وکیل اداره کار مشهد
- کارگر هستید و وکیل اداره کار در مشهد می خواهید؟ از کارفرما مطالبات دارید؟ اخراج شده اید؟
- آیا وکیل در اداره کار مشهد به حقوق یک کارگر واقف و آگاه است؟
اجازه بدهید قبل از معرفی وکیل اداره ی کار در مشهد قصه ای کوتاه از یک کارفرمای زبل برای شما تعریف کنم که با چه ترفندی حق موکل ما را به عنوان کارگر تضییع کرده و اکنون وکیل متخصص در امور اداره کار در مشهد سامانه ما در حال دفاع از حقوق وی در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد است:
قصه از این قرار است که کارگر قبل از اتمام دوره کاری و قراردادش پس از ده سال همکاری جهت دریافت حق سنوات، عیدی و پاداش به شرکت کارفرما مراجعه می کند لکن مدیرعامل و حسابدار شرکت که هر دو اعضای یک خانواده اند به کارگر می فرمایند که ایشان کلیه حقوق خود را تا پایان روز کاری دریافت نموده است و هیچگونه حقوقی طلبکار نیست. آنها مدعی بودند مطابق با قانون کار کلیه حقوق متعلقه را به کارگر پرداخت نموده اند لکن کارگر که خود از دریافتی هایش مطلع بود منکر چنین ادعای کذبی بود.
کارگر سرخورده و ناراحت به سامانه حقوقی عدلاک مراجعه و پس از اخذ مشاوره با وکیل اداره کار در مشهد تصمیم بر طرح شکایت علیه شرکت کارفرما در اداره کار و تأمین اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.
البته به منظور کاهش هزینه ها و عدم تحمیل حق الوکاله اداره کار مشهد پیشنهاد گردید شخصاً شکایت خود را مطرح نمایند لکن وکیل اداره کار ما در خصوص کلیه حقوق متعلقه به ایشان مشاوره و راهنمایی لازم را ارائه نمودند.
پس از طرح شکایت توسط کارگر و در اولین جلسه رسیدگی هیأت حل اختلاف اداره کار و امور اجتماعی خراسان رضوی وکیل شرکت کارفرما در جلسه رسیدگی حاضر و با ارائه اسناد و مدارکی به زعم خود مستدل مدعی عدم تعلق خواسته های کارگر و رد ادعای ایشان را درخواست کرده بود.

اسناد و مدارک ابرازی شرکت کارفرما:
وکیل اداره کار کارفرما رسیدی به امضاء و اثرانگشت کارگر ارائه کرده بودند که طی آن ایشان یعنی موکل اقرار نموده که کلیه حقوق متعلقه اعم از عیدی و پاداش و حتی سنوات و حق عائله مندی و … را دریافت نموده و هیچگونه ادعایی در این خصوص علیه کارفرما ندارد و در حال و آینده نیز هرگونه ادعایی را از خود ساقط می نمایند.
افزون بر رسید فوق تصویر دو فقره چک نیز ارائه گردیده که متن آن صراحتاً قید شده “مبلغ چک بابت حقوق ، عیدی و پاداش و حق سنوات می باشد”. چک در وجه کارگر صادر شده بود و ظهر آن نیز توسط ایشان تکمیل و پس از امضاء به بانک ارائه گردیده بود.
متوجه ماجرا شدید؟
اگر نشدید وکیل اداره کار در مشهد برای شما توضیح می دهد. ببینید کارفرما علاوه بر سوء استفاده از سفید امضاء یک فقره چک در وجه کارگر بابت حقوقش صادر نموده و ظهر آن را به عنوان دریافت کننده وجه از بانک با مشخصات کارگر پر کرده و امضاء گرفته اما با هماهنگی با کارمند بانک که طرف کارفرما بوده وجه چک را خودش به بانک برده است و کارگر بیچاره اصلاً روحش هم خبر نداشته چه کلاهی سرش گذاشته اند؟ حالا در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
بررسی مدارک ارائه شده کارفرما توسط وکیل اداره کار در مشهد:
الف – رسید امضاء شده توسط کارگر: پس از بررسی و اطلاع از کارگر مشخص گردید این رسید سفید امضاء بوده است. یعنی ده سال قبل و در بدو استخدام کارگر در شرکت از ایشان روی یک برگه سفید از امضاء و اثر انگشت گرفته شده است و به محض اطلاع از طرح شکایت قسمت سفید آن پر شده است و این کار چنان ناشیانه انجام شده است که متن تایپ شده روی بخشی از امضای کارگر را نیز پوشانده است.
ب – چک های امضاء شده توسط کارگر به عنوان دریافت کننده : پس از ملاقات وکیل اداره کار سامانه ما که اینجانب نیز در جلسه آن حضور داشتم مشخص گردید در پایان سال کاری که اسفند ماه بوده است چکی که در متن آن مبلغ زیادی درج گردیده و صراحتاً قید شده است که در وجه آقای x بابت حقوق سنوات و عیدی و پاداش به کارگر ارائه گردیده است. به کذب و دروغ به ایشان گفته اند ظهر آن را به عنوان وصول کننده امضاء کند
اما قرار نیست این چک به بانک ارائه شود چون آخر سال است و باید حساب ها و تراز مالی درست شود این چک در سوابق ثبت می شود و وجه آن پس از تعطیلات نقداً به حساب بانکی کارگر واریز می شود. کارگر بیچاره ما که ده سال نزد آن ها کار کرده است و به آن ها اعتماد داشته ظهر چک و قسمت مربوط به دریافت کننده را با خط خود پر نموده و چک را مجدد در اختیار حسابدار شرکت قرار می دهد.
سال به پایان می رسد و تعطیلات هم خاتمه می یابد اما هیچ وجهی به حساب ایشان واریز نمی شود و هر بار به بهانه های واهی و وعده های دروغین ایشان را بازی می دهند تا اینکه پس از چند ماه انتظار در نهایت به صراحت به ایشان اعلام می شود که هیچگونه مطالباتی از شرکت ندارد و باید برود کشکش را بسابد!
- لابد می گویید این دیگه چه سمی بود؟
یک سوال توسط وکیل اداره ی کار مشهد: اگر کارفرمای شما بگوید برو اتاق من و از داخل کشوی میزم مبلغ 300 هزار تومان پول بردار برای من بیاور شما چه کار می کنید؟
پاسخ این سوال را در ذهن خود بدهید در انتها با آن کار داریم!
برویم سر موکل خویش و ادامه پرونده!
نظر حقوقی وکیل در مورد پرونده موکل:
وکیل اداره کار ما به ایشان توصیه کرد از شرکت به جرم سوء استفاده از سفید امضاء و کلاهبرداری شکایت نماید.
شکایت کلاهبرداری علیه کارفرما مطرح شد و مراتب از بانک استعلام گردید تا فرد وصول کننده وجه چک مشخص گردد اما سوابق بانک هیچ سندی جز ظهر چک نداشت.
مجدد وکیل طی درخواستی از دادیار محترم رسیدگی کننده درخواست نمود تا مراتب از بانک استعلام گردد آیا وجه چک نقداً دریافت شده است یا به حساب دیگری انتقال یافته است؟ البته پرداخت نقدی با توجه به میزان مبلغ غیر ممکن بوده اما پاسخ بانک به استعلام دادیار و درخواست وکیل اداره کار جالب بود.
وجه چک به حساب چند نفر واریز شده بود. این چند نفر شامل مدیر عامل، یکی از اعضای هیأت مدیره ،حسابدار و دو نفر دیگر که از اعضای شرکت و نزدیکان مدیرعامل بودند، یعنی خواهر و برادر مدیرعامل واریز شده بود.
آنها چک کارگر را تقص کرده و بین خود تقسیم کرده بودند!
جالب اینجاست وکیل کارفرما در دادسرا مدعی بود که شخص کارگر به بانک مراجعه و پس از وصول بابت دیون خود به افراد آن را به حساب های ایشان واریز کرده است. یعنی ادعای وکیل کارفرما این بود که کارگر در طول سال از این افراد پول قرض کرده و حالا با دریافت حقوق و مطالبات خود دیونش را به ایشان پرداخته است.
ما به آنچه وکیل کارفرما که خودش نیز یک وکیل اداره کار است گفته و استدلالش کار نداریم و فرض را بر این می گیریم که ایشان با علم و یقین به صحت ادعاهای کارفرما این دفاعیات را مطرح نموده است هر چند امری بعید و غیرمنطقی و ادعایی نامعقول به نظر می رسد!
یک فرد چقدر می تواند رذل و پست باشد که اینچنین حقوق کارگر را بین خود و خانواده اش تقسیم کند! واقعاً جای بسی تعجب دارد!
- حالا واکنش وکیل اداره کار در مقابل چنین ادعایی چیست؟
وکیل اداره کار در مشهد مجدد طی درخواستی در قالب لایحه ای مفصل از دادیار خواست که طی نامه ای فیلم دوربین های بانک را در روز وصول چک بررسی نمایند تا ارائه دهنده چک به بانک مشخص گردد!
پرونده در حال حاضر در مرحله پاسخ دهی بانک قرار دارد و هنوز پاسخ لازم ارائه نشده است اما ما می دانیم که بین پرسنل یا یکی از کارمندان شعبه بانک با شرکت کارفرما ارتباطات و زد و بندهایی وجود دارد. به هر حال هیچ بانکی دوست ندارد کارفرمایی که نزدش یک حساب تپل مپل دارد را از دست بدهد و طرف یک کارگر را بگیرد که احتمال دارد حتی اکنون که از شرکت بیرون آمده حتی حساب بانکی اش را نیز در آن شعبه ببندد!
البته ناگفته نماند که پرونده به شورای حل اختلاف جهت حل و فصل مسالمت آمیز موضوع نیز ارجاع گردید لکن به دلیل عدم موافقت کارگر، وکیل ما نیز درخواست اعاده پرونده را به دادسرا نمود.
کارفرما قصد داشت با پرداخت نیمی از وجه چک رضایت کارگر را جلب و پرونده کیفری و شکایت مطروحه در اداره کار و امور اجتماعی را مختومه نماید اما کارگر موافقت نکرد، البته شما هم می دانید که پس از ده ماه دوندگی حق داشت که حاضر به توافق نباشد.
در صورت نیاز به مطالعه مقاله وکیل پایه یک دادگستری در مشهد کلیک کنید
اصلی ترین منبع قوانین و مقررات مربوط به حقوق کارگر و کارفرمای مورد استفاده توسط وکیل اداره کار در مشهد:
منبع اصلی قوانین و مقررات مربوط به حقوق کارگر و کارفرما قانون کار می باشد. قانون کار در 203 ماده و در سال 1368 به تصویب رسید و پس از آن الحاقاتی داشت اما این قانون تغییرات زیادی نداشته است.
منبع دوم و اصلی وکیل اداره کار جهت دفاع از حقوق کارگر و کارفرما آیین دادرسی کار است که این قانون در سال 1391 به تصویب رسید و در آن به وظایف اداره کار و هیأت های حل اختلاف کار و هیأت تشخیص کار و صلاحیت و وظایف ایشان و نحوه دادرسی پرداخته است.

وکیل اداره کار کیست؟
وکیلی است که به مانند کلیه وکلا پس از طی نمودن دوره کارشناسی حقوق و اخذ مدرک مربوطه در آزمون وکالت پذیرفته شده و پروانه وکالت دارد. وکیل با پروانه وکالت خود به صورت تخصصی روی پرونده های مرتبط با امور کارگر و کارفرما کار می کند و به دو منبع فوق یعنی قانون کار و قانون آیین دادرسی کار اشراف کامل دارد.
وکیل اداره کار در مشهد با تکیه بر این منابع و تسلط بر جزء جزء این قوانین و مقررات پرونده های زیادی را خصوصاً از جانب کارگر پذیرفته و از حقوق ایشان دفاع کرده است و تسلط بسیاری بر حقوق کارگران دارد.
وکیل متبحر اداره کار در مشهد بر کلیه تعهدات کارفرما که مطابق قانون کار مشخص گردیده واقف است و انواع قراردادهای کاری بین کارگر و کارفرما را می شناسد. وکیل کلیه روزنه ها و سوراخ های نفوذ را بلد است و اجازه نمی دهد کارفرمایان بی انصاف حقوق کارگران را ضایع نمایند.
وکیل اداره کار در مشهد پس از اخذ وکالت از کارگر به نمایندگی از او در جلسات هیأت تشخیص کار حاضر و به دفاع از حقوق و مطالبات وی می پردازد . او حتی در مرحله هیأت حل اختلاف نیز حاضر و دفاعیات خود را در پاسخ به اظهارات کارفرما یا وکیل وی ارائه می دهد.
روابط بین کارگر و کارفرما و وکیل اداره کار در مشهد:
شاید به جرأت بتوان گفت پس از رابطه زناشویی پرچالش ترین و دردسرسازترین رابطه موجود بین افراد انسانی دو طرفه روابط کارگر و کارفرما می باشد. همانطور که قبلاً نیز عنوان شد این موضوع آنقدر واجد اهمیت است که سیستم قضایی برای آن قانون مجزا، آیین دادرسی مجزا و حتی مرجع رسیدگی جداگانه ای در نظر گرفته است.
-منبع و مستند قانونی روابط کارگر و کارفرما قانون کار است.
– مقررات شکلی و رسیدگی مطابق آیین دادرسی کار صورت می گیرد.
– مرجع رسیدگی به شکایات و اختلافات بین کارگر و کارفرما نیز اداره کار و تأمین اجتماعی است که با تشکیل هیأت های تشخیص کار و هیأت های حل اختلاف به عنوان مرجع تجدیدنظر به دعاوی مطروحه توسط کارگر و کارفرما رسیدگی می کند.
قانون کار نیز به صورت اختصاصی به تعهدات، وظایف و شرایط حاکم بر روابط بین کارگر و کارفرمی پردازد و حتی برای تخلفات مربوطه که بیشتر متوجه کارفرما است مجازات در نظر گرفته است.

نظر وکیل در امور اداره کار مشهد:
به نظر وکیل اداره کار به جهت نواقص موجود در قانون کار بهتر بود مثل قانون حمایت خانواده قانونی مستقل نیز تحت عنوان قانون حمایت از کارگر نیز تصویب می شد تا نواقص و ابهامات موجود در قانون کار نیز به نوعی برطرف می شد.
کارگر و وکیل اداره کار–
کارگر کیست؟
مطابق ماده 2 قانون کار کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند.
کارگر شخصی است که به موجب قرارداد نزد کارفرما که می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد در برابر دریافت دستمزد کار می کند. انواع قرارداد بین کارگر و کارفرما را وکیل اداره کار در ادامه به شما توضیح خواهد داد . نگران نباشید وکیل اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار خواهد داد.

