سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات هک کردن وای فای دیگران

وکیل سایبری : آیا هک کردن رمز وای فای جرم است؟مجازات هک کردن وای فای دیگران چیست؟ باید بگوییم بله. زمانی که فردی اینترنت خریداری می‌کند، در حقیقت هزینه آن را می‌پردازد؛ بنابراین هک کردن رمز wifi یک نوع سرقت اینترنتی است و جرم است. مجازات مرتکب این جرم نیز پرداخت جریمه نقدی و حبس است.

 امروزه اینترنت بخش مهمی از زندگی افراد را تشکیل می‌دهد. بسیاری از افراد در فضای اینترنت مشغول به کار هستند، بیشتر خدمات سازمان‌ها و اداره‌های دولتی و خصوصی نیز بر پایه اینترنت است؛ بنابراین می‌توان گفت اینترنت یکی از نیازهای زندگی امروزی محسوب می‌شود. امروزه دیگر نیازی نیست که برای پرداخت قبض‌ها مسیر زیادی را تا بانک طی کنید و ساعت‌ها در صف بانک بمانید. می‌توانید تنها با فشردن چند دکمه روی کامپیوتر یا تلفن همراهتان و طی چند ثانیه تمام تراکنش‌های مالیتان را انجام دهید، شارژ بخرید، ریز حساب‌هایتان را ببینید، حساب چکتان را پر کنید و …

اما در کنار این خدمات اینترنت خطراتی هم دارد و یکی از این خطرات دسترسی غیرمجاز افراد به اطلاعات شما یا به اصطلاح هک است. مطابق قانون سرقت و ربودن اطلاعات اینترنتی افراد جرم محسوب می‌شود.

وکیل سایبری در مشهد
برای مشاوره حقوقی با همکاران ما روی این لینک کلیک کنید.

آیا هک وای فای جرم است؟

 رشد سریع تکنولوژی و فضای اینترنت موجب شده که قانون‌گذار نیاز به ایجاد بستری قانونی را احساس کند. به همین دلیل هم قانون جرائم رایانه‌ای شکل گرفت تا انواع جرائم رایانه‌ای را تحت پوشش قرار دهد.

سؤالی که در اینجا ایجاد می‌شود این است که آیا هک کردن وای فای دیگران از نظر قانونی جرم است؟ در این صورت مجازات آن چیست؟

برای مطالعۀ بیشتر:
جرم هتک حیثیت افراد در فضای مجازی چیست؟ وکیل فضای مجازی پاسخ میدهد

وکیل سایبری در مشهد، متخصص جرائم اینترنتی و رایانه ای

هک کردن چیست؟

هک در علوم کامپیوتر به معنای نفوذ و رخنه کردن به اطلاعات فرد دیگری با کمک دانش‌های کامپیوتری مانند برنامه‌نویسی است . زمانی که فردی به صورت غیرمجاز به اطلاعات دیگری دست پیدا می‌کند، میگوییم هک انجام داده است.

ماده 12 و 13 قانون جرائم رایانه‌ای، هک کردن نمونه‌ای از سرقت اینترنتی و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات است و چنانچه فردی از ربودن اطلاعات دیگری برای خود سودی کسب کرده باشد عمل او جرم محسوب می‌شود. با توجه به این قانون هک کردن وای فای جرم است چرا که دسترسی غیرمجاز به داده‌های فرد دیگری می‌باشد. هک کردن اینترنت وای فای که فرد دیگری هزینه آن را پرداخته و استفاده رایگان از آن نیز چنانچه مورد شکایت واقع شود جرم محسوب می‌گردد و قانون برای این جرم مجازات‌هایی در نظر گرفته است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مجازات هک کردن وای فای

فصل سوم قانون جرائم رایانه‌ای که به مقوله کلاه‌برداری و سرقت پرداخته است در بندهای 12 و 13 خود آورده است:

ماده دوازده قانون جرائم رایانه ای:
« هرکس به طور غیرمجاز، داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.»

ماده سیزدهم قانون جرائم رایانه ای: «هرکس به طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، علاوه بر برگرداندن مال به صاحب آن، به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یک‌صد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

چنانچه فردی رمز وای فای دیگران را هک کند اما از آن استفاده نکند مجازات او حبس از 91 روز تا یک سال خواهد بود یا باید جریمه‌ای بین 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان بپردازد و در مواردی ممکن است فرد به هر دوی این موارد محکوم شود.

اگر فرد مرتکب جرم هک کردن شد و از آن استفاده نیز کرد مجازات او در قانون فوق، بین یک تا پنج سال زندان یا جریمۀ نقدی 2 تا 10 میلیون تومانی و یا هر دوی آنهاست.

شکایت از جرم هک وای فای

همان‌طور که گفتیم مطابق قانون جرائم رایانه‌ای، هک وای فای یک جرم است و با مرتکب این جرم به شدت برخورد خواهد شد. حال اگر کسی بخواهد از هک کنندۀ وای فای خود شکایت کند باید چه کند؟

  1. شاکی باید در سامانۀ ثنا حساب کاربری بسازد تا از طریق آن بتواند شکایت خود را ثبت و پیگیری کند.
  2. احراز هویت در سامانۀ ثنا : برای این کار فرد باید به آدرس الکترونیکی sana.adliran.ir مراجعه کند یا به صورت حضوری با در دست داشتن مدارک به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک برود.
  3. تنظیم شکوائیه برای جرم هک وای فای، برای تنظیم این شکوائیه می‌توانید از نمونه‌های مشابه در اینترنت استفاده کنید یا از یک وکیل کمک بگیرید. سپس شکایت تنظیم‌شده را تایپ کنید و به صورت ورد و پی‌دی‌اف در یک فلش همراه خود ببرید.
  4. فرد باید با در دست داشتن نام کاربری و رمز عبور سامانۀ ثنا و فایل تایپ شده به نزدیک‌ترین دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کند . پس از پرداخت هزینه دادرسی و تعرفۀ خدمات قضایی، شکایت تنظیم‌شده ثبت و به دادسرا ارسال می‌گردد.

مراحل رسیدگی به جرم

پس از تکمیل شکایت و ارسال آن به دادسرا، پرونده تشکیل می‌شود و تحقیقات مقدماتی درباره جرم آغاز می‌شود. سپس شواهد و دلایل بررسی می‌شود و چنانچه دلایل کافی نباشد ، شکایت مختومه می‌شود؛ اما اگر شواهد و مدارک اثبات جرم کافی باشد و وقوع جرم توسط دولت را ثابت کند، قرار جلب متهم صادر می‌شود و کیفرخواست به دادستان ارجاع داده خواهد شد.

بعد از این مراحل، دادسرا پرونده را به دادگاه کیفری می‌فرستد تا رسیدگی‌های لازم انجام شود. چنانچه جرم متهم ثابت شود، حکم قطعی می‌شود و دادستان می‌تواند نسبت به اجرای مجازات اقدام کند. برای پیگیری پرونده های مرتبط با جرائم اینترنتی با یک وکیل سایبری در مشهد تماس بگیرید. همکاران ما در موسسه حقوقی مهرآرتا نوین مشهد پاسخگوی شما خواهند بود. برای مطرح کردن سوالات خود در گروه تلگرامی ما کلیک کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.