پرسش و پاسخ با وکیل طلاق: وکیل طلاق کیست و چه زمانی به وکیل طلاق در سامانه حقوقی عدلاک نیاز داریم؟ وکیل طلاق یک وکیل متخصص در حوزه خانواده و طلاق است. یکی از درگیریهایی که امروزه به کرات در خانوادهها دیده میشود. در واقع پروندههای طلاق از پر مراجع ترین پروندههای حقوقی است. همه روزه سؤالات بسیاری هم در زمینه مسائل طلاق مطرح میشود.
ما در سامانه حقوقی عدلاک در مقالههای بسیاری به دعاوی طلاق و برخی از سؤالات مرتبط با آن پرداختیم که میتوانید به سادگی به آن دسترسی داشته باشید؛ اما بعضی از سؤالاتی که در گروه تلگرامی ما توسط مراجعین پرسیده شده و پرتکرار بوده را در این بخش با شما به اشتراک میگذاریم. شاید این سؤال شما نیز باشد با ما همراه باشید با پرسش و پاسخ با وکیل طلاق و در صورت تمایل سوالات خود را در زیر همین پست مطرح کنید تا به آنها پاسخ دهیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
عدم حضور یکی از طرفین در دادگاه طلاق چه نتیجه ای دارد؟
سؤال: امروز دادگاه طلاق به درخواست زوجه بود که پیش مشاور و شورا هم برگزار شده بود ولی شوهر به محکمه امروز به دادگاه نیامد. در این شرایط آیا طلاق صادر میشه؟
پاسخ: چنانچه جهت طلاق یکی از شروط تحقق پیدا کرده باشد بود و نبود زوج تأثیر خاصی ندارد.
تکلیف مهریه زن در طلاق خلع
سؤال: آیا در طلاق خلع مهریه به زن تعلق میگیرد؟
پاسخ: در طلاق خلع به واسطه کراهتی که زن از شوهر خود دارد مالی را به او میبخشد که این مال ممکن است مقداری از مهریه یا کل مهریه یا حتی بیشتر از مهر باشد. اگر طلاق به واسطه اثبات یکی از شروط عقد صورت بگیرد و زن خواستار طلاق خلع شود ممکن است حتی یک سکه را ببخشد بجای مقدار کمی از مهریهاش را و مابقی بر ذمه مرد باقی است
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

عدم رسیدگی به شروط ضمن عقد توسط زوج
سؤال: زوج در سند نکاحیه به صورت شرط ضمن عقد متعهد میشود که ۳ دانگ از ملکی با پلاک ثبتی مشخص را ظرف ۵ ماه از تاریخ عقد به زوجه منتقل کند، لکن علاوه بر اینکه این اقدام صورت نگرفته زوج دعوای طلاق مطرح نموده است. آیا قاضی در خصوص شرط ضمن عقد هم رسیدگی میکند یا زوجه بایستی دادخواست جداگانه تقدیم کند؟
پاسخ: میتوانید دادخواست مجزا بدهید به خواسته الزام به انجام تعهد
سؤال: خانمی که طلاق گرفته با چه شرایطی و چطوری از شوهرش ارث میبرد؟
پاسخ: ماده ۹۴۳
اگر شوهر، زن خود را به طلاق رِجعی مطلقه کند هر یک از آنها که قبل از انقضای عده بمیرد دیگری از او ارث میبرد لیکن اگر فوت یکی از آنها بعد از انقضای عده بوده و یا طلاق بائن باشد از یکدیگر ارث نمیبرند
ماده ۹۴۴
اگر شوهر در حال مرض، زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد زوجه از او ارث میبرد اگرچه طلاق بائن باشد مشروط بر اینکه زن شوهر نکرده باشد
شرایط طلاق توافقی چیست؟
سؤال: شرایط طلاق توافقی را میفرمایید.
پاسخ: باید درباره حقوق مالی و غیرمالی به توافق برسید. بعد زوج باید وکالت در طلاق از طریق دفتر اسناد به زوجه بده بقیه مراحل هم باید به وکیل دادگستری وکالت بدید تا حکم طلاق و اجرای صیغه طلاق.
