درباره تفهیم اتهام چه میدانید؟ چه زمانی تفهیم کردن اتهام رخ میدهد؟ براساس قانون هر یک از افراد جامعه میتواند در چهارچوب قوانین آزادانه در جامعه رفت و آمد کند و هیچ یک از نهادهای حقوقی و کیفری نمیتوانند این حق آزادی را در افراد از بین ببرند؛ اما باید بدانید که این آزادی باید در چهارچوب قوانین باشد و افراد اجازه آسیب زدن به سایرین و از بین بردن آرامش و امنیت آنها را ندارند.
- در این مقاله میخوانید:
- تفهیم اتهام چیست؟
- روش تفهیم اتهام چطور باید باشد؟
- تفهیم اتهام در دادسرا چطور انجام میشود؟
- تفهیم اتهام چقدر زمان میبرد؟
- مرحله بعد از تفهیم اتهام چیست؟
- تبیین اتهام با تفهیم اتهام چه فرقی دارد؟
- وکیل کیفری در سامانه عدلاک
چنانچه فردی موجب اختلال در زندگی افراد شود و آسیب یا آزاری به دیگران وارد کند درصورتیکه دلایل و مدارک کافی برای اثبات جرم او وجود داشته باشد باید تفهیم اتهام شده و مجازات قانونی جرم خود را بپذیرد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
تفهیم اتهام چیست؟
تفهیم کردن اتهام به معنی پذیرفتن و قبول کردن اتهام است. اتهام در واقع هر جرمی است که واقع میشود؛ به عبارت دیگر وقتی که فردی متهم به جرمی میشود باید جرمی که انجام داده به او اعلام و قبولانده شود. البته این به معنای گرفتن اعتراف اجباری نیست. در واقع در زمان دستگیری فرد، پلیس دلیل دستگیری را به او اعلام میکند که به معنی تفهیم کردن اتهام است؛ اما این کار باید با مدارک و شواهد باشد و نمیتواند به صورت اجباری یا از روی حدس باشد.
چنانچه اتهامی بدون مدرک به فردی زده شود در حقیقت فرد مورد تهمت قرار گرفته و میتواند این مسئله را به صورت قانونی پیگیری کند.
تفهیم کردن اتهام به افراد کار هرکسی نیست و باید توسط نیروی پلیس و با در دست داشتن مدارک و اسناد انجام شود. این مدارک باید به تائید دادگاه برسد. سپس پلیس یا ضابط قضایی متهم را دستگیر کرده و جرم را با ارائه اسناد برای او شرح میدهد. زمانی که مدرک قاطعی وجود داشته باشد نیازی به قبول مدارک توسط متهم نیست. در حقیقت تصمیم دادگاه براساس شواهد و مدارک انجام میشود و بررسیهای لازم توسط بازپرس پرونده و دادستان انجام میشود. تفهیم اتهام صرفاً برای مطلع کردن متهم از جرم است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

روش تفهیم اتهام چطور باید باشد؟
مطلع کردن فرد از جرم نیاز به آرامش و سادگی دارد و نباید هیچ خشونتی در پی داشته باشد. همچنین متهم پروندههای کیفری باید بلافاصله پس از دستگیری درخواست وکیل کند و تا آمدن وکیل از هرگونه حرف و اعتراف و امضا کردن هر برگهای خودداری کند؛ زیرا این مسئله میتواند به طور جدی او را دچار مشکل کند.
همچنین اگرچه هیچ اعترافی تحت فشار و شکنجه و خشونت قانونی نیست اما شما نباید به هیچ وجه این کار را انجام دهید. این میتواند به طور جدی پرونده شما را درگیر مشکل کند.
تفهیم اتهام در دادسرا چطور انجام میشود؟
برای انجام حکم تفهیم اتهام لازم است متهم به دادسرا فرستاده شود. برای این کار دو روش وجود دارد:
1- احضار متهم از طریق احضاریه
2- حکم جلب و دستگیری و حضور با اجبار
پس از اینکه متهم به دادسرا وارد شد، در جایگاه ویژه ایستاده و قاضی از او میخواهد خودش را به دادگاه معرفی کند.
پس از اینکه متهم خودش را معرفی کرد و درستی هویت او مورد تائید قرار گرفت، دلیل فراخواندن او به دادگاه اعلام میشود و اتهام او به او گفته میشود. مسئولیت تفهیم اتهام با مراجع قانونی است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

تفهیم اتهام چقدر زمان میبرد؟
بیایید ببینیم تفهیم اتهام چقدر زمان میبرد؟ زمانی که یک نفر به دادگاه یا دادسرا احضار میشود باید از این مسئله آگاه شود که کدام رفتار او موجب احضار قانونی شده است. به همین دلیل در بعضی از مواقع ممکن است که در اولین مراحل دنبال کردن پرونده این مسئله به فرد اطلاع داده شود؛ مثلاً پلیس در تحقیقات خود متهم را احضار کند.
در بعضی از مواقع ممکن است تفهیم اتهام پیش از تکمیل تحقیقات باشد. به این ترتیب پلیس میتواند از متهم تحقیقاتی برای تکمیل پرونده داشته باشد. به این ترتیب پرونده را بهتر و سریعتر به نتیجه برساند. این همکاری دارای شرایط خاصی است. همکاری با پلیس میتواند به اثبات بیگناهی متهم یا کاهش مجازات او کمک کند. البته این امکان نیز وجود دارد که تحقیقات کامل شده باشد و مدارک کافی در اختیار مسئولین پرونده باشد. در این حالت صرفاً باید اتهام به متهم اعلام و قبولانده شود.
مرحله بعد از تفهیم اتهام چیست؟
تفهیم اتهام موجب میشود که متهم درباره جرمی که مرتکب شده اطلاع مناسبی پیدا کند. با تکمیل مدارک و اثبات جرم، مدارک کامل شده و فرد تبدیل به مجرم میشود؛ بنابراین فردی که مرتکب جرم شده یا در آن مشارکتی داشته براساس میزان جرمی که انجام داده مجازات میشود.اگر مجازات مشخص شده برای جرم مورد نظر زندان باشد، فرد به زندان منتقل میشود تا مدت محکومیت او مشخص شود. چنانچه برای او جریمه نقدی مشخص شده باشد باید آن جریمه را بپردازد.
تبیین اتهام با تفهیم کردن اتهام چه فرقی دارد؟
لازم است بدانید که عوامل متعددی میتواند یک فرد را در معرض اتهام قرار دهد. این امکان وجود دارد که فرد به هر دلیلی قادر به حضور در دادگاه نباشد و د ر این حالت وکیل او یا نماینده قانونیاش به جای متهم حاضر میشوند که به این عمل تبیین اتهام میگویند.
تفاوت اصلی بین تفهیم اتهام و تبیین آن فردی است که در دادگاه حضور پیدا میکند.
مجازات سرقت از منزل دیگران چیست؟
وکیل کیفری در سامانه عدلاک
اگر به هر دلیلی به حمایت و پشتیبانی یک وکیل کیفری نیاز دارید همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک از شما پشتیبانی خواهند کرد. شما میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با ما تماس بگیرید و از راهنمایی یک متخصص قانونی در پرونده خود استفاده کنید. همچنین میتوانید سوالات حقوقی خود را در زیر همین پست با ما مطرح کنید تا در اولین فرصت از وکلای مجموعه راهنمایی دریافت کنید. برای مشاوره حقوقی فوری نیز از طریق شماره تلفنهای زیر با ما در تماس باشید.فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011