کارفرما کیست؟
مطابق ماده 3 قانون کار کارفرما شخصی حقیقی یا حقوقی است که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند.
- نماینده کارفرما کیست؟
ادامه ماده 3 قانون کار کلیه مدیران و مسئولان و به طور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند را نماینده کارفرما محسوب و کارفرما را مسئول کلیه تعهداتی می داند که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند.
کارگاه کجاست؟
ماده 4 قانون کار کارگاه را اینگونه تعریف می کند: کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می کند که عبارت اند از مؤسسات صنعتی ، کشاورزی، مهندسی ساختمانی، ترابری و….
قانون کار و دامنه شمول آن:
مطابق ماده 5 قانون کار کلیه کارگران، کارفرمایان، نمایندگان آنان و کارآموزان کارگاه ها مشمول مقررات قانون کار هستند و برابر ماده 1 قانون کار نیز همه آنها مکلف به تبعیت از این قانون هستند.
قرارداد کار
از آنجایی که این قرارداد است که به کارگر هویت می بخشد پس قرارداد کار اولین و اصلی ترین ضابطه بین کارگر و کارفرما است. اینکه مطابق قانون کار قرارداد کار می تواند شفاهی یا کتبی باشد اما شما بهتر می دانید که در قراردادهای شفاهی اولین اقدام در طرح دعوی و شکایت علیه کارفرما اثبات رابطه کاری است. در اینگونه مواقع کار کارگر سخت تر است.
علاوه بر این چالش آنجا که قرارداد کاری وجود نداشته باشد شروط و تعهداتی نیز وجود ندارد و صرفاً قوانین کار حاکم است در چنین مواقعی نقش وکیل اداره کار در مشهد پر رنگ تر است.
تسلط وکیل اداره کار به قوانین و مقررات و اصول حقوقی و قدرت استدلال وی ابزاری است که یک کارگر فاقد آن است. قوانین کارگر و کارفرما شاید در ظاهر ساده به نظر برسد اما تازه با ورود به این فضا است که می توان به ارزش تخصص وکیل متخصص اداره کار مشهد پی برد.
وکیل خوب اداره کار مشهد علاوه بر تسلط بر قانون کار و آیین دادرسی اداره کار در این زمینه باید دارای تجربه زیادی باشد.
علی رغم اینکه اعضای هیأت تشخیص و هیأت حل اختلاف در این زمینه دارای صلاحیت علمی و تجربی هستند اما اعتماد به آنها امری اشتباه است نه اینکه قابل اعتماد نیستند بلکه از این جهت که آنها به اسناد و مدارک و ادله ابرازی توجه کرده و بر مبنای اظهارات طرفین رای صادر می کنند و این وظیفه وکیل اداره کار در مشهد است که این اسناد و مدارک را در زمان مناسب ارائه نماید یا دفاعیه لازم در پاسخ به ادعاهای طرف مقابل را ایراد نماید.
همانطور که فوقاً بیان شد نتایج حاصله را قرارداد کار است که رقم می زند پس یکی از وظایف مهم بهترین وکیل اداره کار در مشهد تخصص در قراردادنویسی است. وکیل اداره کار در مشهد یک وکیل قراردادنویسی است خصوصاً که قراردادهای کاری کاملاً با سایر قراردادها تفاوت دارد.
قرارداد کار چیست؟
قرارداد کار عبارت از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی یا حق الزحمه کاری را برای مدت سرقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می دهد.
طبق این تعریف ماده 7 قانون کار حتی توافقات شفاهی فی مابین کارگر و کارفرما که مکتوب نگردیده نیز مشمول این قانون است و مورد حمایت قانونگذار قرار گرفته است.
مضاف بر این قانون کار حتی کارگران روزانه را نیز شامل می شود.
سابقه وکیل اداره کار در مشهد:
اجازه دهید قبل از انواع قرارداد کار کمی در مورد سابقه وکیل اداره کار صحبت کنیم. شاید بپرسید سابقه وکیل اداره کار در مشهد همان تجربیات کاری وکیل اداره کار است؟ پاسخ خیر است. اینکه تجربیات شغلی وکیل به عنوان وکیلی که پرونده های اداره کار و مربوط به کارگر و کارفرما را می پذیرد و به شکل تخصصی در حوزه قرارداد کار و اختلاف بین کارگر و کارفرما کار می کند از درجه اهمیت زیادی برخوردار است اما منظور من از سابقه وکیل اداره کار در مشهد این موضوع بدیهی نیست.
وقتی صحبت از سابقه وکیل اداره کار در مشهد می شود مقصود سوابق وکیل اداره کار قبل از دوران وکالت وی است یعنی قبل از اخذ پروانه وکالت و شروع به کار به عنوان یک وکیل پایه یک دادگستری یا بهتر بگوییم وکیل اداره کار است.
