اجاره به شرط تملیک چیست؟

اجاره به شرط تملیک چیست؟

اجاره به شرط تملیک چیست؟


درباره شرایط اجاره به شرط تملیک چه میدانید؟ آیا مستأجر می‌تواند مالک ملک اجاره شده شود؟ آیا مستأجر می‌تواند در قرارداد اجاره شرط بگذارد که بعد از پرداختن اقساط و اجاره‌های مشخص شده، ملک موردنظر را به مالکیت خود درآورد؟ این‌ها بخشی از سؤالاتی است که برای دانستن آن باید با یک وکیل ملکی مشورت کنید. در این مقاله با ما باشید تا درباره قراردادهای اجاره به شرط تملیک و شرایط قانونی آن بیشتر بدانیم.

اجاره به شرط تملیک یکی از عقود اجاره است که در آن میان مالک و مستأجر شرط می‌شود که درصورتی‌که مستأجر به کلیه تعهدات درج شده در قرارداد عمل نماید، در پایان مدت قرارداد اجاره، مالک ملک موردنظر می‌شود.

هرچه روابط اجتماعی انسان‌ها پیچیده‌تر می‌شود، نیازهای متفاوتی شکل می‌گیرد و نیاز افراد به مرور زمان تغییر می‌کند و تغییر نیازها باعث می‌شود انسان‌ها راه جدیدتری را برای برطرف کردن آنها استفاده می‌کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما درباره قرارداد اجاره کلیک کنید.

اجاره به شرط تملیک چیست؟

 نیازهای اولیه انسان شامل سه بخش اساسی خوراک، پوشاک و مسکن می‌شود. اموال انسان می‌توانند منقول و غیرمنقول باشند و دسترسی به این اموال موجب ایجاد روابط مختلفی بین افراد جامعه می‌شود. افراد برای دسترسی به این نیازهای اولیه اقدام به قراردادهای مختلفی مانند خرید و فروش، اجاره، هبه و … می‌کند.

هرکدام از قراردادهای خرید و فروش قوانین ویژه‌ای دارند، یکی از شناخته‌شده‌ترین قراردادهای رایج در زمینه املاک، قراردادهای اجاره هستند که بین اعضای مختلف جامعه دیده می‌شود. همچنین علاوه بر قرارداد اجاره که به صورت سنتی بین افراد جامعه بسته می‌شود، اجاره به شرط تملیک می‌باشد. اجاره به شرط تملیک یکی از انواع قراردادها است که در سال‌های اخیر رشد زیادی داشته است. در این مقاله قصد داریم درباره قراردادهای اجاره به شرط تملیک و مسائل مرتبط با آن بیشتر گفتگو کنیم.

قبل از اینکه به بررسی قراردادهای اجاره به شرط تملیک بپردازیم، بیایید ابتدا به بررسی قرارداد اجاره بپردازیم و تفاوت آن را با اجاره به شرط تملیک بررسی کنیم. 

در قرارداد اجاره، مستأجر در قبال مبلغی معین ملکی را برای مدتی که در قرارداد درج می‌شود اجاره می‌کند و در این مدت مستأجر مالک منافع عین مستاجره می‌باشد؛ یعنی در ازای اجاره‌ای که می‌پردازد در زمان مشخص‌شده از منافع ملک استفاده می‌کند. 

منظور از مالکیت منافع این است که انسان می‌تواند از مالی که اجاره کرده استفاده کند یا اینکه در صورت اجازه مالک، ملک را به فرد دیگری اجاره دهد.

مستأجر وظیفه دارد بعد از تمام زمانی که در قرارداد اجاره مشخص شده، ملک را به مالک اصلی آن برگرداند، یا با همه این بازه‌ی زمانی حقوقی که درباره استفاده از مال برای مستأجر ایجاد شده است از بین نمی‌رود. 

میزان اجاره و مدت آن به توافق میان مالک و مستأجر بستگی دارد. همچنین دو طرف می‌توانند در کنار توافق در مورد مقدار اجاره و مدت آن، یک سری شرط یا تعهد را نیز برای طرف مقابل قائل شوند که باید در قرارداد ذکر گردد. یکی از شرط‌هایی که در قرارداد اجاره درج می‌شود، شرط تملیک است. در این قرارداد دو طرف در قرارداد شرط می‌کنند که درصورتی‌که مستأجر به تمام تعهداتی که در قرارداد برای او مشخص شده عمل کند، در پایان زمان اجاره، مالکیت ملک به او انتقال پیدا کند.

قرارداد اجاره

اجاره به شرط تملیک یک عقد اجاره است، در این عقد میان مالک و مستأجر شرط می‌شود که درصورتی‌که مستأجر به تمام شرایط درج شده عمل کند، در پایان مدت اجاره مالک ملک خواهد شد. بنابراین در پایان قرارداد اجاره به شرط تملیک، مستأجر، مالک مال خواهد شد.

تعهداتی که برای مستأجر در قرارداد اجاره به شرط تملیک بیان می‌شود بستگی به توافق میان مالک و مستأجر دارد. مثلاً مالک می‌تواند مشخص کند که مستأجر در هر ماه مبلغی را پرداخت کند و شرط کند که درصورتی‌که مستأجر هر ماه مبلغ مشخصی را پرداخت کند، در آخر سال که مدت اجاره به پایان رسید، مالک ملک می‌گردد.

 درصورتی‌که مستأجر تعهدات خود را به طور کامل انجام دهد، دیگر نیازی به تخلیه ملک نیست و مالک موظف است در پایان مدت مشخص شده، سند ملک را به مستأجر منتقل کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

اجاره

در هر قرارداد حقوقی و معامله، بهتر است اصول قانونی رعایت شود. اگر قرارداد تنظیم شده میان دو طرف قانونی و رسمی ‌باشد، دو طرف معامله از نتیجه قرارداد خود اطمینان بیشتری پیدا می‌کنند.

 درصورتی‌که تمایل دارید قراردادی این‌چنینی تنظیم کنید، همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده مشورت با شما عزیزان هستند. شما می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما مشورت کنید یا از طریق تلگرام و اینستاگرام با ما ارتباط برقرار کنید. همچنین می‌توانید در پایین همین پست سؤالات حقوقی خود را درج کنید و منتظر پاسخ ما باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *