اپراتورهای تلفن همراه امروزه در همه خانهها جایگاه دارند و تقریباً تمام شهروندان از زن و مرد و کودک حداقل یک خط تلفن همراه دارند. اپراتورهای تلفن همراه خدمات مختلف ارتباطی و اینترنتی را در اختیار افراد قرار میدهد. زمانی که شما سیمکارتی را به نام خود میزنید بخشی از اطلاعات شخصیتان را وارد فرم ثبتنام میکنید.همچنین ارتباطات افراد نیز اطلاعات مهمی را در خود دارد. بنابراین اپراتورهای تلفن همراه نقش مهمی در حفظ اطلاعات مشترکان خود و امنیت آنها دارند.
شناختهشدهترین اپراتورهای ایران همراه اول و ایرانسل هستند. این شرکتها موظف هستند که اقدامات دقیقی را برای حفظ اطلاعات مردم انجام دهند و اطلاعات شخصی و مشخصات مشترکان خود را در اختیار هرکسی قرار ندهند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
سوءاستفاده از ابزارهای مخابراتی و اینترنتی و اپراتورهای تلفن همراه بسیار بالا است و بنابراین شما نباید مشخصات هویتی و اطلاعات مشترک بهسادگی در اختیار دیگران قرار بگیرد و برای کاربران مشکلساز شود.بنابراین اطلاعاتی مانند پیامکهای ارسالی و تماسهای دریافتی و ارسالی کاربر تنها در شرایط خاص و با دستور مقام قضایی ممکن است. مثلاً در شرایطی که مالک سیمکارت درگیر جرمی شده باشد و پلیس در تماسهای او به دنبال مدرک باشد.
مثلاً اگر یک نفر از طریق پیامک یا اپلیکیشن های اینترنتی دیگری را تهدید کند و قربانی این پیامکها را به عنوان مدرک برای اثبات در خطر بودن خود نیاز داشته باشد، مقام قضایی میتواند از اپراتور تلفن همراه بخواهد که مشخصات فرستنده پیام یا متن آنها را در اختیار قرار دهد. البته شاکی هم با دستور قاضی میتواند این اطلاعات را دریافت کند. اما بدون دستور مقام قضایی ، اپراتور حق انتشار دادهها را ندارد.
همچنین باید بدانید که اطلاعات مرتبط با پیامها و تماسهایی که میان کاربران رد و بدل میشود برای مدتی طولانی در اپراتورهای تلفن همراه یا سیستمهای مخابراتی میماند.بنابراین در هر زمانی که پلیس یا سیستم قضایی بخواهد که در ارتباط با پروندهای، این اطلاعات را بررسی کند، اپراتور باید پس از دریافت حکم مرجع قضایی، اطلاعات را در اختیار آنها قرار بدهد.
همچنین در حکم قضایی، نوع اطلاعات و افرادی که صلاحیت دریافت اطلاعات مربوط به مشترک دارند بیان میشود و اپراتور تلفن همراه موظف است که در برابر هر فرد دیگری از اطلاعات افراد حمایت کند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

لو رفتن اطلاعات محرمانه مشترک
درصورتیکه اپراتور سهلانگاری کند یا عمداً اطلاعات محرمانه مشترکین را در اختیار دیگران قرار دهد، مرتکب جرم شده است و براساس قانون با آن برخورد خواهد شد. در ادامه با ما باشید تا بیشتر در این زمینه با شما گفتگو کنیم.
آیا دریافت اطلاعات مشترکین تلفن همراه با دستور قاضی امکانپذیر است؟
یک اپراتور تلفن همراه موظف است که اطلاعات محرمانه مشترکین خود را حفظ کند. هیچکدام از این اطلاعات نباید به دست هیچ فرد دیگری منتقل شود. در طول روز هزاران تماس و پیامک میان کاربران رد و بدل میشود و کاربران با یکدیگر تماسهای فراوانی دارند. بسیاری از این پیامها شخصی هستند و حتی ممکن است محرمانه باشند و در صورت انتشار این اطلاعات، مردم با مشکلات زیادی روبرو میشوند.