بهترین وکیل اداره کار در مشهد وکیلی است که علاوه بر تجربه حضور در پرونده های دوران وکالت خویش قبل از آن به عنوان کارشناس حقوقی در یک سازمان، شرکت یا اداره دولتی استخدام شده باشد. یعنی خودش یک زمانی در همین جایگاه کارگر قرار داشته باشد تا بتواند مشکلات، چالش ها و دغدغه های کارگر را درک کند. وکیل اداره کاری که سابقاً این جایگاه را به عنوان یک کارگر یا کارمند که با کارفرمایی قرارداد کاری داشته تجربه کرده است بهتر می تواند وضعیت و شرایط کارگر را لمس کرده به حقوق وی واقف بوده و از حق وی دفاع کند.
یک درجه بالاتر بهترین وکیل اداره کار وکیلی است که علاوه بر کارشناس حقوقی سازمان بودن خود به عنوان نماینده کارفرما در جلسات رسیدگی اداره کار علیه دعاوی مطروحه توسط کارگر حضور داشته و دفاع کرده باشد.
چنین وکیلی به جهت اشراف بر قوانین و کار عملی در این حوزه آنچه به نفع کارفرما از صفر تا صد استخدام یک کارگر اعم از نمونه اخذ تعهدات، رسیدها، قراردادها، و شرایط مندرج در قرارداد کار تا خاتمه آن را در کنار کارفرما بوده است.
قطعاً این وکیل اداره کار در مشهد به کلیه کمبودها و نواقص قانونی این حوزه اشراف دارد و خیلی راحت دست کارفرما را آنگاه که وکیل کارگر است می خواند.
وکیل اداره کار با سابقه فوق ذهن کارفرما و وکیلش را می خواند و خود را برای آنچه قرار است توسط کارفرما ارائه گردد آماده می سازد.
امیدوارم در این یک مورد توانسته باشم هدفم را از توضیح سابقه وکیل اداره کار در مشهد جامه عمل پوشانده و مقصودم را برسانم.
وکیل و انواع قرارداد کار:
قراردادهای کاری از نظر نوع کارفرما و مدت زمان به قراردادهای متعددی تقسیم می شوند که خیلی از آنها حداقل برای شما در این مرحله کاربردی نیست و وکیل ترجیح می دهد وقت شما را با مطالب غیر ضروری نگیرد پس بطور خلاصه و به صورت تیتروار انواع قراردادکاری که بیشتر مبتلابه و کاربردی هستند را برای شما لیست می کنیم و در مقاله ای جداگانه تحت عنوان انواع قرارداد کار در خدمت شما هستیم.
انواع قراراداد کار:
1-قرارداد کار دائم یا غیر موقت
2- قرارداد کار موقت
3- قرارداد کار ساعتی
4- قرارداد کار برای انجام کاری مشخص و معین
5- قرارداد کار پیمانکاری
6- قرارداد کار آزمایشی
7- قرارداد کار تمام وقت
8- قرارداد کار پاره وقت
9- قرارداد کار کارآموزی
10- قرارداد کار با کارمزد ساعتی
در یک تقسیم بندی دیگر قراردادهای کار به دو نوع قرارداد کار دولتی و خصوصی نیز تقسیم می شود که فعلاً موضوع مقاله ما نیست.
بیمه کارگر:
مطابق ماده 184 قانون کار کارفرمایان مشمول قانون کار مکلف اند طبق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه نمودن کارگران خود اقدام نمایند. چنانچه کارفرما از بیمه کردن کارگر خودداری نماید مرتکب تخلف شده و توسط وکیل اداره کار در مشهد به طور قانونی قابل پیگرد است.
اخذ چک یا سفته از کارگر:
اینکه کارفرما قبل از استخدام یا حین قرارداد کار از کارگر چک یا سفته بابت حسن انجام کار دریافت نماید امری مرسوم است. تعارف نداریم درست یا غلط همه می گیرند. اینکه امنیت شغلی کارگر باید تأمین شود امری کاملاً پسندیده است اما از دیگر سو باید قبول کنیم که برخی کارگران چنانچه چنین تضمین هایی ندهند از شرایط سوء استفاده نموده و خسارات زیادی به کارفرمایان وارد می سازند در نتیجه امنیت سرمایه و کار کارفرما نیز شرط است.
این موضوع اخیراً جهت اصلاح قانون کار در دستور کار قرار گرفته است اما هنوز تصویب نشده است.
حالا یک سوال از وکیل اداره کار در مشهد:
آیا گرفتن سفته یا چک از کارگر قانونی است؟
پاسخ وکیل اداره کار در مشهد: هنوز قانونی در این باب تصویب نشده است پس تخلفی نیز انجام نشده است.
توصیه وکیل اداره کار در مشهد:
حتماً در قرارداد مکتوب تنظیمی با کارفرما شماره چک یا سفته و مبلغ آن قید گردد و متن آن کامل پر شود و بندی نیز در قرارداد و ذیل آن قید گردد که کارفرما حق واگذاری یا انتقال چک یا سفته را به غیر به هیچ وجه ندارد.
