سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات فرار از صحنه تصادف و نحوه شکایت از راننده متواری

 فرار از صحنه تصادف چیست؟ درباره مجازات فرار از صحنه تصادف چه میدانید؟ چطور می‌توان راننده فراری از صحنه تصادف را پیگیری کرد؟ بسیار اتفاق می‌افتد که بی‌مبالاتی و بی‌دقتی یک راننده یا عجول بودن یک فرد موجب رخ دادن تصادفات مختلف جاده‌ای می‌شود. در این حالت طرفین در کنار جاده توقف می‌کنند و تا رسیدن پلیس راهنمایی و رانندگی برای تعیین میزان خسارت و مقصر و جریمه منتظر می‌مانند.

مشکل زمانی رخ می‌دهد که پس از یک تصادف، یکی از رانندگان متواری شود. باید بدانید که فرار از صحنه تصادف یک جرم جدی است و در صورت وقوع باید به پلیس گزارش شود؛ زیرا تصادف رانندگی می‌تواند عامل بسیاری از جرائم مانند قتل، آسیب‌های جسمانی، تخریب اموال افراد و … باشد؛ بنابراین درصورتی‌که یک فرد به جرم فرار از صحنه تصادف متهم شود، ممکن است علاوه بر جریمه و مجازات آسیبی که وارد آورده، به حبس یا جریمه نقدی و یا هر دوی این‌ها محکوم شود.

تصور کنید یک راننده از ترس یا از سر بی‌مسئولیتی صحنه تصادف را ترک کند، این کار می‌تواند مانع از امدادرسانی به موقع به افراد آسیب‌دیده در تصادف شود و برای دو طرف تصادف عواقب هولناکی داشته باشد. ممکن است رساندن فرد مصدوم به بیمارستان جان او را نجات دهد یا از قطع عضو فرد جلوگیری کند.

حال اگر فردی با شما تصادف کرد و اقدام به فرار کرد باید چه کنید؟ چطور باید جرم فرار از صحنه تصادف را پیگیری کرد؟ مراحل شکایت، مجازات و دریافت خسارت چگونه خواهد بود؟مجازات فرار از تصادف چیست و نحوه شکایت از راننده متواری چگونه است.

مجازات رانندگی بدون داشتن گواهینامه

تصادف
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

 اگر مقصر تصادف از صحنه فرار کرد چه باید کرد؟

در صورت رخ دادن تصادف و فرار راننده خاطی، قبل از هر کار مشخصات خودروی او را یادداشت کنید. رنگ اتومبیل، مدل اتومبیل و شماره پلاک آن را به خاطر بسپارید. اگر می‌توانید به سرعت با تلفن همراهتان از مشخصات آن عکس بگیرید. درصورتی‌که مقصر تصادف از صحنه گریخت حتماً از صحنه تصادف عکس بگیرید. این تصاویر می‌تواند مدرک شما برای شکایت و پیگیری تصادف باشد.

اقدامات لازم برای شکایت از راننده مقصر در صحنه تصادف

انواع تصادف

به‌طورکلی تصادفات رانندگی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. تصادفات جرحی
  2. تصادفات غیرجرحی

پیش از پیگیری و شکایت برای مجازات فرار از صحنه تصادف باید این دو نوع از تصادف را بشناسیم:

تصادف جرحی: این نوع از تصادفات با آسیب‌های جسمانی همراه است. درصورتی‌که تصادف موجب فوت شخص یا اشخاصی شود یا جراحتی به افراد وارد کند، فرار از صحنه تصادف و کمک نکردن به فرد آسیب‌دیده جرم است و عواقب قانونی سختی برای فرد متواری در نظر گرفته خواهد شد؛ زیرا کسی که به جان دیگران رحمی نکرده و بی‌توجه به آسیبی که وارد کرده از صحنه تصادف می‌گریزد، نمی‌تواند از قانون توقع رحم و بخشش داشته باشد.

تصادفات غیر جرحی: درصورتی‌که تصادف رخ داده تلفات و زخمی نداشته باشد، مثلاً دو وسیله نقلیه تصادف کنند و آسیب ببینند اما سرنشینان صدمه نبینند و آسیب تنها به خودرو وارد شود، در این صورت فرار از صحنه تصادف جرم نیست اما مالک خودروی آسیب‌دیده می‌تواند با برداشتن پلاک فراری، برای جبران خسارت واردشده به مرجع قضایی مراجعه کند.


تماس فوری با بهترین تیم وکلا در
 شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

 مجازات فرار از صحنه تصادف در قانون

اگر تصادف منجر به فوت شود:

حال بیایید ببینیم در صورت فوت یک فرد در صحنه تصادف چه مجازاتی در انتظار فرد خاطی می‌باشد:

براساس ماده 714 قانون مجازات اسلامی:

هرگاه بي‌احتياطي يا بي‌مبالاتي يا عدم رعايت نظامات دولتي يا عدم مهارت ‌راننده (اعم از وسايط نقليه زميني يا آبي يا هوايي‌) يا متصدي وسيله موتوري منتهي به قتل ‌غیرعمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نيز به پرداخت ديه در صورت مطالبه از ناحیه اولياي دم محکوم مي‌شود.

