاء رأی داوری از زمان انعقاد قرارداد ………ماه می باشد که با توافق طرفین و نیز اطلاع داور قابل تمدید می باشد. در صورت عدم انشاء رأی داور ظرف مدت مذکور حل اختلاف با مراجع قضایی خواهد بود. رأی داور با اظهارنامه به طرفین ابلاغ می شود و هر یک از طرفین جهت اجرای رأی داور به دادگاه مراجعه نماید.
ماده5: صلاحیت داوران
داوران انتخابی با امضاء ذیل این قرارداد به داشتن صلاحیت در خصوص رسیدگی به امر موضوع داوری و نیز اطلاع کامل از موضوع اذعان داشته.
ماده6: اجرت داوری
حق الزحمه داور بر اساس ماده 498 قانون آئین دادرسی مدنی و آئین نامه اجرایی آن تعیین شد و این مبلغ توسط طرفین بالمناصفه پرداخت می گردد.
ماده7: شرایط قرارداد داوری:
1-7- رأی داور با امضاء تمام داوران لازم الاجرا و لازم الاتباع بوده و طرفین حق خود را از هرگونه اعتراض سلب و ساقط نمودند و رأی داوری قاطع کل اختلافات فی ما بین می باشد.
2-7- ابلاغ کلیه اوراق و مدارک به طرفین موافقت نامه با امضاء داور مرضی الطرفین به تنهایی معتبر می باشد.
3-7- طرفین مکلف شدند کلیه اسناد و مدارک و اطلاعاتی را که در امر رسیدگی به موضوع به داور تحویل داده و چنانچه داور یا هیأت داوران نیاز به حضور طرفین دیدند بایستی در جلسات حاضر شوند.
4-7- عدم حضور یا عدم ارائه مدارک یا ادای توضیح مانع رسیدگی و صدور حکم داور نمی باشد.
ماده8: نحوه اطلاع داوران از جلسات داوری:
تشکیل جلسات داوری به دعوت داور مرضی الطرفین به بقیه داوران با ارسال دعوتنامه کتبی به آدرس اعلامی داوران از طریق پست سفارشی و یا ایمیل ، ساعت و محل جلسه اعلام می نماید. در صورت دو جلسه غیبت داور، داور غایب حذف می گردد.
ماده9: نحوه رسیدگی داوران:
داوران عندالزوم جهت شفافیت موضوع مورد اختلاف یا قیمت گذاری یا سایر امور اختلافی به تشخیص خود با رأی اکثر داوران می تواند اقدام به جلب نظر کارشناسی نمایدو هزینه کارشناسان به عهده طرفین بالمناصفه می باشد.
ماده 10: صلح موضوع ارجاعی به داوران:
بر اساس توافق طرفین به داوران حق و اجازه سازش و صلح می دهند/ نمی دهند و داوران در هر حال باید انشاء رأی نمایند. رأی صادره با امضاء داور(سر داور)/ اکثریت داوران برای طرفین لازم الاجراست.
ماده11: نحوه ابلاغ رأی داوری:
رأی داور/ داوران توسط سر داور به طرفین این موافقتنامه از طریق دفاتر خدمات قضایی به نشانی اعلام شده ابلاغ می شود.
ماده12: مسئولیت داوران:
1-12- در صورت قبولی موضوع داوری، داوران در صورت عدم انجام موضوع داوری وفق ماده473 قانون آئین دادرسی مدنی مسئولیت خواهند داشت و در صورت خودداری هر یک از داوران یک نفر داور جدید از طرفی که داور وی از ادامه منصرف شده معرفی و جایگزین داور مستعفی یا فوت یا محجور شده خواهد گردید و چنانچه سرداور (داور اصلی مرضی الطرفین) در هر صورت خودداری نمود داور جایگزین با تراضی طرفین انتخاب می شود.
2-12- داوران با اتیان سوگند متعهد می گردند در چهارچوب حق و رعایت عدالت و تعهدات طرفین اقدام به صدور رأی نمایند.
ماده13: تکالیف طرفین:
1-13- تأمین هزینه های کارشناسی و…. مربوط به داوری بالمناصفه بر عهده طرفین می باشد.
2-13- طرفین مکلف به ارائه اسناد و مدارک موجود به داوران و هرگونه همکاری حسب درخواست داوران می باشند. عدم ارائه مدارک و اسناد به منزله خارج شدن آن مدارک از عداد دلایل بوده و مسئولیت عدم ارائه مدارک با خود شخص می باشد.
3-13- هرگونه اعتراض به نحوه انتخاب داور ثالث یا داوران انتخابی و همچنین رأی داوربه استثناء موضوع ماده489 قانون آئین دادرسی مدنی (در موارد ابطال داور) را از خود سلب و ساقط می نمایند و هر گونه دعوی درگذشته توسط طرفین در باب همین موضوع امر مختومه و قابلیت استماع نداشته.
4-13- رأی صادره داوری بعد از ابلاغ از طریق اظهارنامه از سوی سر داور قابلیت اجرایی داشته و طرف محکوم علیه بایستی بلافاصله به اجرای حکم داوری اقدام و شرایط را فراهم نماید و هرگونه تأخیر موجب جبران خسارت خواهد بود.
5-13- هر یک از داوران انتخابی نباید نسبت فامیلی تا طبقه سوم با هر یک از طرفین قرارداد داوری داشته باشد مگر به تراضی طرفین.
ماده14: مرجع حل اختلاف:
در صورت بروز اختلاف بین طرفین ابتدا از طریق مذاکره و در صورت عدم حل اختلاف با ارجاع به مراجع قضایی حل و فصل می گردد.
ماده 15: نسخه های قرارداد
ضمن این قرارداد داوری و رأی انشاء شده داوری برای طرفین لازم الاجرا بوده طرفین قرارداد در پانزده ماده و …….نسخه در تاریخ …………. در شهر…….تنظیم و به امضاء طرفین و داوران رسیده و هر یک از نسخ دارای اعتبار واحد و یکسان می باشد.