سؤال: اگر مرد یک طرفه درخواست طلاق بدهد میتواند برای پرداخت مهریه اعسار بزند؟
پاسخ: میتواند در شرایطی اقساط پرداخت کند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

مطالبه نفقه معوق فرزندان از پدر ممکن است؟
سؤال: برای مطالبه نفقه فرزندان، حالی که مادر 5 سال پیش جدا شده و هیچ نفقه ایی از سمت پدر پرداخت نشده چیکار باید انجام بدم؟
پاسخ: نفقه فرزندان به گذشته برنمی گرده. باید مادر دادخواست مطالبه نفقه فرزندان را به طرفیت پدر بخواهند…و ماهیانه پدر محکوم به پرداخت میشود
آیا به زنی که از شوهر خود طلاق گرفته ارث تعلق میگیرد؟
سؤال: اگر شوهر در حال مَرَض، زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد، زوجه از او ارث میبرد، اگرچه طلاق بائن باشد، مشروط بر اینکه زن شوهر نکرده باشد. در اینجا به چه دلیل به زن ارث میرسد؟
پاسخ: با توجه به قانون ۹۴۴ مدنی اگر زن بتواند ثابت کند که بر اثر همان بیماری فوت شده و شوهر هم اختیار ننموده باشد میتواند ارث ببرد؟البته لازم به ذکر است که قانون مدنی بر گرفته از قانون فرانسه میباشد ولی فقه هم با آن همراه شده که باید نظر علما را هم پرسید.ولی خودبهخود اگر قانون مدنی را بخواهید اعمال کنید بله. هرچند که قوانین همیشه نسبی هستند و هیچکدام مطلق نیست؛ و درصورتیکه مرد همسرش را طلاق داده باشد.
سؤال: اگر زنی در خانه شوهر مهریه اش را از طریق ثبت بگذارد اجرا و یک چهارم حقوق همسرش توقیف بشود و نامه کسر از حقوق به محل کار همسر برود و زوج هم دادخواست طلاق بده شرایط مهریه چطوره؟ همین یک چهارم یا باید پیش قسط بدهد؟
پاسخ: با توجه به اینکه از طریق ثبت اقدام نمودین قاضی در دادنامه طلاق در رابطه با مهریه این رو قید میکند که از طریق ثبت اقدام گردیده است در رابطه با حقوق ایشان اگر مالی در اداره ثبت توقیف نکردید گواهی مختومه بودن بگیرید و از طریق دادگاه دوباره اقدام کنید (البته هزینه دارد) و در نهایت قاضی رأی صادر مینماید.
استفاده خانم از حق حبس چه شرایطی دارد؟
سؤال: خانم بنده از حق حبس استفاده میکنند و مطالبه حقوقی نفقه کردن و طبق نظر کارشناس و فیشهای واریزی و فاکتورهای خرید و رأی قاضی نفقهشان را دریافت کردن و من هرماه به حساب ایشان نفقهشان را واریز میکنم و ترک انفاق نکردم ولی خانم از من به جرم ترک انفاق شکایت کردند واسه اینکه بتونند طلاق بگیرند حالا سؤالم اینه با وجود اینکه نفقه دریافت میکنند میتونند من را متهم به ترک اتفاق کنند؟ و اینکه اگر رأی به نفع من شد من میتوانم از ایشان شکایت کنم به خاطر جرمی که صورت نگرفته؟
پاسخ: در رابطه با ترک انفاق تمام فیشهای واریزی هر ماه که به اجرای احکام یا حساب خانم واریز نمودید را ارائه کنید و اگر خریدی برای ایشان داشتهاید در صورتی که فیش ندارید شاهد ببرید.
