یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین مخدرهای سنتی تریاک است. تولید این ماده مخدر در حقیقت صمغ گیاه خشخاش است بیشتر در کشور افغانستان و پاکسان انجام میشود. تریاک در حقیقت صمغ سفیدی است که از گیاه خشخاش خارج میشود و بعد از فراوری به رنگ قهوهای تبدیل میشود.
از این محصول برای داروهای تسکیندهنده درد برای دردهای پس از عمل و مسکنی قدرتمند در دردهای شدید استخوانی استفاده میشود. اما مصرف مورفین در مدت محدود و با دوزهای پایین است و زیر نظر پزشک متخصص استفاده میشود. بنابراین اگرچه ممکن است در بیمار ایجاد وابستگی اندکی بکند، اما موجب اعتیاد نمیشود. در مقابل اگر کسی سرخود، از تریاک یا مورفین برای کاهش دردهای خود استفاده کند، دچار عوارض مختلفی میشود که مهمترین آنها اعتیاد است.
همچنین از تریاکی که در گیاه خشخاش وجود دارد برای مصارف دارویی در بیماریهای مزمن هم استفاده میشود. مثلاً برای درمان کردن اسهال، سرفه و آنفولانزا استفاده میشود.
طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چه شرایطی دارد؟
تریاک قهوهای رنگ است و به دو صورت استفاده میشود. دود کردن و خوراکی
تریاک از مواد مخدری است که تزریق آن کشنده است بنابراین امکان تزریق آن وجود ندارد. برای کشیدن آن نیز روشهای مختلفی وجود دارد که شناختهشدهترین آنها استفاده از وافور و چپق است. البته باید بدانید که اگرچه سرخوشی و لذت ناشی از مصرف تریاک چهار پنجساعتی باقی میماند، اما تأثیرهای مخرب این ماده میتواند تا دو روز برقرار باشد. مصرف تریاک علاوه بر اعتیاد، آسیبهای شدیدی به فرد و جامعه وارد میکند به همین دلیل است که خرید و فروش و مصرف تریاک جرم است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

عوارض مصرف تریاک
از جمله عوارض و علائم مصرف تریاک میتوان به این موارد اشاره کرد:
بیاشتهایی، بیخوابی، قرمزی چشم، افسردگی، کاهش تمایلات جنسی، تعریق، اسهال، بیاشتهایی، گیجی، کاهش وزن، مشکلات بینایی و تنفسی، پرخاشگری، مشکلات بینایی و تنفسی، عدم تمرکز، افت تحصیلی، افت شغلی، خوابآلودگی بدون وقت
همچنین باید بدانید که در گذشته افراد از تریاک برای کاهش قند خون و بهبود افراد دیابتی و یا از بین بردن افسردگی و اندوه و بالا بردن قوای جنسی است که افراد را درگیر اعتیاد میکند.
جرم قاچاق مواد مخدر در قانون چیست؟
جرم خرید و فروش تریاک
خرید و فروش تریاک از دیرباز یک تجارت شناخته شده است. در حقیقت کوکایین و هرویین شناختهشدهترین مواد مخدر هستند. مصرفکنندگان تریاک معمولاً افراد میانسال و مسن هستند و جوانان از مخدرهای دیگری مانند گل، اکستازی ال اس دی و … که آسیبپذیرتر اما برای جوانان جذابتر هستند.
بنابراین میتوانیم بگوییم جرم خرید و فروش تریاک معمولاً توسط افراد خاصی انجام میشود و میتوان با شناخت این افراد و فرهنگسازی یا از روشهای مختلف مانند گران کردن یا کنترل دقیق مرزها، شناسایی معتادین و تلاش برای ترک این افراد تا حد زیادی از آسیبهایی مانند از هم پاشیدن خانوادهها و آسیبهای اجتماعی جلوگیری کرد.
مهمترین مسئله در این مورد نظارت بر قاچاق از طریق مرزها و برخورد شدید و قاطعانه با قاچاقچیان مواد مخدر است. در حقیقت حتی بسیاری از افرادی که با مجازات اعدام مخالفت دارند معتقدند با سوداگران مرگ و قاچاقچیان مواد مخدر باید با حداکثر جدیت و سرسختی برخورد شود.
حالا بیایید ببینیم در قانون ایران مجازات خرید و فروش تریاک چطور مشخص شده است:
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

مجازات خرید و فروش تریاک در قانون مبارزه با مواد مخدر
براساس ماده 1 قانون مبارزه با مواد مخدر مجازاتهای زیر جرم محسوب میشود:
- کشت خشخاش به صورت کامل و کشت شاهدانه با هدف تولید مواد مخدر
- وارد کردن و صادر کردن و تولید انواع مواد مخدر
- حمل و نگهداری مواد مخدر
- خرید و فروش و توزیع مواد مخدر
- ساخت و اداره کردن مکانهایی برای استفاده و استعمال مواد مخدر
- استفاده از مواد مخدر به هر شکل مگر در مواردی که در قانون مجاز دانسته شده است.
- تولید وسایل و لوازم مرتبط به تولید و مصرف مواد مخدر
- فراری دادن یا پنهان کردن و پناه دادن مجرمان حوزه مواد مخدر که توسط پلیس تحت تعقیب هستند یا اینکه دستگیرشدهاند.
- پنهان کردن شواهد و دلایل جرم مجرمان
مجازات خرید و فروش شیشه در قانون کیفری ایران چیست؟
ماده دوم این قانون بیان میکند:
هرکس مبادرت به کشت خشخاش کند و یا برای تولید مواد مخدر به کشت شاهدانه بپردازد، علاوه بر امحاء کشت در هر بار، بر حسب میزان کشت به شرح زیر مجازات خواهد شد:
- بار اول ، یک تا ده میلیون ریال جریمه نقدی
- بار دوم پنج تا پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق
- بار سوم ده تا صد میلیون ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق و دوتا پنج سال حبس
- بار چهارم اعدام

تبصره – هرگاه ثابت شود که کشت خشخاش یا شاهدانه به دستور مالک یا مالکان و یا مستأجر ملک و یا قائممقام قانونی آنها صورت گرفته است، شخص دستوردهنده که سبب بوده است به شرط آن که اقوی از مباشر باشد، به مجازاتهای مقرر در این ماده محکوم میشود و مباشر که متصدی کشتبوده است به یک تا سه میلیون ریال جریمه نقدی و پانزده تا چهل ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ماده ۳ – هر کس بذر یا گرز خشخاش و یا سرشاخههای گلدار و یا به میوه نشسته شاهدانه را نگهداری و یا مخفی و یا حمل کند به صد هزار تا سه میلیون ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
در زمینه گیاه شاهدانه که شاخههای آن به گل و میوه نشسته باشد باید ثابت شود که هدف از پرورش آن تولید مواد مخدر بوده است:
ماده ۴ – هر کس بنگ و چرس و تریاک و شیره و سوخته تریاک را وارد کشور و یا صادر کند یا تولید یا توزیع و یا خرید و فروش کند و یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازاتهای زیر محکوم میشود:
- تا پنجاه گرم، تا پانصد هزار ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق
- بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون تا ده میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و یک تا پنج سال حبس
- بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، ده تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس
- بیش از پنج کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثناء هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم.
تبصره – هرگاه محرز شود مرتکب جرم موضوع بند ۴ این ماده برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آنها هم نشده است، دادگاه وی را به حبس ابد و هفتاد و چهار ضربه شلاق و مصادره اموال به استثناء هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانوادهاش محکوم مینماید.
ماده ۵ – هر کس تریاک و دیگر مواد مذکور در ماده ۴ را نگهداری یا مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد به مجازاتهای زیر محکوم میشود:
- تا پنجاه گرم، تا دویست هزار ریال جریمه نقدی و تا سی ضربه شلاق
- بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، سه تا هفت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا شصت ضربه شلاق و شش ماه تا سه سال زندان
- بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، هفت میلیون تا سی میلیون ریال جریمه نقدی و چهل تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و دو تا ده سال زندان
- بیش از پنج کیلوگرم، سی تا پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا بیست و پنج سال زندان و در صورت تکرار، اعدام و مصادره اموال بهاستثناء هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم.
در صورت درگیر شدن در پروندههای مواد مخدر، توصیه ما این است که با یک وکیل مواد مخدر تماس برقرار کنید و از مشاوره و راهنمایی یک وکیل قانونشناس کمک بگیرید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
.بهر حال قوانین فقط نوشتن . مسولین عالی رتبه به چه امری مشغول هستند که کنترل کشور از دستشون در رفته . من نمیدونم شاید روند فرو پاشی کشور مقصود است وبه ارگان بعدی کناری میگن شما هم نگاه کن درک کن عمل کن . ابن روند مربوط به عملکرد قوه قضاییه هست . الان شخصی میشناسم که ۲۰ سال فروشنده مواد مخدر هیت . قلمرو تعیین میکنه . تو اداره اماکن اگاهی رفتم . تابلو دیدم نوشته بود پلیس مواد مخدر .عامل پخش یا مبارزه معلوم نبود . اقلید فارس .
دیدگاه شما به دلیل محتواهای نامناسب منشتر نمی شود