اگر تصادف منجر به آسیب‌دیدگی شود:

ماده 715 قانون مجازات اسلامی درباره تصادفات جرحی چنین می‌گوید:

هرگاه بي‌احتياطي يا بي‌مبالاتي يا عدم رعايت نظامات دولتي يا عدم مهارت ‌راننده  موجب مرض جسمي يا مغزی که ‌غيرقابل علاج باشد و يا از بين رفتن يکي از حواس يا از کار افتادن عضوي از اعضاي بدن که یکی از وظايف ضروري زندگي انسان را انجام مي‌دهد يا تغيير شکل دائمی عضو يا صورت شخص ‌يا سقط جنيني شود مرتکب به حبس از دو ماه تا يک سال و به پرداخت ديه در صورت مطالبه‌ از ناحيه مصدوم محکوم مي‌شود .

همچنین در ماده 716 همین قانون آمده است:

هرگاه يکي از همان شرایط ذکر شده در بالا موجب صدمه بدني شود که باعث ‌نقصان يا ضعف دائم يکي از منافع يا يکي از اعضاي بدن شود و يا باعث از بين رفتن قسمتي از عضو مصدوم گردد، بدون آنکه عضو از کار بيافتد يا باعث وضع حمل زن قبل از موعد طبيعي ‌شود مرتکب به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت ديه در صورت مطالبه از ناحيه مصدوم‌ محکوم خواهد شد.

راننده متواری
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با وکلای مجموعه کلیک کنید.

شرایط تشدید مجازات راننده متخلف

در تصادفات رانندگی که منجر به فوت یا جرح طرف مقابل می‌گردد، در صورت وجود یک سری شرایط این احتمال وجود دارد که فرد به بیشتر از دو سوم حداکثر مجازات ذکر شده در قانون محکوم شود ؛ یعنی به تشخیص دادگاه یک تا 5 سال به حبس فرد اضافه می‌شود. البته درصورتی‌که این شرایط وجود داشته باشد:

  1. اگر راننده خاطی در زمان حادثه مست بوده باشد.
  2. درصورتی‌که راننده موردنظر گواهینامه نداشته باشد.
  3. درصورتی‌که راننده سریع‌تر از سرعت مجاز حرکت می‌کرده.
  4. درصورتی‌که راننده عمداً و آگاهانه از اتومبیل یا موتورسیکلت یا خودروی موتوری‌ای که آسیب‌دیده استفاده کرده باشد و آن آسیب موجب تصادف گشته باشد.
  5. درصورتی‌که تصادف در محل عبور عابر پیاده یا محل‌های مشخص شده رخ داده باشد و راننده رعایت قوانین را در این زمینه نکرده باشد.
  6. در صورت عبور از محل‌های عبور ممنوع
  7. چنانچه مصدوم حادثه نیاز به کمک فوری داشته و راننده از رساندن او به مراکز درمانی یا کمک گرفتن از نیروهای امداد خودداری کند.
  8. درصورتی‌که راننده از محل تصادف فرار کند و مصدوم را رها نماید.

البته باید بدانید در دو بند آخر دادگاه هیچ تخفیفی به متهم نخواهد داد. زیرا متهم اصول اخلاقی و انسانی را زیر پا گذاشته است.


تماس فوری با بهترین تیم وکلا در
 شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

مجازات راننده فراری در صورت آسیب‌دیدگی

اگر فردی دچار تصادف شود ؛ یعنی با یک عابر پیاده یا خودرو دیگری برخورد کند، مسئولیت قانونی و انسانی دارد فرد آسیب‌دیده را به اولین مرکز درمانی برساند . مطابق قانون هر آسیب‌دیدگی و نقص جسمانی که در تصادف رخ دهد، مشمول مجازات می‌شود. چه این آسیب‌دیدگی موجب نقص دائمی یا اینکه تنها آسیب موقتی وارد کند. مجازات این فرد یک تا سه ماه حبس است و درصورتی‌که فرد آسیب‌دیده طلب دیه نماید، باید دیه را بپردازد؛ اما درصورتی‌که فرد مصدوم رضایت دهد و شکایتی نداشته باشد، مجازاتی برای فرد منظور نمی‌گردد.

فرار از صحنه تصادف

فرار از صحنه تصادف در صورت مقصر نبودن راننده

باید بدانید که مهم‌ترین مسئله بعد از تصادف این است که محل حادثه را ترک نکنید. حتی اگر مقصر تصادف طرف دیگر بود شما نباید از صحنه تصادف فرار کنید؛ زیرا این کار موجب اختلال در رسیدگی به پرونده می‌شود. همچنین ممکن است شما مقصر تلقی شوید. از طرفی فردی که از صحنه تصادف می‌گریزد، امکان شکایت کردن را نخواهد داشت.

مجازات رانندگی در مستی

 مجازات تصادف با ماشین پارک شده و فرار

راننده‌ای که با یک اتومبیل پارک شده در کوچه تصادف می‌کند و از محل تصادف می‌گریزد، مرتکب جرم تخریب شده است و باید خسارت‌های وارد شده را جبران کند. مگر اینکه خودرو آسیب‌دیده در محل نامناسب یا ممنوعه پارک کرده باشد.

فرار از تصادف با موتور

درصورتی‌که راننده‌ای با موتورسیکلت تصادف کرد و اقدام به فرار نمود، راننده موتورسیکلت می‌تواند هم برای تصادف و هم فرار از محل، از او شکایت کند و درخواست خسارت نماید. درصورتی‌که این تصادف غیر جرحی باشد، فراری مجرم نخواهد بود؛ اما چنانچه به فرد موتورسوار آسیبی وارد شده باشد، می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و طلب خسارت کند. این فرار می‌تواند برای راننده خاطی حبس و مجازات مالی در پی داشته باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.