درباره آزار جنسی در کودکان چه میدانید؟ واکنش قانون به آزار جنسی کودک چیست؟ مهمترین مجازات آزار جنسی کودک چیست؟ آیا آزار دادن جنسی کودکان جرم است؟ یک وکیل پایه یک دادگستری در سامانه عدلاک چطور میتواند در پروندههای جرم آزار جنسی در کودکان به شما کمک کند؟
چرا مجازات آزار دادن جنسی کودکان تعزیری است؟ یک وکیل چطور میتواند برای تشدید مجازات آزار جنسی در مورد کودکان اقدام کند؟
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
آزار دادن جنسی کودکان چیست؟
آزار کودکان جرمی اجتماعی است که متأسفانه در ایران نیز مانند بیشتر مناطق دنیا رایج شده است. از نظر روانپزشکان گسترش زیاد انحرافات جنسی در بسیاری از موارد از یک بیماری خاص ناشی میشود. اگرچه بررسی بعد روانپزشکی این مشکل در حیطه این مقاله نیست و ما بیشتر دیدگاه قانونی این مسئله را بررسی میکنیم تا ببینیم نظر قانون درباره آزار جنسی در کودکان چیست و مجازات این آزار جنسی در قانون چطور مشخصشده است. آیا این جرم مجازات حدی است یا تعزیری؟ نقش وکیل کیفری در یک پرونده آزار دادن جنسی کودکان چیست؟
بیشتر بدانید:

آزار دادن جنسی کودکان در قانون یعنی چه؟
اگر بخواهیم درباره آزار جنسی کودک صحبت کنیم باید دو مسئله را بررسی کنیم.
اول اینکه از دید قانون کودک چه کسی است؟ و دوم اینکه آزار جنسی به چه معناست؟
کودک: بر اساس قانون کلیه افراد زیر 18 سال کودک محسوب میشوند؛ بنابراین آزار جنسی کودک شامل افراد زیر 18 سال میشود. حال بیایید ببینیم که در دیدگاه قانون آزار دادن جنسی کودکان به چه معنایی است؟
بهطورکلی آزار جنسی را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
- آزار تماسی
- آزار غیر تماسی
- بهرهکشی جنسی
آزار جنسی لمسی: به معنی تماس یک فرد با بدن کودک یا مجبور کردن او به تماس بدنی است که میتواند شامل رابطه دهانی، دخول و… گردد.
آزار جنسی غیر تماسی: در این نوع از آزار جنسی، روح کودک قربانی آزار میشود. این نوع از آزار جنسی شامل فحاشی کردن، استفاده از الفاظ رکیک یا الفاظ جنسی و … میباشد.
بهرهکشی جنسی به معنی استفاده از کودک برای اهداف جنسی است. در حقیقت کودک یا بزرگسالی که قربانی آزار جنسی میشود ممکن است برای مصرف جنسی استفاده نشود اما عاملی برای این مسئله باشد. در این حالت میگویند فرد مورد آزار جنسی شده است.
نکته مهمی باید بدانید این است که آزار جنسی در کودکان تا قبل از دخول به عنوان آزار جنسی محسوب میشود اما اگر دخول انجام بگیرد، دیگر نمیتوان آن را آزار جنسی کودکان دانست بلکه این عمل تجاوز است و مجازات متفاوتی برای آن مشخص شده است.

آزار دادن جنسی کودکان در قانون به چه معنی است؟
آزار جنسی دیگران یک عمل غیرقانونی و جرم است. برای اثبات این جرم، وکیل کیفری باید سه رکن اساسی مادی، معنوی و قانونی را به صورت همزمان اثبات کند. در این مقاله به بررسی جزئیات اثبات جرم پرداخته نمیشود.
مجازات برای آزار جنسی در کودکان بسته به نوع جرم متفاوت است. در قانون مجازات اسلامی ذکر شده است که اگر جرم به حد نرسیده باشد، مجرم مشمول مجازاتهای زیر خواهد بود:
– اگر آزار جنسی به صورت تماسی و توسط محارم یا به واسطه عنف انجام شود، مجرم به مجازات درجه ۵ محکوم میشود.
– سایر آزارهای جنسی تماسی، مشمول مجازات تعزیری درجه ۶ خواهند بود.
– اگر مجازات جنسی از نوع غیر تماسی توسط محارم یا با عنف صورت بگیرد، مجرم به مجازات درجه ۷ و سایر مجازاتهای غیر تماسی مشمول مجازات درجه ۸ قانون تعزیری خواهد بود.
– بهرهکشی جنسی تحت هر عنوانی در مسیر مقاصد جنسی، مشمول مجازات درجه پنج قانون مجازات اسلامی خواهد بود.
همچنین، هر نوع آزار جنسی که توسط فضای مجازی صورت بگیرد، در دسته آزار جنسی غیر تماسی قرار میگیرد و مجرم به مجازات درجه شش تعزیری محکوم میشود. این مجازاتها، مهمترین مجازاتهایی هستند که برای آزار جنسی کودک در نظر گرفته شده است.
برای مطالعه بیشتر:
چند مورد مهم در زمینه آزار دادن جنسی کودکان
در خصوص آزار جنسی، رضایت یا عدم رضایت آنها برای تخفیف در مجازات و یا حتی رد جرم تأثیری ندارد. فردی که زیر ۱۸ سال باشد، اهلیت لازم قانونی را ندارد؛ بنابراین، رضایت این فرد درباره برقراری رابطه جنسی، هیچ تأثیری در توجیه جرم نخواهد داشت.
اگرچه کودک ممکن است در دادگاه درباره رضایت خود برای برقراری رابطه جنسی اعتراف کند، اما دادگاه توجهی به آن نخواهد کرد، مگر آنکه کودک با گرفتن حکم رشد (برای دختران بین ۹ تا ۱۸ سال و برای پسران بین ۱۵ تا ۱۸ سال) اثبات کند که این اهلیت را داشته و دارد؛ در این صورت، این فرد به عنوان بزرگسال در نظر گرفته میشود و رابطه جنسی با وی به عنوان رابطه بزرگسالانه شناخته میشود. این موضوع ممکن است تبعات حقوقی و کیفری مختلفی را ایجاد کند.

آزار جنسی بزرگسالان
در قضایای مربوط به آزار جنسی بزرگسالان، رضایت یا عدم رضایت فرد آسیبدیده، میتواند در بررسی توجیه جرم و تخفیف مجازات تأثیرگذار باشد؛ بنابراین، در این حالت، مسئله رضایت یا عدم رضایت فرد، به عنوان یکی از عواملی که در تعیین مسئولیت جرم و تعیین مجازات مطرح میشود، باید مورد بررسی قرار گیرد.
بنابراین، موضوعی که در متن قبلی بیان شد، فقط در قضایای مربوط به آزار جنسی کودکان اعمال میشود و در قضایای مربوط به آزار جنسی بزرگسالان، مسئله رضایت یا عدم رضایت فرد، به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در تعیین مسئولیت جرم و مجازات مطرح میشود.
امیدواریم که این مقاله توانسته باشد پاسخگوی سؤالات حقوقی شما باشد. درصورتیکه به هر نحو درگیر پروندهای از این قبیل شدید، همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده کمکرسانی به شما عزیزان میباشد.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
بیشتر بدانید: