سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

درباره ارث بردن نوه از والدین مادر چه میدانید؟ آیا نوه‌ها از والدین مادر خود ارث می‌برند؟ پیش از این درباره ارث بردن زن از شوهر، ارث فرزندان از والدین، شرایط دریافت مهریه از حق الارث و مواردی از این دست صحبت کردیم که می‌توانید این مقاله‌ها را سایت مطالعه نمایید.

تقسیم ارث مردی که فرزند ندارد

یکی از اختلافات خانوادگی همواره مسائل مسئله تقسیم ارث بوده است. خواه‌ناخواه بیشتر افراد جامعه روزی درگیر اختلافات حوزه میراث می‌شوند. در این مقاله تلاش می‌کنیم به صورت مختصر روش‌های ارث بردن نوه از والدین مادر را بررسی کنیم. براساس قوانین کشور افراد به دو صورت از هم ارث می‌برند یا به سبب بیان شدن نام فرد در وصیت یا از طریق وجود نسبت خونی میان متوفی و وارث

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه عدلاک کلیک کنید.

ارث بردن نوه از والدین مادر

رابطه نسبی

روابط نسبی که تقسیم ارث براساس آن انجام می‌شود به سه دسته تقسیم می‌شود

  • دسته اول: پدر، مادر، فرزندان متوفی و نوه
  • دسته دوم: پدربزرگ پدری، پدربزرگ مادری، برادر، خواهر، فرزندان خواهران و فرزندان برادران
  • دسته سوم: عمه‌ها، عموها، خاله‌ها، دایی‌ها و فرزندان آنها

 براساس قوانین اولویت تقسیم ارث با بستگان طبقه اول است. به این صورت که چنانچه یکی از بستگان طبقه اول متوفی زنده باشد، طبقه بعدی ارث نخواهد برد؛ اما درصورتی‌که چنین فردی نباشد، وارث متوفی از دسته دوم می‌باشد و اگر از این دسته نیز کسی زنده نباشد، ارث به وابستگان دسته سوم می‌رسد.

همچنین در فوت مرد یا زن، همسر او نیز از اموال ارث می‌برد.

کسانی که از مرد ارث میبرند

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

تقسیم ارث

تقسیم ارث دختر مجرد

آیا ارث بردن نوه از والدین مادر امکان پذیر است؟

 درباره ارث بردن نوه از والدین مادر اگر به تقسیماتی که گفتیم توجه کنید، نوه در میان دسته اول وارثان متوفی قرار دارد.

البته باید بدانید این ارث زمانی به نوه می‌رسد که متوفی فرزند زنده‌ای نداشته باشد؛ یعنی مادر فرد فوت‌شده باشد و دایی و خاله زنده‌ای نداشته باشد. اگر پدربزرگ فوت شده فرزند دیگری داشته باشد، نوه‌ها سهمی از ارث نمی‌برند .در مورد مادربزرگ نیز همین قانون صادق است؛ یعنی اگر خانمی پیش از مادرش فوت کند و خواهر و برادر نداشته باشد، فرزندان متوفی از اموال مادر آن فرد سهم می‌برند. همچنین چنانچه مادر آن نوه قبل از پدر یا مادر خود فوت کرده باشد، از او ارث نمی‌برد.

به این ترتیب نوه متوفی تا زمانی که مادرش در قید حیات است از پدربزرگ یا مادربزرگ مادری خود ارث نمی‌برد. مگر اینکه متوفی در وصیت‌نامه خود ارثی برای او مشخص کرده باشد.

در ادامه این مقاله درباره ارث بردن نوه از والدین مادر بیشتر صحبت می‌کنیم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

ارث

تقسیم ترکه میان ورثه

 میزان ارث نوه از والدین مادر چقدر است؟

با فوت متوفی، اموال او براساس قانون و وصیت میان وارثان تقسیم می‌شود. نوه‌های متوفی در دسته اول وارثان قرار دارند. در صورت فوت یک نفر، اموال او میان همسر و فرزندانش تقسیم می‌شود. اگر فرد متوفی فرزند نداشته باشد، یا فرزندانش را از دست داده باشد، نوه‌ها براساس سهم‌الارث پدر یا مادرشان از پدربزرگ و مادربزرگشان ارث می‌برند.بنابراین سهم‌الارث نوه پسری با سهم پسر و سهم‌الارث نوه دختری با سهم دختر یکسان است مگر اینکه در وصیت طور دیگری تعیین‌شده باشد.

همچنین باید بدانید که جنس نوه در میزان ارث او تأثیری ندارد و او سهم‌الارث مادر یا پدر خود را دریافت می‌کند.

اگر متوفی یک فرزند دختر و یک فرزند پسر داشته باشد که پیش از فوت او از دنیا رفته باشند، اموال او میان نوه‌هایش تقسیم می‌شود.در این صورت دو حالت ایجاد می‌شود:

  • اگر متوفی وصیت به برابری تقسیم ارث کرده باشد، ارثیه به نسبت مساوی بین نوه‌های دختری و پسری تقسیم می‌شود و سهم برابر پدر و مادر، میان فرزندانشان تقسیم می‌شود.
  • اگر متوفی وصیت نکرده باشد، سهم‌الارث فرزندان براساس قوانین اسلام به نسبت یک به دو میان دختر و پسر تقسیم می‌شود؛ یعنی نوه‌هایی که فرزند پسر متوفی هستند، دو برابر ارث می‌برند.

 البته باید بدانید این شرایط در صورتی است که هیچ‌کدام از فرزندان متوفی زنده نباشند. اگر متوفی فرزند زنده‌ای داشته باشد، ارث به او می‌رسد و فرزندان خواهران و برادران فوت شده او که قبل از پدر و مادر فوت شده‌اند ارثی نخواهند برد.

تقسیم ارث میان مسلمان و غیرمسلمان

سایر مواردی که درباره سهم‌الارث نوه‌ها باید بدانید

آنچه تا اینجا گفتیم شرایط کلی تقسیم ارث میان نوه‌ها بود. البته باید بدانید که مانند سایر موارد قانونی، در این میان هم استثنا وجود دارد؛ مثلاً در قوانین کشور ما، نوه‌ی کافر از پدربزرگ و مادربزرگ مسلمان ارث نمی‌برد. یا درصورتی‌که نوه مرتکب قتل پدربزرگ و مادربزرگ خود شود، از آنها ارث نخواهد برد. در بعضی از خانواده‌ها در ورثه نتیجه نیز وجود دارد. در این صورت آن فرزندی که به پدربزرگ و مادربزرگ خود نزدیک‌تر است ارث می‌برد و نتیجه‌ها ارث نمی‌برند؛ بنابراین تا زمانی که متوفی نوه‌ای دارد، نتیجه ارث نخواهد برد.

ازآنجایی‌که در خانواده‌های مختلف و براساس وصیت مختلف افراد متفاوت باشد. به همین دلیل است که در چنین مواقعی به مشورت با یک وکیل خانواده یا وکیل میراث نیاز خواهید داشت.همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده کمک‌رسانی به شما عزیزان می‌باشند. شما می‌توانید با همکاران ما در سامانه عدلاک مشورت کنید و از راهنمایی یک مشاور حقوقی متخصص کمک بگیرید.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

 

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.