آیا معاملات فارکس در ایران جرم است؟ معاملات فارکس در ایران چه شرایطی دارد؟ امروزه تعداد زیادی از افراد جامعه در بازار ارزهای دیجیتال و فارکس فعالیت میکنند؛ اما این سؤال وجود دارد که آیا معاملات فارکس در ایران مجاز است؟ آیا معاملات فارکس جرم محسوب میشود؟ در این مقاله قصد داریم درباره این مسئله با شما گفتگو کنیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
فارکس چیست؟
معاملات در بازارهای جهانی و جفت ارزها در حقیقت معامله در فضای بازار جهانی است . معاملات جفت ارزی در حقیقت تبادل دو ارز با یکدیگر است. اولین زمینه حضور در بازار فارکس از اسال 1944 توسط کشورهای انگلستان، فرانسه و آمریکا آغاز شد و امروزه این بازار با حجم معاملات 5/6 تریلیون دلار در روز بزرگترین بازار مالی دنیا محسوب میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

کاربرد اصلی بازار فارکس چیست؟
از ویژگیهای بازار فارکس عدم محدودیت آن به مکان است و افراد میتوانند بدون محدودیت مکانی معاملات خود را در این بازار انجام دهند. در بازار فارکس شما میتوانید با استفاده از تحلیل تکنیکال و فاندامتال، بازار را پیشبینی کنید و برای خرید و فروش ارز دلخواهتان اقدام کنید.
در شرایط هر ارز مسائل سیاسی و اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود؛ مثلاً جنگ میان دو کشور تأثیر مستقیمی بر قیمت آنها دارد. یک تریدر باید به کمک نمودارها، تغییرات قیمت را بسنجد و ارزش و مسیر ارزها را پیشبینی کند و از این طریق به سود دست پیدا کند.
برای ترید کردن در این بازار لازم است که شما در یک صرافی عضو شوید و ارز دیگری مانند دلار یا یورو را تهیه کنید و آن را به بروکر منتقل کنید؛ بنابراین صراف پول شما را در یک عدد ضرب میکند و در کنار آن بابت معاملات از شما هزینهای دریافت میکند.
بنابراین صراف بدون اینکه در فارکس معامله کند، از معاملات کاربران کسب سود میکند . سود بالای ترید در فارکس بسیاری از افراد را جلب خودش میکند اما این بازار همانطور که میتواند سودآور باشد میتواند برای افراد بیتجربه به سادگی سرمایه را به نابودی بکشاند.
معاملات لوریج دار
معاملات لوریج دار در حقیقت معاملاتی هستند که افراد بابت آن چند برابر مبلغ معاملات خود از صرافی وام میگیرد.این مسئله میتواند به سادگی سرمایه افراد را چند برابر کند یا آن را از بین ببرد.
تحریم کاربران ایرانی
یکی از مشکلات کاربران ایرانی برای فعالیت در مسائل اقتصادی بحث تحریمهای مالی است؛ بهعبارتدیگر امروزه کمتر صرافیای را میتوانید پیدا کنید که فعالیت کاربران ایرانی در آنها مجاز باشد. برای فعالیت در این قبیل بازارها کاربران مجبورند هویت ایرانی خود را پنهان کنند بنابراین باید هزینه جداگانهای برای خرید وی پی ان آی پی ثابت پرداخت کنند تا آی پی خود را پنهان کنند.اما چنانچه هویت ایرانی شما لو برود صرافی میتواند به راحتی سرمایه شما را بلاک کند.
در حقیقت این یک مشکل بزرگ است ؛ زیرا فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال و فارکس میتواند موجب ارزآوری به کشور شود بنابراین فعالین این حوزه امیدوارند که دولت راهحلی برای این مشکل پیدا کند.
در کدام از کشورهای جهان معاملات فارکس قانونی است؟
در بسیاری از کشورهای جهان، بازار فارکس محدود شده است.حالا یا از سوی فارکس معاملات ممنوع شده است یا از سوی دولت ممنوع شده است؛ اما در بسیاری از کشورها این بازار یک روش رسمی برای افزایش درآمد و رشد اقتصادی است.
آمریکای شمالی یکی از کشورهایی است که با در نظر داشتن قوانین محکم، بزرگترین کارگزاریها را در خود جای دادهاند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