البته انکار نمی کنیم که اکثر کارفرمایان از درج چک یا سفته در متن قرارداد خودداری می ورزند و کارگر نیز به جهت نیاز مقاومتی نمی تواند در مقابل آن داشته باشد.
از کجا شروع کنیم:
از نظر وکیل اداره کار در سامانه حقوقی عدلاک در مشهد برای اینکه از کجا شروع کنید ترجیح این است که شما با مشاوره رایگان کارتان را آغاز کنید اما اگر تصمیم دارید رأساً و بدون نیاز به مراجعه به وکیل اداره کار اقدام نمایید حداقل ادامه این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید!
دلیل اینکه می گوییم با مراجعه به وکیل اداره کار حضوراً ملاقات داشته باشید این است که مشاوره های حضوری وکیل سامانه حقوقی ما رایگان است.
خب بگذریم و بازگردیم به اینکه از کجا باید شروع کنید؟ فرض را بر این می گیریم که شما قصد مراجعه حضوری و اخذ مشاوره از وکیل اداره کار را به هر دلیلی ندارید و می خواهید شخصاً اقدام نمایید چه می دانم اصلاً حال ندارید یا با وکیل اداره کار حال نمی کنید.
با این فرض شما می توانید از دو طریق ذیل اقدام نمایید:
1-به سایت سامانه جامع روابط کار مراجعه نمایید.
2- جهت طرح شکایت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایید.
آموزش ثبت شکایت در سامانه جامع روابط کار و مراحل آن توسط وکیل :
1-مراجعه به سایت سامانه جامع روابط کار یا مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت (سایت prkar.mcls.gov.ir)
2- بر روی گزینه ثبت نام یا ایجاد حساب کاربری کلیک کیند.
3- احراز هویت الکترونیکی را انتخاب نمایید.
4- از قبل شماره شبا و رمز دوم یکی از کارت های بانکی خود را جهت ثبت در سامانه جامع اداره کار و پرداخت هزینه ثبت نام در سامانه اداره کار آماده داشته باشید.
5- کد ملی و شماره تلفن همراه متعلق به خود را همراه داشته باشید.
6- اطلاعات خواسته شده را در قسمت های مربوطه وارد نمایید.
7- در این مرحله سامانه یک نام کاربری که کد ملی شما است به شما می دهد.
سپس رمز عبور به هنگام ثبت نام به شماره موبایل شخصی وارد شده پیامک می شود .
8- اکنون شما دارای حساب کاربری با نام کاربری و رمز عبور می باشید و می توانید وارد حساب کاربری خود در سامانه جامع اداره کار شوید.
9- از منوی سمت راست گزینه ثبت دادخواست بدوی را انتخاب نمایید.
10- اطلاعات لازم را در فرم دادخواست وارد کنید.
11- مدارک خواسته شده جهت شکایت خود را بارگذاری کنید.
12- گزینه ثبت دادخواست را کلیک نمایید.
توضیح مراحل طرح شکایت پس از ثبت دادخواست در سامانه جامع روابط کار توسط وکیل اداره کار :
پس از شکایت پرونده شما به هیأت تشخیص اداره کار ارسال و تعیین وقت می شود. وقت رسیدگی از طریق پیامک به شما ابلاغ شده و شما باید در وقت مقرر در جلسه هیأت تشخیص حاضر شوید. البته چنانچه از خدمات وکیل اداره کار در مشهد بهر مند باشید با هماهنگی با شما در جلسه هیأت تشخیص شرکت خواهد نمود که ترجیح وکیل این است که شما نیز به همراه وکیل در جلسه هیأت تشخیص حاضر شوید.
پس از بررسی اسناد و مدارک ابرازی توسط شما یا وکیل هیأت تشخیص اداره کار اسناد و مدارک و اظهارات و دفاعیات طرفین را بررسی و مبادرت به صدور رأی می نماید.
رأی صادره از هیأت تشخیص به طرفین و وکیل اداره کار ابلاغ می شود تا در صورت اعتراض مراتب تجدیدنظرخواهی خود را به هیأت حل اختلاف کار تقدیم و ثبت نمایند.
مرجع تجدیدنظر از آراء هیأت تشخیص اداره کار هیأت حل اختلاف کار است و مهلت اعتراض طرفین 15 روز از تاریخ ابلاغ رأی هیأت تشخیص اداره کار می باشد.
پس از تصمیم گیری هیأت حل اختلاف مبنی بر رد یا تأیید رأی هیأت تشخیص رأی صادره قطعی و برای طرفین لازم الاجرا است.
اجرای حکم اداره کار:
همانطور که وکیل اداره کار گفت حکم صادره از هیأت حل اختلاف قطعی است و در صورت محکومیت کارفرما و صدور حکم له یا به نفع کارگر حکم صادره پس از 10 روز به اجرا گذاشته می شود.
پرونده اجرایی اداره کار به اجرای احکام دادگستری ارجاع و باقی روند اجرای حکم توسط آن مرجع انجام می گیرد.
اخطار! در ابتدای مقاله یک سوال از شما پرسیدیم که اکنون در مورد پاسخ شما و سوال مطروحه می خواهیم توضیح مختصری ارائه کنیم.