اما در برخی موارد شما برای اثبات یک جرم یا یک مسئله حقوقی نیاز دارید که به دادههای تلفن افراد دیگر دسترسی داشته باشید. اما چطور میتوانیم این کار را انجام دهیم؟ برای این کار شما به راهنمایی یک وکیل حقوقی یا کیفری (بسته به پروندهای که دارید) نیاز خواهید داشت. در حقیقت وکیل شما میتواند با اثبات شرایط از مرجع قضایی تقاضای صدور دستور کند.
بنابراین درصورتیکه قاضی اجازه صادر کند، اپراتور تلفن همراه موظف است که یک سری اطلاعات را به دارنده مجوز یا وکیل او ارائه دهد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

چه اطلاعاتی در اختیار افراد قرار میگیرد؟
همانطور که گفتیم اپراتور مجاز نیست که هر اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد اما اگر شما مدعی پروندهای باشید و از قاضی دستور دریافت کرده باشید، اطلاعاتی مانند پیامک یا تماس ارسال شده از فرد مقابل را که در آن شما را تهدید کرده یا شامل اطلاعاتی است که میتوانید در طرح شکایت خود استفاده کنید در اختیار شما یا وکیل شما قرار میدهد و باز هم اپراتور تلفن همراه مجاز نیست که تمام اطلاعات طرف مقابل را در اختیار شما قرار دهد.
مثلاً اگر یک نفر شما را از طریق اس ام اس یا تماس در دفعات مختلف تهدید کند یا اینکه به هر نحو برای شما یا خانواده شما ایجاد مزاحمت کند، شما باید برای پیگیری این موضوع در دادسرا شکایتی مطرح کنید.در این حالت قاضی برای اینکه درستی ادعای شما را بررسی کند ، به اپراتور اجازه میدهد که تحت شرایط خاص دادههای یک زمان خاص که میان شماره موردنظر و شماره شما رد و بدل شده است را در اختیار شما قرار دهد.
حالا چنانچه ادعای شما درست باشد و قاضی نتیجه بگیرد که شماره تلفن مورد نظر برای شما ایجاد مزاحمت کرده یا تهدید کرده است، قاضی براساس این شواهد حکم صادر میکند.
البته لازم است قبل از صدور رأی دارنده خط تلفن با صدور دستور جلب و با کمک ضابط دادگستری دستگیر شود و با انجام مراحل دادرسی، چنانچه اتهام وارد شده به اثبات برسد، طبق قانون مجازات میگردد.
حفظ اطلاعات مشترکین تلفن همراه با دستور مقام قضایی
براساس دستور مقام قضایی، امکان گرفتن اطلاعات مشترکین تلفن همراه وجود دارد. اپراتورهای تلفن همراه وظیفه دارد که اطلاعات و دادهها را حداقل برای 6 ماه از زمان ایجاد نگهداری کند. بنابراین چنانچه قصد شکایت دارید نباید از زمان وقوع تهدید و مزاحمت بیشتر از این مدت از زمان تهدید بگذرد تا شواهد از بین نرود.
این مسئله در قانون جرائم رایانهای نیز بیان شده است. مواردی مانند هویت فردی افراد، محل زندگی آنها، شماره تلفن، پیامهای رد و بدل شده و امکانات فنی باید توسط اپراتور تلفن همراه حفاظت شود و در صورت کوتاهی اپراتور در نگهداری اطلاعات ، شما میتوانید از اپراتور موردنظر شکایت کنید.
برای پیگیری حفظ اطلاعات مشترکین توسط اپراتور، شما به حمایت و پشتیبانی یک وکیل متخصص نیاز خواهید داشت. در این حالت همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از شما عزیزان هستند. شما میتوانید مشکلات حقوقی خودتان را در پایین همین پست مطرح کنید یا از طریق مشاوره تلگرامی مستقیماً با وکلای ما چت کنید ، همچنین مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری داشته باشید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011