کشورهایی که مجاز به فعالیت در بازار فارکس هستند
بعضی از مهمترین کشورهایی که اجازه انجام معاملات فارکس را به کاربران خود دادهاند از این قرارند:
روسیه، فنلاند، سوئد، بلاروس، ترکیه، مصر، بلغارستان، رومانی، آلمان، دانمارک، اسپانیا، ایرلند، سوئیس، استرالیا، انگلستان، ژاپن، چین، تایلند، کامبوج، بنگلادش، قزاقستان، عمان، عربستان سعودی، امارات، آذربایجان، گرجستان، آفریقای جنوبی، نیجریه، کنیا، زیمباوه، یونان، برزیل، پاراگوئه و …. .
معاملات فارکس در ایران
همانطور که گفتیم قوانین فارکس برای معاملات با ایران با بقیه کشورهای دنیا متفاوت است. سازمان بورس به بهانه خارج شدن ارز از کشور معامله در فارکس را غیرمجاز میداند اما چنانچه یک معاملهگر به درستی با این بازار آشنا باشد و بتواند کسب سود مناسبی داشته باشد و ارزآوری بالایی برای کشور داشته باشد . در حقیقت یکی از بهترین روشهای ارزآوری در شرایط تحریم اقتصادی میتواند این کار باشد؛ زیرا معاملات درست و اصولی میتواند به راحتی جبران صادرات را بگیرد.
البته معامله گران باید بدانند که این بازار محل یک شبه میلیاردر شدن نیست و فعالیت در بازارهای مالی ریسک بالایی دارد و با توجه به تحریمهای مالی کارگزار رسمی فارکس در ایران نداریم.
مشکل معاملات فارکس در ایران چیست؟
معاملات کارگزاریها و شرکتهای فارکس در سال 1390 توسط سازمان بورس ممنوع و غیرقانونی اعلام شد. دلیل این مسئله نیز خروج ارز از کشور بیان شد؛ یعنی مسئولین این قانون بیان کردند که چون افراد برای معاملات خود از دلار یا یورو استفاده میکنند این مسئله میتواند موجب خروج ارز از کشور شود اما به این مسئله فکر نکردند که اگر افراد آموزشدیده و با مهارت باشند میتوانند سودآوری بالایی برای کشور داشته باشند و در حقیقت این روش میتواند تا حد زیادی در کنترل قیمت دلار نیز مؤثر باشد.

احتمال ضرر بزرگ در فارکس
همانطور که میدانید بازار فارکس از نظر ماهیت کاملاً با بورس متفاوت است. افراد میتوانند در این بازار با استفاده از معاملات لوریج دار تا 500 برابر سرمایه اولیه خود از صرافی وام بگیرند و با آن معاملات خود را انجام دهند اما انجام این کار توسط یک فرد بیتجربه میتواند به سادگی سرمایه فرد را صفر کند؛ زیرا این بازار محدودیت قیمت ندارد و به راحتی میتواند به صفر برسد .
نظر بسیاری از کارشناسان این است که در شرایط فعلی با تعیین مقررات قاطعانه و آموزش صحیح ، فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و فارکس میتواند بار سنگینی از اقتصاد کشور بردارد و موجب ورود ارز به کشور و کنترل قیمت دلار و یورو نیز گردد. شاید وقت آن است که این قانون یکبار دیگر بررسی شود.
همچنین لازم است که دولت با از بین بردن محدودیتهای مالی و تحریمهای مالی راه دسترسی کاربران را به صرافیها و بروکرهای بزرگ فراهم کند . از دیگر موارد مورد استفاده از اینترنت سریع و ارزان بدون فیلترشکن است که میتواند مشکلات این حوزه را برای معامله گران کاهش دهد. همچنین لازم است معامله گران بتوانند ارزهای موردنظر خود را با قیمت ثابت و مناسب تهیه نمایند و به عبارتی شاهد جهش روزانه قیمت دلار و یورو در بازارهای داخلی نباشند.
بدیهی است که فراهم شدن این شرایط میتواند به سادگی در کنترل قیمت دلار نقش داشته باشد. همچنین موجب افزایش اشتغال میان مردم و کسب ارز برای کشور میگردد.درصورتیکه درگیر معاملات حوزه ارزهای دیجیتال هستید به کمک یک وکیل ارزهای دیجیتال نیاز دارید میتوانید با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011