قسط بندی مهریه
سؤال: من که دادخواست مهریه دادم و یک چهارم حقوقش توقیف شده بعد اینکه دادخواست طلاق بده هم روال مهریه همین یک چهارم یا براش پیش قسط میبرد؟
پاسخ: بله تا استهلاک و وصول کامل مهریه از حقوق کسر خواهد شد
آیا به زنی که مرتکب خیانت شده مهریه تعلق میگیرد؟
سؤال: کسی همسرش. زنش مرتکب شنوات اخلاقی، شود با یک مرد دیگه ارتباط داشته باشد یا هنگام تجاوز، گرفته دیده شود جرمش چیست؟ مهریه یا مال اموال بنام او باشد. اگر اقدام برای طلاق چیزی به او میرسد؟ چون. مرتکب جرم شده خیانت کرده. جرمش چیست؟
پاسخ: مهریه در هر صورت تعلق میگیرد حتی به زن خیانتکار و اثبات رابطه نامشروع سخته اگر فرد خودش اقرار کنه یا چهار شاهد وجود داشته باشه جرمش اثبات میشود در غیر این صورت خیر

طلاق یک طرفه به درخواست خانم چه شرایطی دارد؟
سؤال: چطوری طلاق یک طرفه بگیرم؟ شوهرم طلاق نمیدهد.
پاسخ: برای طلاق یک طرفه از طرف زن، تنها در صورتی امکانپذیر است که زن بتواند ثابت کند که زندگی با شوهرش برای او عسر و حرج ایجاد کرده است. عسر و حرج عبارت است از وضعی که ادامه زندگی مشترک برای زن با توجه به عرف و موازین شرعی و اخلاقی غیرقابل تحمل میباشد.
برخی از مصادیق عسر و حرج که میتواند منجر به طلاق یک طرفه شود عبارتند از:
اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل
ترک زندگی توسط شوهر
محکومیت شوهر به حبس بیش از شش ماه
بیماری صعبالعلاج یا مسری شوهر
بیماری روانی شوهر
ضرب و شتم یا آزار و اذیت شوهر
عدم پرداخت نفقه توسط شوهر
ازدواج مجدد شوهر بدون رضایت زن
برای اثبات عسر و حرج، زن باید مدارک و مستندات کافی را به دادگاه ارائه کند. این مدارک میتواند شامل شهادت شهود، گزارش پزشکی، حکم دادگاه در خصوص محکومیت شوهر و غیره باشد.
پس از بررسی مدارک و مستندات ارائه شده توسط زن، اگر دادگاه عسر و حرج زن را احراز کند، حکم طلاق صادر خواهد شد.
درصورتیکه شوهر از پرداخت مهریه خودداری کند، زن میتواند با مراجعه به دادگاه، درخواست صدور حکم اعسار از پرداخت مهریه را بدهد. در صورت صدور حکم اعسار، زن میتواند مهریه خود را به صورت اقساطی یا به صورت غیر نقدی پرداخت کند.
درصورتیکه زن خواهان طلاق یک طرفه از طرف شوهر خود باشد، باید دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تسلیم کند. در این دادخواست، زن باید دلایل و مستندات خود را مبنی بر عسر و حرج ناشی از زندگی مشترک با شوهرش، به دادگاه ارائه کند.
مراحل طلاق یک طرفه از طرف زن به شرح زیر است:
تنظیم دادخواست طلاق و ارائه آن به دادگاه خانواده
تعیین وقت رسیدگی توسط دادگاه
حضور زن و شوهر در دادگاه و دفاع از خود
صدور حکم طلاق توسط دادگاه
درصورتیکه زن در خارج از کشور زندگی میکند، میتواند برای طلاق یکطرفه از طرف شوهرش، دادخواست خود را به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود تسلیم کند.
پرسش و پاسخ با وکیل طلاق
اگر شما نیز به پرسش و پاسخ با وکیل طلاق نیاز دارید سؤالات خود را در پایین همین صفحه مطرح کنید یا اینکه آن را در گروه تلگرامی ما مستقیماً با وکلای مجموعه مطرح کنید و از راهنمایی حقوقی وکلای مجموعه استفاده کنید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011