سوال این بود که اگر کارفرمای شما از شما خواست تا به اتاقش رفته و مبلغی پول از داخل کشوی میزش برایش بیاورید شما چه کار می کنید؟
دلیل طرح سوال این است که موردهای زیادی داشته ایم که وقتی کارگر را به هر دلیل بخواهند اخراج کنند برای فرار از پرداخت حقوق قانونی وی مبادرت به طرح نقشه می کنند. از وی چنین کاری می خواهند و کارگر به جهت اعتماد به ایشان دستور را اجرا می کند غافل از اینکه دوربینی نامحسوس دارد از وی فیلمبرداری می کند.
ابتدا با تهدید اینکه با پلیس تماس خواهند گرفت از وی کلی تعهد و امضاء می گیرند اگر موثر نیفتاد شکایتی دائر بر سرقت و خیانت در امانت مطرح و از آن در مقابل دعاوی کارگر استفاده و بهره می برند.
پس باید خیلی حواستان را جمع کنید.
سوالات مرسوم از وکیل اداره کار :
سؤال : آیا می توان چنانچه رأی بر محکومیت کارفرما بر پرداخت وجه صادر شد حکم جلب وی را گرفت؟
- پاسخ وکیل اداره کار : آراء صادره از اداره کار قابلیت صدور حکم جلب ندارد و صرفاً می توان اموال کارفرما را توقیف نمود.
سؤال: هزینه ثبت شکایت چقدر است؟
- پاسخ وکیل اداره کار : هزینه ثبت شکایت پنجاه هزار تومان می باشد.
سؤال : مرجع صالح به دعاوی کارگر و کارفرما کجاست؟
- پاسخ وکیل : مطابق قانون آیین دادرسی کار اداره کار رفاه و تعاون اجتماعی محل کارگاه کارگر صالح به رسیدگی به شکایت کارگر می باشد.
سؤال: آیا به آراء قطعی صادره از هیأت حل اختلاف کار می توان اعتراض کرد؟ مهلت آن چقدر است؟
- پاسخ وکیل : بله می توان از آراء قطعی هیأت حل اختلاف کار به دیوان عدالت اداری شکایت نمود و مهلت آن سه ماه از تاریخ ابلاغ رأی هیأت حل اختلاف کار می باشد.
سؤال : اگر بخواهم از خودم به عنوان کارگر و آنچه تعلق می یابد مطلع شوم چه کار باید بکنم؟
- پاسخ وکیل اداره کار: توصیه می شود حتماً از مشاوره یک وکیل خوب اداره کار مشهد استفاده کنید.
سؤال: چگونه می توان بهترین وکیل اداره کار در شهر مشهد را پیدا کنیم؟
- پاسخ وکیل اداره کار در مشهد: سامانه حقوقی عدلاک از خدمات بهترین وکیل اداره کار در مشهد بهره می برد و جهت هماهنگی و مشاوره می توانید با شماره تلفن های ذیل تماس حاصل نمایید:
051-38676422
09393106011
09150997001
09150998001
سؤال : هزینه دادرسی شکایت در اداره کار چقدر است؟
- پاسخ وکیل: همانطور که در بخش مربوط به مراحل طرح شکایت عنوان گردید هزینه ثبت شکایت در سامانه جامع کار مبلغ 50 هزار تومان می باشد که در صورت استخدام بهترین وکیل اداره کار در مشهد نیز هزینه دادرسی تغییری نخواهد کرد.
سؤال: آیا کارفرما نیز می تواند از کارگر شکایت کند؟
- پاسخ وکیل: بله البته اکثر شکایاتی که کارفرمایان علیه کارگران مطرح می کنند در مراجع غیر اداره کار رسیدگی می شود. شکایات کارفرمایان غالباً کیفری است و تحت عناوین سرقت، خیانت در امانت و تخریب عمدی و غیره علیه کارگر مطرح می شود که عموماً در دادسرای عمومی و انقلاب رسیدگی می شوند.
سؤال : آیا به خسارات جانی وارده در کارگاه نیز در اداره کار رسیدگی می شود؟
- پاسخ وکیل: خیر. شکایات ناشی از قصور، تخلف یا عدم تأمین نکات و جوانب ایمنی کار که منجر به صدمات و جراحات بدنی جسمانی شود در دادسرای عمومی و انقلاب مطرح و رسیدگی می شود لکن در صورت نیاز جهت تعیین میزان تقصیر کارفرما از کارشناسان متبحر که غالباً بازرسان اداره کار هستند توسط دادسرا استفاده خواهد شد.
سؤال : آیا برای پیگیری شکایت یا طرح آن حتماً باید از خدمات وکیل اداره کار بهره برد؟
- پاسخ وکیل اداره کار در مشهد : خیر! مطابق مواد 22 و 23 قانون آیین دادرسی کار هر یک از طرفین می توانند برای خود یک نفر نماینده تام الاختیار انتخاب و معرفی کنند.
