مجازات تکرار جرم چیست؟ قبل از اینکه درباره مجازات تکرار جرم صحبت کنیم باید بگوییم که براساس قانون در یک سری شرایط خاص،قاضی میتواند برای مجرم در مجازات تعیین شده تخفیف قائل شود . به این مسئله تخفیف در مجازات گفته میشود.اما در کنار تخفیف مجازات، شرایطی هم وجود دارد که براساس آن قاضی میتواند در مجازات شدت قائل شود که به آن تشدید مجازات گفته میشود.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
آیا امکان محروم کردن ورثه از ارث وجود دارد؟
دلایل تشدید مجازات یا مجازات تکرار جرم
یکی از دلایل تشدید مجازات ، تکرار جرم توسط مجرم است. به عبارتی قانون تلاش میکند با افرادی که بنا به شرایط ، در اثر اشتباه و سهواً مورد خطا شدهاند با تخفیف و ملایمت برخورد کند اما فردی که برای دفعات بعدی جرم خود را تکرار میکند به این معناست که با اختیار و خواست خود و با آگاهی از عواقب جرمی که انجام داده اقدام به تکرار جرم میکند. این مسئله نشان میدهد که آن فرد اصلاح نشده است . در این حالت قاضی میتواند مجازات شدیدتری را برای مجرم در نظر بگیرد.بنابراین در صورت تکرار مجازات آن افزایش پیدا میکند.

افزایش مجازات باید براساس نوع جرم تعیین شود و همچنین با در نظر گرفتن قوانین انجام گیرد؛ بنابراین قاضی نمیتواند بیدلیل در مجازات فرد تخفیف بدهد یا در آن تخفیف قائل شود. همچنین تکرار جرم در جرائم مختلف تعزیری و حدی ، مجازاتهای متفاوتی خواهد داشت.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.
مجازات تکرار جرم در جرائم حدی
درصورتیکه مجرم، برای دو بار یا بیشتر جرمی را مرتکب شود، مجازات این فرد سختگیرانهتر خواهد بود. مجازات تکرار جرم در جرائم حدی نیز وجود دارد. جرائم حدی در حقیقت جرائمی هستند که مجازات آنها در شرع اسلام مشخص شده است و بنابراین قاضی نمیتواند آن را تغییر دهد یا کم و زیاد کند.
ماده 136 قانون مجازات اسلامی در سال 92 مجازات تکرار جرم را در جرائم حدی اینطور مشخص میکند:
هرگاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد آن جرم بر او جاری گردد، حد وی در مرتبه چهارم اعدام است.
بنابراین فردی که سه بار مجازات حدی درباره او اجرا شده است برای بار چهارم اعدام میشود.

مجازات تکرار جرم در جرائم تعزیری
حال بیایید ببینیم مجازات تکرار جرم در جرائم تعزیری چیست؟ جرائم تعزیری در واقع جرائمی هستند که با توجه به شرایط جامعه و شرایطی که در قانون مشخص شده است، با توجه به شدت جرم مجازات مشخص شده است و برخلاف جرائم حدی، این دسته از مجازاتها قابل تخفیف و تغییر هستند.
مجازات تکرار جرم در جرائم تعزیری این است که درصورتیکه فردی براساس حکم قطعی به یکی از مجازاتهای درجه یک تا شش تعزیری محکوم شود از تاریخ قطعی شدن حکم تا زمان اعاده حیثیت یا تا زمانی که مشمول مرور زمان اجرای مجازات شود و دوباره مرتکب جرم تعزیری درجه یک تا شش شود، مجازات او حداکثر تا یک و نیم برابر افزایش مییابد.
در صورت تکرار جرائم تعزیری ، در صورت وجود جهات تخفیف در مجازات اینطور عمل میشود:
- درصورتیکه مجازات قانونی جرم دارای حداقل و حداکثر باشد، قاضی میتواند مجازات مرتکب را تا میانگین آن کاهش دهد.
- اگر مجازات جرم ثابت باشد یا اینکه حداقلی برای آن مشخص نشده باشد، دادگاه میتواند مجازات مرتکب جرم را تا نصف مجازات مقرر کم کند.
- چنانچه مرتکب جرم دارای سه فقره محکومیت قطعی مشمول مقررات تکرار جرم یا بیش از آن بود، مقررات تخفیف اعمال نخواهد شد.
برای دریافت تخفیف در مجازاتهای خود،بهتر است با یک وکیل یا متخصص حقوقی مشورت کنید و از همکاران ما مشورت دریافت کنید.
سهم الارث مادر ، از فرزند فوت شده اش چقدر است؟
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جرائم مستثنی از مجازات تکرار جرم
با توجه به آنچه پیشتر گفتیم، مجازات تکرار جرم در جرائم تعزیری و حدی با هم متفاوت است و مرتکب جرم علاوه بر اینکه به مجازات جرائمی که انجام دادهاند محکوم میشوند، مجازات تکرار آن را نیز دریافت خواهند کرد.
همچنین باید بدایند در بعضی از جرائم، مقررات مرتبط با تکرار جرم اعمال نمیشود. این جرائم سه دسته هستند:
- جرائمی که توسط کودکان رخ دادهاند.
- جرائم مطبوعاتی
- جرائم سیاسی
در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل حرفهای، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. ما در هر ساعتی آماده هستیم تا از شما عزیزان حمایت کنیم. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011