- نماینده منتخب شخص حقیقی است که به موجب سند رسمی یا عادی انتخاب و معرفی می شود پس با این تفاسیر حتماً نباید فرد معرفی شده وکیل اداره کار در مشهد باشد یعنی پروانه وکالت دادگستری داشته باشد بلکه یک فرد عادی آگاه به قوانین و مقررات اداره کار نیز می تواند به نمایندگی و وکالت از شما در جلسات اداره کار حضور یابد.
سؤال : تفاوت بین وکیل اداره کار با نماینده ای که به عنوان وکیل به اداره کار معرفی می شود چیست؟
- پاسخ وکیل اداره کار در مشهد : تفاوت در مدرک تحصیلی و آشنایی وکیل اداره کار به سایر قوانین اعم از مدنی و جزایی است. مضاف بر این اداره کار تخصص و تجربه وکیل نسبت به یک فرد عادی که به عنوان نماینده به اداره کار معرفی می شود بسیار بیشتر است و بهتر می تواند منافع شما را تأمین و تضمین نماید.
سؤال: اگر کارگری که از کارفرما شکایت نموده در جلسه رسیدگی هیأت تشخیص حضور نیابد چه خواهد شد؟
- پاسخ وکیل: مطابق ماده 58 قانون آیین دادرسی کار عدم حضور شاکی یا خواهان مانع رسیدگی نیست لکن در صورتی که شاکی حاضر نشود و هیأت تشخیص نتواند در ماهیت دعوی بدون اخذ توضیح رأی صادر کند قرار ابطال دادخواست کارگر صادر می شود.
سؤال : من یک نوبت شکایت کردم و چون نتوانستم در جلسه رسیدگی هیأت تشخیص حاضر شوم قرار ابطال دادخواست من صادر شده است آیا دیگر نمی توانم شکایت کنم؟
- پاسخ وکیل اداره کار : قرار ابطال دادخواست و کلاً هر قراری که بدون رسیدگی در ماهیت دعوی صادر شده باشد مجدد قابل طرح است و شما می توانید رأساً یا توسط وکیل اداره کار دوباره شکایت خود را مطرح نمایید.
سؤال : تعداد اعضای رسیدگی کننده هیأت تشخیص کار و هیأت حل اختلاف کار چند نفرند؟
- پاسخ وکیل: اعضای هیأت تشخیص کار 3 نفر و اعضای هیأت حل اختلاف کار 7 نفر می باشد.
سؤال : آیا می توان در حین رسیدگی توسط هیأت تشخیص کار خواسته خود را افزایش دهیم؟
- پاسخ وکیل اداره کار : بله لکن این افزایش خواسته باید تا پایان اولین جلسه رسیدگی باشد. از نظر وکیل اداره کار نه تنها در دعاوی کاری بلکه عموماً در دعاوی حقوقی و مدنی دادگستری جلسه اول رسیدگی از اهمیت خاصی برخوردار است.
سؤال : آیا امکان توافق و رضایت در هیأت تشخیص کار یا هیأت حل اختلاف کار وجود دارد؟
- پاسخ وکیل : بله در هر مرحله از دادرسی چنانچه بین کارگر و کارفرما در خصوص حقوق متعلقه و نحوه پرداخت آن بین طرفین توافق حاصل شود مراتب صورتجلسه و مطابق با سازش حاصله مبادرت به انشاء رأی می شود و به موقع اجرا گذاشته خواهد شد.
سؤال : حق المشاوره وکیل اداره کار چقدر است؟
- پاسخ وکیل : خدمات بهترین وکیل اداره کار در مشهد در سامانه حقوقی عدلاک بسیار کمتر از حق المشاوره های سایر پرونده ها است پس توصیه می کنیم نگران هزینه مشاوره نباشید.
سؤال : حق الوکاله یک وکیل خوب اداره کار مشهد چقدر است؟
- پاس وکیل: حق الوکاله یک وکیل خوب اداره کار مشهد متناسب با میزان حقوق و مطالبات و نوع کار شما محاسبه و دریافت خواهد شد مطمئن باشید در صورت بهره برداری از خدمات وکیل اداره کار خوب مشهد نه تنها وکیل اداره کار چند برابر حق الوکاله خود در انتها برای شما بازدهی مالی دارد بلکه حق الزحمه وی نسبت به سایر وکلا و پرونده ها نیز بسیار متفاوت و برخوردار از حداقل ها است. ضمن اینکه شرایط پرداخت آن نیز متناسب با وضعیت مالی کارگر تعیین و می توان به نحو اقساطی نیز پرداخت نمود.
برای استفاده از خدمات بهترین وکیل اداره کار در شهر مشهد با سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.
توصیه ما : بهتره با عدلاک تماس بگیرید.
سامانه بزرگ حقوقی عدلاک بهره مند از بهترین، مجرب ترین و برترین وکلای حوزه کار و به ویژه حقوق کارگر در خدمت شماست.
شماره تماس وکیل اداره کار در مشهد سامانه حقوقی عدلاک
051-38676422
09393106011
09150997001
09150998001